Doğum sancılarının ilk başlangıçlarını çektim sezeryan olduktan sonra iyi ki normal doğurmamışım dedim
bekarken adet sancısı çok çektim o sancıyla doğum sancısı kıyaslanamaz
sezeryanın estetık mi oldu cnm? izi belli oluyor mu çok ?
bi yerde okudum,eski halimi özlüyorum yazmış biri sezeryandan sonra...
nasıl bi iz o?
adet sancısından ben de muzdaribim.evlendim hala çekıyorum ilk 2 gun acayıp ağrı oluyor.
Doğum sancısı da çektim ama normal doğuramadığım için sezeryana alındım. Onun acısını da yaşadım. Normal doğum yapanlar evet çok bağırıp çağırırlar, ama doğumdan yarım saat sonra kalkıp yürürler. Hemen toparlanıp bebeklerile vakit geçirirler. Sezeryan ise tam bir rezilliktir. Ameliyattan sonra iğnenin etkisi geçiyor. O zaman var ya, inan ölmek istiyor insan. Hele bir de gaz sancısı olursa...Tam 7 gün gaz sancıları yüzünden hastaneden çıkamadım iki doğumumda. Gülemiyorsun, öksüremiyorsun, bir ay eğilip kalkarken acı çekiyorsun. En kötüsü de doğumdan sonra bebeğini doya doya kucağına alıp emziremiyorsun. Seninle birlikte gelip normal doğuranlar, hemen yemeye içmeye başlıyor, iki saat sonra kundağını alıp çıkıyor, sen tam birgün aç acına kıpırtısız yatıyorsun. Sonra birkaç gün daha hastanede kalmak zorundasın.
Tercih sizin. Keşke imkanım olsa da normal doğum yapabilsem. Bu üçüncü bebeğim kısmetse. Doktora normal doğum istediğimi söyledim. En küçük çocuğum 11 yaşında. Yani son doğumun üzerinden baya geçti. Ama doktor sezeryanlı bir rahim normal doğum sırasında hayati komplikasyonlar geçirebilir, bebek de sen de ciddi zararlar alabilirsin dedi. Bu da demek oluyor ki, sezeryanlılar hiçbir zaman tam olarak iyilerşmiş sayılmıyor canım. Önemli bir ameliyat bu sonuçta, asla doğum gözüyle bakılmamalı. Biraz korkutmuş gibi oldum ama inan sezeryan olur kurtulurum düşüncesinde olan kardeşlerim bunları bilsin die yazıyorum.
Doğumdan korkmayın. Annelerimiz kaç tane doğurmuş. Hem de küvezli yoğun bakımlı hastanelerde özel doktorlarla değil, tarlada evde ebeler ve köy kadınlarıyla doğum yapmışlar. Sana ve herkese hayırlı doğumlar.
merhaba bu sezryan sonrasi normal dogum yaptiramama fobisi bi turk doktorlarinda var , ssvd grubuda sadece turklerde var herhalde
çunku AVrupa da herkes e yapilan bi uygulama
burda ni dr kar$isindaki hamile kadinda geçmi$ dogum hikayelerini aramiyor ..
duzenli oalrak aylik kontroller yapiliyor .. verilen tarih 41 haftanin sonuna i$aret ediyor, ilk gunden sona bu tarih degi$mer hamilelik boyunca
bebek gelmek isteyince de giyorsunuz pa$a pa$a doguruyorsunuz
sezeryan gerekiyorsada son dakkada hop aliyolar , buda demek oluyorki anna yada bebekde tehlike var demek
eltim çok dua ettii ikizlerini normal dogursun diye, pozisyon musiat olsa doguarackdi ama pozisyon ters olunca mecbur sezeryan a alindi
onu bile almiyoalrdi , tansiyon çikinca sezeryana aldilar 37. haftada , yoksa 39. haftada alacakalrdi ikizleri du$unu farki ..
yani arasiniz bulursunuz normal dogum yaptiracak bi dr
benim etrafimda çok var boyle anne , hemde çocuklarin arasi 2-3-5 sene , 11 sene de deil ..
Estetik dikiş diye bişey yok dikişler eskiden dışarıdan dikiş gibi atılıyormuş bi çizgi ve üzerinde kısa kısa çizgiler yani +++++ gibi ama artık düz bi çizgi şeklinde oluyor benim kırmızı kalemle çizilmiş gibiydi 1 yıl sonra tamamen kayboldu çok belirsiz zaten çok aşşağıda bikini bölgesinde oluyor
7 yıl geçti ikinciye sezeryan olucam
benim evlenince adet sancım geçti kızlık zarıyla ilgiliymiş onunda ağrısı çekilmez Allah kolaylık versin sen hamilemisin ?
Sağlık açısından kesinlikle normal doğum!!!!
4 ay önce normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum bunu.Sancım gelmedi hamileliğim 40 haftayı geçti mecbur suni sancı verildi.8 saat sancıdan sonra epidural yapıldı.Doğum ve sonrası dahil hiç ağrı,acı hissetmedim.Epidural sayesinde ve tabiki dr.um sayesinde gülerek şakalaşarak doğum yaptım.Eşimde yanımdaydı çok güzeldi.Bebeğimi doğar doğmaz kucağıma aldım.Tarifsiz bir duygu arkadaşım.Benki doğum denilince başım döner,mideme kramp girerdi.Ben normal doğum yaptıysam herkes yapar.ama tabi teknolojiyi kullandım epidural normal oldum.Yine olsa yine düşünmeden epirural normal doğum yaparım.
peridural anestezi ile normal dogum yapabilirsin (adi epidural de olabilir , kari$tirmi$ olabilirim fransizcasiyla :) )
2 normaal dogum yaptim ikisindede 2 saat sancidan sonra igne yapildi ( 4 cm açiklik bekleniyor ) sonra bekliyorum hiç bi$ey hissetmeden 10 cm açilmasini
eltim $u an hastanede sezryan oldu ikiz oldugu için ( fransada kolay kolay sezeryan yapmiyolar, hele hamile ya hiç sormuyolar sen nasil dogurmak istersin diye :) )
neyse eltimin 5. dogumu, ilk dordu normal
ikinci gun bile hala sesi kotu geliyordu sezryan sancisindan, 4 dogumum toplamindan daha çok zorlandim sakin sezeryan olma dedi banada , ben zaten olmam korkarim ameluyatdan :)
ben çocuk dogurmakdan hiç korkmam, bakacak adam olsa $imdi yine yaparim valla
Doğum sancısı da çektim ama normal doğuramadığım için sezeryana alındım. Onun acısını da yaşadım. Normal doğum yapanlar evet çok bağırıp çağırırlar, ama doğumdan yarım saat sonra kalkıp yürürler. Hemen toparlanıp bebeklerile vakit geçirirler. Sezeryan ise tam bir rezilliktir. Ameliyattan sonra iğnenin etkisi geçiyor. O zaman var ya, inan ölmek istiyor insan. Hele bir de gaz sancısı olursa...Tam 7 gün gaz sancıları yüzünden hastaneden çıkamadım iki doğumumda. Gülemiyorsun, öksüremiyorsun, bir ay eğilip kalkarken acı çekiyorsun. En kötüsü de doğumdan sonra bebeğini doya doya kucağına alıp emziremiyorsun. Seninle birlikte gelip normal doğuranlar, hemen yemeye içmeye başlıyor, iki saat sonra kundağını alıp çıkıyor, sen tam birgün aç acına kıpırtısız yatıyorsun. Sonra birkaç gün daha hastanede kalmak zorundasın.
Tercih sizin. Keşke imkanım olsa da normal doğum yapabilsem. Bu üçüncü bebeğim kısmetse. Doktora normal doğum istediğimi söyledim. En küçük çocuğum 11 yaşında. Yani son doğumun üzerinden baya geçti. Ama doktor sezeryanlı bir rahim normal doğum sırasında hayati komplikasyonlar geçirebilir, bebek de sen de ciddi zararlar alabilirsin dedi. Bu da demek oluyor ki, sezeryanlılar hiçbir zaman tam olarak iyilerşmiş sayılmıyor canım. Önemli bir ameliyat bu sonuçta, asla doğum gözüyle bakılmamalı. Biraz korkutmuş gibi oldum ama inan sezeryan olur kurtulurum düşüncesinde olan kardeşlerim bunları bilsin die yazıyorum.
Doğumdan korkmayın. Annelerimiz kaç tane doğurmuş. Hem de küvezli yoğun bakımlı hastanelerde özel doktorlarla değil, tarlada evde ebeler ve köy kadınlarıyla doğum yapmışlar. Sana ve herkese hayırlı doğumlar.
Ayrıca sezeryanda göbeğin az ya da çok kalıyor. Taşıdığım bıçak izini hiç sorma. Doktor çuval diker gibi dikti. Fredinin Kabusu benim karnımın yanında hiç kalır:))
merhaba bu sezryan sonrasi normal dogum yaptiramama fobisi bi turk doktorlarinda var , ssvd grubuda sadece turklerde var herhalde
çunku AVrupa da herkes e yapilan bi uygulama
burda ni dr kar$isindaki hamile kadinda geçmi$ dogum hikayelerini aramiyor ..
duzenli oalrak aylik kontroller yapiliyor .. verilen tarih 41 haftanin sonuna i$aret ediyor, ilk gunden sona bu tarih degi$mer hamilelik boyunca
bebek gelmek isteyince de giyorsunuz pa$a pa$a doguruyorsunuz
sezeryan gerekiyorsada son dakkada hop aliyolar , buda demek oluyorki anna yada bebekde tehlike var demek
eltim çok dua ettii ikizlerini normal dogursun diye, pozisyon musiat olsa doguarackdi ama pozisyon ters olunca mecbur sezeryan a alindi
onu bile almiyoalrdi , tansiyon çikinca sezeryana aldilar 37. haftada , yoksa 39. haftada alacakalrdi ikizleri du$unu farki ..
yani arasiniz bulursunuz normal dogum yaptiracak bi dr
benim etrafimda çok var boyle anne , hemde çocuklarin arasi 2-3-5 sene , 11 sene de deil ..
Ne güzel uygulama keşke burada da uygulansa da kesilmekten kurtulsak. Ama burada sezeryan yapmak neredeyse moda oldu canım. Artık normal doğurana rastlamak zor. Doktor en küçük şeyde sezeryan diyor. Tabi sezeryanı son çare olarak gören doktorlar da var ama az.
aynen kendı kendıne doğum yapanları izledim netten :44: 3.bebeğiniz de sağlıklı olur inşallah.daha hamıle değilim ama eşim bu ara çok ısrarcı bu konuda.hamile kalırsam benım ilk olacak belkı ondan bu korkularım.bi de eltımı gorduğum için o sancılı anlarda o da etkıledı benıdediğiniz gibi sezeryan bı amelıyat sonuçta cok haklısınız..
cnm devlet hastanesinde mi oldun sezeryanı,neden çuval diker gibi dikmiş yaüzüldüm cidden
demek normal doğumu öneriyorlar..o zaman eltın hem normalin sancısını çekti hem sezeryanın acısını cnm ya
aynen valla.demın bahsettıgım doktor normal doğum yapacakları da sezeryan yaptırıyornormal için yardmcı olsalar ya onun yerıne..biz de korkmasak ((
Sağlık açısından kesinlikle normal doğum!!!!
4 ay önce normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum bunu.Sancım gelmedi hamileliğim 40 haftayı geçti mecbur suni sancı verildi.8 saat sancıdan sonra epidural yapıldı.Doğum ve sonrası dahil hiç ağrı,acı hissetmedim.Epidural sayesinde ve tabiki dr.um sayesinde gülerek şakalaşarak doğum yaptım.Eşimde yanımdaydı çok güzeldi.Bebeğimi doğar doğmaz kucağıma aldım.Tarifsiz bir duygu arkadaşım.Benki doğum denilince başım döner,mideme kramp girerdi.Ben normal doğum yaptıysam herkes yapar.ama tabi teknolojiyi kullandım epidural normal oldum.Yine olsa yine düşünmeden epirural normal doğum yaparım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?