- 12 Ocak 2017
- 1.116
- 431
- 38
- 33
- Konu Sahibi helenbebek
-
Tebrik ederim sizi....peki normal doğumun en zor yanı ne sizce?yani en zorlandığınızı düşündüğünüz zaman hangi andı?çok korktunuz mu ?ayy yapamayacam diye düşündünüz mü?Ben ilk oglumda normal dogum oldu suyum geldi evde gittik akinti deyip gönderdiler ertesi gün yine suyum geldi bayagi bu secer gittik dogum dediler tabiki sanci yok sabah 10 da girdim 4.5 nts bagladilar sancim bir basladi aksam 10.5 da dogdu oglusum simdi yine oglusum olcak ve yine normal duşünüyorum mecbur olmadigim sürece sezaryan düşünmüyorm gereksiz çünkü iylesim süresi geç ilerki yillarda da sikinti oluyo birde anneligin en güzel yanindan biride bence dogum ani rabbim herkese hayirli saglikli dogumlar versin
yapamıycanızı asla düşünmeyin hatta şöyle anlatıyım oğlum 10 yaşında su an o zaman sncı çekenler bi odada bekliyolardı gelen doğurdu sayısını ben sayamadım bana gülüyolardı doğuramadın diye birisi baba kurtar beni diye bagırıp babasını çagırmştı o anı hiç unutmam gülmekten ölmüştük o kadar şeyle karşılaşıyosunuzki oğlum 30 günlüktü fıtık oldu ameliyat oldu 1.5 yaşında cigerle kalbin arasındaki zar delikmiş önemli bi ameliyat geçirdi rabbime şükürler olsun şimdi boyuma yaklaştı çocuk dogupta hastalandığında onun kılına zarar gelecek korkusu daha endişeleniyo insanTebrik ederim sizi....peki normal doğumun en zor yanı ne sizce?yani en zorlandığınızı düşündüğünüz zaman hangi andı?çok korktunuz mu ?ayy yapamayacam diye düşündünüz mü?
canım sakın kasma 3 aydan sonra heran birşey olcakmış gibi düşünme ben hiç aman onu yapmayım aman bunu yapmayım diye düşünmedim devamlı yola gidiyoruz bazen 6 -7saat yolculuk yapiyorum kendimi yormadan hareketlerimi kismiyorum cunkü doguma yardimci oluyo o hareketler ben hep minicik ellerini düsündüm rabbim herkesin yardimcisi olsunArkadaşlar herkese merhaba ben daha 7 hafta 5 gunluk hamileyim daha erken diye düşünebilirsiniz ama ben normal doğum istiyorum.ve normal doğuma vücut olarak hazirlanmanin dışında psikolojik olarak ta hazırlanmak çok önemli.hem anne hem bebek için en sağlıklı olan bu doğumu yapanlar, isteyenler, sizin de hikayelerinizi dinlemeyi birbirimizden destek alarak ilerlemek bizim için daha iyi olacaktır.Görüşleriniz hikayeleriniz korkularınız ne olursa artık..
Böyle haberler duymak.cok.guzel ve sizi tebrik. Ediyorum gerçekten.insanlar artık. Sezeryanı tercih ediyorlar.normslmis gibi geliyor.doktorlar bıçak parası almak için sezeryan diyip geçiyor.bende normal. Doğumu çok istiyorum allahım yardımcı olursa eğer o kadarda korkacak birşey yok diye düşünüyorum. Tabiki acı çekecez ama ilerde rahat edecem.hem.bebegim için hem.kendim.icin en sağlıklı si bu:)Bende kızımı normal doğumla kucağıma aldım. Yeniden hamileyim insallah yine normal doğum olur. Ertesi gün ayaktaydim. 20 saate yakın sancı çektim. Son saateler suni sancı aldım cunku doğum çok uavasti nst de sancılar. Tavan yapmisken açılma iki parmak diyorlardi. Suyumu patlattılar hizlandirmaya çalıştılar derken suni sancı yardımıyla doğum gerçekleşti. Zaten dpgumhaneye girdim üçüncü ikinmada herşey bitmişti. Öyle çığlık çığlığa da kalmadım ama ciddi sancılar çektim. Bağırmak sadece enerji kaybı. Ama o an çok bilinçli davranamiorsuniz zaten. Allah yardım ediyor ama . Arkadasinda dediği gibi doğar doğmaz bitiyor herşey. Dikisim oldu ama hissetmedim bile
3 aydan sonra sürekli yürüyüş yapacam.canim.amnelerimiz normal. Doğumla doğurdular bizi..ne annem. Ne de ben de çok şükür sorum olmadı.annem.her zaman der iyi ki normal. Doğurdum.cok.korktum.ama kucağıma alınca hepsini unutuyorsun der.allahin izniyle normal doğum yapacam.insallahcanım sakın kasma 3 aydan sonra heran birşey olcakmış gibi düşünme ben hiç aman onu yapmayım aman bunu yapmayım diye düşünmedim devamlı yola gidiyoruz bazen 6 -7saat yolculuk yapiyorum kendimi yormadan hareketlerimi kismiyorum cunkü doguma yardimci oluyo o hareketler ben hep minicik ellerini düsündüm rabbim herkesin yardimcisi olsun
Allah sağlıklı analı babalı. Büyütsün canım.yapamıycanızı asla düşünmeyin hatta şöyle anlatıyım oğlum 10 yaşında su an o zaman sncı çekenler bi odada bekliyolardı gelen doğurdu sayısını ben sayamadım bana gülüyolardı doğuramadın diye birisi baba kurtar beni diye bagırıp babasını çagırmştı o anı hiç unutmam gülmekten ölmüştük o kadar şeyle karşılaşıyosunuzki oğlum 30 günlüktü fıtık oldu ameliyat oldu 1.5 yaşında cigerle kalbin arasındaki zar delikmiş önemli bi ameliyat geçirdi rabbime şükürler olsun şimdi boyuma yaklaştı çocuk dogupta hastalandığında onun kılına zarar gelecek korkusu daha endişeleniyo insan
Ay ne güzel. Ya ne mutlu size.normal.dogum.yapan kadınlara gerçekten hayranım..Suyum gelmedigi için sancım olmadı igne yaptılar birde aç gitmiştim doktora tabiki dogum başlayınca su bile vermedileeer safra çıkardım devamlı en zor yanı oydu bence dogum tabiki zorlugu oluyo ama korkmayınca daha kolay oluyo çünkü korku olunca çocuk yukarı çekiliyo dahada zor doğum oluyo ama en güzel tarafı onun o ilk gördüğünüz an bütün çektiginiz acı hiç bir şeyiniz kalmıyo
Normal yanlısı dr lar da arttı çok şükür. Öylesine denk gelirin umarım. Bebek döndükten sonra ciddi bir sağlık sorunu olmazsa neden normal akışa müdahale olsun ki. Ben ki aşırı korkardım yapamam derdim hatta doğuma giderken bile çok rahat gittim sezeryan olur ben normal yapamam aman çok aci çekerim diye. Ama eşim elimi bir tuttu ve öyle destek oldu ki. Sezeruane iki kez alınmak istedim asla kabul etmedi. Bu kadın Normal doğum yapacak dedi. Çünkü nöbetçi dr çok gicikti. Sancim var ama acikligim yoktu. Bebeginkalbi düşüyordu. hemen sezeryan diye panik yaptırdılar. Eşim bir durun ya evde olsaydık kalbinin düştüğünü hiç farketneyecektik ne sezeryani bekleyelim dedi. Dr sabah suni sancı verip normal doğum yaptıracağız dedi.şimdi veremiyor musunuz dedi bu saatte suni sancı veremem herhalde dedi. Çünkü gece 10 da o uykusundan olamazdı. Sabhina geldi 9 cm aciklkla yine sezeryn yapacak. Hayır dedik. Nöbet değişti ve şükür merhametli dr geldi ve hadi dogumhaneye dedi. Seni bu halde sezeryane alamam yazık saatlerce ne cekmissin dedi. Zor bir açıdan geliyor ama normal doğuma alıyoruz dedi. Ne anestezi ne Birşey. Gayet destekleriyle kolayca doğdu. Zaten doğum anında birşey yok.sanci kısmı zorluyor. Ama kesinlikle ayakta olunursa sorun yaşanmaz diye düşünüyorum. Beni sürekli yatırdılar reddettiğm halde. O yüzden zaten zor bir pozisyonda geldi çocuk. Ayakta olsam yer cekiminin etkisiyle zaten o doğal pozisyonda gelecekti.Böyle haberler duymak.cok.guzel ve sizi tebrik. Ediyorum gerçekten.insanlar artık. Sezeryanı tercih ediyorlar.normslmis gibi geliyor.doktorlar bıçak parası almak için sezeryan diyip geçiyor.bende normal. Doğumu çok istiyorum allahım yardımcı olursa eğer o kadarda korkacak birşey yok diye düşünüyorum. Tabiki acı çekecez ama ilerde rahat edecem.hem.bebegim için hem.kendim.icin en sağlıklı si bu:)
Canım benim sitres yaptığım bir konu daha var aslında. Kilolar!!!! Ya kilo.almsya o kadar el verisliyim ki doğumdan sonra o kiloları. Nasıl. Verecem. Diyede düşünüyorum.sut yapar diye neler yiyor insan? Bu konvoyda geriyor beni açıkçasıcanım sakın kasma 3 aydan sonra heran birşey olcakmış gibi düşünme ben hiç aman onu yapmayım aman bunu yapmayım diye düşünmedim devamlı yola gidiyoruz bazen 6 -7saat yolculuk yapiyorum kendimi yormadan hareketlerimi kismiyorum cunkü doguma yardimci oluyo o hareketler ben hep minicik ellerini düsündüm rabbim herkesin yardimcisi olsun
Canım valla helal olsun yinede normal. Doğumdan vazgeçmemissin. Korkmamissin birşey olur diye.dojtorda çok önemli ya valla.ben doktordan çok. Memnunum dur bakalım..niye sizi sezeryana zorlamış onu anlamadım ben?bide canım. Doğum. Kilolarını nasıl hallettin ben biraz o yönden de geriliyorum veremem diye.kilo almaya çok elverişliyim çünküNormal yanlısı dr lar da arttı çok şükür. Öylesine denk gelirin umarım. Bebek döndükten sonra ciddi bir sağlık sorunu olmazsa neden normal akışa müdahale olsun ki. Ben ki aşırı korkardım yapamam derdim hatta doğuma giderken bile çok rahat gittim sezeryan olur ben normal yapamam aman çok aci çekerim diye. Ama eşim elimi bir tuttu ve öyle destek oldu ki. Sezeruane iki kez alınmak istedim asla kabul etmedi. Bu kadın Normal doğum yapacak dedi. Çünkü nöbetçi dr çok gicikti. Sancim var ama acikligim yoktu. Bebeginkalbi düşüyordu. hemen sezeryan diye panik yaptırdılar. Eşim bir durun ya evde olsaydık kalbinin düştüğünü hiç farketneyecektik ne sezeryani bekleyelim dedi. Dr sabah suni sancı verip normal doğum yaptıracağız dedi.şimdi veremiyor musunuz dedi bu saatte suni sancı veremem herhalde dedi. Çünkü gece 10 da o uykusundan olamazdı. Sabhina geldi 9 cm aciklkla yine sezeryn yapacak. Hayır dedik. Nöbet değişti ve şükür merhametli dr geldi ve hadi dogumhaneye dedi. Seni bu halde sezeryane alamam yazık saatlerce ne cekmissin dedi. Zor bir açıdan geliyor ama normal doğuma alıyoruz dedi. Ne anestezi ne Birşey. Gayet destekleriyle kolayca doğdu. Zaten doğum anında birşey yok.sanci kısmı zorluyor. Ama kesinlikle ayakta olunursa sorun yaşanmaz diye düşünüyorum. Beni sürekli yatırdılar reddettiğm halde. O yüzden zaten zor bir pozisyonda geldi çocuk. Ayakta olsam yer cekiminin etkisiyle zaten o doğal pozisyonda gelecekti.
her bebeğin doğum ani kalb ritminde değişmeler olurmus. Çünkü ister istemez onlarda çabalıyorlar kalp ritimlerinin değişmesi çok normal mis. Ama o an bana sanki bebeğimi kaybedebilirmisim gibi muamele ettiler. Normalde 120-150 civarı atan kalp 60 a30 a düşüyordu. Bilmediğimiz için bebek risk te gibi anlattı. Geliyor bana bakıyor olumsuz şekilde kafa sallıyor hemen odayı boşaltıyor. Sezrryan için hazırlayın falan odayı diyor.eşime belge imzalattiriyorlar. Zaten esiminorda ipleri koptu ne imzası hayır imzalamiyorum dedi. Çok şükür ki demiş. Aynı bahaneyle bir arkadaşımı aynı hastane sezeryane aldı.Canım valla helal olsun yinede normal. Doğumdan vazgeçmemissin. Korkmamissin birşey olur diye.dojtorda çok önemli ya valla.ben doktordan çok. Memnunum dur bakalım..niye sizi sezeryana zorlamış onu anlamadım ben?bide canım. Doğum. Kilolarını nasıl hallettin ben biraz o yönden de geriliyorum veremem diye.kilo almaya çok elverişliyim çünkü
canim şu an 25 haftanin icindeyim herseyi yiyorum gören 7 aylik 8 aylik hamile zannediyo hiç kismadim 66.5 la kaldim su an 77.8 im doguma kadar 15 kilo felna alirim diye düsünüyorum ilk oglumda 12 kilo almistim dogumdan sonra hic biseyim kalmadi insallah bundada öyle olur yoksa dogumdan sonra fazla hareket edicez yapcak bisey yokCanım benim sitres yaptığım bir konu daha var aslında. Kilolar!!!! Ya kilo.almsya o kadar el verisliyim ki doğumdan sonra o kiloları. Nasıl. Verecem. Diyede düşünüyorum.sut yapar diye neler yiyor insan? Bu konvoyda geriyor beni açıkçası
Aynen canım ya.kilo.konusu beni çok geriyor.insallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım. Bebeğimi.tesekkur ederim.yorumun için canim.her bebeğin doğum ani kalb ritminde değişmeler olurmus. Çünkü ister istemez onlarda çabalıyorlar kalp ritimlerinin değişmesi çok normal mis. Ama o an bana sanki bebeğimi kaybedebilirmisim gibi muamele ettiler. Normalde 120-150 civarı atan kalp 60 a30 a düşüyordu. Bilmediğimiz için bebek risk te gibi anlattı. Geliyor bana bakıyor olumsuz şekilde kafa sallıyor hemen odayı boşaltıyor. Sezrryan için hazırlayın falan odayı diyor.eşime belge imzalattiriyorlar. Zaten esiminorda ipleri koptu ne imzası hayır imzalamiyorum dedi. Çok şükür ki demiş. Aynı bahaneyle bir arkadaşımı aynı hastane sezeryane aldı.
Ah o kilolar. 15 kg aldım 3680 kizim doğdu. Bir haftada 9 kg gitti. Ama sutum yetmedi. Yedik geri aldık. Şu an on kg fazla ile yeniden hamile kaldım arkadsim. O kilo konusu çok hassas
Aynen canım. Ya yediğine dikkat et şunu yeme diyorlar ama çok acıkıyorum arkadaş elimde değil karnım gurulduyor.napim çocuğu aç mı bırakım.ya bide aç kaldığımda karnım ağrımaya başlıyor.canim şu an 25 haftanin icindeyim herseyi yiyorum gören 7 aylik 8 aylik hamile zannediyo hiç kismadim 66.5 la kaldim su an 77.8 im doguma kadar 15 kilo felna alirim diye düsünüyorum ilk oglumda 12 kilo almistim dogumdan sonra hic biseyim kalmadi insallah bundada öyle olur yoksa dogumdan sonra fazla hareket edicez yapcak bisey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?