Normal doğum moralim bozuk

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar

Ne olur konum taşınmasın, tecrübeli annelerden akıl istiyorum.

Bugün haftalık kontrolüm vardı, hem ultrason hem rahim ağzı muayenesi oldum. Rahim ağzında en ufak bir açılma, kısalma hiçbir belirti, hiçbir şey yok. Yok yok yok. Nst'de en ufak bir sancı yok. Bunun yanında çocuk biraz sıkışık duruyormuş ve suyu azalmış. Salı günü gel nihai kararı verelim bekleyecek misin alacak mıyız son muayeneye göre konuşalım dedi doktorum. Bu zamana kadar hep normal doğum diye konuşmuştuk, çatım da müsaitti. Ama çocuğun doğumla alakası yok, pelvise yakın bile değil. Normal doğum hayalimden vazgeçip planlı planlı sezeryanımı olayım mı ya bu hafta sizce?

Vaktiniz varsa bence beklemelisiniz. Bebek tehlikeye girmediği sürece normal doğum taraftarıyım, evet zor geçiyor günler bende çol sabırsızdım ve 40. Haftanın sonunda doğurdum taaa. Kontrollere ve kendi sağlığına göre en güzel kararı sen ve doktorun verecektir . zaten. Allah hayırla kurtarsın...ve benim bebeğimde doğuma birkaç gün kalaya kadar aşağı dahi inmemişti son gün indi suyumu patlatıp doğuma karar verdi doktorum , suni sancı ile doğum yaptın ben.

Altta ki konuyu okuyor kesin'' sezeryan ile doğumun zorluklarından bahsediyor lar '' gömmüşler resmen pskolojisi bozulucak konu sahibinin :-) :-)

Ben kendimi sonuna kadar normal doğuma odaklamıştım ama bebeğim 4 kiloyu geçtiği için asla risk almak istemedim ve sezeryan oldum. Maalesef önceden bizim için neyin doğru olduğunu bilemeyiz ama doktor haftaya yine aynı şeyi söylerse sezeryan olun tabi ki.

selam kızlar

Bugün haftalık kontrolüm vardı, hem ultrason hem rahim ağzı muayenesi oldum. Rahim ağzında en ufak bir açılma, kısalma hiçbir belirti, hiçbir şey yok. Yok yok yok. Nst'de en ufak bir sancı yok. Bunun yanında çocuk biraz sıkışık duruyormuş ve suyu azalmış. Salı günü gel nihai kararı verelim bekleyecek misin alacak mıyız son muayeneye göre konuşalım dedi doktorum. Bu zamana kadar hep normal doğum diye konuşmuştuk, çatım da müsaitti. Ama çocuğun doğumla alakası yok, pelvise yakın bile değil. Normal doğum hayalimden vazgeçip planlı planlı sezeryanımı olayım mı ya bu hafta sizce?
Uzun bir bekleme süreci sonucunda mecburi sezeryan oldum. İyiki olmuşum. Ben en ufak bir sıkıntı yaşamadım kızımda öyle. Çok şükür diyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. İnsanlar günlerce haftalarca neyin acısını çekiyorlar anlamıyorum. Tabi biraz acıyor ama kesik sonuçta. Kendini kollarsan ölmüyorsun da.

selam kızlar

yahu ne farkeder. doktora birakin isi. ikisi de bi dogum sekli. sizin bebeginizin sagligi hangisine izin veriyorsa o olsun. su azalmasi ciddi bi konu.

Bebegin ve senin sagligin tehlikeye girmedigi surece tabiki normal dogum.

Daha günün dolmamis. Gün ola harman ola
selam kızlar

4 ay önce normal doğum yaptım bebek kilolu göründüğü ve ilk doğumum olduğu halde bebek sıkıntı da değilse bekle ben 41. Hafta bittiğinde doktor artık yatisını yapalım dedi gideceğim günün gecesi sancim tuttu o vakte kadar ne sancı ne açılma hiç bişey olmadı çocuk yukardaydi komple açıldığı halde baya ikinmam gerekti insin diye ama çok şükür normal oldu o saatten sonra sezeryana girmedim seninde eğer çocukta sıkıntı yoksa bekle eğer bişey varda doktor sezeryani önerir yapacak bişey yok sağlıklı olsunlar yeter ki

Dizlerinizin ve ellerinizin üzerinde durun gün içinde ara ara. (Köpek pozisyonunda) Bebeğin doğum pozisyonuna gelebilmesi için önermişti ebe bana son kontrolümde. Normal doğum yaptım sonrasında.

Doktor ne diyecek bakalım, sabırsızım çok. Böyle giderse normal doğumu beklerim ama su azlığı sıkıntıya sokacaksa dr tavsiyesi ile sezeryana dönebilirim karşı çıkmam. Suni sancıdan çok korkuyorum açıkçası buradakş doğum hikayelerini hep okuyorum orada suni sancıdan çok kötü bahsetmişler :(

doğumun yöntemini çocuk belirler.normal yada sezaryen olacağına çocuk karar verir.eğer bebeğinizin sağlığı açısından problem olmayacaksa bekleyin ama sıkıntı var ise sezaryen zaten bunun için var

Doktor ne diyecek bakalım, sabırsızım çok. Böyle giderse normal doğumu beklerim ama su azlığı sıkıntıya sokacaksa dr tavsiyesi ile sezeryana dönebilirim karşı çıkmam. Suni sancıdan çok korkuyorum açıkçası buradakş doğum hikayelerini hep okuyorum orada suni sancıdan çok kötü bahsetmişler :KK43:
bende suni sancı ile doğum yaptım zor ama herşey geçip bittiğinde iyiki dersin.

a
selam kızlar

ayyy bana hastaneyi vermeyi teklif etseler normalı düsünmem bu ne ısrar normal diyee

Uzun bir bekleme süreci sonucunda mecburi sezeryan oldum. İyiki olmuşum. Ben en ufak bir sıkıntı yaşamadım kızımda öyle. Çok şükür diyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. İnsanlar günlerce haftalarca neyin acısını çekiyorlar anlamıyorum. Tabi biraz acıyor ama kesik sonuçta. Kendini kollarsan ölmüyorsun da.
aynen sezeryani neden bi olay mıs gibi anlatıyolar anlamam normal yapanları görüyoruz 3 görümcemde ilk cocuklarını normal yapcam diye tutturdu sonra ne oldu resmen seyi yırtıldı makas atmıslar ve sürekli idrar sonu yasadılar 2 si bundan dolayı ameliyat oldu kuzenlerim ve yakın arkadaslarım sezeryan miss gibiler valla hatta dikisli degil lazer yapıstırma olmuslar iz bile yok nerdeyse bikini giymicemiz icin o kadar altta sorun yok

en güzel dogum acısız dogum oda sezeryandır bana gore

Misler gibi sezaryen oldum.
Normal doğumu da eşim ve doktorum istiyordu ben de onlara ayıp olmasın diye olabilir falan diyordum :D (ikisi de öyle çok istiyordu ki arada ben de istiyorum sanıyordum öyle bi coşku :D )
Sona doğru doktorum çatı muayenesinde "buradan çıkmaz, omzu falan takılır riske gerek yok" dedi. Canıma minnet :D kızım hem uzun hem tombikti.
37+4te açılmam başladı, hiç ilerlemedi. 38+2de gayet planlı planlı sezaryen oldum.
İlk gün zordu, öyle fırlayıp parende atamadım yani. Yatsam kalkamadım kalksam yatamadım. sonrası kuş gibiydi. Bir tek kızım 10 günlükken karda sokakta 8 saat mahsur kaldık o zaman sanırım üşüttüm de biraz ağrı çektim. Başka hiçbir şey olmadı.

Kararı doktoruna bırak.

Back
X