normal dogum yapanlar kaçıncı haftada dogum yaptılar?

benim merak ettiğim bir şey var bu hamilelik sürecinde 3. ayını aralıkta dolduran şahısın rahime düşme tarihi ekim mi olmuş oluyor.şu adet gününü katıp katmama durumunu anlamadım.normal doğumlar için 9. ayı doldurup olmuyor mu? bununla ilgili bir örnek vereyim bi akrabamızın kızı kocasından ayrıydı nasıl olduysa 29 eylül de beraber gördük neyse hamile kalmış ve doğurmak istedi tabi kocası hapse girmişti. 19 haziranda doğurdu.normal olarak.bende merak ettim hesapladım geriye gün olarak 263 gün çıktı.iyicene kafam karıştı,hafta ile ilgili bir şey demeyin lütfen ay ve gün bazında hesap yaptım.

Tahmini doğum tarihi hesaplama şöyle sat gününe 7 ekle 3 ay geri git 19 haziranda doğum yapan 12 eylül sat tır.
1-6 hafta 1. Ay
6-10 hafta 2. Ay
10-14 hafta 3. Ay
14-18 hafta 4. Ay
18-22 hafta 5. Ay
22-26 hafta 6. Ay
26-30 hafta 7. Ay
30-34 hafta 8. Ay
34-38 hafta 9. Ay
38-40 hafta 10. Ay

Ben 39+4 de dığum yaptım hafif sancılarım sabah 5 te başladı ikindin 17 de gittim dr 5 cm açılmam vardı. 18 de suni sancı verdiler 21.40 da doğuma girdim 10 cm açılmayla 21.55 te doğum yaptım. Yaklaşık 4 saat çektim o acılı sancıyı

kocasınla beraber gezdiği tarih dışında bir arada değillerdi pek o yüzden tuhaf geldi bana o zaman birinci ay olana kadar adetin başlama tarihi 12 eylül rahime düşme tarihi de 17. gününde filan oluyor galiba, anladığım kadarıyla vakite 12 eylülü de katıyoruz doğru mu anladım?

Hamile kalma zamanı bilinmediği için son adet tarihinden başlanarak hesaplanır. İlk 15 gün döllenen yumurta rahme ancak yerleşiyo onun için 1-6 hafta 1. Ay diye hesaplanıyor. Hesaplanırken 12 eylülü de dahil ederiz tabi. Ama erken doğum yapmış olabilir yada geç döllenme yaşamış olabilir. Mesela ben sat hesabıma göre 3 gün önce doğum yaptım kuzenim sat hesabına göre 3 gün sonra doğum yaptı

Ben 38+3'te dogum yaptım. Aksam basladi sancilarim gece 11 gibi hastaneye gittik. Gittigimizde butun dogum haneler doluymus kontrol edildikten sonra sancilarimi kontrol eden makinaya bagli saat 1-2 ye kadar bekledim.

Hemsire epidural istermisin diye sormustu bende o an kararsizdim. Kontrol icin geldiklerinde 7 cm acilmis dediler oyle diyince epidurale derek yok diye dusunduk.

Neyse dogumhaneye aldilar. Dogumu hizlandirmak icin stajer cocuk suyumu patlatti. Artim sancilarin siklasmasini bekliyorduk. Ama benim sancilar siklasicagina azalmaya basladi suni sanci verdiler bir iki saat o suni sanciyi cektim ama o sancilar yeterli degilmis hemsire birazdaha arttirmam lazim diyince epidural yaptirdim saat 6 ya kadar boyle gecti.

Epiduralden sonra sabah 10 kadar uyumusuz esimle beraber. Sonra en sonunda doktor geldi o muayene edince suyumun yarisinin patlamadigini gordu. Nasil oldu artik bilmiyorum ama suyumun hepsi patlamamis. Geri kalan su da gelince en sonunda dogum icin hazirliklar basladi. Saat 11:47de bebisim kucagimdaydi cok sukur :)

Siz siz olun stajerlere bisey yaptirmayin :)

Çoğu normal doğum hikayesi 40. Haftaya kalmadan sonlanmış ne güzel. Ben şu an itibariyle 40+2 deyim ama bizimkinin rahatı yerinde herhalde hala gelesi yok. Stres giderek artıyor. Normal doğum istiyorum ama hiçbir belirti olmadan suni sancı işe yarar mı bilemiyorum. O ayrı endişelendiriyor, günümüz geçtiği için bebeğimde olumsuz bir durum olursa ayrı endişelendiriyor. Doktorum 41'i doldurmadan en geç Cuma günü doğmamış olursa suni sancı ile başlatırız doğumu dedi. Hayırlısı artık...

Ne kadar doğru bilemem ama meni doğumu tetiklermiş. Eşle birliktelik bu durumu tetikliyo diye duymuştum denedim ve ertesi gün sancılarım başladı.

normal doğum düşünmüyordum. ama bazı yorumlardan sonra aklıma yattı...
korkutuyor beni sancılar filan

normal doğum düşünmüyordum. ama bazı yorumlardan sonra aklıma yattı...
korkutuyor beni sancılar filan
Herkesin ağrı eşiği farklı bana acı veren size vermeyebilir. Ama inanın korkacak bişey yok sancıdan ölen kimse yok bide böyle düşünün. Bende korkardım ama şimdi yine normal yaparım diyorum. Doğum sonrası hiç yatmadım yorulduğumu hissettiğimde yattım annem ve kv yardım ettiler ama saolsunlar

benim oğlum ters duruyor
düzelmese sezeryan dedi doktor
zaten o sözü duydum kendimmi tutamadım, ağlamaklı oldum
normal doğumdan korksam sağlıklı bi doğum için ve oğlum için normali tercih ederim
ilk bebeğimi kaybettiğimde çektiğim acıdan daha kötü ve ağır bi acı olamaz doğum sancısı

Rabbim evlat acısı yaşatmasın size bi daha inşallah. Kaçıncı haftadasınız bilmiyorum ama son ana kadar bekleyin ve secde ayetleri okuyun bol bol ve secde edin. Secde ayetini duyan bebeğin doğum için döndüğünü okumuştum bi kitapta. Eskiden ebeler ters duran bebeği döndürmek için böyle yapıyolarmış

AMİN CANIM BENİM.
EVLAT ACISI GİBİ AĞRI YOKTUR İNANIN
ZATEN YAPABİLDİĞİN EN GÜZEL ŞEY ŞUAN DUA ETMEK
26. HAFTADAYIZ

Yarın 40+5 olacağız. Bebek hareketi, suyu vs iyi durumda ama sancı sıfır. Kendi isteği ile geleceği yok. Artık biz de daha fazla riske girmekten korkuyoruz. Doktorumuz da en fazla cuma gününe kadar bekleteceğim demişti. Yarın için anlaştık. Sabah 7 de hastanede olacağız. Suni sancı verilecek. Kimisi hiçbir belirti olmadan suni sancı işe yaramıyor diyor ama doktorum direkt böyle bir cümle kurmadı. Sezeryan riski her doğumda var birşeyler yolunda gitmezse ama suni sancıyı deneyeceğiz diyor. Ben de hep normal doğum istediğim için sezeryan ihtimalini düşünmek istemiyorum ama o kadar acı çekip sonunda sezeryana alınırsam diye de ürkmüyor değilim. Çok yoğun stres altında hissediyorum kendimi. Allah hepimize kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin. Dualarınızı bekliyorum...

Allah yardımcınız olsun sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşun inşallah. Belki de bu gece başlar sancılarınız kim bilir

Allah yardımcınız olsun sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşun inşallah. Belki de bu gece başlar sancılarınız kim bilir
Âmin Allah razı olsun. Günlerdir kendimi ha bugün gelecek ya yarın diye avutuyorum ama rahatı yerinde bizimkinin :) hala inanasım gelmiyor yarın doğar mı acaba diye düşünüyorum.

"yarım saatte" "15 dakikada“ doğum gerçekleşti... diye yazan mesajları gördükçe içim rahatlıyor. Yaşım malum ve ilk doğumum olacak :) ama çok korkuyorum. Annem 5 çocuğunu da doğururken bayağı uzun sancı çekmiş, ablama ben şahit oldum 1 günü geçti : ( onlar gibi olurum diye çookkk korkuyorum.
Birde son kontrolümde hastane kapısının önünde gördüğüm manzaradan sonra ayrı bir korkum oldu. Kızcağız kapının önünde takside doğurdu. Doktor aşağı indi millet montlarını çıkartıp camları falan kapadılar. Fenaydı yani.
İnşallah tam 23 Nisanda ama gece sancım tutar, trafiğe takılmadan hastaneye gideriz. Kısacık zamanda normal doğum yaparım. Çok şey istedim ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…