evet kızlar ya çoğumuzun kaderi hikayesi aynıymış yada dr.larımızın hikyeleri aynıymış...:))
bende kontrole gittim su azlmış kordon dolanmış kalp atışı yavaş nedenleriyle hastaneye yollanıp önce suni sancı alıp sonra bebek riskte hadi sezeryana....gurubundanım
kızlar bu arada sezeryan sonrası normal doğum bende duydum.geçenerde tv de bir doktor söy.izmirde bir bayan yapmış gayet iyi.ayrıca başka bir forumda okudum.5 yıl aradan sonra 2.çocuğunu normal doğumla dünyaya getirmiş oda iyiyiş.ama kızlar bunun için işinin ehli doktorlar olması lazım iyi araştırılmalı.birde kuzenimim eşini annesi 38 yıl önce sezeryanla dünyaya getirmiş ardından gelen 2 çocuk normal doğumla.38 yıl öncesinin teknolojisiyle olabiliyor fakat günümüzde olamıyor ilginçç..
işte sizin de anlamak istemediğiniz bu.. bizler araştırmadan, bilmeden körü körüne girmiyoruz sezeryana.. belki biraz zorlasam kitap yazacak kadar bilgiye sahibim.. ancak Türkiyede "normal doğum" sizin dediğiniz gibi olmuyor maalesef..
sıkıntıdan kurtulmak demişsiniz.. asla yazmak istemiyordum ama sanırım mecbur kalacağım.. 2 arkadaşım özel hastanede yaptıkları normal doğum sonucu dikişleri tutmayıp- iltihap kapıp nerdeyse yeniden ameliyalık oluyordu. hatta biri yine dikiş problemi yüzünden ufak bir operasyon geçirdi.. yaşadıkları psikolojik travma da yanlarına kar kaldı.. hele ben normal doğum diye gittiğim hastanede, yalvararak kendimi sezeryana aldırdığımı anlatmayacağım bile...
söylenenlerle- yaşananlar maalesef çok farklı.. herkes ister sizin anlattığınız gibi yanlarında doktor-ebe refakatinde doğum yapmak.. ama Türkiyede belki 40 hastaneden 1 inde olan bir olay bu..
bilmiyorm bende var bir tuhaflık herhalde ama ben bebeğimin doğum anına şahit olamadım diye hiç üzüntü yaşamadım.. tek istediğim bebeğimin ve benim hem fizyolojik hem psikolojik olarak en hasarsız şekilde ayrılmaktı o hastaneden...
ayırdığınız vakte ve gösterdiğiniz emeğe saygı duyuyorum elbette.. ama bir konuda "illa" dememe taraftarıyım.. en azından yaşadığımız ülkenin şartlarını düşünerek..
sevgiler....
mamagoz gercekten emeklerine tesekkürler, yazdiklarina tamamiyla katiliyorum.
Nedense Türkiye`de bu son zamanlar sezeryanla dogum yapma islemi, dikkat cekecek kadar cok görülüyor.
ben dr ların bu eskimiş sözlerini dinlemedim canım.bence en kolayına kaçıyolar işin.saatlerce senin çığlıklarını dinliceklerine 15 dk da sezeryan yapmak kolaylarına gidiyo bence.bana 1 saate kalmaz doğurursun dedi.(10 SAAT SANCIDAN SONRA)sonra bebek geri gidiyo sezeryan yapmamız lazım dediler gitmedim.kağıt imzalattılar imzaladım.yarım saat sonra tekrar sezeryan dedi gene gitmedim.normal istiyorum diye yalvardım ebeye.kasap gibi zaten sıradaki sıradaki diye götürdüler.ben sancı çekerken önümden 5 kişi gitti.düşün ben duruyorum önümden 5 kişi doğum yaptı.sezeryan demelerinden 15 dk sonra doğumhaneye götürdüler ve normal doğum yaptım.seneryo bence. bebek geri gidiyo ve 1 saate kalmaz normal doğum yapabiliyorum.nasıl oluyo acaba?o sancımın arasında mantıklı düşünebildim ve benim için en doğru kararı kendim verdim.(devlet hastanesi olmasına rağmen)çünkü 9 ay normal yapmak istemiştim.kendimi böyle şartlandırdım. çünkü normal doğumu çok istiyodum ve çok merak ediyordum.yaşadım ve gördüm.çokta mutluyum bebeğim sağlıklı bir şekilde normal doğdu çok şükür.rabbim hepimizin bebişlerine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.
bende duymuştum canım ama dediğin gibi işinin ehli bir dr olmalı.ama türkiyede dr lar buna cesater edemedikleri için normal yaptırmıyolarmış ama aslında oluyomuş.
Mamagoz arkadaşım yazdıklarında haklısın ama bu yaşadığımız bizim bilgisizliğimiz ya da iyi araştırmadığımızdan kaynaklanmıyor. Benim doktorum katıldığı seminerlerde bizzat sezeryanın sakıncalarından bahsetti. Bebeğin narkozdan nasıl etkilendiğinden süt yapan hormonların beyin tarafından ne kadar zorlukla yapıldığına kadar. Ben Doktoruma güveniyorum açıkçası çünkü bana sancı verilirken yan tarafta doğumhanede 2 normal doğum yaptırdı pek hala aynı yalanla onlarıda sezeryana alabilirdi. Ben olayı kendi açımdan değerlendiriyorum. Acele mi ettim die. Yani bir iki hafta daha beklesem acaba normal doğum başlarmıydı yoksa bebek sıkıntıya girermiydi? Açıkçası etrafımda 41 hafta bekleyipte normal doğuran yok. Hepsi sezeryan. Doktorum hep normal doğuma teşvik etti beni o şekilde hazırladı psikoljimide bende hiç istemedim sezeryanı ama gerçekten bebeğimin riske gireceğini düşünüp hayır diyemedim. Ayrıca doktor aynı seminerde Türkiyede neden fazla sezeryan yapıldığını çok açık ve net dile getirdi. Normal doğum için yeterli eğitime sahip dr. Yok ne yazıkki yani kimse de kendini riske atmak istemiyor. Yurtdışında anne normal doğuma girerken yaşanacak bir komplikasyonu kabul ettiğine dair bir evrak imzalıyor. Fakat Türkiyede böyle bir uygulama yok. Aynı şekilde zor bir normal doğumu yaptıracak yetkinliğe sahip Dr-Ebede az sayıda. O yüzden komplikasyon oluşabilecek normal doğumlarda ilk seçenek sezeryan yapılıyor. Çoğu hasta doğumda forseps ya da vakum kullanıldığı için yada dikişlerden kaynaklı Dr. a dava açabiliyor. Dr. da kendini sıkıntıya sokmadan sezeryana alıyor hastayı Gerçek bu... Benim doktorum bu risklieri almış alabilen, riskli bir normal doğumu yaptıracak yetkinliğe sahip bir kadındı ve doğum öncesi benimle bu tür durumda yapılabilecekleri de (Vakum kullanımı ya da kesi yapılması gibi) konuştu bende kabul etmiştim. Netice de doktoruma çok güveniyordum o sezeryan deyince de hayır demedim. Aklımdaki tek soru bekleseydim ve doğum kendiliğinden başlasaydı aynı durum olurmuydu acaba....
canım inş. sağlıkla bebeğini kucağına alırsın .eğer çatında bi sorun yoksa kalça kemiklerin genişse bi de tabii son dakikada kordon dolanması falan olmazsa sen bebeğini rahatlıkla doğurursun inş. benim arkadaşım 4600 gr kızını dünyaya getirdi normal doğumla. toplamda 6 tane dikiş atıldı. bunun kararını vermek birazda doktorda bitiyorbende normal doğum istiyorum ama bebeğim 36. haftasında 3.360 kilo geldi doktorum kilo alımına devam ederse sezeryana alırım dedi. ilk doğumda kilolu bebek iyi değil seni riske atamam dedi son 10 günün içindeyim inş normal yaparım
Merhabalar,
Açıkçası elbette fizyolojik sebepler göz önünde bulundurularak normal yada sezaryen kararı veriliyor ama son anda fizyolojik bir sebep olmamasına rağmen normalden sezaryene çevrilen arkadaşlarımın tümünün doktoru aceleci davrandılar. Yani annenin suyu normalken, bebeğin hareketleri de 10 dan fazla iken iki gün bekleyip normal yapabilecek arkadaşlarım sezaryene alındı, neymiş riskliymiş... Elbette riskli durumlar sözkonusu ise bu kararı vermek gerekebilir ama risk faktörü yokken bile bu kararı alan doktorlar da var ne yazık ki! Sanki artık doktorlar normal doğum yaptırmak ve onun taşıdığı sorumlulukları almaktan çekiniyor gibiler...lmaz:
Merhabalar,
Açıkçası elbette fizyolojik sebepler göz önünde bulundurularak normal yada sezaryen kararı veriliyor ama son anda fizyolojik bir sebep olmamasına rağmen normalden sezaryene çevrilen arkadaşlarımın tümünün doktoru aceleci davrandılar. Yani annenin suyu normalken, bebeğin hareketleri de 10 dan fazla iken iki gün bekleyip normal yapabilecek arkadaşlarım sezaryene alındı, neymiş riskliymiş... Elbette riskli durumlar sözkonusu ise bu kararı vermek gerekebilir ama risk faktörü yokken bile bu kararı alan doktorlar da var ne yazık ki! Sanki artık doktorlar normal doğum yaptırmak ve onun taşıdığı sorumlulukları almaktan çekiniyor gibiler...lmaz:
arkadaşlar 38+3 de kontrolümüzde bebeğimin kilosu 3600 görünüyor boyu ise tahmini olmakla birlikte baya uzunmuş 53-54 cm civarı,henüz açılma yok bebek kanala yerleşmedi ,normal doğum istiyorum.
doktorum bekleyelim fakat 40. haftada kilosu 4 kg ve üstünü bulabilir kemikleri iri bir bebek diyor özellikle baş kemiği iri ve bacak kemikleri uzunmuş,kaburgama dayandığında nefesim kesiliyor sırt ağrılarım çok fazla.bu hafta sezeryan yapabiliriz ya da normal şekilde gelmesi için haftaya kadar bekleyebiliriz diyor ama beklersek kesin normal olacak diye bir durum yok iri olduğu için riskli olabilirmiş ne yapsam bilemiyorum?? fikirlerinize ve tecrübenize çok ihtiyacım var....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?