Normalde kapalı olupta sadece düğünde saçını açanlar varmı?

Kapali degilim, ve kapanmayi da dusunmuyorum.
Ama yinede kapali olan bir kadinin bu mantigi bana cok ters geldi. Ne icin kapanmistin? Kendini sakinmak, nihayetinde bakislardan uzak durmak, kimsenin gunahina ister istemez girmemek icin degil mi? Normal hayatta en bakimsiz halinde bile kapali olan bir kadinin, suslenmis puslenmis, goz alici haliyle acilmak istemesi bu ne perhiz bu ne lahana tursusu dedirtmez mi? Onceki sayfada biri ne guzel yazmis bilincsiz musluman diye. Cok dogru. Konu sahibi yanlis anlama, sozum sana degil, bu sekilde dusunen herkese.

Insanlar seni gorsun istiyorsan, bundan zevk aliyorsan, kapanmayacaksin. Kapanmak Allah rizasi icin olur.
Hayir sinir oldugum seydir bu. Goruyorum kizlari yollarda saci kapamislar, onun disinda her tarafari ortada, benden daha cok dikkat cekiyorlar! Dar, rengarenk, hatta fosforlu kiyafetler falan.. Neyse konu sapmasin..

Ama kimse yaptigi seydeki asil amaci unutmasa iyi olur.

Hayır içimden gelerek kapandım kimsede zorlamadı beni ama kapanalı 1 sene oldu daha yeni o yüzden böyle düşünüyorumdur belkide bilmiyorum bide ben illaki açaçam da demiyorum sadece sizin düşüncelerinizi merak ettim

Öyle bende görüyorum kapanmış ama eteği diz kapağının üstünde bende sinir oluyorum onlara.Ama diğer konuya gelince bilinçsiz müslüman demişsiniz diğer arkadaşta öyle ben kapalıyım diye dört dörtlük de değilim sonuçta bende insanım sadece sizin fikirlerinizi merak ettim ne seçersem sevabıda bana olacak günahıda o yüzden bu bana kalmış bişey yorumlarınız için teşekkürler

Son düzenleme:

Tabiki düşüncelerini paylasman güzel..Bak benim bi arkadsım kapalıydı kınasını kızlar arasında yaptı hatta düğünü kuranlı olcaktı kınasını biz müzikli yaptık sadece bayanlar vardı cd'den caldık müzikleri.hatta bindalli giydi saclarını saldı basına şapkası(adını hatırlayamadım)taktı hep beraber fotograflar cekildik düğünnüde gene kapalı gelinligni giydi :) hiç bişe içinde kalmadı :)

benim kına gecesinde böyle yapan çok tanıdığım var ama düğünde hiç rastlamadım.bence en iyi kararı kişi kendisi verir.allahla kul arasındaki bi mesele tamamen..

Buna karışmak bize düşmez ama bence de istiyorsan sadece kınan da açılman daha mantıklı ve daha yakışan olur.Ayrıca benim teyzemde kapalı bir gelindi ama o kadar sade ve şık duruyordu ki şuana kadar gördüğüm en güzel gelin diyorum her yerde.Umarım o gün geldiğinde sende istediğin gibi göz kamaştırıcı görünürsün.:)

Hic kendini uzme canım insanız nefis sahibiyiz ... Daha yeni kapanmışsin şeytan tabii ki seninle uğraşacak önemli olan senin kendine hakim olabilmen.... Hata yaparız, yanlışa düşeriz fıtratımız bu kimse bizim mukemmel olmamızı bekleyemez...

Kadinız sonuçta biraz daha zayıfız ozentilerimiz, isteklerimiz değişkenlik gösterebiliyor kendine kızma ... Sen tesettürün ile cok guzel bir gelin olacaksın insaallah

benim kına gecesinde böyle yapan çok tanıdığım var ama düğünde hiç rastlamadım.bence en iyi kararı kişi kendisi verir.allahla kul arasındaki bi mesele tamamen..

Katılıyorum sana canım nice günahlar işlemiyoruz ki Allah la kul arasında herşey

Haklısın canım güzel yorumun için teşekkür ederim

ben 6 yıldır kapalıyım ve düğümdede kapalıydım tabiki benimde senin gibi saçlarımın açık olmasını istiyordum bende bayanlar arasında kına gecesi yaptım ve saçımı açtım bu en iyi yol herkesin içinde saçını açman normal bir davranış olmaz canım

açıklar her zaman açık düğününde de açık çok normal, ama sen normalde kapalı sadece düğününde açıksın yerden yere vurulacak bir durum değil bence, bu senin vicdanınla alakalı ama kimsenin ne düşündüğü değil, senin içine sinip sinmediği önemli, kendim için söyleyim ben kapalı biriyim, bizde kınada erkek olmaz ben kınada açıktım düğünümde kapalı, ama şimdi kadınlarla beraber olmamıza rağmen kına da bile kapalı olsaydım diyorum bi hevesti ama düğünde ki kapalı halimin resimlerine baktıkça dedim keşke kınamda böyle olsaymış, inan giyim olarak zaten tam açık bir gelinlik seçmeyeceğini düşündüğüm için söylüyorum kapalılık içine daha çok sinecektir inan .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…