normal mi ??? :((

Ben ölürsem evlatlarım leş gibi evde, düzensiz, kuralsız büyüsünler istemem.
Ama evlatlarımı ezdiren birine de asla hakkımı helal etmem.
Eğer herşey güzel olacaksa tabii ki ölenle ölünmez, hayat devam eder kadın için de erkek için de...
Bu hayatın bir gerçeği, ama ölümümden 10 gün bile geçmeden kardeşlerim gırgır şamata etsin, kocam hemen evlenmeyi düşünsün asla istemem.
Bu ölene saygısızlıktır benim kitabımda.

aglarda anam aglar gerısı yalan aglar demışler..

canım erkekler kadınlar gıbı cok beklemıyorlar
evde cocuk varsa hemen evlenıyorlar

eşin normal ve durust davranmış

3 sene önce teyzemi kan kanserinden kayBettik... 45 yaşındaydı.. 3 senedir eşi teyzemin resimleriyle konusur her gün.. anısını yaşatır her yerde.. asla evlenmez aslaa mümkün Bile değil... hala Fatoşum diye teyzemin resimlerii öper, teyzemin kıyafetlerine sarılır öyle uyur.. Teyzemin yastık kılıfı hala değiştirilmedi 3 senedir.. Bütün kıyafetleri durur üstünde Fatoşumun kokusu var der.. Böyleleri de var.. ABlamın sözlüsünün annesi de aynı hastalıktan vefat etmiş 2 sene önce.. kocası bu olaydan sonra ırak'a gitti orda çalişiyor. oğulları BaBa Biz evlenip gidecez Gitme artık oraya kal Burda seni evlendirelim demişler de kıyametleri koparmış ananız ölmedi diye.. BaBa annemiz öldü kabul et demişler, adam ağlamış, her an yüreğimde Ben onu öldürmedim içimde ama siz şimdi evlen diyerek öldürdünüz ananızı yazıklar olsun size demiş evden gitmiş.. Hala oğullarına kırgın..

ama Ben ölürsem eşimin evlenmesiNi hayata sımsıkı sarılmasını isterim.. benle ölmesin o da.. çocuklarıma üvey anne istemem.. annem ya da aBlam Baksın isterim

kardeşlerinin gırgır şamata yapması çok kötü bir durum :oklava:
eşin en azından doğruları yüzüne söylemiş hayatın gerçeği
ölürsen asla evlenmem deyip kırkı çıkmadan evlenen çok var

valla ben istemem hayata küsmüş olmuyor ki böylece yalnız da mutlu olabilir insan sevgi o kadar basit mi ölünce bitecek.. arkadaşları ailesiyle zaman geçirsin evlatlarına bir gelecek sağlasın.. guvendiği birine baktırsın.. ne bileyim evlenmeden önce çok secenek var ben hayatta bir kez aşık olunacağına inanıyorum evlilik olsa bile eşin ölümünden sonra sadece formalite olur bence... ikinci bahrda neymiş pehh

Eşimle bu konuyu konuşmuştuk ve bana "ben evlenmem, eğer bu hayatta ölen eşinin ardından evlenmezsen, diğer tarafta tekrar kavuşurmuşsun" dedi.
Ben de çok etkilenmiştim..Ama "evlenirim" deseydi evet kalbim azcık kırılırdı ama suçlu bulmazdım...

nişanlıyım henüz.. bizimde nişanlımla aramızda böyle bir muhabbet geçmişti..

ben evlenmeni isterim demiştim. Gerçekte böyle

arkamda hayata küsmüş bir eş ve çocuklar bırakmak istemem.

ama çocuklarıma öz annesi gibi bakacak birini bulmanı isterim dedim..

konusu bile kötü allah hiç bir çocuğu annesiz babasız bırakmasın:Saruboceq:

Ben sevdigim insanı kaybedince uzun süre kendime gelemem anılarıyla yasarım adeta .. Erkek arkadasıma'da sormustum evlenemem demisti .. Ama hayat bu hicbirsey belli olmuyor ki :umursamaz:

Anksiyete hastasıyım ben en büyük korkum ölüm hassasım bu konuda ..mafoldumben
Allah herkese uzun ömürler versin ..:Saruboceq:

evet normal..
ha olumun uzerınden okadar kısa surede degıl ama gerıye kalan kısı hayatını kurmalı ve devam etmelı topraga gırenle herkes gırmıyo kı..

erkekler evleniyolar kadınlar gibi değiller
evlenmem diyene inanma istisnalar var belki ama azdır
açıkcası böyle bir durumda ben eşimin evlenmesini yada evlenmemesini değil sadece evlatlarımı düşünürüm.
allah hiçbir çocuğu anasız babasız bırakmasın:Saruboceq:

normalde insana kabul etmesi zor geliyor.
Ben şimdi sordum sevgilime ondayım dedim ki ben diyelim bir gün öldüm neler yaparsın
hayatta başka birisi olur mu ben öldükten snra dedim oda;
ben seni sen öldükten sonra başkasını seveyim diye sevmedim intihar ederdim
cehennemse cezam cezamı çeker
cennete senin yanına geleceğim zamanı beklerdim dedi
ve ağlıycam şimdi yaa çok romantik bu adam
ama evlenmesin ya da başkası olmasın öldüğümle kalırım öyle =(

erkekler nie evleniolar ki? hiç çocuk filan demeyin bence.. çocuklarını düşünüyorsa bakıcı tutar.. madem evlenmeye maddi gücü yetiyor yardımcı tutmaya da yeter.. bence onlar çocuklarını filan değil başka şeylerini düşünüyor...

Erkek arkadaşımla bu konuyu çok defa konuşmuşuzdur. Kesinlikle bir daha evlenmemekten yana. Ama normali sanırım evlenmek olurdu.. Hele ki erkekler için.. Büyük konuşmak istemiyorum ama Allah korusun böyle bir şey yaşansa ben de evlenmek istemem.. Tabii ki herşeyi zaman gösterir. Fikirler zamanla değişir, yaşamak çok farklı düşünmek çok farklı. Allah böyle acı yaşatmasın..

Bizim uzaktan bir akrabamız kadın 40'lı yaşlarında kanserden vefat etti. İki kızları vardı. Büyük kızı evliydi, küçük kızı da 18 yaşında kendi kendine yetebilecek bir kızdı. Ama adam daha karısının kırkı çıkmadan gitti evlendi. Hatta eşi hastayken hazırmış bu evlendiği kadın, herkes öyle anlatıyor günahı boynuna. Şimdi bu adamı çekip çevirecek evde bir kızı dışarıdan da destek verecek büyük kızı varken kırkının bile çıkmasını beklemeden evlenmesi hiç hoş değildi.

Ben de eşime soruyorum, kızıyor bana böyle şeyler sorma evlenmem diyor. Bana kalırsa evlenir, bütün erkekler böyledir gibi geliyor bana.

Eşinizin direk böyle söylemesi kırıcı tabi ki. Siz bunları kafanıza takmayın bence, Allah size yuvanızda çocuklarınız ve eşinizle mutlu ve uzun ömürler versin. Daha eşinizle oturup torunlarınızı seveceksiniz ne ölümü böyle şeyleri düşünmeyin.

cnmm hayat devam ediyor yaşayanlar için..sen kendini ölen kadının yerinde olarak düşündügün için üzülüyorsun ..ama er geç olacak olan sonuç öyle malesef...

Normal...
Ölenle ölünmüyor...
Bi süre sonra normal hayatına dönmeli insan...
Bi başkasını yeniden sevmeli bi başkasını hayatına yeniden alabilmeli...
Sevdiği kişi öldü diye hayatı zindan etmemeli kendine edilmezde zaten...
insanlar sevmek sevilmek ister yalnızlığı ve hayatı paylaşıcak birine ihtiyaç duyar buda normaldir..

cnmm hayat devam ediyor yaşayanlar için..sen kendini ölen kadının yerinde olarak düşündügün için üzülüyorsun ..ama er geç olacak olan sonuç öyle malesef...
kızlar,yorumlarınızı tek tek okudum hepinize teşekkürler :1hug:
Evet canım kendimi onun yerine koydum ne kadar basitmiş kardeşleri için ne çabuk unutuldu yazık bu kadar kolay mı:umursamaz:.evlilik meselesine gelince de eşimin evlenmesini isterim desemde asla isteyemiyorum, kabullenemiyorum en iyisi düşünmemek allah çocuklarımıza bağışlasın hepimizi. :Saruboceq:sanırım doğanın kanunu bu boşluk kabul etmiyor yerin illaki doluyor istisnalar hariç bu düşünceleri de bikaç gün sonra atarım kafamdan umarım:delphin:

erkekler nie evleniolar ki? hiç çocuk filan demeyin bence.. çocuklarını düşünüyorsa bakıcı tutar.. madem evlenmeye maddi gücü yetiyor yardımcı tutmaya da yeter.. bence onlar çocuklarını filan değil başka şeylerini düşünüyor...

bu yoruma katılıyorum.aynen öyle..
tek başlarına yetememeleri falan palavra aslında..

bence bunun kadını erkeği yok. herkes sıcak bir nefese,güvenilir bir yüreğe ihtiyaç duyup tekrar evlenebilir ölenin arkasından. erkek kadar kadının da ihtiyacıdır. bakım vs ile erkekler kendilerini ön plana çıkarmasınlar.. insani bir durum bu.

Back
X