Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
40+4 te sezeryan yolu ile doğum yaptım. 40+3 teki muayenemde artık doktorum mekonyum riskinin hızla artabileceğinden bahsedince ertesi gün suni sancı almayı kabul ettim ama o akşam kendi sancım ve nişanım geldi sabaha kadar bekledim. Gittiğimde 2 cm di açılma yedi saat suni sancı verdiler sadece 3cm e çıkmıştı açılma. Açılma olsun diye pilates topundan inmemiştim yüksek sancılara kadar tabi onları ayakta karşılayamazdım. Son saatte suyum geldi ve berraktı kakasını yapmamış keşke evde biraz daha bekleseydim kendi sancımla diye düşündüm yedi dk da bir olduğunda çıkmıştım evden. Neyse nihayetinde en istemediğim şey oldu sancım o kadar sık geliyordu ki sezeryan kararı verdiğimizde anestezi uzmanı yerimde duramadığımdan epidural veremeyeceğini söyledi genel anestezi aldım en son ben gördüm kızımı. Suni sancıyı kesmelerinden ameliyathaneyr gidene kadarki sancılarım en ağır olandı çünkü boşuna çekiyodum anestezi uzmanının koluna yapışıp ne zaman yapıcaksınız dediğimi hatırlıyorum. Bi yandan da sütün gelmeyecek diye ağlıyodum. Neyse sonuçta me oldu dünya güzeli bi kızım var sütüm de geldi hepsini geride bırakmaya çalışıyorum. Kızım hepsini unutmama yardımcı oldu. Bu da böyle bi negatif doğum hikayesi oldu ama herkesin bünyesi aynı değil kimi hemen açılıyo kimi suni sancıda bir şey hissetmiyor. Umarım herkesin istediği gibi bir doğumu olur.
Çok teşekkür ederim darısı başınıza sağlıklı bebekleriniz olsun gerisi hatıra, anlatacak hikaye olarak kalıyor. Benim de çocuğuma anlatacak hikayem oldu iki kere doğurdum seni diye anlatırım artık hem normali çektim hem sezeryan
Aslinda bu konuda farkli fikirler cok fazla. 3 saniye suruyor, hic acimiyor diyen de var, cok acidi ne berbat birsey mi diyen de var. nefesini tut ve kendini kasmamaya calis, eger kendini kasarsan sanki biraz agri olabilir gibi geliyor bana. Birde galiba bu is hemsireye ya da doktora gore degisiyor, nazik ve kibar el hareketi, hissedilen aci oranini dusurecektir
Aslinda bu konuda farkli fikirler cok fazla. 3 saniye suruyor, hic acimiyor diyen de var, cok acidi ne berbat birsey mi diyen de var. nefesini tut ve kendini kasmamaya calis, eger kendini kasarsan sanki biraz agri olabilir gibi geliyor bana. Birde galiba bu is hemsireye ya da doktora gore degisiyor, nazik ve kibar el hareketi, hissedilen aci oranini dusurecektir