Normal mi, değil mi ?Anlamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sarisari
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

Sarisari

Ziyaretçi
ya kizlar bisey sorcam, bi ailenin cocuklarina herseyi yasak etmesi normalmi mesela 25 yasina gelmis ve arkadaslarina gidip gelmesi, onlarla gezmesi carsiya cikmasi fln (gündüz bile cikamior...arkadasinin dügününe bile gitmesi yasak..gecen bi dogumgünüm icin kahvaltiya cagirdim arkadaslari ve bu kiz ailesinin kisitlamasi nedeniyle gelemedi..yani gece mece de cikmyioruz sadece kahvalti ve sadece de diger kiz arkadaslar var)..insan secmek fln önemli deil hangi arkadasi olursa olsun... bir arkadasimin ailesi aynen böyle ( fakülteden bi kiz) kendisi cok iyiniyetli acaip cekingen ve insanlarla konusurken acaip heycanli sanki ilk kez insanla konusuyor gibi...bu durumuna üzüldüm cidden..hicbisey onaylamyiormus ailesi megersem bence normal deil? cok sükür benim ailem böyle degil.siz olsaniz cocukalriniza böyle yaparmiydiniz?-tatlicadiarzu-

Son düzenleyen: Moderatör:
bence herseyin birr siniri vardir

ama bu sekildede insanlar kizlarini kisitladikca kizlar yasaklar daha cazip gelir hesabi hep yalnislara yönelir

bence herseyi tadinda dozunda ayarlamak gerekir

ben çocuğuma bu şekilde davranmam tabi ki de ama papriiinin de dediği gibi her şeyin bir sınırı,yeri ,zamanı var.çok kısıtlama getirmezdim ama belli ölçülerde kısıtlardım.hele bu zamanda biraz daha fazla üstüne düşerdim,ilgilenirdim.yani nereye gittiğini bilirdim,gitmesine belli ölçülerde izin verirdim ama takipçisi olduğumu da hissettirirdim.25 yaşında birine davranılması gerektiği gibi davranırdım.her şey kararında olurdu.

Ne kadar bastrırsan bir yerde çok büyük patlama yaşar o kız.
Geri kafalılık , cahillik bu kadar aşırı baskı , bende başka açıklaması yok.

yazık...yarın birgün karşısına çıkan ilk adama kaçar o kızcağız

bu kadar çok kısıtlama elbetteki iyi değil...
kişiyi yanlış yollara sevk eder...
aileler çocuklarının kötülüğünü istemezler ama bu şekildede davranmaları çok yanlış...
niye öyle davranıyorlar ki acaba....CADIARZU

yasaklar arzu halıne gelir ben bunu bılır bunu söylerim

bize göre kültürümüze yaşam tarzımıza göre terstir ama ailesi öyle görmüş yetişmiştir onlara göre bu kızlarını korumaktır doğru olarak görürler...
mühim olan bu durumu yaşayan kişinin ne kadar hasar gördüğü durumu nasıl karşıladığı..

kendileri köyden gelmis annesi babasi ve cocugun bir kabahat islediginden degil sadece gerikafalilik ya anlattigi kadariyla....kiz da bir garip zaten hosnut degil bu durumdan yani arkadaslariyla kendisini kiyaslayip üzülüyor..ve bu durumdan cok rahatsiz oldugu belli

Son düzenleyen: Moderatör:
yazıyı okuyunca kendi hayat hikayemi okumuş gibi oldum haytımda hiç birşeyi ben seçmedim bi eşimile evlenirken ağzımdan evet lafı çıktı oda 15 günlük baskının sonrasında evlenene kadar hiç yanlış bişi yapmadım ama evlendikten sonra günahlar yanlışlar hatalar hatalar....................
ama şimdi biraz daha dik durmaya çalışıyorum kendi haklarımı savunmaya çalışıyorum.zor oluyo ama olsu. onca yıl her diyilene evet dedikten sonra bi de bakıyosunuzki hayır demeyi bilmiyorsunuz ve hep sömürülüyorsunuz......sorunun cvbıysa özgür olmayan insan sömürülmeye mahkumdur .

canm benm ya üzülme seni o kadar iyi anlyiorumki...bende inan ki cook üzülüyorum yani simdi tamam neden karisoyrsun fln die düsünürsünüz ama cok iyi bir kiz ve ben de duyarsiz bi insan da degilim, cevremdeki olan yanlislara üzüntülere aman banane die bosverip gecemyiorum...allah onun da sizin de yardiminciniz olsun

walla kimi aileler evlatlarını koruma iç güdüsü ile bu şekilde dışarıdan soyutluyorlar. Elbetteki bu durumu tasvip etmiyorum.Çok yanlış.O zaman kişide özgüven duygusu oluşmuyor herşeyde aileye danışıyor tek başına karar almıyor yarın öbr gün Allah göstermesin anne babasının başlarına bi durum gelse kişilği oturmamış bi insan tek başına hayatta ne yapar bi düşünün.

15 yasinda bir kiz degilki 25 yasinda genc bir bayan...bu kadar asiri baski normal degil!!:1no2:

Kizlarina iylik yaptigni saniyorlar kendince...koruyorlar göya....halbuki o kizcagiz hayati insanlari nerde nasil davranacgini ve konusacagini ögrenemeyecek dogru düzgün...:delphin:

Önüne cikan ilk firsatta kacip gidecek allah korusun yagmu kacarken doluya yakalanacak belkide....allah korusun..allah iyilerle karsilastirsin....yazik en güzel yillar bunlar...gencligni kimse ona geri vermicek...benneyaptımki

Insallah iyi bir evlilik yapar bari...:delphin:

ben ailesinin bunu korumacılıkla, kızımıza zarar gelmesin diye yaptıklarına inanmıyorum.

25 yaşındaki bir kızı bu kadar hapsetmenin tek sebebi; kız kısmısının dışarda ne işi var mantığıdır.
gezer, tozar, laf gelir, namusuna laf ederler düşüncesidir.

ben baskıdan bunalıp en sonunda ilk aşık olacağı insana kaçabileceğini düşünmüyoum; çünkü anladığım kadarıyla özgüven problemi var bu kadar baskı sonucu. çünkü konu sahibinin bahsettiği kadarıyla sessiz sakin bir kızmış.

muhtemelen yarın öbür gün gelen görücüye de, kıza söz hakkı vermeden, verdim gitti diyeceklerdir.
inşallah karşısına çıkacak kişi insan biri olur.

yazık...yarın birgün karşısına çıkan ilk adama kaçar o kızcağız
vardı böyle bir arkadaşım o zamanlar 16-17 yaşlarındaydık kız çok fazla kısıtlanıyordu
annesi ona hiç arkadaş olmadı, onun için hiç bir zaman fedakarlık yapmadı
(babası ve abilerine karşı onu korumadı v.s.)
bana hep seni ve anneni kıskanıyorum derdi
ve o kız 18 yaşından gün aldıktan 1,5 ya sonra sadece 5 aydır tanıdığı bir adama kaçtı.
Şimdi mi? mutlu olduğu söyleniyor ama görünen hiçte o değil.
Kocası kimseyle görüştürmüyor ailesiyle 1 yada 1,5 ayda bir telefonla görüşüyor
ve sadece mübarek günlerde ailesini ziyaret edebiliyor. (son 3 kandilde de gelmedi)
2001 yada 2002 yılında evlendi ve ben evlendiği günden beri hiç görmedim , konuşmadım
yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. onlar bizim üst katımızda oturuyorlardı hergün beraberik
Zaten sadece benimle görüştürüyorlardı, sanırım evim yakın olduğu ve ailemlede görştükleri için.
4-5 ay önce abisinin düğünü oldu ve kına gecesine gelemedi . Nİkaha en son o gelip ilk ayrılan o oldu.

kendileri köyden gelmis annesi babasi ve cocugun bir kabahat islediginden degil sadece gerikafalilik ya anlattigi kadariyla....kiz da bir garip zaten hosnut degil bu durumdan yani arkadaslariyla kendisini kiyaslayip üzülüyor..ve bu durumdan cok rahatsiz oldugu belli

Hiç kimsenin aile yaşantısını bilemeyiz.... Bence sadece koruma içgüdüsüdür:1closedeyes:
Köyden gelmeleri etkende olabilir...Sebebi ise köy küçük bir yer olduğu için herkes birbirini tanır kimseden kimseye kötülük gelmeyeceğini bilirler....Ama büyük şehirler de bu böyle değil malum hele üniversite ortamı bambaşka bir hayattır...Az öncede dediğim gibi tamamen koruma içgüdüsü.... Bende Küçük bir kasabada büyüdüm. Evlenince İstanbul' a geldim hala bile annem ile her telefon konuşmamda tembihler sakın kızım kocanın sözünden çıkma, senin kötün her zaman iyidir elin iyisinden der....

türkiyenin acı gerçeği bu. baskı altında yetişen ve ileride bu baskının nereden patlak vereceği kestirilemeyen bir kitle. bir yaşa kadar elbette ki normal bu kısıtlamalar, 16-17 yaşında bir kızın gece çıkmaları, ortamlarda fink atmaları elbette ki sakıncalı. ama 25 yaşında ki bir kızın bu şekilde yetiştirilmesi çok anormal. ben 22 yaşımdayım, üniversiteye girene kadar hiç gece çıkmadım, şimdi mezun oluyorum ve ayda bir çıkarız gece, aklı başında biri olduktan sonra ve çevren kimi barındırıp kimi barındırmayacağının kararını verebildikten sonra tehlike yok. bu kız nasıl sosyal bir çevre edinir, nasıl iş hayatında başarılı olur, nasıl bir evlilik geçirir çok merak ediyorum :S kendi çocuklarım olduğunda asla bu yolu tercih etmem. gençler doğru yolu kendileri deneyip yanılarak bulmalılar diye düşünüyorum. arkadaşından kazık yemediği sürece o kişinin ne kadar sakıncalı olduğunu anlatsanız da sizi anlamak istemeyecektir. tecrübe etmesi için izin verin, kendi seçimini kendisi yapsın.

bende aynı durumdaydım bü yüzden birçok arkadaşımla ipleri koparttık. 27 yaşımda evlenene akdar kimseyle gezemedim. eşimle 4 sene çıktık fakat sadece işyerinde görüşebiliyorduk mesai bittimi eve gitmek zorundaydım. ve sadece ailemin istediği kişilerle konuşabiliyordum. bir sıkıntım olsa annem sende bir durum var bişeymi yaptın yoksa diye sıkıştırırdı bende kiminle görüşüyorumda yapacam derdim. sinir olurdum ağlardım çocukmuyum ben derdim. ama öyle kişiler varki gerçekten kızları kandırıp ortada bırkaıyorlar. bu yüzdende bir nevide olsa memnunum. herkesin aile yaşantısı aynı değildir o arkadaşınızı anlamaya çalışın. bizde sadece başkalarıyla gezmek yasaktı ama evde tatilde çok serbesttik istediğimizi alırdık. bu sadece bana değildi ama abimede aynı tavırda yaklaşıorlardı onunda yasakalrı vardı.
Evlendikten sonra iyi ki ailem beni sıkmış dedim çünkü evlilik sabır istiyor bende yeterince sabrı öğrenmişim şükür allahıma.
yalnız tek savunduğum şey çocukları çokda serbest bırakmamaktır.

herşeyde olduğu gibi kişilerin özgürlüğündede ölçü olmalı
nasıl azı zararsa fazlasıda zarardır.
ama herkesin kültürü farklı.yinede çocuklarımızı ne fazla özgür bırakmalıyız nede bu kadar çok sıkmalıyız bencea.s

Back
X