Normal Doğum Yapan Anneler: Biz kaç kişiyiz?

doktorların ne kadar normal doğumu önerdikleri belli zaten arkadaşlar... bazı hastanelerde neden yöneldikleri de ortada... benim herşey yolunda gidiyodu ben istesem de doktorum yapmazdı zaten ama yengemin bebeği makat gelişliydi normal doğurtup bebeğin ölümünü göze alacak değiller herhalde... tabiki böyle durumlarda sezaryen kurtarıcıdır... ama doğumdan habersiz olanlar ille de sezaryen diyolar daha hamile kalır kalmaz... şu da bi gerçek arkadaşlar normal doğum yapanlar daha iyi kilo verebiliyor ve bebekleri daha az hastalanıyor... bebek vajinadan geçerken bile hastalıklara karşı koruyucu antikorlar(antibiyotikler) alıyorlar bennormal doğujm yapmış biri olarak her zaman savunacağim ama riskli bi durum sözkonusu ise ona da saygım sonsuz

benimde başından beri anlatmak istediğim buydu zaten arkadaşım:13::13:

Sayın Üyeler,
ikili tartışmalar,saygısızlık,hakaret yasak ve uyarı alma sebebidir.
Lütfen tartışmayınız,topik içeriğine uygun yorumlar yazınız.

Son düzenleme:
:66: beeennn :46: 7 aralık 2010da guzel bı dogum yaptım,son yrım saat harıc cok acı cekmedım,rabbım herkese boyle dogum nasıp etsın :54:

Ben de normal 2 doğum yaptım. Çok ta kolay.
İşe baştan korkuyla yaklaşmayacaksın.
Doğum eyleminin ingilizcedeki kelime anlamı, ''eylem'', ''iş'' tir.
Doğum sancıları değil de doğum eylemi diyelim.
Olaya sancı çekme açısından bakarsanız zaten korkarsınız.
Zaten o kadar zor olsa 1 günde başlayıp bitmezdi.
Günlerce yaşanacak bir sancı değil ki.
Hayatınızda hep anı olarak bahsetmekten keyif alacağınız,
Doğumdan çıkar çıkmaz bebeğinizi emzirebileceğini, koklayabileceğiniz,
Daha kolay iyileşebileceğiniz bir süreç normal doğum.
Herkese hayırlı, normal doğumlar diliyorum...

canım bende 8 aralık 00:40 ta kızımı normal doğumla kucağıma aldım. çokta kolay bir doğumum oldu çok şükür. herkese böyle kolay bir doğum nasip olur inşallah :)

canım bende 8 aralık 00:40 ta kızımı normal doğumla kucağıma aldım. çokta kolay bir doğumum oldu çok şükür. herkese böyle kolay bir doğum nasip olur inşallah :)

Ekim ayında ben de normal doğum yaptım.
Eğer bebek ve anne açısından bir sorun yoksa normal doğumu destekliyorum.
selam bende 9 sene önce normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim size katılıyorum anne ve çocuk için bir tehlike yoksa normal doğumu sonuna kadar destekliyorum:61::61::61::61::61:

ikizlere hamile olup normal doğum yapan var mı?

Ben ilk ikizlerimi normal doğum yaptım..Ama erken doğumdu ve kaybettik..2.ikizlerim sezaryan oldu...Normal doğum yapanlar var ama doktorlar ikiz ve çoğul gebelikler riskli olduğu için hem annenin hem de bebeklerin sağlığı açısından sezaryan doğumu tercih ediyorlar...

alminacınar cvp ın için çok teşekkür ediyorum.birkaç sorum olacak size.ben normal doğum düşünüyorum eğer normal gerçekleşmezse sezeryanla doğum gerçekleşirse yapıştırma mı dikiş mi önerirsiniz.doğumdan ne kadar süre sonra toparlanabildiniz?hala sancılarınız oluyor mu?ben normal doğum istiyorum fakat bebişlerimin sağlığı için elbette sezeryan olurum.şimdiden cvplarınız için çok teşekkür ediyorum.

alminacınar cvp ın için çok teşekkür ediyorum.birkaç sorum olacak size.ben normal doğum düşünüyorum eğer normal gerçekleşmezse sezeryanla doğum gerçekleşirse yapıştırma mı dikiş mi önerirsiniz.doğumdan ne kadar süre sonra toparlanabildiniz?hala sancılarınız oluyor mu?ben normal doğum istiyorum fakat bebişlerimin sağlığı için elbette sezeryan olurum.şimdiden cvplarınız için çok teşekkür ediyorum.

ikiz hamilesi olacağınız için büyük muhtemel siz de erken doğum yapacaksınız...Doğum şeklinden ziyade 12.haftadan itibaren muhakkak rahim ağzınızın uzunluğunu ölçtürün dr.unuza...Tekil gebeler bir dikkat ediyorlarsa siz iki kez dikkat etmelisiniz...Kabız olmamaya çalışın...Hamileliğiniz 34.haftayı geçebilirse doktorunuzla duruma göre karar verirsiniz doğum şekline...Ben tüm hamileliğim boyunca sadece hastanede yattığım halde 32+4 de planlı sezaryanle doğum yaptım...kimi 2 günde iyileştiğini söylüyor ama benim iyileşmem ayları buldu........

ben de 2 bebeğimi normal yolla doğurdum.şimdi 3. yolda (kaza kurşunu oldu birazcık) inşallah kısmet olursa 5 ay sonra yine normal doğumla kucaklamak istiyorum bebişimi.doğum bocalamasında kalmış arkadaşlara kesinlikle normal doğumu tavsiye ederim.benim ailem yanımda değildi,hemen her şeyimi kendim yapmak zorunda kaldım,hemen ayaklandım,her işimi rahatlıkla yapabildim.10-15 günlük bi dikiş rahatsızlığı dışında her şeyim çok iyidi.şimdi hedefim bu hamileliklerden aldığım kiloları vermek.bi spor salonuna yazılmıştım,doğumdan sonra aktif olarak oraya devam kilolara son İNLŞALLAH...:49:

bende normal dogum yapmaya calıstım, calıstım dıyorum cunku netıcede normal olmadı. o kadar sancı kesı bılmemne en sonunda acıl sezeryan genel anestezı ıle. hersey bı yana bebegımı kaybettım korkusu omrumden en az 20 yıl gıttı hala aklıma geldıkce tuylerım dıken dıken oluyor sonradan arastırdım neler neler olabılırmıs ucuz atlatmısız. bebegımıde ılk dogdugunda goremedım.Allahtan o ıyı ama ne badıreler atlattık, sımdı dusunuyorum keske fonumu cektırıp epıdurallı sezeryan ısteseydım en basta. dogumdan once aklıma hıc bole seylerın olabılecegını dusunmemıstım negatıf hıcbısey okumamıstım normal dogumdan vazgecmıyım dıye ama keske tam tersını yapsaydım. okudum cok kolay doguran arkadaslar var herkesınkı bır degıl ama bende tecrubemı paylasmak ıstedım.dogum nasıl olursa olsun Allah herkesı bebegıne saglıkla kavusmayı neasıp etsın

38.haftada doktor kontrolü için hastaneye gitmiştim.Nstde ve ultrasyonda herşey normal görünüyordu.Doktor çatı muayenesi yapacağını söyledi ve muayene sırasında açılmamın başladığını ,doğumun bugün gerçekleşeceğini söyledi.Ama çok ilginç ki bende hiçbir sancı belirtisi yoktu.Hemen yatış işlemlerini başlattık ve eşim apar topar doğum çantamızı almak için eve gitti.Ben ise kendimi bir şakanın ortasında hissediyordum.Çünkü açılmam artıyor sancım olmuyordu.Suni sancı vermeye başladılar ve belli bir açıklıktan sonra epidurale alındım.Sancı çekmediğim halde apidural oldum,sonrasında beni neyin beklediğini bilmiyordum çünkü.11'de başlayan maceramız 15:40'da son buldu.Ve ben oğlumu,mis kokulumu çok kolay bişekilde kucağıma alddım.Herkese epidural normal doğumu tavsiye ederim.Bugün 5.gün oldu doğum yapalı ve kendimi çok iyi hissediyorum.Herkese iyi doğumlar.

Back
X