Normal doğum yapanlar..............

Allah bağışlasın. Şuanlık çok ilgili kıskançlık yok inşallah böyle devam eder sizde nasıl?
Aynen bizde de kıskançlık olmadı şuanlık, ama Büyük oğluma olan ilgiyi hiç azaltmadım zaten . Fakat benim duygusal dengemi sağlamam biraz zor oluyor , sabırlı davranmak çok zor

Kimse de dememiş ki konu buranın konusu mu konu bebişler olunca böyle oluyor heralde
Onu yazmak için geldim sonra 4 küsür kilolarda bir kadının normal doğum yaptığını görünce kaldım böyle.

Mune , yanlış yer
Valla canım doğurana kadar komaya girdim hiç bir şey hatırlamıyorum doğurdum ve sadece bayıldığımı hatırlıyorum günlerce yoğun bakımda kalmıştım
Neyse sağ salim doğmuş bebeğiniz çok şükür..

Size de çok geçmiş olsun, çok korkunç cidden.

İlk bebek 39+1 de doğdu 3350 gram 49 cm ve baş çevresi 36 cm, kesi yok iki küçük dikiş vardı.

İkinci bebek 39+6 da doğdu 4040 gram 54 cm ve baş çevresi 38 cm, kesi ve dikiş olmadı.

Ben 40+2 deyim daha hiç bi şeyim yok sancim falan yok biraz endişeleniyorum açıkçası o icerde durdukca kilosu suanda 3.900 normal olmasını istiyorum ama bana 4 kilodan sonra normal zor olur diyolar

Gerek bu topikte gerek sezeryan doğum hamilelik her konuyu tek tek okudum en sonunda üye olup destek istemeye karar verdim. İnşaallah birileri sesimi duyar, el verir... 33 yaşında 9 aylık evli 7 aylık hamileyim. Çocuk fikrine daha çocukluğumdan beri karşı olduğumdan eşimle evlenirken çocuk yapmama şartıyla evlendim ( onun eski eşinden 3 çocuğu olduğundan kabul etti) korunmama rağmen yeni evli sayılabileceğim bir dönemde hamile kaldım. Öğrendiğim an dünya başıma yıkıldı. Hem korunma hem de bekarken geçirdiğim bir hastalık nedeniyle ancak tedavi sonucu hamile kalabileceğim söylendiğinden çocuk konusunda çok rahattım. Bebek bana kötü bir sürpriz olmuştu. İlk on hafta aldırmak için her türlü fetva aradım bulamadım neticede de aldırmadım. Şimdi yedi aylık oldu. Üç büyük sıkıntım var; bebekle bağ kuramamak, hamileliğin aşırı zor geçmesi ve doğumdan an be an idam sehpasına yürüyen bi idamlık gibi travma gibi depresyon gibi korkuyor olmam... Diyeceksiniz ki ee ne yapalım. Bama yapılabilecek bişey yok biliyorum özellikle son üç gecemi uykusuz geçirdiğimden artık canıma tak etmiş durumda hayatımdan bezdim uyuyamıyorum yürüyemiyorum tuvaletimi yapsam altımı bile temizleyemiyorum. Açık yazdım kusuruma bakmayın ama artık bedeninden bıkmış hayatından yorulmuş biri olarak hoş görün... Neresinden baksam akıl işi değil karnımdan ve rahatsızlıklarımdan ayakkabımı bağlayamayacak yere bişey düşse eğilip alamayacak hale geldim. Sinirden stresten belki hamileliği kabullenememekten belki doğumda mezhabaya giren inek gibi kesilecek olmaktan korkumdan yedimde yedim kendi vücudumu tanımayamayacak hale geldim. Bütün doğum hikayelerini okudum tek tek. Hepsi insanlık dışı hepsi... Kesilmek kasap gibi doktorlar dikişler kanlar revanlar sancı odasına terkedilmek... Aman Yarabbi ne kabus hepsi. Ağır panik atak hastasıyım değil o çatala yatmak doktorun elindeki ultrason aletinden bile travmaya giriyorum aşırı derecede hastane fobim var. Bir an evvel doğurup bu yükten kurtulmak istiyorum ama nasıl doğuracağımı da bilmiyorum. Toplumda sezeryan doğuma girenler için tabansız ödlek korkak deniyor çevremdeki herkes beni normal doğuma zorluyor. Düşünmek bile istemiyorum... Her veçhile kapana kısılmış bir zavallı halindeyim. Zaman geçmek bilmiyor geçse bir mezhabada doğum adı altında gardiyan kılıklı tiplerin elinde kesileceğimide biliyorum... Keşke ölsem de kurtulsam. Bıktım herşeyden.

Biraz rahat olun ... doktorunuzla konuşun lütfen..

Psikolojik olarak hazır değilsiniz ama , artık içinizde bir can var... Size ait bir can

Mezbaha falan yazmışsınız...öyle değil

Herkesin Doğum hikayesini okuyupta iyicene karamsarlığa kapılmayın...

2 normal Doğum yaptım... Herkes ilk doğumunda korkar...

Ama o korkular yavrunuzu elinize aldığınız an biter...

O kadar acı çekersiniz ama bebeği kucağınıza aldığınız anda son bulur...

Psikolojik destek alın lütfen...

Korku filmi gibi anlatmışız ama hiç öyle değil Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın doğumu bebeğinize kavuşma olarak düşünün o kadar mahsun o kadar savunmasız oluyorlar ki bu olumsuz duyguların hiç biri kalmıyor .olumsuz örnekler yerine olumlulara odaklanın epiduralla normal doğumu araştırın kaygınız azalacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…