normal mi ??? :((

Kızlar, geçen hafta bi yakınımız 2 çocuklu 33 yaşında vefat etti :gitme:bu akşamda ölen kızın 2 abisi hanımları falan bi yerde toplandık başkalarıda var,. gırgır şamata geçti .daha sonra eşimle ewe dönerken ben dedimki daha on gün olmadı ne çabuk unutuldu dedim .sonra ölen bayanın eşinden açıldı konu eşim 2 çocuğu ewlenir kim bakacak onlara dedi.ben de bana bişi olsa evlenceksin yani dedim(benmde 2 çocuk var)gerçek bu dedi bana:1shok:bende üzüldüm ama ona göre öyle ölması gerekiyor:umursamaz:sizce normal mi yoksa bnm eşim mi anormal???????kafamçokkarıştı

gulmekle aglamak kardes demisler canim...insanlarin mutlu tavirlarini bu kadar yadirmamalisin. sonucta hayat devam ediyor.
esine gelince...evet esinin dedigi dogru, yani gercek bu ama senin yuzune karsi bunu soylemesi kirici...bu soyledigi gercek olabilir ama bunu rahatca sana soyleyip seni kirmasi hos degil...

bana da normal geldi..
bizler bir çok şeyi tek basımıza yapabiliriz..mesela çalışan anneler(Super anneler diyorum ben onlara) hem ev islerini yapıyorlar,hem cocuklarına bakıyorlar,hem çalışıyorlar..
ama erkekler..hem ev ısı yapıp,hem cocuklara bakıp,hem de çalışabilirler mı?bu yüzden mantıkla yaklaşıyorlar olaya..bir kadın gibi yapamazlar bu isleri..bu yüzden de evleniyorlar..bir nevi bakıcı gibi düşünüyorlar belki..belki de asık oluyorlar tekrar..o kadarına yorum yapamiycam :)

girgir şamata demissin..bana göre bu çok ters bir olay..tabiikide ölenler olunmuyor ama,biri olmuştur mesela yaslidir,hastadir vs insan hazirliklidir yaşlı olduğu için..vakti doldu diye düşünüp,üzüntüsünü azaltmaya çalışır..o evde belki girgir şamata olur..bu kadar genc yasta,çocuklu birinin ölümünde girgir şamata olması beni de rahatsız ederdi..hani derler ya 'Allah sirali ölüm versin' diye..

Böyle şeyleri gündeme getirerek kafanızı yormayın bence..

Eşiniz de evlenebilir, siz de..
Hayatın neler getirceği ve neler yaşatacağı belli olmaz.
Şimdi bunları duymak size tuhaf gelebilir ve üzebilir ama hayat böyle birşey işte.
Boşverin..

Bir de şu var..
Kadının bir geliri varsa, kadınlar 2.kez evlenmeyebiliyorlar bazen gerek duymuyorlar.

Ama erkekler farklı.
Erkeklerin çoğu, yemek yapamaz, temizlik yapamaz, çamaşır , ütü,bulaşık vs anlamaz.
Hal böyle olunca bazı erkekler de gerçekten evlenmeye mecbur kalıyor.

Kadın her işini kendi görebilir yeter ki bir geliri olsun.

Bir de bu açıdan bakmak lazım.

bide şey yönü var aklıma hep o gelir tamam evlenmedin bi yada iki çocuğu bakıyorsun dişini tırnağın katıyorsun, yemiyor yediriyorsun çağı gediğinde evlenip hepsi gidiyor sen yanlız kalıyorsun ya gelin istemiyor ya damat kal bakalım tek başına.. hiç adil değil bence. yanlız hayat çekilmez. hayatın neler getireceğini kimse bilemez....

hayat her sekilde devam ediyor iste...
insanlar bir yerden sonra hayatlarina yeniden yon vermek isteyebilirler diye dusunuyorum..

bide şey yönü var aklıma hep o gelir tamam evlenmedin bi yada iki çocuğu bakıyorsun dişini tırnağın katıyorsun, yemiyor yediriyorsun çağı gediğinde evlenip hepsi gidiyor sen yanlız kalıyorsun ya gelin istemiyor ya damat kal bakalım tek başına.. hiç adil değil bence. yanlız hayat çekilmez. hayatın neler getireceğini kimse bilemez....

anne babası ayrı bırı olarak bu dusuncenıze sonuna kadar katılıyorum..
suan babam yalnız,aklım hep onda..
annemde ben evlenınce yalnız kalıcak..
keske ıkısıde yenı hayat kurabılseler..
neyse mevzu ben degılım kaydirigubbakcemile3
ama bu dusuncenıze katıldıgımı belırtmeden gecemedım vereliniortak

Bir bayan hem erkek hem kadının görevini üstlenir ama erkek yapamaz, dolayısıyla erkekler evlenmek zorundadır. Tabi burada evlensede evlenmesede çocuklar anne sıcaklığını ararlar herkes kendi anneleri gibi olmazki...

Böyle düşünse bile sana bunu söylemesi kabahat bence.

İnsanlar her aklına geleni söylerse ne olur,patavatsızlık olur :delphin:

Kimin kimden önce rahmetli olacağını kimse bilemez Allah tan başka..

Allah uzun ömür versin herşeyden önce.

neden evlenmesin ki. daha yaşı çok genç sonuçta tabiiki ölen eşini unutmaz unutulurmu hiç ama sonuçta çocuklar var onlara tek başına bir erkek nasıl bakar. bende eşime diyorum olurda vadem yetmedi ve öldüm sakın eşyalarımızı dağıtmalarına karıştırmalarına izin verme. bu eşyalarda senin sonuçta sakın çeyizlerimi kimseye verme diyorum. kadın evlenmez bir eşkilde bakar çaresine ama erkekler çocuk gibiler bakıma sevgiye muhtaçlar.

Eşiniz anormal düşünmüyor gayet normal düşünüyor, ama ifade edişi paldır küldür söylemesi yanlış.
Eşi ölünce tekrar evlenebilir insan. Yalnızlık Allah a mahsus demişler.

bence de normal hadi yaşı biraz daha büyük olsa belki olmasa iyi olur denir di
ama adam daha 33 yaşında evlenmesinden daha doğal ne olabilir Allah aşkına
ne yani ömrünün sonuna kadar bekleyemez ki
bana bişey olursa ben eşimin evlenmesini isterim karalar mı bağlasın arkamdan

Eşiniz doğru düşünüyor, ama bunu pat diye söylemesi biraz patavatsızlık olmuş...
Benim teyzem henüz 40 yaşındayken vefat etti..
Eniştem önce evlenmedi... 2 çocukla, adam 3 vardiya nasıl çalışsın.. Kendi annesi geldi, annesi okuma yazma bilmez cahil kadın, çocuklar istemediler... Sonra gelinleri(erkek kardeşinin hanımı) bakmaya başladı, belli bi ücret karşılığğı..
Ama kadın evde nevar ne yok kendi evine taşıyormuş meğer, ve çocuklara da iyi davranmıyormuş....
1,5 sene sonra annemler kendileri kızkardeşlerinin yerine enişteme eş aramaya başladılar, neden eniştem sefa sürsün koynuna kadın alsın diye değil, çocuklar sefil olmasın diye....
Şimdi evli, Allahtan öyle iyi öyle iyi biri ki, kendi çocuğu olmuyormuş ilk evliliğinden kocası o yüzden boşamış bu bayanı, kendi çocuğu gibi benimsedi çocukları....
Şimdi gayet mutlular... Biz de... Maalesef ölenle ölünmüyor, hayat devam ediyor.... Erkeğin tek başına hem çalışıp hem evi çekip çevirmesi, çocuk bakması maalesef mümkün değil...

insanların çoğu bencildir ve acılarından hemen kurtulmaya çalışır, bunun neticesi, senin tanık oldukların. bende öyle tasvip etmiyorum, mesela en kızdığım şeylerden biride birisi öldü mü hemen o kişinin eşyalarını dağıtıp, odasını bozmaları, işte insanlar bu kadar çabuk unutmak istiyor, bu kadar o eşyaları görmeye tahammülsüz, şahsen benim başıma gelse biraz anılarımla yaşamak isterim, acısıyla yada tatlısıyla, biraz anmak gerek yani bende anlamıyorum hemen kurtulmak istemelerini, güzel anılarda var hatırlanacak çünki, tamamen bencillik işte malesef :çok üzgünüm:

ben ölürsem eşim evlenemezzzzz.
eşim ölürse ben evlenirimmmm...

hep erkeklermi rahat edecek ya.yeter artık aaaaa..

şaka bi yana kimse ölmesin hiç bi çocuk annesiz babasız kalmasın..

Back
X