normal dogum yapanlar kaçıncı haftada dogum yaptılar?

38+3 haftadayken 12 saat süren bir sancı süresinden sonra kızımı kucağıma aldım.

41+0'da yaklaşık 8 saat süren bir sancı sonunda kavuştum meleğime

36+1 de filan dr a gttim bebegn 2650 gr dedi
dogsa dogsa 3200 dogar dedi uzuldm ama saglıklı olsnda az zayıf olsn dedim. 38. haftadaysa dr uma guvnm sarsldı cunku 3500 kilo dedi
normal dogum istiyordm
normal yaparsn yapamazsn değil ama zor olur idrar kesen sarkar dikişin cok olur gencsin cinsel yasamında etkilemir filan dedi ama o an düsündüğüm dr umun yalan soylemesiydi. baska bi dr a 39. haftamda randevu aldm o da pelvis muayene yaptı catın uygun bebek 3400 filan dedi. normal olur bu bebek dedi. 1 ocak muhtemel tarihim kasılmalarm var akıntım cogaldı.39+4 teyim gergin bi bekleyişmiş bu. simdi dogurmaya kurtulmak demelerini anlıyorm. dr uma guvenmiyorm ama yinede onla devam ediyrm son ay elmde dokuman yoknher seyımi O dr blyr sınuna kadar direncem

40+1 di. Hiç doğmucak zannetmiştik :)) çok gergin bi bekleyiş gerçekten. Ama oğlumu 5 saat sık sancı sonrası yarım saatte doğurdum. Çok çektim diyemem ama her doğum gibi zordu. Bidaha asssllaaa modundaydım şimdi yine normal isterim moduna geçtim hayırlısı bakalım :)) Çoookkk güzeldi. Şimdi 1 yaşında.

Merhaba. Senin yaşadıklarını ben de yaşadım. Dr sırf sezeryan yapmak için bebeğimin 4 kilo olduğunu söyledi. Hatta kendi isteğimle sezeryan olduğumu gösteren bir kağıt imzalatmak istedi. Sonra başka bir dr a daha göründüm ve normal doğum yapabileceğimi, bebeğin en fazla 3700 gr olduğunu ve sancılarımın gelmesini beklememi söyledi ve ben daha önce hiç muayene olmadığım bir dr da normal doğum yaptım çok şükür. Bebeğim de 3 buçuk kilo doğdu. Sen de hayırlısıyla normal doğum yaparsın inşallah.

Bende ilk hamileliğimde aynı şeyi yaşadım dr.um 4kgnun üstunde doğar genişlemen çok olur çatın dar vs bi sürü sey söyledi son dkya kadar direttim ama 39+4te 1cm açılmayla sezaryene karar verdim keşke başka bi dr.a gitseymişim kızim 2.700 minicik dogdu...2gun önce mecbur 2. sezaryenimi oldum ameliyathanede tirtir titrerken eski dr.mun kulaklarını bayaa bi çınlattım!!

Benim beklenen dogum tarihim 10 hazirandi. 9 haziran gecesi oturmus film izliyorken belime cok hafif sancı girmeye başladı. Aralık hesaplamak için saate baktigimda saat 00:00 i gösteriyordu :) Kızımı sabah 8:30 da kucağıma aldim. 5 e kadarki sancı cok rahatsiz edici değildi. Evde surekli yürüdüm. Yattigim zaman sanciyi daha siddetl hissediyordum. Esimi bile uyandirmadim. 5ten 8e kadarki sanci yogun kansantrasyon gerektirdi. Cevremde millet konustukca daha cok canim acidi. Nefesime odaklanip o evreyi de atlattim. Dogum sancisi olarak sadece son yarim saatim cok kotuydu. O da dogum anlariydi zaten. Kizim simdi 7. ayına girecek. Normal ve epidural kullanmadan dogum yaptim. Cok şükür korktugum gibi değildi. Ve dedigim gibi 40. Haftanin bitisinde dogurdum.

Kızlar,hikayeleriniz maşallah kolay gibi ama ben tırsıyiiiimmm,yüreklenmem lazım

40+1 de doğum yaptım. Gece 3 buçukta hastaneye gittim. 11 de doğumum normal olarak gerçekleşti. Arkadaşlar doğumunuz normal şartlarda seyrediyorsa dr ve ebe sizi yönlendiriyor zaten. Korkulacak hiçbirşey yok. Zor bir doğumdu ama doğum ne kadar zor da olsa bebeğinizi kucağınıza verdikleri anda hepsini unutuyorsunuz. Rabbim bu duyguyu hayırlısıyla tekrar yaşamayı nasip eder bana ve isteyen herkese inşallah.

37+3 te doğum yaptım 2900 gr doğdu akşam 8 gibi sancı başladı gece 2.5 ta hastaneye gittik suni sancıyla 1 saat sonra doğum yaptım öğlen 2 gibide evimize gittik.

38. haftada yaptım normal yaptım ve doğumhaneye alındıktan 10 dk. sonra doğdu kızım

ne güzel ya ben mi çok talihsizmişim ben 12 saatsancı çektim ve hep suni sancı ile ikinci gebeliğim dualarınızı bekliyorum

41. haftada doğum yaptım..sancim ya da acilmam yoktu..suni sancı ile toplam on saat surdu..anlatıldığı kadar zor değil kesinlikle..

41. haftamda epidural normal doğum yaptım..
Akşam 8 de başlayan sancılar, hastaneye gidiş ve gece 00:00 da kızımın dünyaya gelişii..
Sadece iki saat doğum sancısı cektim çok şükür. 5 cm açılma oldugu için hemen epidural takıldı. Ağrım kalmadı..
Allah yardım ediyor gercekten.. Çekilen tüm sıkıntılar geride kalıyor mink yavrunuzu kucagınıza aldığınızda..
Epidural normal doğum herkese tavsiyemdir.

ya ben nye epidural takılmasına rağmen sancıyı aynı şiddette hissettim??
acaba yapamdılar mı.hiç mi hissetmiyordunuz yaa.ben 3 dk da bir gelen ve 45 saniye süren çok şiddetli sancılar hissettim.4 cm e kadar 3 saatte açıldım.epidural takıldı 20 dk da 5cm açıldım.
sizce açılmaya mı fayda ettii yoksa takılmasa açılır mıydım...gıcık oldum!!

Acilma 4 cm olmussa eger epidural takiliyor. Epidural takildiktan 10,15 dk sonra sancilarim tamamen kesildi.
Oyle buyuk bir rahatlama oldu ki anlatamam.. yaklasik bir saat sonra sancilar basladi. Ama dayanilmayacak kadar cok degildi.
Sancilarimin durumu soruldugunda yeniden basladigini soyledim ve ikinci doz epidural verildi. Yine sanci adina bisey kalmadi.
Zaten ardindan dogumhaneye alindim ve dogum gerceklesti. Cok kolay bir dogum sekli. Sadece ikinmalar zor. Cunku hicbirsey hissetmiyorsunuz.
Doktorunuzun yonlendirmeleriyle kolaylasiyor. Iki uc dk icerisinde dogumum gerceklesmisti..

o zaman kesin bana epidurali yapamadılar ona kanaat vardım...
çünkü ben hissettim.verdiğim paraya mı yanayım çektiğim acıya mı bilemedi
çok çok dayanılmaz bir acı değildi ama hoş da değildi yani....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…