Hayırlı olsun sizinki de..ilk 5 gün için antibiyotik verdi kullandım.ağrı kesici falan vermedi.Bende kullanmadım hiç.zamanı var demekki daha iyileşir sanırımMerhaba.
Ben de 6 gün önce doğum yaptım, iç 5 dış 4 olmak üzere 9 dikişim var ama doktorum her ikisinin de kendi düşeceğini söyledi.
Kontrolüm 15.günde olacak o zamana düşecekmiş, tam iyileşme süreci 1 ayı bulacakmış.
Ama iyi bakmazsam, mikrop kapma ya da ıslak tutma yaşanırsa yeniden dikiş atılmak zorunda kalırmış.
Dediğiniz gibi batma, acı ve yanmaları çokça yaşıyorum.
Günde 4er tane parol ve 2 antibiyotik içiyorum.
Ilık suda banyo iyi geliyor, ağrıyı hafifletiyor.
Ve daima kurutma makinesiyle tuvalet sonrası kurutuyorum.
Kendiniz çekmeyin lütfen, zarar verebilirsiniz.
Sizinki eriyen dikişmiş demekki.. dr doğumdan 10 gün sonra gel dış dikişleri alcam diyince şaşırdım kendiliğinden eriyen dikiş yapmadınız mı dedim yok estetik dikiş yaptım almam lazım dedi.içtekiler kendiliğinden düşecekmişCanim normal doğum yaptım ama dikiş falan aldırmadim. Kırkim çıkınca kontrole gittim sıkıntı yok dediler.muhakkak bir doktora görün
Teşekkür ederim :) sabretsem iyileşcek demekki.. bi tanesini çektim geldi ama boşta duruyomuş o zaten düşmüş demekkiHayırlı olsun
1 ay veya 40 gün içinde dış ve iç dikişler kendiliğinden atıyor , dış dikişlerin alınmış , sakın iç dikişleri tutup çekme , kendiliğinden düşecek onlar .
Geçmiş olsun .
Teşekkür ederim cnm..hepsini de yapıyorum ama beklicem artık yapcak bişey yokDikiş ipleri farklı özellikte oluyor, bazıları bir haftada kaynayıp erirken bazıları daha uzun zamanda düşüyor,
Benim dikişlerim de uzun sürmüştü düşmesi ama o ipin özelliğindenmiş. Batikon kullan, ılık suyla temizlen mutlaka kurulan, düşer merak etme ve çekiştirme canım,
Bebeğin hayırlı olsun bu arada
Evet 3 ü içte 4 ü dışta.. 2 dikişi olanlar da duydum 14 dikişi olanlar da.. duruma göre değişebiliyo..güya normal doğum yaptım ne çektim keşke sezeryan olsaydım diyorum ama uzun vadede yine karlı olcam sanırım..1 ay çekerim sonra tamamen iyileşirim diyorumGeçmiş olsun
Ben normal doğumda bu kadar dikiş bilmiyordum
Sezeryan da 7. Gün gel dediler gittim çoğu erimiş biri kalmış dedi aldı oldu bitti dediler
Hani hep sezeryanda dikişler oluyor çokkkk kötü yazıyorlar ya demek normalde de bayağı çok oluyor dikiş
Teşekkür ederim bu arada.. bide sezeryandaki kesik 10 cm kadar oluyo sanırım ablamdan biliyorum.. ama bundaki dikişin yarısı içerde yarısı dışarda bide sık oluyo dikiş en fazla 3 cm lik bi mesafe yaniGeçmiş olsun
Ben normal doğumda bu kadar dikiş bilmiyordum
Sezeryan da 7. Gün gel dediler gittim çoğu erimiş biri kalmış dedi aldı oldu bitti dediler
Hani hep sezeryanda dikişler oluyor çokkkk kötü yazıyorlar ya demek normalde de bayağı çok oluyor dikiş
Teşekkür ederim bu arada.. bide sezeryandaki kesik 10 cm kadar oluyo sanırım ablamdan biliyorum.. ama bundaki dikişin yarısı içerde yarısı dışarda bide sık oluyo dikiş en fazla 3 cm lik bi mesafe yani
Hanımlar 15 gün önce normal doğum yaptım 7 dikişim var dış dikişleri 5 gün önce aldı dr um iç dikişler de kendisi düşer bikaç güne dedi 5 gün oldu ama sadece biri düştü ikisi hala düşmedi ipler görünüyo fakat çekince gelmiyo daha kurumadı mı acaba.çok canımı yakıyo batmalar oluyo dayanılmayacak derecede oluyo bazen..benzer durum yaşayanlar var mı aranızda ne zaman düşer bu dikişler???
Tabi hiç kesi atılmadan doğuranlar da var ama dr lar yırtık oluşmasın diye riske girmemek adına kesi atıyorlar..hoş bana hem kesi atıldı hem yırtık oluştu ama..ya bu doğumun dişişsiz versiyonu var mı?
Hepsini de yapıyorum bünyeyle de alakalı belki de iyileşme süreci teşekkür ederimBenim dikişlerim kendiliğinden düşmüştü. Kuru ve temiz tutmaya özen göster. Camasirini ve pedini sık değiştir. Lavaboya her girdiğinde batikon la pansuman yap çok iyi geliyo geçmiş olsun..
Hepsini de yapıyorum bünyeyle de alakalı belki de iyileşme süreci teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?