Normal Doğum Yapan Anneler: Biz kaç kişiyiz?

bundan bahsediyorum..sen daha ne yazdığını bilmiyorsun ki..
neyse arkadaşım başlıktanda anlaşıldığı gibi burası normal doğum yapan annelerin yeri...fazla uzatma istersen..
nasip bu ne olacağı bilinmez..belki aksilikler yaşar sezeryan olurum(Allah korusun)
ama dediğim gibi aksilik olursa kabulüm..
heryerde normal doğumu savunurum
ama çok çok zorlananı herşey kötüye gittiği halde normal yaptırdılarmıda kızıyorum,
aynı zamanda hmile olduğunu öğrenir öğrenmez ben sezeryan olcam diyenlerede..
Allaha hergün dua ediyorum inşallah bu doğumumda ilki gibi kolay zahmetsiz ve normal doğum olur diye

:)) sen okudugunuda anlamıyorsun ..tavır orda mecazi kullanılmıstı ama senle gerçekten uğraşamıycam :)))
İstediğim yerde yazarım sana sorcak değilim..İstediğini söyle arkamdan senin seviyen çok belli..İnemiycem aşağılara!!

peki dogum esnasinda oksijensiz kalan,kalca cikikligi yasayan bebekler icin neler soyleyeceksin?
sezeryanla dogum yapilmadigi zamanlarda bebek ve anne olumleri , dogum esnasinda sakatlanmalar cok daha fazlaydi.
sezeryanin gerekli oldugu durumlarda var canim. ben normal dogum yapmayi cok istedim sezeryan diyen doktorum tanidik olmasina ragmen baska doktorlara gidip teyit ettirdim ve kendim ve bebek icin en sagliklisinin sezeryan olacagina karar verdik. aglayarak girdim sezeryana ama simdi olsa yine ayni karari verirdim bebegimi asla riske atamam.

:)) sen okudugunuda anlamıyorsun ..tavır orda mecazi kullanılmıstı ama senle gerçekten uğraşamıycam :)))
İstediğim yerde yazarım sana sorcak değilim..İstediğini söyle arkamdan senin seviyen çok belli..İnemiycem aşağılara!!

..boşuna tahrik etmeye uğraşma senin dilinle sana cevap vermeyeceğim..
kimin seviyesinin nerde olduğu çok belli

Son düzenleme:
peki dogum esnasinda oksijensiz kalan,kalca cikikligi yasayan bebekler icin neler soyleyeceksin?
sezeryanla dogum yapilmadigi zamanlarda bebek ve anne olumleri , dogum esnasinda sakatlanmalar cok daha fazlaydi.
sezeryanin gerekli oldugu durumlarda var canim. ben normal dogum yapmayi cok istedim sezeryan diyen doktorum tanidik olmasina ragmen baska doktorlara gidip teyit ettirdim ve kendim ve bebek icin en sagliklisinin sezeryan olacagina karar verdik. aglayarak girdim sezeryana ama simdi olsa yine ayni karari verirdim bebegimi asla riske atamam.

canım önceki yazdıklarımın hepsinide okudunmu acaba
zorunlu durumda elbette sezeryan olmalı,
hatta dedimki sorun aksilik ola ola zorla normal doğurtucam diyen dr ve ebelerede kızıyorum...

Normal doğumu da yaşadım,sezaryan doğumu da yaşadım..

Normal doğumda rahim ağzı açılana kadar ağrı sancı oluyor..Doğum bittikten sonra hiç bir ağrı sızı kalmıyor..Hatta hiç doğum yapmamışçasına hemen ayağa kalkıp yürüyebiliyorsun..

Ama sezayan doğumda belki haftalarca kesi bölgende ağrı sızı hissediyorsun..Hemen ayağa kalkamıyorsun...

Normal doğum anne için daha iyi,sezaryan bebek için daha iyi...

Sezaryan doğum, doğum sırasında kolay gibi,ama sonrası için zor..
Normal doğum da doğum sırasında zor gibi,ama sonrası kolay..

Epidural ve spinal sezaryande anneler de canlı olarak şahit olabiliyorlar doğuma..bebeklerinin ilk ağlamasını duyup yanlarına getirildiğinde ilk öpücüğü kondurabiliyorlar yavrularının yanaklarına...:69: :69:

Son düzenleme:
bende kendi isteğimle sezeryan olan annelerdenim!çok memnunum bi daha olsa bi daha sezeryan yaparım.
Bende normal doğum yapıpda bi kademe yükselmiş gibi tavır takınan insanları hiç hoş karşılamıyorum,kusura bakmasın bu tip insanlar!!!!

sezaryenin eksiklik ya da normal doğumun beceri olduğu gibi bi gerçek yok.. sadece sezaryen oranları aşırı derecede arttı ve normal yapanlar neredeyse bir elin parmağı kadar. böyle olunca da yapanlar bir zafer kazanmış hissi taşıyolar bence normal bişi çünkü gerçekten zafer anlamı taşıyo benim için...

sezaryenin eksiklik ya da normal doğumun beceri olduğu gibi bi gerçek yok.. sadece sezaryen oranları aşırı derecede arttı ve normal yapanlar neredeyse bir elin parmağı kadar. böyle olunca da yapanlar bir zafer kazanmış hissi taşıyolar bence normal bişi çünkü gerçekten zafer anlamı taşıyo benim için...

Hayatımda aldııgım en doğru karardı sezeryan kararı 40 haftaya kadar bende bekledim normali ama normal olsaydı hayatta olmaayacaktım!!
Bu biraz yaşanmışlıklarla alakalı çevremde kim normal doğurduysa,"bir daha aslaaa" dedi..ben ameliyattan 2 saat sonra ölüm tehlikesi atlattıgım halde fıldır fıldır gezerken benden 3 gün önce normal doğuran arkadaşım dikiş ağrılarından yürüyemiyordu bile ve "bi daha normal asla" dedi..sezeryandan çıktıktan sonra 1 kere bile dikiş acım olmadı ,herkes halaa hayret eder.....bebeğime odaklandım emzirdim,bağrıma bastım ama o arkadaşım eline bile almak istemedi günlerce ağrıdan sızıdan..şimdi yine başka bir arkadaşım dogum yaptı o da "bi daha asla "diyor!hatta "senin hiç acın olmamıştı gezip tozuyordun ben normal yaptım neden "diyor..dedğim gibi yaşanmışlıklarla alakalı..sizin zaferinizi kutlarım..Bende bir zafer oldugu kanısındayım zaten ama benim kastettiğim olay çok farklı!siz üzerinize lütfen alınmayın..Sevgiler..

Ne evliyim, ne çocuğum var ne de hamileyim... :82:
Ama gördüklerimden dolayı konuşuyorum: Senelerden beri sezeryan sezeryan sezeryan diyorum...
Ne diye acı çekmek isteyeyim ki?
:44:
Bebeğime acısız sahip olmak varken :27: :61:
Bence tek sıkıntısı bebeğe ilk hafta tam süt verememek o da zamanla yola girer diye düşünüyorum... Nitekim öyle de oluyor :23:

anne değilim daha ama ebeyim bende arkadaş normal doğumu savundu diye diğerinin saldırmasına şaşırdım kaldım!eğer önemli bi sorun yoksa normal doğum bebek içinde anne için de sağlıklı..ablam ilkinde normal doğum yaptı 2 saat sonra taburcu olup evine geldi ağrı sızı bişey olmadı hemende normal hayatına döndü,2.ye hamile kalmadan 1 sene önce ameliyat oldu kist için,1 sene sonra hamile kaldı mecburen sezeryan oldu üstüne enfeksiyon kapıp tam 45 gün hastanelerde yattı bbaşka ilden izmir ege üni.de 15 gün yoğun bakımda kaldı gittiğimde ablamı tanıyamamıştım 40 kiloya düştü bildiğin iskeletti yüzü sapsarıydı dr.lebilir dedi düşünün psikolojiyi bebeğini kucağına bile alamadı 45 gün annem baktı süt anne edindik başkası emzirdi ablam hastaneden çıktığında bebeği 1.5 aylıktı..şimdi kuzenim hamile daha yeni belli oldu ayy ben acı çekemem sezeryan olcam diye ortalıkklarda dolanıyor olda gör dedim,kendini düşünüpte sezeryan diye tutturanlara bende kızıyorum buna ancak dr. karar verir bence öyle olmalı...ama malesef genel olarak bakıldığında türkiye de herkes bi sezeryandır tutturmuş ne diyim allah hayırlısını versin:19:

zaten bu başlık özellikle normal doğum yapanlar için açılmış..yani artık normal yapan o kadar az ki herhalde arkadaş kaç kişiyiz acaba diye merak etti.
normal doğumda bebek kanaldan çıkarken ciğerlerinde suyu atıp direk solunuma sorunsuz başlayabiliyor.
ama sezeryanda ilk günler sorunlu oluyor solunumu.
normal doğum yapıpta bir daha asla yapmam diyenler %5 i geçmez
benim arkadaşlarım hep sezeryan oldular..daha doğrusu olmak zorunda bırakıldılar diyelim..hepsinin içinde kaldı,ve çok sıkıntılar çektiklerini kendim gözümle gördüm.
Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin,sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
normal doğum isteyen herkese sorunsuz kolay doğumlar diliyorum...

anne değilim daha ama ebeyim bende arkadaş normal doğumu savundu diye diğerinin saldırmasına şaşırdım kaldım!eğer önemli bi sorun yoksa normal doğum bebek içinde anne için de sağlıklı..ablam ilkinde normal doğum yaptı 2 saat sonra taburcu olup evine geldi ağrı sızı bişey olmadı hemende normal hayatına döndü,2.ye hamile kalmadan 1 sene önce ameliyat oldu kist için,1 sene sonra hamile kaldı mecburen sezeryan oldu üstüne enfeksiyon kapıp tam 45 gün hastanelerde yattı bbaşka ilden izmir ege üni.de 15 gün yoğun bakımda kaldı gittiğimde ablamı tanıyamamıştım 40 kiloya düştü bildiğin iskeletti yüzü sapsarıydı dr.lebilir dedi düşünün psikolojiyi bebeğini kucağına bile alamadı 45 gün annem baktı süt anne edindik başkası emzirdi ablam hastaneden çıktığında bebeği 1.5 aylıktı..şimdi kuzenim hamile daha yeni belli oldu ayy ben acı çekemem sezeryan olcam diye ortalıkklarda dolanıyor olda gör dedim,kendini düşünüpte sezeryan diye tutturanlara bende kızıyorum buna ancak dr. karar verir bence öyle olmalı...ama malesef genel olarak bakıldığında türkiye de herkes bi sezeryandır tutturmuş ne diyim allah hayırlısını versin:19:

Hangi saldırıdan bahsediyorsunuz anlamadım!!
Arkadaş çok ezbere konusuyor..Ben buna kızıyorum..
Normal doğuma elbette iyi ama illa normal doğüurcam diye ölen kadınları biliyorum..
bu arada herhalde iyi de opkumadınız baştan bi okuyun isterseniz..doktorumla karar verdik!!!!ve vermeseydim ölcektim ama bu bişey ifade edermi size bir ebe olarak bilmiyorum!
Benimde babam doktor,elinde büyüdüğüm ve eline doğdugum babamların en yakın arkadaşlarıda kadın doğumcu her ikiside sezeryan olmamı önerdi...Herhalde bir bildikleri vardı !!

zaten bu başlık özellikle normal doğum yapanlar için açılmış..yani artık normal yapan o kadar az ki herhalde arkadaş kaç kişiyiz acaba diye merak etti.normal doğumda bebek kanaldan çıkarken ciğerlerinde suyu atıp direk solunuma sorunsuz başlayabiliyor.
ama sezeryanda ilk günler sorunlu oluyor solunumu.
normal doğum yapıpta bir daha asla yapmam diyenler %5 i geçmez
benim arkadaşlarım hep sezeryan oldular..daha doğrusu olmak zorunda bırakıldılar diyelim..hepsinin içinde kaldı,ve çok sıkıntılar çektiklerini kendim gözümle gördüm.
Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin,sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
normal doğum isteyen herkese sorunsuz kolay doğumlar diliyorum...

Sana söylenecek çok şey var ama gerek yok..seviyenli ilgili görüşlerim belli..Cevap hakkı doğurup tahrik etmekten bahsedene bak ..

arkadaşım burası normal doğum yapanların topiği..normal doğumu yapmış memnun kalmış belirtmiş,sende sezeryan olmuşsun memnun kalmışsın yazmışsın o arkadaşa hitaben muhattabım değilsin vs vs yazmanıza şaşırdım bende..oda demiş zaten zorunluysa tabiki sezeryan yapılır demiş senin normal doğum yapanlarında kademe atlamış gibi vs vs yazmana takıldım bende.kimsenin avukatı değilim ama direk arkadaşa saldırma olayı burda başlamış oku istersen..ayrıca normal doğumdan memnunum vs yazması ezbere konuşmaksa sizinde sezeryan hakkında yazdıklarınız ezbere hiç farkı yok...neysee doğuran doğurmuş sezeryan olan olmuş sen sağlıklısın bebeğin sağlıklı onunda öyledir sanırım ortamı daha fazla germeye gerek olduğunu sanmıyorum...ii paylaşımlar diliyorum:42:

Son düzenleme:
merhaba herkese bende anne olmak üzereyim ve normal doğum isteyenlerdenim rabbim bütün anne adaylarının yardımcısı olsun:71:

arkadaşım burası normal doğum yapanların topiği..normal doğumu yapmış memnun kalmış belirtmiş,sende sezeryan olmuşsun memnun kalmışsın yazmışsın o arkadaşa hitaben muhattabım değilsin vs vs yazmanıza şaşırdım bende..oda demiş zaten zorunluysa tabiki sezeryan yapılır demiş senin normal doğum yapanlarında kademe atlamış gibi vs vs yazmana takıldım bende.kimsenin avukatı değilim ama direk arkadaşa saldırma olayı burda başlamış oku istersen..ayrıca normal doğumdan memnunum vs yazması ezbere konuşmaksa sizinde sezeryan hakkında yazdıklarınız ezbere hiç farkı yok...neysee doğuran doğurmuş sezeryan olan olmuş sen sağlıklısın bebeğin sağlıklı onunda öyledir sanırım ortamı daha fazla germeye gerek olduğunu sanmıyorum...ii paylaşımlar diliyorum:42:

Sadece benm yazdıklarıma değil o zaman karsıdakininde yazdıklarını okuyun bence..Siz sadece benim yazdıklarıma takılmmısssınız..
kendi isteğiyle sezeryan olmak bazen hayırlı bir işe işarettir.Ben bunu kastediyorum bu işin normali,sezeryanı yok.Her işte bir hayır var..Bu şekilde değerlendirmek lazım bazen olayları..
örneğin ;Zorunlu değildim ama görecek günlerim varmış daha...gibi...
Birde şu saldırı olayını anlamıyorum..Sizde bana yorum yaptınız ama ben saldırı olarak algılamıyorum gayette sert yazmıssınız..neden sizler saldırı gibi algılıyorsunuz anlayamıyorum..Saldırı nedir görmek istiyorsanız topicler arasında gezmenizi öneririm..
Eleştiriye eleştiriyle karşılık vermek gibi algılasanız ve o şekilde baksanız olaya sorun olmaz..
Neyse gerçekten uzatmayalım..uzadıkça uzayacak.
Yorumunuz için yinede teşekkürler.
sevgiler..

okudum onun yazdığına da tabiiki bak yazmış zorunlu halde yapılmalı,hatta zor durumda hala normal doğum diye diretenlere karşı çıkmış,ama sizde ısrarla üstüne gitmişsiniz,seviyesizsin komiksin,agresifsin vs diye,ben ortada bir seviyesizlik ve agresiflik göremedim birde dediğim gibi normal doğum yapanlar kademe atlamış gibi yazıyor vs demene takıldım..agresiflik yapan siz gibi olmuşsunuz bu durumda...neyse sadece yazmak istedim ii akşamlar herkese:58:
Sadece benm yazdıklarıma değil o zaman karsıdakininde yazdıklarını okuyun bence..Siz sadece benim yazdıklarıma takılmmısssınız..
kendi isteğiyle sezeryan olmak bazen hayırlı bir işe işarettir.Ben bunu kastediyorum bu işin normali,sezeryanı yok.Her işte bir hayır var..Bu şekilde değerlendirmek lazım bazen olayları..
örneğin ;Zorunlu değildim ama görecek günlerim varmış daha...gibi...
Birde şu saldırı olayını anlamıyorum..Sizde bana yorum yaptınız ama ben saldırı olarak algılamıyorum gayette sert yazmıssınız..neden sizler saldırı gibi algılıyorsunuz anlayamıyorum..Saldırı nedir görmek istiyorsanız topicler arasında gezmenizi öneririm..
Eleştiriye eleştiriyle karşılık vermek gibi algılasanız ve o şekilde baksanız olaya sorun olmaz..
Neyse gerçekten uzatmayalım..uzadıkça uzayacak.
Yorumunuz için yinede teşekkürler.
sevgiler..

burda sizinle sezeryan ve normalin artılarını eksilerini tartışmayacağım..bilmiyorsan bir zahmet ararştırıver.bebeği sıkıntıya sokmamak adına(!) sezeryan olduğunu söyleyenlerin o an sadece sancı çekmemek için kendini düşündükleri kanısındayım.Allah bzi normal doğuma uygun yaratmış yoksa kimse doğuramazdı ve o kadar zor olsa 2. ler 3. ler istenmezdi..
kimse tavır takınmıyor..sen öyle görmek istiyorsun..olması gereken bu zaten tavır takınacak bir durum yok adı üstü NORMAL

Sadece bir eleştiriye verilen yanıta bakın....bişey söylemiyim daha fazla..

Normal doğumda da enfeksiyon kapma durumu olabilir..bazı doğumlarda perine bölgesi de kesilip dikiliyor ve pansuman yaparken hijyene dikkat etmeyen hemşireler yüzünden enfeksiyon kapma durumu söz konusu..
Sezayande karnın,normelde perine bölgen kesiliyor..yani sadece sezaryane has değil enfeksiyon durumu..illaki her 2 doğum şeklinde de enfeksiyon olacak diye bir şey de yok tabi..

Normal doğum sırasında acı içinde haykıran doğum yapan kadına bağırma,ilk doğuran sen değilsin,bize mi sordun peydahlarken vs vs dediklerini kulaklarımla duymuş ve şok geçirmiştim...
sezaryane dr.lar girdiği için bu tarz konuşmalar duyma ihtimali olmuyor..böyle bir şeye şahit olmak,duymak bile insanı sezaryane yönledirebiliyor..

doktorların ne kadar normal doğumu önerdikleri belli zaten arkadaşlar... bazı hastanelerde neden yöneldikleri de ortada... benim herşey yolunda gidiyodu ben istesem de doktorum yapmazdı zaten ama yengemin bebeği makat gelişliydi normal doğurtup bebeğin ölümünü göze alacak değiller herhalde... tabiki böyle durumlarda sezaryen kurtarıcıdır... ama doğumdan habersiz olanlar ille de sezaryen diyolar daha hamile kalır kalmaz... şu da bi gerçek arkadaşlar normal doğum yapanlar daha iyi kilo verebiliyor ve bebekleri daha az hastalanıyor... bebek vajinadan geçerken bile hastalıklara karşı koruyucu antikorlar(antibiyotikler) alıyorlar bennormal doğujm yapmış biri olarak her zaman savunacağim ama riskli bi durum sözkonusu ise ona da saygım sonsuz

Back
X