Normal bir durum mu. Gürültüye hassasiyet.

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
36
Biz giris katta oturuyoruz. Apartman kapisi kapanma sesi geliyor eve. Ve esim bu gurultuden inanilmaz rahatsiz oluyor. Mesela bu konuyu konusmadan gecirdigimiz bir gun yoktur. Surekli sinirleniyor sesi duyunca. Kapiyi ayarliyor see getirmesin diye. Tam kesmiyor sesi ama bozuyorlar yeniden. Bu duzen devam edip duruyor. Yada ust katta birisi masa sandalye cekse yere birsey dusurse hemen sinirleniyor. Rahatsiz oluyor ve evin icindeki huzur da kaciyor. Bu kadar hassasiyet normal mi. Biz lojmanda kaliyoruz ama sirf bu sebeplerden ayni semtte ust kat kiralik bakiyor ara ara.

Çok gaklı ya. Bende aşırı rahatsız olurum sesten. Eşinizin stresli ve yorucu bir işi varsa eve gelip dinlenmek için dakikaları sayıyordur. Üstüne de böyle şeyler ılunca sinirlenmesi çok bırnal. Maddi olarak sarsmayacaksa taşınmak en kesin çözüm.

Hayir isi ne stresli ne de yorucu. Ses duymaya tahammul edemiyor. Bende tik olustu resmen. Yine ses gelecek ve soylenecek diye.

Bunun bi adı vardı sanki ama hatırlamıyorum.

Umursamayın bence, kendi kendine sinirlensin. Sizden tepki alamayınca vazgeçer belki.

Biz de giristeyiz neyseki aşırı girip cikan yok. Bence esinizin sinirleri baska seylerden bozuk bunu takinti etmis gecicidir

Misofanya mı mizofoni mi öyle bir şey bu.
Bende de var. Kulak hassasiyeti. Gündelik çoğu sesin beni de rahatsız ettiği sinirlendirdiği olur ama tepki vermemeye alıştım, yani boşuna gerilmenin manası yok neticede ama katlanılır bi durum da değil bundan mustarip olanlar için.

Biz de giristeyiz neyseki aşırı girip cikan yok. Bence esinizin sinirleri baska seylerden bozuk bunu takinti etmis gecicidir
Kalici maalesef. Uzun suredir boyle. Benim gozlemledigim hayatta kendisine mutsuz olacak birsey buluyor ve o konuya takiyor. Alakasiz bu konuyla ama ablama takti mesela. Kiz hicbirsey yaomiyor ama esim onlarla gorusurken cok sikiliyormus ve evlerine gitmek istemiyor. Israr etmiyorum artik. Haftaya bize misafir gelecek. Ablamlar da gelmek istediler. Esim bunu duyunca istemedi. Gelmeseler onlar demeye basladi. Gecerli bi sebebi de yok. Sonuc olarak gelecekler ama takti bi kere.

Ses yalıtımı çok güçlü değil binalarda. Boşuna aramayın ben 3.kattayım hala sesi gelir kapının açılması kapanması asansör vs vs. Komşu hapşırıyor aşağıdan ben yukarıda duyuyorum. Eşinizin hasaasiyeti var belli benimkide öyleydi ama zamanla alıştı

Sırf az para ödeniyor diye sinir stres içinde bir gençlik geçirmeyin, bulursunuz bir ev.

Ben tam bir umursamazim ama annem tam da anlattığınız gibi. Evdeki yürüme sesine bile kızardı. Ben bildim bileli böyle geçmiyor. O yüzden hep son katta oturdular. Tek yol bu olur size de.

bende de var o. çok yüksek gürültülü yerlerde nefes bile alamıyorum resmen. araba alırken bile ilk dikkat ettiğim içerinin ses yalıtımıydı ev ararken de öyle. sokaktan alttan üstten ses duymamam lazım deliriyorum resmen elim ayağım titriyor sakinleşemiyorum bir de uzun bir süre elimde olmayan bir şey. Çocuk ağlaması kafede otururken diğer insanların yüksek sesleri korna sesleri ritmik şeyler delirtecek gibi geliyor bana bir gün.

Aa ceza alalı daha 24 saat olmadı?
Pardon “s” farkı varmış başka üyeyle

En üst kat bir eve taşının

İkinci üyeliğin mi?
Kazen

Biz de gürültülü diye eski evimizden başka bir sakin semte taşındık geçen sene, orda çatı katındaydık, burada giriş katındayız, semt hakikaten çok sakin ama apartman kapısı sesi de, otopark kepengi sesi de geliyor arada ama günde kaç kere gelir ki?... Biz ikimiz de sese hassasız ama bu kadarı da dert edemeyiz dedik, hele İstanbuldaysanız... Ablama taktı falan da demişsiniz eşiniz biraz huysuz dersem kırılmazsınız herhalde.

Benim de gürültü hassasiyetim var. Bu tür günlük gürültüleri kaldıramıyorsa, eşiniz yaşam tarzını ona göre ayarlayacak. Mesela müstakil, tam sessiz evde yaşayacak ya da apartmanın en üst katı falan. Şahsen ben de giriş katında, ara katta yaşamak istemem. O gürültüler beni de bozar çünkü. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…