normal doğum korkusu :(

2016 ağustos annelerinde bize katılsana engin tecrübelerinle bize yardımcı olursun
Ben 37 gün önce bu sitede sizler gibi normal doğum sezeryan doğum epidural doğum hikayelerin okuya okuya ezberlemiştim..şimdi Nasıl sütümü arttırabilirim diye bakarken kendi doğum hikayemi sizle paylaşmak istedim. Öncelikle şunu diyim doğumun her türlüsü zor canından can çıkıyor sonuçta.. Ben normal doğum yaptım..doktor a kontrole gittiğimde 5 cm açılmam vardı ve hiç sancım yoktu 37+6 daydım..hemen suni sancı verdiler suyumu patlattılar ve açılmam 7 cm oldu epidural taktırdım ama o da sancıyı kesmedi ıkınabilmen için sadece Ağrıyı azaltıyorlar..sabah 10 da gittiğim hastanede sancılarımın başlaması 12 yi buldu..14.45 gibi doğumhaneye aldılar ve 15.33 de kızımı kucağıma aldım..yaklaşık 45 dk ıkındım..doğum sonrası ıkınmaya bağlı hemoraid e dikişler ve kuyruk sokumu ağrısı..bu acılarla oturup emzirmeye çalışmak..kısacası normal doğum da zor sezeryan de zordur eminim.. Allah hepinizi bir avazda kurtarsın..hepsi gelip geçiyor yoksa insanlar 2.-3. Yü doğurmaz öyle düşünün.rabbim yardımcınız olsun..

Ayy konuyu gördüm de ben de Bi iki bişi yazayım dedim:KK48: doğumdan önce ben de sürekli okuyordum burayı, çok şükür normal oldu. Önce suyumun gelmesi,sonra sancı başlaması, 12 saat sancı , bebeğim de yukardaydı inmemişti, Bi ıkındım kanala indi, 2. Ikınmaya bebeğim doğdu:) şimdi sancıyı bile hatırlamıyorum pek ya:confused: sezaryene dönebilir demişti Dr um, Epidural takalım istersen dedi yok istemem dedim, normal istiyordum direttim:KK71: ne kadar sancı olacaksa olsun merak ediyordum Nasıl bişi Nasıl Bi his normal doğum :KK48:sonrası dikiş iyileşme kısmı zor ama Bi daha nasip olursa yine normal isterim. O anı unutamıyorum, ben iyi ıkınayım diye gözlerimi kapattım konsantre, doktorumun sesi "aç gözünü aç bebeğine bak" kuzum yumuk yumuk gözleri tatlı sesiyle karşımda:KK61:

Ayy konuyu gördüm de ben de Bi iki bişi yazayım dedim:KK48: doğumdan önce ben de sürekli okuyordum burayı, çok şükür normal oldu. Önce suyumun gelmesi,sonra sancı başlaması, 12 saat sancı , bebeğim de yukardaydı inmemişti, Bi ıkındım kanala indi, 2. Ikınmaya bebeğim doğdu:) şimdi sancıyı bile hatırlamıyorum pek ya:confused: sezaryene dönebilir demişti Dr um, Epidural takalım istersen dedi yok istemem dedim, normal istiyordum direttim:KK71: ne kadar sancı olacaksa olsun merak ediyordum Nasıl bişi Nasıl Bi his normal doğum :KK48:sonrası dikiş iyileşme kısmı zor ama Bi daha nasip olursa yine normal isterim. O anı unutamıyorum, ben iyi ıkınayım diye gözlerimi kapattım konsantre, doktorumun sesi "aç gözünü aç bebeğine bak" kuzum yumuk yumuk gözleri tatlı sesiyle karşımda:KK61:

NASI IKINDIZNI ÖYLE YA:) BŞDE DOĞRU IKINMA DİYE BİŞİ VARMIŞ YA..BİRAZ ANLATIRMISINZ TAKTİK VERİN..BENDE 30 DAYIM..NORMAL DİOORUM AMA TERS DURUUYOR DAHA BEBİŞ DÖNMEDİ:(

NASI IKINDIZNI ÖYLE YA:) BŞDE DOĞRU IKINMA DİYE BİŞİ VARMIŞ YA..BİRAZ ANLATIRMISINZ TAKTİK VERİN..BENDE 30 DAYIM..NORMAL DİOORUM AMA TERS DURUUYOR DAHA BEBİŞ DÖNMEDİ:KK43:
Benim 32. Hafta kontrolümde dönmüştü. Daha var döner inşallah:) ıkınmaya gelince doktorumu dinledim . Bacaklarının altından tutup başını göğsüne daya kakanı yapıyo gibi ıkın dedi. Orası önemli karın kaslarınla ıkınmak değil kaka yapar gibi. Ama evet doktorum da doğumdan sonra çok gğzel ıkındın herkes sen gibi olsa keşke demişti :))

Daha 5 aylık hamileyim ama simdiden normal dogumdan korkuyorum sanrm bi yanimda normal dogumu istiyo :( benim sorum normal dogum esnasında kesmeleri cok mu kesiliyo iyilesme sureci nasl oluyo?? Cok mu can acıtıyo kesilmeden dogum olmuyor mu ?? Sonucta annelerimiz hep evde dogum yapmıs kesik dikiş olmadan bizde kesiksiz yapamaz mıyız ??

Daha 5 aylık hamileyim ama simdiden normal dogumdan korkuyorum sanrm bi yanimda normal dogumu istiyo :( benim sorum normal dogum esnasında kesmeleri cok mu kesiliyo iyilesme sureci nasl oluyo?? Cok mu can acıtıyo kesilmeden dogum olmuyor mu ?? Sonucta annelerimiz hep evde dogum yapmıs kesik dikiş olmadan bizde kesiksiz yapamaz mıyız ??
Canım ben 6cm ile doğuma gırdım hem içte hem dışta dikişim vardı ama hiç anlamıyosn ki kestıgını bence normalden vazgeçme doğum masasından yuruyerek kalkabiliyosun.ama sezeryanda çok canın acıyor.bende çok korkuyordum ama inan abartılacak kadar acı vermiyor önemli olan sancı anı.hıç korkma Allah yardımcın olsun.

Ben 39+1 de doktora gittiğimde 3 cm açılmam vardı. Hiç ağrım sızım yoktu. O gün doktorum yarın seni doğuma alırız dedi tabi gece gelmezsen diyip güldü. Ben de dalga mı geçiyor hiç bir ağrım yoktu. O gece saat 3:30 da ağrım başladı. 5:30 da acilden hastaneye girdik. Epidural takılması esnasında çok zorlandım. O göbek ile eğilmek bence zordu baya :) Epiduralin etkisi tam 2 saat sürüyor. Doktorum ağrıların şiddetini 60-70% azaltıyor dedi. Tamamen kesmiyor ama gerçekten çok rahatlatıyor. Açılmam uygun boyuta geldiğinde kızımın başı daha yola girmemişti. Doktorum yürüyüş yapmamı söyledi koridorda ve neyse ki yola girdi kızım :)
Doğum anında epiduralin etkisi tamamen geçmişti. Ama doğum 3 ıkınmada 15 dk da gerçekleşti. Kızım geldikten sonrada son derece büyük bir rahatlama oluyor :)

Ikınmayı da doğum esnasında doktorum şu şekilde beni yönlendirdi. Sancının en üst noktasında büyük tuvaletini yaparmış gibi tüm enerjinle ıkınıyorsun. Ağzından burnundan hiç nefes vermeden :)

kızlar selam gecen ayın 16 sında normal dogum yaptım.ılk başlarda normal ıstyorum dedım fakat dogum yaklaşınca korkudan szeryana karar verdım hatta son kontrolde gun bıle aldık son anda vazgectım ve normale karar verdım ıyıkıde normal olmuş korkmayın bende çok korkuyordum ama sanıldıgı kadar zor degıl. adet sancısının şiddetlısı bıraz zaten açılma olunca doguma gırıyosun açılana kadar çekılen sancı zor ama dayanılmaz degıl.dogum anında kesıgım vardı ama hıssetmedım bıle dıkerkende hıssetmedım bebegımı ızledım :) sakın sezeryan olmayın .ben bırde sunı sancıyla dogum yaptım kendı sancınla daha kolaymış.benden tavsıy korkmayın kendınıze guvenın ınanın ben yaptıysam herkes yapar o derece korkuyordum.
Bende 38 haftalık hamileyim inşallah normal istiyorum şimdi gün içerisinde çok kötü adet sancısı gibi sancı çekiyorum sen de mi böyle adet sancısı çektin ilk gebeliğim acaba gerçek doğum sancısı Nasıl birşey bilmiyorum

Canım ben suni sancıyla doğum yapmıştım.ama 7aylıkken erken dog
Bende 38 haftalık hamileyim inşallah normal istiyorum şimdi gün içerisinde çok kötü adet sancısı gibi sancı çekiyorum sen de mi böyle adet sancısı çektin ilk gebeliğim acaba gerçek doğum sancısı Nasıl birşey bilmiyorum[/QUOTE
Canım ben suni sancıyla doğum yaptım ama 7aylıkken sancım tutmuştu drym durdurdu bebek kucuk dıye.o zaman vajınama bıçak gıbı bişey saplanıyordu suni sancı verılıncede det sancısı gıbıydı ve gıt gıde arttı sancı Allah kurtarsın sakın korkma hayırlı doğumlar.

Bende 38 haftalık hamileyim inşallah normal istiyorum şimdi gün içerisinde çok kötü adet sancısı gibi sancı çekiyorum sen de mi böyle adet sancısı çektin ilk gebeliğim acaba gerçek doğum sancısı Nasıl birşey bilmiyorum
Sancını takıp et gıt gıde hızlanırsa doğum sancısı olabılır hemen hastaneye gıtme sancını evde çek orda daha zor oluyor.

Sancını takıp et gıt gıde hızlanırsa doğum sancısı olabılır hemen hastaneye gıtme sancını evde çek orda daha zor oluyor.
Ama bu afet sancısı gibi sancıları 3 gündür çekiyorum çok duramayacak gibi değil her ay olduğum adet sancısı gibi yani doğum sancısı dayanılmaz bişey herhalde işte tek korkum o doğum sancısının Ağrı'sını sertliğini bilmiyorum ki anlayayım

Ama bu afet sancısı gibi sancıları 3 gündür çekiyorum çok duramayacak gibi değil her ay olduğum adet sancısı gibi yani doğum sancısı dayanılmaz bişey herhalde işte tek korkum o doğum sancısının Ağrı'sını sertliğini bilmiyorum ki anlayayım
3gundur çekiyorsan doğum sancısı değildir.belkı bebegın kanala gırıyordur bılemiyorum.erkek bebek belden kız bebek kasıktan agrı yapıyor.ben sancı çekerken sadece belim agrımıştı ama çok şiddetliydi.benim adetımde çok sancılı olurdu o sancının kat kat fazlasıydı.allah yardımcın olsun.

Selam hanımlar
Suan 38. Haftamdayım dün kontrolüm vardı catı muaynem yapıldı normal doguma müsait dedi doktorum . Zaten bende normal dogum isteyen biri olarak baya rahatladım ama yinede gerginim korkuyorum ve bunu üzerimden atmak istiyorum.. Yorumlarınızı bekliyorum

Selam hanımlar
Suan 38. Haftamdayım dün kontrolüm vardı catı muaynem yapıldı normal doguma müsait dedi doktorum . Zaten bende normal dogum isteyen biri olarak baya rahatladım ama yinede gerginim korkuyorum ve bunu üzerimden atmak istiyorum.. Yorumlarınızı bekliyorum
O günlerde gelecek mi dedim yorumunu okuyunca, duygulandım yaf :KK19:
Ne güzel beklenen gün gelmiş çatmış hiç korkma kokusunu düşün,ona aldıklarını bebeğine odaklan,inşallah epizyotomisiz en doğalından mis gibi bir doğumun olur insan daha ne ister ki??
Pozitif düşün,sürekli Gülümse, negatif insanlardan uzak dur birde sancıların başlayınca hastane için acele etme evde kapı pencere sil diyorlar açılmayı hızlandırıyormuş, suni sancı berbat bişey onu biliyorum kendi doğal sancın sana nefes alacak dinlenecek vakti tanıyor sonuçta suni bişey inşallah hiç ihtiyacım olmaz sonra duşa girmek iyi geliyormuş bol bol bebeğinle konuş okşa ama korkma :KK200:. Hayırlı haberlerini bekliyorum.

Çok teşekkür ederim bu iyi dilekler için :KK16:gercekten iyi geldi .:anneadayı: kendimi hep pozitife yöneltmeye çalışıyorum bakalım inş güzel olucak hersey . Son 14 günümüz kaldı Esilanın gelmesine ..
Esila demek çok hoş :KK46:
Hadi hayırlısı dualarım sizinle olacak :KK200:

Allah herkese hayırlı sağlıklı kolay doğumlardan nasip etsin bende haftalar geçtikçe korku başladı ilk bebeğim ve başıma ne geleceğini bilmiyorum normal de olsa Sezeryanda olsa korkuyorum Allah yardımcımız olsun inşallah

Back
X