normal mi bu şimdi?

Ay Allah yardımcın olsun...
Okurken bile gerildim...
En tahammül edemediğim şeylerden biridir şu yatılı misafir olayı...
Adı üstünde yahu BE-NİM E-VİM !!!
Bilemiyorum belki de ben çok aksiyim ama o evde benim huzurum yoksa ve eşim buna göz yumuyorsa ben de onun huzurunu kaçırırım dırdırımla :47: yaparım yani...

Kendini bilmez insanlar :41:

ben de calısıyorum hafta ıcı annemı goremıyorum dıye haftasonu oraya gıdıyorum ama her hafta sonu olmuyo tabı.. sız olsanız esınıze nasıl ızah ederdınız sabrınız tasmamz mıydı?

esım de bana dıyo kı 3 gunde bı aynı konuyu konusuyoruz( susmuyorum ben de yanı :4:) yeter artık ndıyo
ben de durum sureklı kendını tekrarladıgı ıcın konusuyoruz bak bı bıtsın tek laf cıkıcak mı agzımdan dıyorum:21:

bu sene kayınwalıdem ewde ewet oncekı senelr mesela kayınwalıdem mısafır gelıyo bız de cıkıcaz dıyelım tamam sız cıkın dıyo (!!!) sonra gerı geldıgımızde bı bakıyorum hepsı bızde herbırı bı koltuga uzanmıs banyoda cocugu yıkıyolar ws... offfffffff

AMAN ALLAHIM nasıl birşey bunlar ... aman büyük konuşmayayımda .. Allah kimsenin başına vermesin canım.. Allah kolaylık versin sana....

ama şuda varki bunlar 1 yıl içinde olan rahatlık değil onlar için sen ilk başta her zaman onlara güler yüzlü her misafirliğine geldiklerinde çalışsan dahi hizmet etmişsin alışmışlar ki eminim böle insanlar siz onlara bir gün misafirliğe gittinizde burun kırın eden kıymet bilmeyen insanlardır... kesinlikle bir arkadaşın dedeği gibi böle leri aman bugnde evimzden değlde başka bir yerden yersek kardır düşüncesindeler.. Allah bölelerinin gözünü doyursun...nediyim..

bizim akrabada vardır bi kaçtane öyle düşüncesiz .. her allhın günü evine gelen...

ama sen ilk başta mesafeli davranmamışsın canım... e bugünden sonrada konuşursan tabiki eşin yanlış düşündüğünü söler.....
öyle insan çok babamın bi kaç kardeşi vardır her hafta sonu 1 gün yada 2 gün annemlerdeler ve evlililer allatan bide tek gelirler gelir ohh karılarından ayrı kafa dinler annem onlara hizmet eder giderler... ama annemn babaö yüzündende kıymetini bilmezler zaten birgün dolup tartışcam onlarla babamla papaz olmaktan değil korkum ama annemçekecek suratını adamn... her neyse ama babam annesinin evinde bile bi gece kalamz .. sadece kendi evinde rahattır..

ama senin kaynın çok rahat ohhh kebap valla...canım emin ol bu tür insanlar kıymet bilmezler ..keşke bilseler en azından yaptıkların gözüne gelmez.ama kıymetni bilselerdi benm annemin bilirlerdi babaannmden çok o baktı onlara...
ama bak senin ağzndan bi ufak laf sadece çocuğa duysalar nasıl kötü ederler seni.....

ben akrabalarmn olduğu ile taşnmak istyordum bu nedenle istemem.çünkü geliiş gidiş bilmezler yüzgöz olmamak lazm.. düşündün her allhn günü bize gelseler eşimde soğur benden.... çünkü eşimde öle bi ufak çocuğn yanında bile rahat değildir..kayınvalidmler 2.5 saat ötemizde giitğimzde beni 3gün zr tutar orda 4.gün kaçarak geliriz artık eve oda eşim kalmak iste anasınn evini çok seviyor zaar...:27:
ama 5gün bulmaz oda sıkılır artık..herkez kendi evinde rahat çünkü .annemler bize 1dklık yakınlıkta ama annm2 haftada bir bile uğramaz bana ben hafta bir belki giderim...

bence bu konularda birbirine karşı anlayışlı olmak lazım birbirini anlamak lazım..eşin yine haksız ama yakınmakta geç kalmşsın ne yazıkki...

mesela 1 yıla kadar kayınvalidemlerin bulunduğu ile taşıncaz ben baştan eşime belirttim ne kendi akraba ne senin akrabalarına yakın ev tutmak istemiyrum dedim ve güzelcede sebebini açıkladım.. yani ben anneni severim tamam onunla aynı apartmanda yada aynı mahallede kalmak isterim( ki onunlada asla istemem o başka:1::1: laf gelişi) diyelim ama sadece annen değilki dedim.. sonuçta benm sevmedğin bi akrabanz bile annene geldiğinde belki anneni alıp bana gelmek isteyecek çat kapı .. ben rahat olamam öyle dedim.. isteemem sürekli çat çat kapım çalınsındedim. anladı beni.hiçte tartışmadık bile...

başka bir örnek
ufak iki kardeşim var bi ara baktım alıştılar tam eşim eve geldiklerinde geliyorlardı bilmiyorlardı tabii. yani haftada 3 defa geliyorlardı.. çocuklar tabi ne anlasınlar .tamam kardeşlrmdir ki eşim onlara çok iyi davranıp sevmesine rağmen eşim n rahatsız olabileceğini düşündüğüm için kendim rahatsız oldum. ve onları uyardm. hani canm gelirseniz bu saate gelin diye.. tamam dediler...çünkü zamanla bilinmesede aslında bu sepeblerden huzur kalmaz ailede...

yani senin artık bu durumda yapabileceğin tek şey açık açık çocuk geldiğinde evine yollayıp işin olduğunu sölemen bi kaç kere anlarlar işlerine gelirse.. ve kayınvalidenden önce sen cevap verceksn yok canm bebiğim var hem ben çalşyrm ne işin var burda gitsin evine diceksin.. kayınvalidene de söliyeceksin bi dalgınlığına gelir çocuk bişey yapar bebeğe ağzına bişey atar allah korusun nasıl hesap verirsin o zaman oğluna falan de .. çünkü bi anlık dalgınlık böyle şeyler .allah muhafaza..
yani emin olun yüzünüzü acıtıp utana sıkılada olsa bunları sölemesseniz başka türlüsünden anlamaz böleleri .benm yengem öyle ve o şekilde başediyor akrabalrmzla helal olsun ona.valla doğru sölüyor kadın = İÇİM ACAYACAĞINA YÜZÜM ACISIN DİYOR...:46::46::46:.

kaynanan kalsın dediğinde hayır anne alışmasın evini bilsin şımarık oluyo böyle falan de hemde bahanen hazır aslında kızını kıskanıyomuş anlaşamıyolar rahat vermiyo falan de eltin keyf sürüyoo valla peki sen işteyken kaynanan kızını alıp eltine götürüyomu götürmüyosa söle anne değişiklik olur kızı çıkar götür falan de

baayan ;
esıme bunu yenı soylemedım kı basından berı soyluyorum en ufak degısıklık yok kac yıldır... bı de kaynıma eltıme dıyorum ıkı cocuk zor oluyo sureklı dıkkat etmemız lazım, aksamsa mesela uykusu gelmıs goturun ıstersenız dıyorum.. ama haklısın cok yuz wermısım bunlara ben sureklı mısafır agırlama we hızmet durumu.. sımdı oyle yapmıyorum daha kenara cekılıyorum ama bıkmnısım artık ısımlerını duyunca bıle kan beynıme sıcrıyo..
cenera;
eltım yarım gun calısıyo we cıkar cıkmaz ewıne gıtmıyo bıze gıdıyo genelde ya da gezıyo falan napıyosa ıste.. sımdı kızımla ılgılenıyo gıbı yapıyo ama arada bır 1 saat herkes şşşt pişşşşt der cocuga.. ben onun cocugunun annesı sayılırım bıldıgın.. o bıraz ılgılı gıbı dawranıyo, kı aldıgı en ufak bı sorunmluluk nolmadıgı ıcın rahat, kayınwalıdem de owe owe bıtıremıyo cok ılgılenıyomus kızımla falan. ole dıyo kı ben de onun cocuguna bakıyım yanı
ha bı de bunlar cocugu getırmek ıstemıyolarmıs aslında ama cocuk benı cok ıstıyomus!!!

8 yaşındaki çocuk yengesini neden istesin ya yalan
sonuçta tüm gün kızından ayrısın, akşamları annesinin sevgisine ilgisine ihtiyacı var kızının
zatende küçük sadece ona baksan bile yorucu senin için
bilmiyorum ya, eltin pek bi yüzsüz
eşin oralı değil
sen ancak kızın anaokuluna gidince evini damını kilitler, anahtarıda kimseye vermez ancak kurtulursun böyle

cok yuzsuzler cok neler soyluyorum war ya ınsan 10 soyledıgımın 1 ını dınlese bunu yapmaz.. artık sabrım kalmadı ıste artık kabullenemıyorum tahammul edemıyorum ama yalnızım esım bıraz soz soylese ah ah

valla canım ozaman iş ilk eşine bitiyor .. yorulana kadar söyleceksin ozaman eşine.. onlar belli yüzsüzler .. lafı kendilerine kondurmazlar yüzlerine bile sölesen.....

peki sürekli ev temizliğini sen mi yapıyorsun ya sen yapıyor onlar kirtletiyormu... anlattıkların annemnkilere benziyor tüm aile birbirlerini hiççekemz sadece annemin evinde rahat olurlardı.. kimsenin mutfağına annemin ki gibi rahat giremezlerdi.. ama annemin şuanda değeri yok onlar için... sadece yıprandığı ile çektikleri ile kaldı.. .

ben yapıyodm onlar kırletıyodu ben calısmazken eltım sabah bızden ıse gıderdı pıjaması yerde ayagından cıkardıgı gıbı dururdu, 9 aylık hamıleydım hala ben yapıyodum salak gıbı.. sımdı calısıyorum ya yemeklerı ben yapıyorum temızlıgı genelde kayınwalıdem yapıyo.. oyle tabı benım yaptıklarım gorunuyo mu sankı.. bı ornek werıyım benım yemeklerımı cok begendıklerını soylerler cok cesıt yaparım bı de. ngorumcem baska sehırde geldıgınde canım da cıksa yemegını eksık etmem . sımdı ew aldık tasınıcaz ewın karsısında kebapcı war, kayınwalıdem dedı kı ıyı barı gorumcen gelınce ac kalmaz barı burda yer!!! ne zaman ac kaldı dedım, ısten geldım cocugumla ılgılenmeden yemek yaptım kı ıkınız de butun gun ewde oturdunuz dedım.. kaldı kı dedıgım gıbı 9 aylıkken bıle boyleydı, butun gun oturup benen beklıyolardı.. sımdı de boyle dıyo! tabıkı gorunmuyo bılıyorum..

eltım yarım gun calısıyo 11 de falan ewde oluyo

ohh 11 den sonrada gelip evde dinleniyor acıktıdamı sana geliyorlar eşiyle yiyip gidiyorlar... canım yapabildiğin kadar göster rahatsız olduklarını onlardan... tabi seninde dezavantajın şuki şuanda kayınvaliden bebeğinize bakıyor .gerçi olmdan önce de hoş sizdelermiş galiba bütün gün... işe giderken kayınvalidene bıraksan bebeği .onlarlamı kalıyordu.?

ben yapıyodm onlar kırletıyodu ben calısmazken eltım sabah bızden ıse gıderdı pıjaması yerde ayagından cıkardıgı gıbı dururdu, 9 aylık hamıleydım hala ben yapıyodum salak gıbı.. sımdı calısıyorum ya yemeklerı ben yapıyorum temızlıgı genelde kayınwalıdem yapıyo.. oyle tabı benım yaptıklarım gorunuyo mu sankı.. bı ornek werıyım benım yemeklerımı cok begendıklerını soylerler cok cesıt yaparım bı de. ngorumcem baska sehırde geldıgınde canım da cıksa yemegını eksık etmem . sımdı ew aldık tasınıcaz ewın karsısında kebapcı war, kayınwalıdem dedı kı ıyı barı gorumcen gelınce ac kalmaz barı burda yer!!! ne zaman ac kaldı dedım, ısten geldım cocugumla ılgılenmeden yemek yaptım kı ıkınız de butun gun ewde oturdunuz dedım.. kaldı kı dedıgım gıbı 9 aylıkken bıle boyleydı, butun gun oturup benen beklıyolardı.. sımdı de boyle dıyo! tabıkı gorunmuyo bılıyorum..

bende hep yemek yapardım kaynana bizde olduğunda sonra bütün evli bekar bizde toplanırdı ,tabi kızım küçüktü o vakit sonra bu bekarlar evlendi ki geçen biz geleceğiz diye eşim küçük kaynına akşamdan tel. Haber verdi ki bebek oldu hediye vereceğiz akşam evlerine geldik ne bir meyva ikramı nede sıcak yemek yapılmış akşam,akşam önümüze kahvaltı konuldu ki biz başka ilde oturuyoruz vallahi bu karşılamdan sonra ben kendi emeklerime acıdım ! Değmezmiş yaptıklarım onlara!

mısafırlık adı altında 1,5 yıldır ıstanbuldaydı kayınwalıdem normalde baska sehırdeler. bı onlarda bı bızde kalıyolardı. benım ıse baslamadan 4 ay once bızde kalmaya basladılar kayınbabamla, eltımle kawga edıp bana gelmıs sozde...

bende hep yemek yapardım kaynana bizde olduğunda sonra bütün evli bekar bizde toplanırdı ,tabi kızım küçüktü o vakit sonra bu bekarlar evlendi ki geçen biz geleceğiz diye eşim küçük kaynına akşamdan tel. Haber verdi ki bebek oldu hediye vereceğiz akşam evlerine geldik ne bir meyva ikramı nede sıcak yemek yapılmış akşam,akşam önümüze kahvaltı konuldu ki biz başka ilde oturuyoruz vallahi bu karşılamdan sonra ben kendi emeklerime acıdım ! Değmezmiş yaptıklarım onlara!

ema canım ben tam tersini yaptım.nişanlılıkta çok canımı yakmışlardı evlenince hayırlı olsuna geldiler çok basit şeylerle geçiştirdim.ondan sonrada eve kabul etmedim çalışmam lazım evde diye.görümcemle dışarda cafede buluştum falan.sonra anladılar hatalarını hadlerini biliyolar artık o yüzden yavaş yavaş bişeyler yapmaya başladım bende.bakalım şimdilik iyiyiz

normal değil ama inatla bunun normal olduğunu düşünen kocalarda normal değil
nasıl bir rahatlık onlardaki oda ayrı bir konu
senin işin zor çünkü bu tarz kocalara ne yaparsan yap anlamazlar
artık işlerinemi gelmez anlamak yoksa cidden çokmu düşüncesizler bilemiyorum
aynısında bende de var
hayattan bezdirdi beni
Allah sana yardımcı olsun arkadaşım
inşallah eşin aklını başına toplarda düzgün bir dille onları uzaklaştırır

ema canım ben tam tersini yaptım.nişanlılıkta çok canımı yakmışlardı evlenince hayırlı olsuna geldiler çok basit şeylerle geçiştirdim.ondan sonrada eve kabul etmedim çalışmam lazım evde diye.görümcemle dışarda cafede buluştum falan.sonra anladılar hatalarını hadlerini biliyolar artık o yüzden yavaş yavaş bişeyler yapmaya başladım bende.bakalım şimdilik iyiyiz
iyi olmana sevindim artık bende bana kim değer veriyorsa öyle davranacağım hep verici olmak aptallık ve takdir görmüyor, neyse seninkinler hatalarını anlamış

Sizde onlara gidin kalın haftada 2 3 gün bakalım ne diyecekler:19::19:Ne saçma birşey:19::19:Başkasının evinde çok rahat davranan insanlara sinir oluyorum:41:Eşinde halledemiyor madem sen konuş eltinle

Son düzenleme:
sımdı ew aldık tasınıcaz ama yakına gene yurume mesafesı yanı. bı o ewde bakıcam hanı bıraz daha uzak ya gene aynı olucak mı dıye. sayet oyle olursa oturup konusucam ama hepsı eltımı tutar konusursam esım bı destek olsaydı hıc dusuncem kalmazdı ya ne rahat adamlar ya!!

Back
X