kızlar çok korkuyorum başıma böyle şeyler gelecek diye..ben ilkini normal yaptım bunda aksilik çıkarsa sezeryan olursam diye korkuyorum..sezeryan olmayı hiç ama hiç istemiyorum..dünyanın sonu değil,bir sürü olan var ama iyileşme süresi normale göre çok daha uzun oluyor,ilk günlerde ameliyat sancısı çekmek,bebeğimden uzak kalmak istemiyorum..yine hemen ayaklanmak zıpır zıpır yürümek istiyorum..inşallah bunda aksilik çıkmazda ablası gibi kolaycacık geliverir sağlıklı bir şekilde
canım dedim ya dünyanın sonu değil elbet..bir sürü sezeryan olan var..ama ben gerçekten istemiyorumneden öyle düşünüyorsunuz ki; korkutmayın kendinizi. ben de zorunlu sezaryen olanlardanım. bebeğim 37+2 de doğdu. açılmam 10 cm e ulaşmasına rağmen bir türlü aşağı itemedim onu. çünkü ıkınmam yetmiyordu. iyice yorulup halden düşnce, acıdan da reflekslerime hakim olamamaya başlayınca doktorum acil sezaryene aldı beni. çünkü bebeğim zarar görebilirdi. ama inan bana normal doğum yapmış kadar rahattım. ilk gün ameliyattan 5 saat sonra ayağa kalktım. sonda, sürgü vs kullanmadım. ilk tuvalete gittiğimde yanımda inanın kimse yoktu ve ameliyat olalı sadece 7 saat falan olmuştu. odaya ayık geldim ve bebeğimi kucağıma alıp hemen emzirdim. bebeğimi 2. gün sepetinden alıp oturarak bile emzirebiliyordum. kabız olmadım. dikiş sancısı nedir bilmedim. her işimi ilk günden itibaren kendim gördüm. 19. günümde bütün evimi tek başıma temizlemiştim. sezaryen evet keyfi yapılması doğru bir doğum şekli değil bence de ama doğru hastane ve doktor seçimi ile normal doğum yapmış kadar kolay atlatabiliyorsunuz ilk zamanları.
Çok haklısınız. Benim de tedaviyle olduğu için hiçbir sorun olmamasına rağmen 4 dr da hemen sezeryan dediArkadaslar,
Bu suni sanciyla kalp atislarinin yavaslamasi konusuna bir yorum yapmak istiyorum. Benim de oglumda 40 haftan doldugu ici. suni sanci verildi ve kalp atislarinda yavaşlama goruldu. Doktor kordon dolanmis olabilir ,cocuk strese girdi dedi. Sezeryan icin ameliyathane hazirlanirken benim kendi sancilarim geldi ve ne kordon ne baska bir sey bebek normal dogumla dunyaya geldi. Bence bu sezeryan icin acele ediliyor. Annenin normal dogum surecini beklemesi en sagliklisi. Simdi tekrar hamileyim ama bebegim ters bu sefer de. Donmezse yine sezeryan olacak. Ben normal dogum istiyorum . Hayirlisi bakalim.
Nasıl tedavi oldun canm?ne kadar süre sonra hamile kaldn?ins saglikla kucagina alırsın.bence doktorlarn önerisini dikkate al.ben 2 yılda zor hamile kalmıştım.doktorum normal yapabilecegimi söylemişti.normal dogumu beklerden 39.haftada bebegin kalbi zayıflıyo diye sezaryana alndm ve dogumda kaybettim bebegimi.Çok haklısınız. Benim de tedaviyle olduğu için hiçbir sorun olmamasına rağmen 4 dr da hemen sezeryan dedinormal olmasını bende istiyorum pazartesi tekrar kontrolüm var yine görüşsem mi acaba
Sezaryandan kac ay sonra hamile kaldn?bende en kısa surede olmasni istiyorum ama herseyin hayırlısiBende cok istememe ragmen mecbur kalanlardanim oglum.4 kilo olumca doktor olmaz normal dogum sen minyonsun dedi 39+0 sezeryana girdim
Bazen bende deneseydim diyorum ama 4 kilo cocuk gercekten iri ya dogum kanalinda bisey olsaydi ya iceride kakasini yapsaydi bunda bir hayir vardi deyip kendomi teselli ediyorum
Simdi tekrat hamileyim kesinlikle sezeryan dusunuyorum iri olsada olmasada cunki artik karnimda baya kas kaybi var yeterince ikinamam vs
27 ay sonra hamile kaldim aralari tam 3 yas olucak insallahSezaryandan kac ay sonra hamile kaldn?bende en kısa surede olmasni istiyorum ama herseyin hayırlısi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?