- 4 Kasım 2018
- 26.437
- 109.293
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben aslında Danimarka’yı daha çok sevdim, Norveç’e göre daha hareketli ve renkli. Ama erkek arkadaşım, Danimarka’da çalışırsa çok daha az maaş alacağını söylüyor. Tabi bu da işimize gelmiyor :/ Maaş düşüklüğü yaşamadan gidebileceğimiz yerse SingapurNorvec degil de Danimarkadayim. Gelin gitmedim burda dogdum, büyüdüm.
Norvec burdan kat kat daha iyi.
Insanlarina alisirsiniz. Tek zor olacak kisim sosyal hayat olabilir.
Ama doga da gezmeyi seviyorsaniz bir suru secenek var.
Simdiden hayirli yolculuklar
Norvec de maaslar cidden cok cok iyi buraya gore. Singapur da öyle :)Ben aslında Danimarka’yı daha çok sevdim, Norveç’e göre daha hareketli ve renkli. Ama erkek arkadaşım, Danimarka’da çalışırsa çok daha az maaş alacağını söylüyor. Tabi bu da işimize gelmiyor :/ Maaş düşüklüğü yaşamadan gidebileceğimiz yerse SingapurOrayı da ben istemem. Çok teşekkür ederim
![]()
Evet Norveç’teki çıta, aşılacak gibi değil))) O şimdi bazı iş başvuruları yapmayı düşünüyor, konum olarak iyi pozisyonda. Eğer Norveç’teki maaşı aratmayacak bir yer bulursak oraya taşınacağız. İngiltere olursa çok iyi olurdu gerçekten. İskandinav erkekleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz orda doğup büyümüş biri olarak? Benim hiç Türk erkek arkadaşım olmadıNorvec de maaslar cidden cok cok iyi buraya gore. Singapur da öyle :)
Kuzenim hollanda dan oraya tasindi. Senelerdir ordalar.
Evet daha hareketli. Marketler de Pazar bile 7-22 arasi acik.
Türkiye’yeyle kıyaslarsanız sosyal hayatı daha durgun. Ama siz sosyal biriyseniz yapacak çok güzel şeyler var burda. Örneğin kayak merkezleri oldukça popüler , kamp alanları . Özellikle göl kenarları en sevdiğim yerler . Son baharda bolca orman yürüyüşü yapabilir , mantar toplayabilirsiniz :) . Sinema , tiyatro yada konser gibi etkinliklerde var tabi. Ama hayat akşam 18 den sonra nerderse duruyor. Neredeyse her yer kapalı o saatte . Ayrıca diğer İskandinav ülkelerine weekend tatili yapabilirsiniz . Hem mesafe kısa hemde ekonomik. Özellikle yazları Göteborge gelmenizi tavsiye ederim. Ayrıca şehir içi ücreti ödeyerek Londraya uçak bileti alabilirsiniz :) sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım .Evet Norveç ekonomi olarak İsveç’ten de iyi, erkek arkadaşım da böyle söylüyordu. Benim için de hava şartları ve genel yaşam kurallarına uyum sorunu olmaz. Gittiğim ülkenin kuralları neyse uyarım. Ben daha çok sosyal hayat anlamında çekinceliyim. Sessizlik, durgunluk, kendi başınalığı severim aslında. Ama bu hep de böyle olursa sıkılırım bir süre sonra. Norveç’te kaldığım süre boyunca, özellikle hafta sonları, ne yapacağımı bilemez durumdaydım. Burda da mekan mekan gezen tozan biri değilim ama insan yine de bir hareketlilik arıyor etrafında. Sokaklarda çıt çıkmıyor, her yer kapalı... Arkadaşım da olmayacak bir süre oralarda malum, yeni gitmiş olacağım... Ki Norveçliler’in yapısı itibarıyla çok da kaynaşabileceğimi sanmıyorum. Keşke diyorum yakın arkadaşlarımdan birini de alsam götürsem de takılsak oralarda :)
Çok teşekkür ederim. Bu saydıklarınıza benim de ilgim çokTürkiye’yeyle kıyaslarsanız sosyal hayatı daha durgun. Ama siz sosyal biriyseniz yapacak çok güzel şeyler var burda. Örneğin kayak merkezleri oldukça popüler , kamp alanları . Özellikle göl kenarları en sevdiğim yerler . Son baharda bolca orman yürüyüşü yapabilir , mantar toplayabilirsiniz :) . Sinema , tiyatro yada konser gibi etkinliklerde var tabi. Ama hayat akşam 18 den sonra nerderse duruyor. Neredeyse her yer kapalı o saatte . Ayrıca diğer İskandinav ülkelerine weekend tatili yapabilirsiniz . Hem mesafe kısa hemde ekonomik. Özellikle yazları Göteborge gelmenizi tavsiye ederim. Ayrıca şehir içi ücreti ödeyerek Londraya uçak bileti alabilirsiniz :) sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım .
Konukseverlik anlayışı biraz daha farklı burda . Açıkçası Türk arkadaştan ziyade yabancı arkadasım daha çok. Nedense onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Bir kaç Türk arkadasım da var tabi ama onlarda benim gibi burda yetişmiş hatta bir kısmı yabancılarla evlenmiş insanlar.Çok teşekkür ederim. Bu saydıklarınıza benim de ilgim çokBen daha çok arkadaşlık anlamında yalnızlık çekeceğimden korkuyorum. Bizde olan ailece toplanma, arkadaş ortamları, misafir ağırlama ya da çaya kahveye uğrama gibi sosyal birleşmeler seven biri olmam beni düşündürüyor sadece
Türkiye’deki yaşantımda da her gün her gün birileriyle buluştuğum yok tabi ama... Sıfır bir arkadaş çevresi de kötü olur
![]()
Ben de küçük yaşlardan biri zamanın tüm iletişim kanallarını kullanarak yabancı arkadaş edinmiş biriyim. Ama sizin artınızı, orda doğmuş olmanız nedeniyle İsveççe’yi ana dil olarak konuşmanıza da çok bağlıyorum. Bir yabancı dil ne kadar iyi konuşulursa konuşsun, o dilin ana ülkesinde doğup büyümediğin sürece, o dilde ne kadar iyi olursan ol, duygu yansıtma anlamında hep eksik kalınacağını düşündüm ve yaşıyorum. İngilizce öğretmeniyim, İngilizce konuşma anlamında hiçbir sıkıntım yok. Bildiğim başka diller de var. Ama yine de, sizin gibi ana dili İsveççe olan (öyle tahmin ediyorum) birinin İsveçli biriyle kuracağı iletişim sıcaklığı, yakınlığı ve samimiyetini, sonrasn İsveççe öğrensem bike yakalayamayacağım düşüncesindeyim. Çoğu insana saçma gelebilir bu tabi ki. Ama ben Türkçe’ye tam anlamıyla hakim, hatta bu dilin sahibi olduğumdan, özellikle üzüntü-sevinç-heyecan gibi tam anlamıyla ifade etmeye çok önem verdiğim duyguları gerçekten hissettiğim gibi sadece Türkçe’yle yansıtabildiğimi düşünüyorum. His ve düşünce paylaşımı da bir iletişim ve arkadaşlıkta çok önemli olduğu için yabancı arkadaşlarımla hiçbir zaman Türk arkadaşlarımla olduğum kadar bir yakınlık kuramadım. Dili akıcı konuşma ve kelime bilgisinden çok öte bir şey benim bu söylediklerim, soyut duyguların ifadesi, o şeffaflık, sadece ana dilde veya ana dili öğrenir gibi öğrenilmiş yabancı dillerle mümkün olur bana göre. O yüzden sizin Polonyalı arkadaşınızla kurduğunuz arkadaşlıkta sahip olduğunuz ortak yabancı dil, İsveççe, burda çok belirleyici olmuştur eminim. Yoksa yurtdışında yaşayan biri olarak Türk’ten çok yabancılarla arkadaşlık kurmuş olmanız bana da tabi çok makul geldi. Yurtdışında yaşayan Türk profiline ben de aşinayım az çok çünkü. Bu tercihinizin nedenlerini anlayabiliyorum. Ben de sonradan yurtdışına taşınmaktansa, özellikle bu saydığım “dil bakış açısı” nedeniyle, orada doğup büyümüş olmayı tercih ederdim kesinlikle. Çok şanslı görüyorum siziKonukseverlik anlayışı biraz daha farklı burda . Açıkçası Türk arkadaştan ziyade yabancı arkadasım daha çok. Nedense onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Bir kaç Türk arkadasım da var tabi ama onlarda benim gibi burda yetişmiş hatta bir kısmı yabancılarla evlenmiş insanlar.
Buraya sonradan gelen insanlar genelde Konyalı yada doğulu, sanırım kültür catısması yaşıyoruz . O yüzden yabancılarla çok daha iyi anlaşıyorum. Eğer sıcak bir ortam kurarsanız onlarda da bizim gibi misafir ağırlamak vs var. Örneğin bir arkadaşta toplanacaksınız , eğer içkiliyse içeceğiniz ickiyi beraberinizde götürüyorsunuz . Tabi bu bahsettiğim sadece iş arkadaşlarım. Samimi olduğum arkadaşlarım daha farklı. Tıpkı bizim gibiler , arkadasım bana yatıya gelir bende ona. Çocuklarım neredeyse onun elinde büyüdü. Annem ve babam ben daha 17 yaşındayken sağlık nedenleri dolayısıyla Türkiye’ye dönüş yapmak zorunda kaldılar . O yüzden en samimi olduğum arkadasım hep yanımdaydı, ve hiç bir zaman ailemin yokluğunu aratmadılar bana. Kendisi Polonya uyruklu ama burda yetişmiş , eşi ise İsveçli .
Yani doğru insanlarla arkadaşlık kurarsanız , hem daha sağlam hemde çok samimi bir ortam yaratabilirsiniz .
Tıp okumadım, 30 yaşından sonra çocukluk hayalimi gerçekleştirip tıp okuma düşüncem vardı ama yurtdışına gitmek oldu. Yıllardır gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında tıp okumak, asistanlık vs konularını okuyorum.Çok güzelmiş gerçekten :) umarım hep mutlu birlikte yaşarsınız :)
Tıp okuyorum.özellikle internette çok sık görüyorum doktor olup gidenleri ama bana pek olanaklı gelmiyor açıkçası.hekim olarak değil de araştırma amaçlı gidilebilir gibi geliyor.
Almanya hayalimdi gerçekten ama şartları yeterince zorlamadım ve öz güvensiz davrandımama şans da çok önemli ya.tabii bazı insanlar çok girişimci oluyor şartları çok zorluyor genelde de başarılı oluyorlar ben pek öyle değilim.
Ben toplum olarak onlardan daha çok bozulduğumuzu düşünüyorum.onlar bizden çok daha ileride.insan gibi yaşayamıyoruz maalesef.kadın erkek ayrımı yapmayı hiç sevmem ama tabii gelişmemiş bir ülkede kadınların işi çok daha zorlaşıyor.cinayetler şiddetler falan hiç bitmiyor![]()
Aynı videoyu izlemiş olma ihtimalimiz var :) tusmeslek diye bi kanaldan mı izlediniz acaba? Direkt onun sözlerini hatırladım çünkü :) evet gerçekten de çok ağır şartlarda çalışıyorlar ve mobbing şiddet gibi olaylar da hiç bitmiyor.uzmanlık sınavında da zaten en yüksek puanlı bölümler nispeten daha rahat olunabilecek bölümler oldu ki haklılar da gerçekten.Tıp okumadım, 30 yaşından sonra çocukluk hayalimi gerçekleştirip tıp okuma düşüncem vardı ama yurtdışına gitmek oldu. Yıllardır gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında tıp okumak, asistanlık vs konularını okuyorum.
Türkiye'de asistanligin özellikle cerrahi asistanliginin nasıl insanlık dışı olduğunu biliyorum(bir beyin cerrahi comezinin 9 ay sabah 4- gece 11 çalıştığını izlemiştim).
Doktorların Almanya'ya gocu diye bir başlık var ekşi sözlükte genelde okuyorum, gidenlere değil kalanlara şaşırıyorum artık. Sağlıkta şiddet, ağır çalışma kosullari, mobbing...
Artık internette çoğu bilgi varken önünüzü bu kadar karartmayin bence. Instagram'da hesaplar var, Almanya,İngiltere ve abd'ye nasıl gidebileceğinizi anlatan. Yapabilenlerin sizden farkı yok, isterseniz neden olmasın ki?
Evet, tus meslek'ten:) ve kendisine hayran kaldım, umarim fikri değişmez.Aynı videoyu izlemiş olma ihtimalimiz var :) tusmeslek diye bi kanaldan mı izlediniz acaba? Direkt onun sözlerini hatırladım çünkü :) evet gerçekten de çok ağır şartlarda çalışıyorlar ve mobbing şiddet gibi olaylar da hiç bitmiyor.uzmanlık sınavında da zaten en yüksek puanlı bölümler nispeten daha rahat olunabilecek bölümler oldu ki haklılar da gerçekten.
Evet dediğiniz gibi giden kişiler baya arttı artık.üniversite yurtdışında okumak isteyen birisiydim hep ama ona rağmen yabancı bir ülkede doktorluk yapmak pek mümkün gelmiyor banakendime pek güvenemiyorum açıkçası.gerçi kendi ülkemde bile çekiniyorum.şimdiden korkuyorum ileride yaşayacaklarımdan
Benim çocukluk hayallerim de hiç tıp değildi açıkçası ama hayat sürüklüyor işte.önemli olan alışmaya çalışmak diyorum![]()
Teşekkür ederim. Allah size de gönlünüzdekileri nasip eder umarım. Ben de gideceğim zaten, başka yolu yok :/Yurtdışında yaşayıp türk ailelerinin kurduğu gruplar var sosyal medyada bu şekilde onlara ulaşabilirsiniz.Ben bile okuyunca heyecanlandım sizin yerinizde olsam hiç tereddüt etmeden giderdim.
Ben de kendisine hayran kaldım :) mesleğine çok bağlı.çok saygı duyduğu çok belli.böyle insanlar çok sempatik geliyor bana.Evet, tus meslek'ten:) ve kendisine hayran kaldım, umarim fikri değişmez.
Türkiye'de çalışmaktan daha kotu, cok az şey var. Hakkınızda hayırlısı olsun tabii. Hayat çok hızlı geçiyor, olumsuzluklara alışmaya çalışmaktansa, denemek daha iyi sanki.
Bence tasalanmayın ve pozitif olsun.Ne güzel bir başlangıç yapıyorsunuz.Teşekkür ederim. Allah size de gönlünüzdekileri nasip eder umarım. Ben de gideceğim zaten, başka yolu yok :/
Bence kendinize olan güveninizi kaybetmeyin. Çok güzel bir hayaliniz varmış , neden olmasın ? İsvecte doktor açığımız var , düşünürseniz sizi iş bulma konusunda yönlendirebilirimÇok güzelmiş gerçekten :) umarım hep mutlu birlikte yaşarsınız :)
Tıp okuyorum.özellikle internette çok sık görüyorum doktor olup gidenleri ama bana pek olanaklı gelmiyor açıkçası.hekim olarak değil de araştırma amaçlı gidilebilir gibi geliyor.
Almanya hayalimdi gerçekten ama şartları yeterince zorlamadım ve öz güvensiz davrandımama şans da çok önemli ya.tabii bazı insanlar çok girişimci oluyor şartları çok zorluyor genelde de başarılı oluyorlar ben pek öyle değilim.
Ben toplum olarak onlardan daha çok bozulduğumuzu düşünüyorum.onlar bizden çok daha ileride.insan gibi yaşayamıyoruz maalesef.kadın erkek ayrımı yapmayı hiç sevmem ama tabii gelişmemiş bir ülkede kadınların işi çok daha zorlaşıyor.cinayetler şiddetler falan hiç bitmiyor![]()
Aa nasıl buluştunuz norvecten biriyleHavası güzel aslında, yazın hatta sıcaklık bayağı iyiydi güneyde, şortla tişörtle gezebiliyordum)) Tek sorun hava olsun, yeter ki can güvenliğimiz yerinde olsun, gidelim gidelim![]()
Çok teşekkür ederim çok kibarsınız :) henüz doktor olamadım amaBence kendinize olan güveninizi kaybetmeyin. Çok güzel bir hayaliniz varmış , neden olmasın ? İsvecte doktor açığımız var , düşünürseniz sizi iş bulma konusunda yönlendirebilirim![]()
Teşekkür ederim. Allah size de gönlünüzdekileri nasip eder umarım. Ben de gideceğim zaten, başka yolu yok :/Yurtdışında yaşayıp türk ailelerinin kurduğu gruplar var sosyal medyada bu şekilde onlara ulaşabilirsiniz.Ben bile okuyunca heyecanlandım sizin yerinizde olsam hiç tereddüt etmeden giderdim.
Yurtdışında bir seminerde tanıştım))) ilk aşkım bile Rus bir çocuktu küçükken, zaten gönlüm hep yabancılara meyletti)) İnternet ortamında tanışan bir arkadaşım da evlenecek yakında. Alın yazısında varsa eğer, vesile internet bile olsa bir şekilde oluyorAa nasıl buluştunuz norvecten biriyle![]()
Benim erkek arkadaşım Rus idi.Teşekkür ederim. Allah size de gönlünüzdekileri nasip eder umarım. Ben de gideceğim zaten, başka yolu yok :/
Yurtdışında bir seminerde tanıştım))) ilk aşkım bile Rus bir çocuktu küçükken, zaten gönlüm hep yabancılara meyletti)) İnternet ortamında tanışan bir arkadaşım da evlenecek yakında. Alın yazısında varsa eğer, vesile internet bile olsa bir şekilde oluyor![]()