normal mi ??? :((

gayfeci

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
89
18
288
İstanbul
Kızlar, geçen hafta bi yakınımız 2 çocuklu 33 yaşında vefat etti :gitme:bu akşamda ölen kızın 2 abisi hanımları falan bi yerde toplandık başkalarıda var,. gırgır şamata geçti .daha sonra eşimle ewe dönerken ben dedimki daha on gün olmadı ne çabuk unutuldu dedim .sonra ölen bayanın eşinden açıldı konu eşim 2 çocuğu ewlenir kim bakacak onlara dedi.ben de bana bişi olsa evlenceksin yani dedim(benmde 2 çocuk var)gerçek bu dedi bana:1shok:bende üzüldüm ama ona göre öyle ölması gerekiyor:umursamaz:sizce normal mi yoksa bnm eşim mi anormal???????kafamçokkarıştı

evet canım normal bu :) ne var ki bunda? çocukların yaşamını sürdürmek için ebeveyn şart değil ama olsa iyi olur.

canım benm kocan yok evlenmem dese yalan söylerdi o yüzden adam dürüst davranmış
malesef erkekler evleniyolar
ama sende üzülmekte haklısın ne diyim allah uzun hayırlı ömürler versin sana

normal değil,bunu düşünmesi bile felaket,

bazı şeyler söylenmez,eşiniz bunu bilmiyor galiba,böyle şeyler zamanla olur ve duruma göre,kısmettir yani,olacaksada öyle bir düşüncesi varsada ''sen öldükten sonra ben evlencem'' denmez,

bir insanın yanlız ölmek istememesi,çocuklarına bakacak birinin olmasını istemesi normal ama bu şekilde dile getirmemeli

hem ille de cici anne mi gerek çocuklara,ne malum iyi bakacağı,bir bakıcı dadı falan tutulsa olmaz sanki.yanlış anlama lafım sana değil canım Allah gecinden versin

bizimde cok yakın bir tanıdıgımız küçük bebeğiyle trafik kazasında öldü mafoldumben ve eşi 45 gun sonra baskasıyla evlendi herkes ayıpladı ama evde 2 kızı vardı küçük onlara kim bakacaktı mecburdum dedi bi anlamda haklı ama karısı bebeği bunların acısını hiçmi yaşamadı merak ederim

cnm erkekler bizim gibi güçlü dayanıkla hayata tutunma azimleri yok ayrıca adam eşini hiçmi sevmiyomuş hemen gır gır şamata olmuş yaa ne akdar duyarsız yani en azından 40 çıksaydı neyse her erkek evlenir cnm bende eşime diyorum bana bişi olsa hemen evlenirsin dimi rabbim sağlıklı uzun ömürler versin benim kaynam 40 yaşında dul kaldı 5te çocuğu var eşimin ablaları zaten babası ölmeden evlenmiş diğer 2 abiside öle evlenmiş ama büyük abisi annesiyle kalıyomuş eşimde 11 12 yaşındaymış ama kadın gidip evlenmemiş hayata tutunmuş bakkalı var burda küçük bir bakkal onla geçimini sağlamış ev yapmış emekli olmuş yani kadınlar çabalıyolar aman çocuklarıma üvey baba gelmesin çalışırım bakarım diyor ama erkek öle değil kadına ihtiyaçları oluyo ev çekip çeviren kadın bide çocuk varsa onlara bakacak bir kadına ihtiyaçları oluyo o yüzden rabbime dua ediyorum sağlıklı uzun ömür versin eşimede banada kızımın yanında olalım

canım erkekler malesef böyle.kadın tekde kalsa bir şekilde kendine bakabiliyor.ama erkekler böyle değil malesef.
bende arada eşime soruyorum evlenirmisin falan diye.off saçmalama diyor.ama eminimki evlenir.

zaman gösterir. sişmdi evlenirim der. o anı yaşayınca hiç belli olmaz.

ben eşime benden sonra mutlaka evlen beni daha çok anarsın diyorum:)) (gelen gideni aratır ya) o da asla evlenmem bir kere yaktım başımı ikinciye olmaz diyor. ama bu işler kısmet işi.

sen ölürsen bende evleniyim mi ? diye sorsaydınız....

babaannem hep der erkekler karısını mezarlıkta bırakınca daha bakınırmış etrafına.kimi alsam dermiş :) der.

dememesi iyi olurdu patavatsızlık etmiş.

normal değil,bunu düşünmesi bile felaket,

bazı şeyler söylenmez,eşiniz bunu bilmiyor galiba,böyle şeyler zamanla olur ve duruma göre,kısmettir yani,olacaksada öyle bir düşüncesi varsada ''sen öldükten sonra ben evlencem'' denmez,

bir insanın yanlız ölmek istememesi,çocuklarına bakacak birinin olmasını istemesi normal ama bu şekilde dile getirmemeli

hem ille de cici anne mi gerek çocuklara,ne malum iyi bakacağı,bir bakıcı dadı falan tutulsa olmaz sanki.yanlış anlama lafım sana değil canım Allah gecinden versin

kaydirigubbakcemile5
bisey dememe gerek kalmamis, mydecember benim demek istediklerimi demis
aynen katiliyorum insan esinin yüzüne sen ölürsen baska biriyle evlenirim dermi yaa :1no2:

Normal evet.
Ama alindiniz tabii. Baskasinin ailesinden bahsederken birden kendinize cevirmissiniz olayi "yani ben olsem baskasiyla evlenirsin" diyerek adami kistirmissiniz kenara. Hic gerek yoktu bence. Cunku bu durumda adam ne dese olmayacakti "yok hayatim, ben haric butun erkekler evlenir tabii" deseydi daha mi iyi hissederdiniz kendinizi? bu sefer de yapmacik kacardi. "Gercek bu" diyerek verilebilecek en yumusak cevabi vermis bence esiniz. Uzulup kizmaya gerek yok. Hele hele ortada hicbirsey yokken "ben olsem boyle boyle yaparmis" diye seyler uretip kendinizi uzmeyin derim,

valla ben esinin evlenmesine degilde kardeslerinin gir gir samata eglenmesine cok sasirdim
rabim kimsenin basina vermesin benim kardeslerimden birisinin basi agrisa o gece onu düsünmekten uykum gelmez kaldiki bu ölüm bu kadar basitmi

açıkçası ben de üzülürdüm :sinifsinif:
gerçi 2 çocuk var ama biraz bencilce olucak sanırım ben eşimin sadece bana ait olmasını isterdim.bir baba isterse çocuklarının hem annesi hem babası olabilir veya bakıcı tutabilir illa ki evlenmesi mi gerek?
ben ölünce eşimin başkasıyla evlendiğini düşünemiyorum akannehir

biz asla evlenmem sensiz ben mahvolurum cümleleri duymak istiyoruz sanırım yalan bile olsa.erkeklerse yalan söylemek yerine gerçej bu cümlesiyle düşüncelerini dile getiriyor.aslında hepimiz biliyoruz sonucun bu olacagını acıların zamanla azalacagını.eşiniz anormal değil bu sebeple siz de değilsiniz ama soru anormal.bu soruları sormamak gerek bence .duyduklarımız canımızı acıtabiliyor yoksa

ben ölürsem evlenmesini isterim eşimin. hayata küsmesini istemem. o zaten çocuklarım için en doğrusunu yapar diye düşünürüm.kadınla erkek farklıdır. ben kendime bakarım çocuklarımada bakarım ama erkekler böyle değil. bir kadına ihtiyaçları var...
amma velakin ben ölüm döşeğinde olmadığım sürece bana böyle bir muhabbet yapmamalı ölemem maazallah:delphin:

Açıkçası eşimden böyle bir şey duymak istemem bu tarz konuşması hiç hoş olmamış.. Erkekler bu konuda çok rahatlar sinir oluyorum ya. Keşke siz de aynı cevabı ona verseydiniz. Bir de şöyle bir durum var. 2. evlilikte evlenilen bayan ilk evlilikten olan çocuklara bakmak zorunda mıdır? CADIARZU

Erkekler genelde fazla yalnızlığı tercih etmezler ve yapamazlar da.
Ama eşinin yüzüne karşı da söylenmez. En azından böyle konuları konuşmayalım demeliydi.
Kadınların da böyle bir soru sorması doğru değil bence.:olmaz:

seni biraz romantik buldum canım..

eşini ise biraz dobra mı desek,patavatsız mı desek???? bılemıyorum.

toplumumuzda erkekler daha fazla olmak şartı ile herkes bunu yapabilir. yapma hakkına sahiptir. hayata tutunmak,kaldığı yerden devam edebilmek için yapılması gereken budur bence.. demiyorum ki kadının 40ı çıkmadan bulsunlar bir tane ya da adamın 40ı cıkmadan kadın bulsun..
ama vakti zamanı gelince gönül kayabilir,akıl isteyebilir,.. bunlar normal şeyler..

açıkcası ben ölürsem,eşimin evlenmesini isterim. ama mınık bebeğimiz varsa ona annem baksın .. üvey anne ellerinde kalmasın yavruumm senağlama bak gördün mü biz mantıklı olanı bılsek de duygusal varlıklarız işte ... erkeklerse kalas..

Sonuçta ömür boyu yas tutacak değil açıkçası, tabi ki hayat devam ediyor onun için ve kendine bir hayat kurmalı. Ama söylenmesi pek hoşuna gitmiyor insanın, en azından bu kadar kısa sürede olması hoş durmuyor, insan biraz yas tutar dimi. Anam ölmüş gibi yazdımkaydirigubbakcemile3

Back
X