normal mi sezeryan mı ? :(

cok sanslısınızzz maşallah hayırlı olsun şimdiden diğer bebişinizzz :)

aynen cnm cesaret işi o da

Bende bebek beklıyorum yazılanları dikkatle okudum korkuyorum ilk gebeliğim, içimde zamanı dolmak uzere olan bi bomba varmış gibi hissediyorum şu an doğum yapmaya çalışan insanlara Allah güç versin...

canımm senın de hayırlı olsun şimdiden bebişinn :) doğumdan sonra ii haberlerini beklıyoruzz :)

bebeğim 80günlük oldu sezeryanla ilgili hiç bi şikayetim kalmadı ilk 1hafta 10gün zor sonra düzeliyor günden güne insan

2006 yılında kızımı sezeryan ile dünyaya getirdim. sezeryan olmasını kendim istedim. Çünkü ağrı eşiğim çok düşüktür. Öyle ki vajinismus belası ile 1.5 yıl savaşmak zorunda kaldım. Hamileliğin Son zamanlarında ciddi anlamda korkular yaşamaya başlamıştım nasıl doğacak die. Gece uykusuzlukları vs.
Dr.um durumu biliyordu ve seninle normal doğuma girmek bebeği ciddi anlamda sıkıntıya sokabilir dedi. Ve bebek.sezeryanla doğdu. Korkutulduğu gibi sıkıntılı değil sezeryan. Nasılsa doğum sonrası yanınızda aileden birileri bulunacaktır. 3-4 gün yardıma ihtiyaç duyuluyor ama öyle abartılacak kadar değil

Selam kızlar,
Çevremde ki başka hamileden duymuştum. Özelde doktorlar ameliyat yaptıkları zaman prim alıyorlarmış. Mesela 1 ayda 10 ameliyata belli miktar para. Sezeryan da ameliyat olduğu için, bizim üzerimizden bu şekilde ekstra para kazanıyorlar. Yurt dışında da bebek yada annenin sağlığı tehlikeye girmeden asla sezeryan yapmazlarmış. Bizde gebe kendisi bile seçebiliyor sezeryan istiyorum diye, bunu yurt dışında söylersek adama gülerlermiş
Bende şartlar uygun olursa epidural anestezi ile normal doğum düşünüyorum. Ama korkmuyor da değilim

Tabikide normal dogum her zaman daha saglikli daha dogal .. her anini canli canli yasayip emek harcayip onu kucagina almak ..annenin ve bebegin tehlikesi yoksa kesinlikle normal dogum olmali 2 kizimida normal dogum yaptim karnim dumduz ne iz var ne catlak ..

bence hiç sezaryeni mecbur değilsen aklından geçirme canm bu doğum şekli yokmuş gibi davran sonrası gerçekten zorluyor insanı ben kabızlık problemi yaşadım dikişlerimden dolayı çok acı çektim bu yüzden her iki doğumunda zorlukları muhakkak vardır ama normal doğum da biraz daha sanslısın bu açıdan

Evet kesinlikle katılıyorum ikinize de. Normal doğum yapanlar nasıl yapıyorsa, Allah'ın izniyle bende öyle yapacağım. Göbeğim de kalsın istemiyorum zaten. Kesinlikle daha da eminim en mantıklısı normal doğum. Ama epidural olsun :)

ayrıca epidural tutarsa çok rahat geçiyormuş bende sezaryeni epidural yaptım kızımı gördüm öptüm çok güzel bir andı benim tanıdığım biri epidural normal yaptı o da çok memnundu çok rahat oldugunu söyledi belki fikrin olur

ben sezaryen yaptım ama benim de hiç göbeğim kalmadı bu yapıyla alakalı normal doğum yapan kuzenimin göbeği hala 4 aylık gibi böyle seyleri takma saglıgın neyi gerektiriyorsa sonuç oraya gider bence hamileliğinin keyfini çıkar sadece.. sezaryende olsan normal de yapsan 2 gün sürecek sonrası unutulup gidiyor kocaman bir mutluluk kalıyor geriye :)

Allah analı babalı büyütsün inşallah, herkesin bebeklerini Çok teşekkür ederim önerin için :) Kesinlikle herşey yolunda giderse açılma filan uygun oranda olursa epidural istiyorum kesinlikle. Her şeyini araştırdım zaten. Kendimi az daha zorlarsam epidural anestezi uzmanı bile olabilirim Allah hepimize hayırlı zor olmayan doğumlar nasip etsin. Amiin

amin cnm cümlemizinkini.. bende senin gibiydim ama düşünme iyi düşünürsen iyi bir doğumun olur Allah sağ salim birbirinize kavusmayı nasip etsin inş

Amiiin cümlemize nasip etsin Rabbim inşallah Çok teşekkür ederim

ben oğlum ters durduğu için epidural sezeryan yaptım mecburiyetten ama keşke diyorum dönseydi de normal yapsaydım çünkü dikiş iyileşme sürecim zor geçti benim iltahap kaptı vs falan 50 güne yakın uğraştım. tabi bu herkesin başına gelecek bir şey değil bence ben istisnalardan birisiydim.
ama sunu biliyorum normal doğumda çok sancı çekilsede çocuk doğduğu anda herşey bitiyormuş, bunda maalesef öyle değil. tabi bu benim tamamen şahsi fikrim.

bu konumu gorunce bi tuhaf oldum kac yil gecmis aradan ve benim de bi oglum var su an . hem de normal dogum diye gittim sezeryanla dogdu :) yari bayiltti doktor dogum anini gordum..bir haftada toparladm cok sukur..korkulacak bisi degilmis yani. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…