doktora gitmişsindir dimi,muhakkak başta bende de vardı gerçi biz biraz acele edip 20. Gün ilişkiye girmiştik ama :) bende dikişin başladığı yerde yeni doku oluşmuş doktor çok rahatsız ediyorsa gümüş nikratla yakalım ama zamanla rahatlarsın dedi. Yaktırmadım 2 aya geçti ama senin baya olmuş. Çok geçmiş,olsun.
doğum sonrası dikiş yerlerinde hassasiyet acı ve ağrı bazı kadınlarda görebiliriilir. .özellikle kullanılan dikişler tam olarak eriyemeyebilir. daha doğrusu dikişlere karşı vücudun bir reaksiyonu olabilir. burada hassasiyet bazen şişme bile hissedebilirsiniz. öncelikle enfeksiyon varlığı araştırılmalı ardından şikayetler geçmezse eski dikiş yerlerinin çıkarılması gerekebilir. dr.aslıalaydoktora gitmişsindir dimi,muhakkak başta bende de vardı gerçi biz biraz acele edip 20. Gün ilişkiye girmiştik ama :) bende dikişin başladığı yerde yeni doku oluşmuş doktor çok rahatsız ediyorsa gümüş nikratla yakalım ama zamanla rahatlarsın dedi. Yaktırmadım 2 aya geçti ama senin baya olmuş. Çok geçmiş,olsun.
doğum sonrası bağışıklık sistemi oldukça düşük olmakta. en ufak bir enfeksiyon ciddi sorunlara yol açmakta. ama 48 gün sonra artık vajınadaki dikişler iyileşmiş olmalı ve ödem azalmalı. eklenen şikayetler dış kaynaklı bir enfeksiyon nedeni ile olabilir. dr.aslıalay
öncelikle doğumun normal olabileceğini veya başka bir alternatifininiz olmadığını düşünün . yani doğum=normal doğum , ancak bebekle ilgili veya anne ile ilgili en ufak bir sorunda tabiki doğum şekli değişebilir. amaç sağlıklı anne sağlıklı bebek. son yıllarda epizyotomi denilen kesi rutin olarak uygulamıyoruz. sadece gerekli durumlarda. eğer epizyotomi uygun dikilir ve dokular karşılıklı gelir doğum sonrası enfeksiyon olmaz ise iyileşme çok hızlı olur. ve sonuç güzeldir. doğum sonrası cinsel ilişkide sorun yaşamazsınız. dr.aslı alayhanımlar merhaba, ben evlenmeden önce bile normal doğumu destekleyen birisiydim, şu an hamileyim ancak normal doğumda kesik atılması durumu beni çok endişelendiriyor.sonrasında iyileşmesi problemli olanlar oluyormuş.iyileşme olsa bile orası eğri kaynadığı için eşiyle cinsel problem yaşayanlar oluyormuş. normal doğum yapan bayanlar bi aydınlatabilirler mi lütfen?
Ay çok hossunuz ya tir tir titredim bu olumsuz yazilardan ama sizinki yüzümü güldürdü, içimi açtı bence bir sorun yoksa kadın kendi haline bırakılmalı. Yatağa bağlayıp kalkma demek nedir ya vücudu zaten nasıl davranması gerektiğini söyler insana di miFitil veriyorlar onun için geçiyor canım benimde hamileliğmide olmustu
Arkadasim hic korkma Ben normal Dogum yaptım hiç dusunme kafanda kurma zaten biyolojik olarak vucudun buna hazır zamanı gelince herşey kendiliğinden gelişiyor.korkacak bir şey yok sancı geldiğinde biraz acı oluyor sonra hiç bir şey yok oh miskızlar henüz 4 aylık hamileyim kısmet olursa normal doğum istiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Normal doğum yapan anneler doğumunuzu anlatırmısınız lütfen
Epidural anestezi yapılabilir ama eğer 4cm veya daha az açıklık varsa yapılıyormuş . Ben hastaneye gittiğimde 5cm açıklık vardı o yüzden istesen de yapamayız dediler. Ayrıca anestezi olunca sancı hafifleyince ıkınma kuvvetli olmayabiliyor, doğum uzayabiliyormuş. Tabi kişiden kişiye değişebilen durumlar bunlar..Normal doğum öncesinde doğumhaneye girmeden herhangi bir ağrı kesici iğne veya uyuşturan birşey yapılıyor mu sancılara dayanmak için
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz içinEpidural anestezi yapılabilir ama eğer 4cm veya daha az açıklık varsa yapılıyormuş . Ben hastaneye gittiğimde 5cm açıklık vardı o yüzden istesen de yapamayız dediler. Ayrıca anestezi olunca sancı hafifleyince ıkınma kuvvetli olmayabiliyor, doğum uzayabiliyormuş. Tabi kişiden kişiye değişebilen durumlar bunlar..
Rica ederim :)Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Doguma gidene kadar hurma yedim canım keşke önceden bilseydim son 1 ay duydum hurmaya bol dua oku ve ye ayrıca hergün yatarken rabbime devamlı dua etBanada bu ara iyice basti doğum korkusu son aylarimda bol hurma yicem , zeytinyağlı masaj iyi diyorlar bilemiyorum Allah'ım kurtarsın inş kucagimiza sagsalim almayı nasip etsin :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?