normal mi ? sezeryan mı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekreter18282
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kıslar bi şey daha diyeyim mi size dogumu kolaylaştıracak:asigim:tabi yasak koymadıysa doktorunuz..dogumun rahat olması için düzenli cinsel beraberlikte önemliymiş bunu bi cok yerde okumuştum.benim dr bana yasak koymadı 9 ay boyunca özgürsünüz dedi ama insan bu koca kobişle tedirgin oluyo ve yine de korkuyo psikolojik olarak bi şey olacakmış gibi geliyo

eğer şartlarım uygun olsa bende normal doğumu düşünürdüm..hem sağlık açısından hemde hemen kalkma açısından... ama ben bel fıtığı ameliyatı geçirdim normal doğum istesemde yapamam artı birde ikizlerimiz geliyor kesin sezeryan olacak benimkisi..
bunu düşünmek için daha erken aslında diye düşünüyorum sizler için çünki son anda durum neyi gerektirirse öyle doğuma alıyor doktorlar..
en önemlisi bir sorun yaşamadan normal yada sezeryan olsun sağlıcakla bebeklerimizi kucaklarımıza alabilmek aslında..

Sekreter normal doğum için düzenli cinselliği ben de duymuştum. Kimi doktorlar son ana kadar kesilmemesini öneriyormuş. Ama o nasıl olacak bilmiyorum. Mesela, eşim şimdiden tedrigin oluyor. Karnım büyüdükçe onun psikolojisi bozuluyor. Ona bir sorun olmadığını anlatıp, rahatlatmaya çalışsam da 'aklıma kızımız geliyor' diyor. Bu psikoloji nasıl aşılır. Bilen var mı aranızda???

valla zor oluyo tabi hamişken ilişkiye girmek ama bebege zararı yok ki işte tam tersi bizim için cok faydalı bunları eşlerimizle konuşmak lazım aslında.bilinçli olarak konuştuktan sonra onlarda anlar diye düşünüyorum.eger dr yasak demediyse bunu bi şekilde yapmak lazım o zaman daha rahat açılma oluyormuş işte

kızlar adamlar için gerçekten aşılması zor bir psikoloji nede olsa her ay birde arada testler felan sürekli hastanelerdeyiz doğal olarak onlarda bir sorun çıkmasını istemiyorlar ama bende bir yerde okumuştum özellikle yan yatar şekilde olursa ne anneye nede bebeğe bişey olmuyormuş..

oda zor bi pozisyon

valla kıslar biz cok evhamlıyız aslında bunu yaşamamız gerekli bi arkadaşın annesi ile konuşmuştum ben 9 aya kadar ilişkiye girmiş ve normal ve üstelik ewde dogum yapmış ve rahat olmuş oda demişti bana ve cevremde böyle örnekler de cok benim.büyüklerinde bi bildigi var yani ama tekrar diyorum dr yasak demedigi sürece

nazlıcım benim bi arkadaşım 6 ay önce doğum yaptı.belinde fıtık vardı ve sezeryan düşünüyodu.iyi bi hastaneyle anlaştılar.(çokta bi ücrete..)
sonra kız 8 aylıkken çalışıyo..bigün sancısı ve suyu geliyo..yakınlarında uyduruk bi hastaneye zor yetiştiriyolar.7 dk.da normal doğum yaptı..
annede bebekte çok sağlıklı çok şükür..ve paralarda ceplerinde kaldı:roflol:
çok komik bi rakam verip hastaneye çıktılar.
çok gülmüştüm yaa.kocası nasıl mutlu..hem maddi hem duygusalsırnaşık şey

ablamında çiftyumurta ikizleri oldu.kızcağız 10 dk. arayla gıkı çıkmadan normal doğum yapıverdi..:1rolleyes:
yaniböle şeyler oluyo..tabi sonuçta doktorumuz nasıl uygun görürse öle olacak..şimdiden allah hepimizin yardımcısı olsun canlarım..

julicim aklıma senin yazdığını okurken kavak yelleri dizisi var biliyomusun o geldi..
efenin abisine eşinin hamile olduğunu sölüyo kayınvalide.ama gerçek değil.kız ben napıcam anne falan derken baba hazırlıklara başlıyo bile.anne en sonunda diyoki tek çare herkes bu yalanı anlayana kadar sende gerçek hamile kalacaksın.kadın süsleniyo püsleniyo akşam kocası gelince bişi olmuyo..anne soruyo ertesi gün tamammı o iş..kadıncağız ağlar bi vaziyette: BEYEFENDİ ÇOCUĞUNA OLAN SAYGISINDAN BÖLE BİŞEY YAPAMAZMIŞ diyo...ay çok gülmüştüüüüüm..:roflol:

ay ewt azocum o diziyi bende hiç kacırmadan izledim ve o bölümde bende cok gülmüştüm valla..demek ki bizim koçişlerde cok saygılı bu konuda ama dogumdan sonra ne kadar saygılı olurlar orası mechul valla tabi o konuda yani:teytey:

azocum arkadaşınada ablanada maşallah yaaa.. inşallah sonuna kadar sağlıklı gelişsinlerde beişler durum neyi gösterir bilinmez tabiki...
ay o diziyi bende izlerim bende çok gülmüş o sahneye ya.:)))

bi terslik olmazsa epiduralle normal doğum yapmak istiyorum. epidural tamamen sancısız doğum demek değilmiş. belli bir açıklığa gelinceye dek sancı çekmek gerekliymiş. üstelik epiduralin sanılanın aksine bebeğe bir etkisi yokmuş. bakalım başımıza neler gelecek :))

oda zor bi pozisyon
Önemli olan zoru başarmakmış :roflol:

Canım şimdi tedaviyle hamiş kalanlara normal yaptırmıyorlar genelde.
Hele de ikiz annesiyse riske atmak istemiyorlar.

Bende... bendeee...bende sizdenim :sm_confused: Walla bende aslo normal olmam diyorum aMA Bİ YANDANDA acaba olsammı diyorum.Daha çok erken ya düşünmek için.

Aynı şey benim aklıma da geldi.Millet evde patır patır doğuruyo da korkmuyo.Zor olsa kimse doğurmazdı değilmi diye düşünüyorum.
Bi de bakalım doktorlarımız ne önerecekler ilerleyen zamanlarda.
Ve bizde yusuf yusuf durumları olacak mı :))

Benim görümcem ebe hemşire 2 tane sezaryan oldu.Kolay olsa normal doğururdu felan diye de düşünüyorum bazen :) Kafam çok karışık anlayacağınız,zaman bırakalım kafamçokkarıştı

Darkcım, senin de dediğinm gibi tedavi ile olan bebklerde hiçrisk almamak için normal doğum önermiyorlar.. Benim bir arkadaşım da tüp bebek yöntemi ile hamile kaldı.. o da sezeryan olacaktı ve sezeryan için doktordan tarih alacakları günün gecesinde rahatsızlanıyor. sabah doktoru arayıp hastaneye gidiyorlar, doktor geldiğind ebir de bakıyor ki 8 cm. açılmış.. doktor demiş normala alalaım, arkadaşım demiş yapamam, o demiş yaparsın ama epidural için ansteziye bile yetiştiremem deyince bebk normal olara geldi dünyaya... yani aslında hiçbir şey son ana kadar belli de olmuyor, her şeye hazırlıklı olmak lazım.. benim bu arkadaşım kulağı delinirken bile bayılan biriydi ve tamamen normal doğum yaptı.. düşünebiliyor musunuz :roflol: onu düşününce arkadaşım yaptıysa ben de yapabilirim diye düşünüyorum ama tbii durumlar ne gösterir bilinmez..

benim yengem de kadın doğum servisi ameliyat hemşiresi.. bana kesinlikle normal diyor ama dediğim gibi, hayırlısı artık..

hani ne derler eskiler: Allah bir ağızda kurtarsın inşallah hepimizi.. :1hug:

doğru söylüyorsun hisem son ana kadar belli olmuyor
yeni doğum yapan bir arkadaşım normal doğumdan çok korkuyordu
dr.unu sezaryana ikna edemedi
dr. herşey güzel normal olacak deyince en azından epidural olsun diye anlaştılar
arkadaşımın gece 12 gibi sancısı geliyor
sancıyı evde çekeyim diye düşünüp saat sabah 04.e kadar bekliyor sonra hastaneye gidiyor dr. bir bakıyor ki rahim açılmış iyice
epidural için geç kalınmış hemen saat 6.da normal doğuma alıyorlar ve saat 14.te taburcu oluyor
kendisi bile nasıl normal olduğuna şaşırdı
Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Bari bizimkilerde bizi böyle şaşırtıp erken gelecekse en azından kolay bi doğum olsun dimi ((

Hisemcim kaklısın bende zaten sezaryan düşünsemde doğum çantamı 7. ayda hazırlayacağım.Nolur nolmaz.Benim kız biraz fırlama gibi geldi bana :))))

Azo'cum zaten ne olduysa dizinin o bölümünden sonra oldu .:) Bak düşün ne keder uzun zaman oldu. Hatta bugğn sezon finali yapıyor dizi :)

Haklısınız kızlar, sezeryan dersin erken gelir bebiş tüm planları alt üst eder. Normal dersin, saatler sonra sezeryana girmek zorunda kalırsın. Hiç belli olmuyor ama eşim bugün trafikte gidemeyen bir ambulans görünce, normal olursa nasıl yetişiriz diye kara kara düşünmeye başladı... Burada bir de böyle bir sorun var

bence nasıl yetişiriz diye hiç dert etmeyin. sonuçta ortalama 13-15 saat arası sürüyormuş doğumlar hele de ilk doğumsa... her şekilde yetişilir, içini rahat tut :)

Evet su geldikten sonra en az bi saat felan daha var sanırım.
Çünkü benim arkadaş ilçeden il e suyu geldikten sonra gitti.Onların ilçede bi saat kadar var nerdeyse il e.

anaaa ciciler ,hazırlıklar bitti ,göbüşler büyüdü şimdi sıra doğuma mı geldi yaw..anam ne çabuk ay daha erken ya en azından benim için..daha düne kadar ay 6 haftalık ay aman 8 haftalık oldu diyoduk birden boy attı bizim bebikler ...
haaa konu doğum du demi ..yok yok ben almıyım kalsın vazgeçtim doğurmıycam hem ben alıştım ona dursun içerde ne var..
şaka bi yana da normal doğum yapan bir arkadaştan duyduğum bir özlü sözü sizlerle paylaşmak isterim..ŞEYİMDEKİ KESİKTENSE KARNIMDAKİNİ TERCİH EDERİM 1 HAFTA ÜSTÜNE OTURAMADIM ..demişti..benim canım çok tatlıdır gözümü kapayıp açıyım bebik kucağımda olsun..yani sezeryan olsun temiz olsun..

slm kıslar:teytey:
benim annem hamile kaldıgımdan beri hep şunu der sancın olur olmaz hemen hastaneye koşma önce bi duş al, sancının cogunu evde cek. tabi bu arada saat tutmam gerekiyormuş beş dakkada bi sancın olmaya başlayınca git hastaneye diyo..yoksa hastanede daha zor olurmuş sancıyı cekmek çünkü dün de demiştim yattıgın yerden kaldırmıyorlar burdaki hastanede saatlerce yatıyormuşsun en azından evde istedigim şekilde rahat gezip hareket edebilirmişim..bende onun sözünü dinleyecegim vardır büyüklerin bi bildigi degilmi yania.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…