Normal mi?

İşte ben de bundan şüpheleniyorum. İlgisiz bi anneyim diyemem ama acaba sevgimi sarılarak falan çok gösteremedim mi bilmiyorum ki.

derin sularda yanlışım varsa düzeltir beni.

Belki yine dediginiz bi şeyden etkilenmiştir
Ama bence gecicidir
Biraz daha zaman verin. Bi de konuşun. Anlar ne dediginizi. Hani oğlum iyi tanımadığımız insanlara sarilmamamiz daha iyi olur gibilerinden.

Tamam sarılmam diyor. Normalde de söz dinleyen bi çocuk Ama sanki daha iç güdüsel yapıyor. :)

Gecen sene kizimi doktorq gotrdum 3. 5 yasindaydi o zaman birden doktora sarildi canim benim dedi doktor sorunlu falan mi cok garipsedi ama ben cok kizmistim yok karekteri oyle şimdi düzeldi pek yapmıyor artk duzrlir

Gecen sene kizimi doktorq gotrdum 3. 5 yasindaydi o zaman birden doktora sarildi canim benim dedi doktor sorunlu falan mi cok garipsedi ama ben cok kizmistim yok karekteri oyle şimdi düzeldi pek yapmıyor artk duzrlir
Doktor sorunlu mu diye mi sordu?
Ne kadar sürdü peki o huyu?

Çocuğunuzu tanımadan,doğumdan itibaren kısa da olsa gelişim öyküsünü dinlemeden,
onu oyun ortamında ve yetişkin-akran etkileşiminde gözlemlemeden yapacağım yorum ancak el yordamıyla ve tahminden ibaret olur.
Tahminlerim:
*Mizaç olarak duygusal ve fiziksel teması seven bir çocuk olabilir.
*Sarılma davranışını tedirginliğini azaltmak ve/veya gerilimini boşaltmak için kullanıyor olabilir.
*Öğrenilmiş davranış olabilir.
Sınıfta,öğretmeni,kendisine sarılan öğrencileri onaylayıp bu davranışı teşvik ediyor olabilir mi?
Ya da sevdiği ve iyi anlaştığı bir arkadaşının,
bu tip davranışları varsa ona öykünüyor olabilir.
Sevilen çizgi film kahramanına öykünme de sözkonusu olabilir.
*Karşılanmayan bir ihtiyaç sözkonusu olabilir.
*Onay alma,kabul görme ihtiyacı duyuyor ve ihtiyacını bu şekilde karşılıyor olabilir.
*Sizin iletişim halinde olduğunuz kişilere sarılması önemli bir nüans.
Konu sizinle ilgili olabilir.
Sizden onay alma ihtiyacı sözkonusu olabilir.

Davranış problemi sayılır mı?
Bence hayır,
bununla birlikte takip edilmesi uygun olur.
Özellikle yabancılara karşı,
çocuğun tedirgin edilmeden belli bir temkinde olması desteklenmeli diye düşünüyorum.

Sarılma konusu doğru. Yeğenim için kimseye sarılmıyor annesine bile çok zor diyordu annemler. 8 aydır ben bakıyorum. Gelir gelir sarılır öper canım teyzem benimmm diye. Bence bol sevgi,sarılmak çocukları mutlu ediyor.

Duygusal bi çocuk değil, fiziksel teması da çok sevmez, uzun uzun sarılmakdan, sarılarak uyumaktan hoşlanmaz mesala.
Tedirginlik olabilir, bir gün hastanede başımızda 4 5 doktor varken bi ona bi diğerine sarıldı. Hastaneden serumdan korkuyor, sanki sarılıp kendini güvence altına almak istedi gibi. Ama hiç alakasız selam verdiğim kişiye de sarıldı yani.
Sınıftaki durumu bilmiyorum ama öğretmenine sorarım. Ona da ilginç gelmiş birden elimi öpüyor ya da sarılıyor diyor. Acaba bi şekilde yaranmaya mı çalışıyor tabiri caizse. :) çünkü ben de bir şeye izin vermeyince ya da kızınca bana da sarılıyor.
Onay alma bilmiyorum, bol bol aferin diyorum, yaptığı şeyleri beğendiğimi söylüyorum, ama yine de eksik olduğum özgüvenini kırdığım bi nokta olabilir.
Çok teşekkürler cevap için ben bunları düşünüp hatalarımı düzeltmeye çalışayım.

Bu durum ilk defa hastanede mi yaşandı?

Bu durum ilk defa hastanede mi yaşandı?
İlk babanesi geldi ona yaptı. Çok küçükken gördüğü halde çok fazla sıcak davrandı durup durup öptü sarıldı bizde kaldığı sürece. Hani normalde sarılan bi çocuk değil dikkatimi çekti ama kandır çekmiştir dedim. :) Bir kaç kere hastanede oldu farklı zamanlarda. Öğretmenine yapıyormuş. Bir kaç kere de benim selamlaştığım yabancı kişilre yaptı. Ama mesala gel sarılalım dediğinde koşa koşa giden bi çocuk değil. Ananesine gideriz kimseye sarılmaz kucağına oturmaz. Onlar sarılırsa izin verir öp derlerse öper. Öyle şapur şupur bi çocuk değil yani. Kuzenini öper o normal geliyor. O anlarda daha iç güdüsel bir şey oluyor. Sanki nasıl iletişim kuracağını bilememiş de sarılmış gibi. Bir şey anlatmak istiyor gibi.

Allah korusun oğlunuza yabancılara sarılmaması gerektiğini öğretin neler duyuyoruz, hayat onlar kadar masum değil.
Evet onu anlatıyorum tamam sarılmam bi daha diyor ama bi gün bakıyorum yine yapıyor.. Şimdilik hep benim yanımda yada okulda, güvende. Bu huyunu da bırakacaktır. Şuan asıl derdim sebebi. Onu anlayabilsem bir...

Bir başka konuda daha tavsiye ettiğim şu kitabı size de öneririm.
Kitapta pratik ve uygulanabilir tavsiyeler mevcut,okunması kolay,
çizimlerle desteklenmiş.
Çocukların davranışları ve nedenleri hakkında, ufuk açıcı bilgiler içeriyor.

Eklentiler

• IMG_1454.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 35
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…