benim doğum hikayemin aynısı. 41. haftada bebeğin suyu az zaten beklemeye gerek yok dedi doktor. suni sancı mı sezeryan mı sen karar ver dedi. ben de çok istiyordum normal doğum yapmayı suni sancıyı tercih ettim. bebeğin kalp atışları zayıflayınca acil sezeryana alındım ve ameliyat sonrasında doktor boynuna kordon dolanmış dedi. daha sonradan öğrendim ki açılma başlamadan verilen suni sancı sebep oluyormuş bu duruma. benim de aklmda bir soru işaretidir bu keşke sancımın gelmesini beklesemiydim diye?
bende doğumdan çok korkmama rağmen yine de normal doğum olsun istiyordum ama olmadı,hastaneye gittiğimde açıklığım 4cm olmuştu ve hiç anlamamıştım bile biraz daha bekleyip dr tekrar muayne ettiğinde açıklığın 6 cm olmuş deyip erkenden suyumu patlatınca bebek gözle görülür bi şekilde resmen göğsüme kadar çıktı ve kalp atışları dinlenmeye başlandı herşey normaldi ama bebek bi türlü aşağıya inmedi,bu şekilde susuz bebek o kadar duramaz deyip dr hemen sezeryana aldı,dr biraz acele etti yani suyumu patlatmayıp bekleseydik kendi sancımla çok kolay bi şekilde doğuracağımı düşünüyordum hemde 6 cm olmuşkken ama hayırlısı böyleymiş öyle oldu..
bende normal doğumu çok istiyorum ve zorunlu sezeryan olmaktan çok korkuyorum
inşallah normal olarak bebeğimi dünyaya qetiririmm:Saruboceq:
canım seninki büyük sanşsızlık olmuş. 6 cm açıklıktan sonra sezeryana gitmek hakikaten zor. bebeğin gögsüne çıkma durumu bende de oldu tam ameliyata başlarken karnımın alt kısmı bomboştu resmen. ve 15 gün kadar kaburgalarım ağrıdı . bebeği indirmrk için bayağı bastırmışlar. sen de de oldumu böyle ağrı...
bende sezeryan sonrası inanılmaz derecede dayanılmayacak şekilde bi ağrı vardı ama sadce ameliyat yerim ağrıyordu,bende ameliyat sonrası göğsümün altında bi boşluk vardı sanki kaburgalarım yokmuş gibi elimlede tutuyordum sanki hiç bişe yok..
bende normal doğumu çok istiyorum ve zorunlu sezeryan olmaktan çok korkuyorum
inşallah normal olarak bebeğimi dünyaya qetiririmm:Saruboceq:
aynen bende çok korkuyorum sezeryandan resmen ameliyat oluyosun çok korkunç geliyo bana. allah normal doğum nasip etsin... şimdi doktarların kolayına geliyo sezeryan kimi duyduysan sezeryan yapıyo. doktorlar uğraşmakmı istemiyo nedir anlamadım gitti.....
Canım o kadar korkulacak bir yanı yok. Evet ameliyat oluyorsun ama sonuçta bu da bir doğum sayılır. Normal doğumda başta çektiğin ağrı ve sancıyı sezeryanda sonradan çekiyorsun. Kolay değil anne olmak. Allah isteyen herkese normal doğum nasip etsin en hayırlısından. Bende hep doktor kolayını seçti ondan mı sezeryan oldum diye düşünüyorum. Ama normal olsa belki daha kötü olurdu belki bebeği kaybederdim die avunuyorum işte.Allah korusun herkesin yavrusunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?