Norveç’e gelin gitmiş olan??

Yok benim taktığım havası değildi😀ama kısa bir süre orda yaşadım, gerçekten çok hareketsiz ve donuk bir yer. Sosyal hayat sıfır. Hafta sonu her yer kapalı. Marketler bile öyle. Cuma akşamından alıyorlar alacaklarını, hafta sonu her her kapalı olduğu için. Bu kadar donuk bir yerde Türk birileriyle arkadaşlık etmek isterdim(( Norveçliler’in kendisi de çok donuk çünkü
Belki Türk birileriyle tanışırsın ya da havasından suyundan sende donuklaşırsın 😅

Sizin için güzel olur inşallah.benim de hayallerimden birisi açıkçası :) ben o iklimi çok seviyorum.dizilerini izlemek bile çok iyi geliyor bana.okuduğum bölümden dolayı gidebilmem zor gibi :(
birde bu fırsatlar çok değerlidir ben üniversite için Almanya'dan kabul almıştım ama gidememiştim tabii şartları yeterince zorlamadım şu an çok pişmanım :(
Birde olumsuz yorum yapmak istemiyorum ama siz bu kişiyi evlenecek kadar iyi tanıyor musunuz sonuçta internet ortamı ya kötü şeyler de olabiliyor.yanlış anlamayın hevesini kırmayı asla istemem :( umarım isteyen herkese nasip olur :)

Sizin için güzel olur inşallah.benim de hayallerimden birisi açıkçası :) ben o iklimi çok seviyorum.dizilerini izlemek bile çok iyi geliyor bana.okuduğum bölümden dolayı gidebilmem zor gibi :KK43:
birde bu fırsatlar çok değerlidir ben üniversite için Almanya'dan kabul almıştım ama gidememiştim tabii şartları yeterince zorlamadım şu an çok pişmanım :KK43:
Birde olumsuz yorum yapmak istemiyorum ama siz bu kişiyi evlenecek kadar iyi tanıyor musunuz sonuçta internet ortamı ya kötü şeyler de olabiliyor.yanlış anlamayın hevesini kırmayı asla istemem :KK43: umarım isteyen herkese nasip olur :)
Evet 2 yıldır beraberiz, internetten tanışmamıştık :) bölümünüz ne? Almanya’ya gidebilseniz çok iyi olurmuş😔😔

Norveç değil ,ancak İsveç’e evlilik yapıp gitmiştim .Dokuz ay anca dayanabildim .Norveç’e çok yakın .Havası çok soğuk ,sürekli kapalı .Benim psikolojim bozuldu .Kısa süreli gidip gezmeye benzemiyor yaşamak .Çok iyi düşünün ,gerçekten çok seviyorsanız bile düşünün derim .Çünkü başka ülkede yaşamak gerçekten çok zor .Bir defa havası bile insanı etkiliyor .Herkes ülkemiz ,ekonomisi şu bu durumlarından ,yurtdışını bir kaçış olarak düşünür ancak ,alışması ,yeni bir yerde hayata tutunmakta o kadar kolay değil .
Siz şu an nerde yaşıyorsunuz peki? Söylediklerinizde çok haklısınız. Ben de bu yüzden Norveç değil de en azından Avrupa ülkelerinin birinde yaşamak istiyorum ama erkek arkadaşımın en yüksek maaşlı ve rahat koşullarsa yaşayabileceği en refah ülke de Norveç :(

Sizin için güzel olur inşallah.benim de hayallerimden birisi açıkçası :) ben o iklimi çok seviyorum.dizilerini izlemek bile çok iyi geliyor bana.okuduğum bölümden dolayı gidebilmem zor gibi :KK43:
birde bu fırsatlar çok değerlidir ben üniversite için Almanya'dan kabul almıştım ama gidememiştim tabii şartları yeterince zorlamadım şu an çok pişmanım :KK43:
Birde olumsuz yorum yapmak istemiyorum ama siz bu kişiyi evlenecek kadar iyi tanıyor musunuz sonuçta internet ortamı ya kötü şeyler de olabiliyor.yanlış anlamayın hevesini kırmayı asla istemem :KK43: umarım isteyen herkese nasip olur :)
Bu arada aslında yabancı erkekler internet ortamında bizimkilerden (her yerde olduğu gibi) yine çok medeni ve kibarlar çoğunlukla. Bir arkadaşım internetten tanışmıştı mesela yine Norveçli biriyle, onlar da evlenecek olabilecek en yakın zamanda. Özellikle İskandinav erkekleri çok medeniler. Ben açıkçası Türk erkeklerine karşı çok olumsuzum, özellikle son yıllardaki evrimleri inanılmaz ataerkil, zorba, kaba, sadece cinsellşk odaklı ve bana da çok zıt düşüyor bu durum. Arkadaşlık haricinde hiçbir ilişki kuramadım hiçbiriyle :/ Yabancı bir kültürden, hatta Avrupa’nın kültüründen bile bambaşka bir kültürden olmasına karşın Norveçli erkek arkadaşımdan gördüğüm kendi şahsi kadınsal limitlerime olan anlayışı, hiçbir Türk erkeğinden görebileceğimi sanmıyorum açıkçası, hele de şu devirde... Allah Türk kadınının yardımcısı olsun :( :/

Siz şu an nerde yaşıyorsunuz peki? Söylediklerinizde çok haklısınız. Ben de bu yüzden Norveç değil de en azından Avrupa ülkelerinin birinde yaşamak istiyorum ama erkek arkadaşımın en yüksek maaşlı ve rahat koşullarsa yaşayabileceği en refah ülke de Norveç :KK43:
Almanyadayım ,zaten çoğu gurbetçi yüksek maaş ,rahat koşullar diye yola çıkıyor .Ancak diğer dezavantajları da düşünün .Çünkü gittiğiniz ülkenin dilini öğrenmek ,kültürüne ,havasına alışmak .Bunlar sabır gerektiren konular .Her şeyi göz önünde bulundurun derim .Hatta ben evlenmeden niye gidip yaşantısını ,yaşadığı yeri görmedim diye kendimi suçladım .Misafir olarak veya bir şekilde sizi kısa süreliğine davet edebilir .Şu an Almanya’ya geleli kısa bir süre oldu .Açıkçası Avrupa’da yaşamak bana göre değilmiş .Şimdide eşimle bu yüzden anlaşmazlıklar yaşıyoruz .

Almanyadayım ,zaten çoğu gurbetçi yüksek maaş ,rahat koşullar diye yola çıkıyor .Ancak diğer dezavantajları da düşünün .Çünkü gittiğiniz ülkenin dilini öğrenmek ,kültürüne ,havasına alışmak .Bunlar sabır gerektiren konular .Her şeyi göz önünde bulundurun derim .Hatta ben evlenmeden niye gidip yaşantısını ,yaşadığı yeri görmedim diye kendimi suçladım .Misafir olarak veya bir şekilde sizi kısa süreliğine davet edebilir .Şu an Almanya’ya geleli kısa bir süre oldu .Açıkçası Avrupa’da yaşamak bana göre değilmiş .Şimdide eşimle bu yüzden anlaşmazlıklar yaşıyoruz .
Siz Türk biriyle mi evlisiniz? Ben farklı ülkelerde yaşadım zaman zaman. Norveç’te de geçen yaz 2 ay kaldım, misafir oldum erkek arkadaşıma. Yurtdışı yaşantısına aşinayım. Eksileri olsa da refah yaşam nedeniyle tercihim, hele de bugunkü ülke şartlarında, kesinlikle yurtdışı. Almanya’ya daha rahar uyum sağlayabileceğimi düşünüyorum, Almanya’da uzun olmasa da bir süre kaldım ama Norveç gerçekten hiçbir Avrupa ülkesine de benzemiyor. Çok ıssız ve durgun. Avrupalı biri bile İskandinavya’yı yabancılayacaktır eminim :/

Yabancı dile doğuştan bir yatkınlığım var, çok hızlı kavrıyorum dili ve 4 dil biliyorum. Dil sorun olmaz. Ama kültür anlamında özellikle fazla bulduğum bireyselcilik beni sıkıyor gerçekten

Yabancı dile doğuştan bir yatkınlığım var, çok hızlı kavrıyorum dili ve 4 dil biliyorum. Dil sorun olmaz. Ama kültür anlamında özellikle fazla bulduğum bireyselcilik beni sıkıyor gerçekten
Dil açısından şanslısınız ,sizi olumsuz düşüncelere sokmak içerisinde değilim .Her şeyi göz önünde bulundurun diye fikirlerimi paylaşma gereği duydum .Fakat kültürleri ,bizlerden çok farklı ,ben açıkçası bir buçuk yıldır İsveç ,Almanya iki ülkeyide gördüm . Ancak görmeden çok farklı düşünüyordum .Yaşadığım gördüğüm bambaşka ,sosyal insanlar değiller .Bizim gibi gezmeyi ,kalabalığı sevmiyorlar .Sakin ,durağan robot gibi yaşantıları var .İş ev varsa yakın arkadaş çevresi .Bu kadar .Çoğu insan yurtdışı hayalleri kurarken ,heyecan içerisine girip .Düşünmeden balıklama atlıyor .Bu hataya ben de düştüm .Şimdide dört gözle ne zaman Türkiye’ye gitçem diye gün sayıyorum .Yaşanılan yere adapte olamamak çok zor gerçekten .Umarım siz zorluk çekmeden uyum sağlarsınız .Hakkınızda hayırlısı olsun.

Siz Türk biriyle mi evlisiniz? Ben farklı ülkelerde yaşadım zaman zaman. Norveç’te de geçen yaz 2 ay kaldım, misafir oldum erkek arkadaşıma. Yurtdışı yaşantısına aşinayım. Eksileri olsa da refah yaşam nedeniyle tercihim, hele de bugunkü ülke şartlarında, kesinlikle yurtdışı. Almanya’ya daha rahar uyum sağlayabileceğimi düşünüyorum, Almanya’da uzun olmasa da bir süre kaldım ama Norveç gerçekten hiçbir Avrupa ülkesine de benzemiyor. Çok ıssız ve durgun. Avrupalı biri bile İskandinavya’yı yabancılayacaktır eminim :/
Eşim Türk evet ,İskandinav ülkeleri gerçekten ıssız ,İsveç’te yaşadım .Ben ruhlar bölgesi diyordum ,o süre içinde kaçıp gitme planları kuruyordum .Havası bitiriyor zaten insanı .

Dil açısından şanslısınız ,sizi olumsuz düşüncelere sokmak içerisinde değilim .Her şeyi göz önünde bulundurun diye fikirlerimi paylaşma gereği duydum .Fakat kültürleri ,bizlerden çok farklı ,ben açıkçası bir buçuk yıldır İsveç ,Almanya iki ülkeyide gördüm . Ancak görmeden çok farklı düşünüyordum .Yaşadığım gördüğüm bambaşka ,sosyal insanlar değiller .Bizim gibi gezmeyi ,kalabalığı sevmiyorlar .Sakin ,durağan robot gibi yaşantıları var .İş ev varsa yakın arkadaş çevresi .Bu kadar .Çoğu insan yurtdışı hayalleri kurarken ,heyecan içerisine girip .Düşünmeden balıklama atlıyor .Bu hataya ben de düştüm .Şimdide dört gözle ne zaman Türkiye’ye gitçem diye gün sayıyorum .Yaşanılan yere adapte olamamak çok zor gerçekten .Umarım siz zorluk çekmeden uyum sağlarsınız .Hakkınızda hayırlısı olsun.
Çok haklısınız. Benim de en büyük çekincem bu aşırı bireyselci yaşam tarzları. Anca evde otur... Hafta sonu hele, uzaylı istilası şehri vurmuş de insanlık ölmüş gibi. Saçından tel düşse yere, duyarsın, o derece. Boğuluyor insan gerçekten bir süre sonra. Hele ki İsveç ve Almanya, Norveç’e göre daha kalabalık ve hareketli olmasına rağmen böyle diyorsunuz, bir de Norveç’i görseniz... İnsan sıkıntıdan patlıyor. Sıfır hareketlilik. Cumartesi günü dışarı çıkalım dediğimde erkek arkadaşımın, ama hiç açık bir yer yok ki dediği anı unutamıyorum😬😬😬

Evet 2 yıldır beraberiz, internetten tanışmamıştık :) bölümünüz ne? Almanya’ya gidebilseniz çok iyi olurmuş😔😔
Çok güzelmiş gerçekten :) umarım hep mutlu birlikte yaşarsınız :)
Tıp okuyorum.özellikle internette çok sık görüyorum doktor olup gidenleri ama bana pek olanaklı gelmiyor açıkçası.hekim olarak değil de araştırma amaçlı gidilebilir gibi geliyor.
Almanya hayalimdi gerçekten ama şartları yeterince zorlamadım ve öz güvensiz davrandım :(ama şans da çok önemli ya.tabii bazı insanlar çok girişimci oluyor şartları çok zorluyor genelde de başarılı oluyorlar ben pek öyle değilim.

Ben toplum olarak onlardan daha çok bozulduğumuzu düşünüyorum.onlar bizden çok daha ileride.insan gibi yaşayamıyoruz maalesef.kadın erkek ayrımı yapmayı hiç sevmem ama tabii gelişmemiş bir ülkede kadınların işi çok daha zorlaşıyor.cinayetler şiddetler falan hiç bitmiyor :(

Çok güzelmiş gerçekten :) umarım hep mutlu birlikte yaşarsınız :)
Tıp okuyorum.özellikle internette çok sık görüyorum doktor olup gidenleri ama bana pek olanaklı gelmiyor açıkçası.hekim olarak değil de araştırma amaçlı gidilebilir gibi geliyor.
Almanya hayalimdi gerçekten ama şartları yeterince zorlamadım ve öz güvensiz davrandım :KK43:ama şans da çok önemli ya.tabii bazı insanlar çok girişimci oluyor şartları çok zorluyor genelde de başarılı oluyorlar ben pek öyle değilim.

Ben toplum olarak onlardan daha çok bozulduğumuzu düşünüyorum.onlar bizden çok daha ileride.insan gibi yaşayamıyoruz maalesef.kadın erkek ayrımı yapmayı hiç sevmem ama tabii gelişmemiş bir ülkede kadınların işi çok daha zorlaşıyor.cinayetler şiddetler falan hiç bitmiyor :KK43:
Çok haklısınız. Toplumsal olaylar benim ruh sağlığımı o derece bozdu ki, ne olursa olsun gideyim derdindeyim. Girişimcilik bende de yok, ben de pasif kalanlardanım, giden şanslarsa geri gelmiyor :( ama yine de geç değil bakın, bir sonraki ilk fırsatta şu anki pişmanlığınızı aklınıza getirip var gücünüzle çabalayın. Söylemesi çok kolay, biliyorum, size söylüyorum ama kendim de belki bir noktaya kadar yapabilirdim) Ama yaşınız şu an çok elverişli yeni hayatlar başlatmaya. Bu ülke ve düzen, bizim cinsiyetimize sadece buhran, korku, huzursuzluk ve paranoya vermeye başladı. Ben artık katlanamaz durumdayım((( Sizi de çok iyi anlıyorum. Türk kadınını ancak Türk kadını anlar...
Tıp okuyan bir kuzenim, stajını İsveç’te yapmıştı. Staj mı artık, adı ne tam bilemiyorum ama... Mezun olduktan sonra... Pratisyenlik midir artık, siz daha iyi bilirsiniz. Ama İskandinavya’da sağlık sistemi berbat diyordu. Doktorların çoğu bir şey bilmiyormuş, hasta geldiğinde ben bunu bilmiyorum deyip işin içinden çıktıkları çok oluyormuş. Böyle olacağını hiç sanmazdım ama Türkiye çok çok çok iyi sağlık alanında diyordu. Hatta orada devam etmesi için teklif almasına rağmen, Türkiye’ye döndü. Hem sistemsel başarıdan dolayı hem de daha fazla hasta görüp deneyim kazanma açısından... Tabi İsveç’te nüfus da yok. Bir basit kan tahlili için bile 3 ay 4 ay bekliyor hasta, tahlil çıktıktan sonra da doktorların toplaşıp ne olduğuna karar vermesi, kendi aralarında mail’leşmeleri ve hastayı doğru branşa yönlendirmeleleri vb. için de yine aylarca bekliyor diyordu... Tıp alanında İngiltere ve Amerika’yı iyi buluyordu Türkiye’den sonra👍🏻

Çok haklısınız. Toplumsal olaylar benim ruh sağlığımı o derece bozdu ki, ne olursa olsun gideyim derdindeyim. Girişimcilik bende de yok, ben de pasif kalanlardanım, giden şanslarsa geri gelmiyor :KK43: ama yine de geç değil bakın, bir sonraki ilk fırsatta şu anki pişmanlığınızı aklınıza getirip var gücünüzle çabalayın. Söylemesi çok kolay, biliyorum, size söylüyorum ama kendim de belki bir noktaya kadar yapabilirdim) Ama yaşınız şu an çok elverişli yeni hayatlar başlatmaya. Bu ülke ve düzen, bizim cinsiyetimize sadece buhran, korku, huzursuzluk ve paranoya vermeye başladı. Ben artık katlanamaz durumdayım((( Sizi de çok iyi anlıyorum. Türk kadınını ancak Türk kadını anlar...
Tıp okuyan bir kuzenim, stajını İsveç’te yapmıştı. Staj mı artık, adı ne tam bilemiyorum ama... Mezun olduktan sonra... Pratisyenlik midir artık, siz daha iyi bilirsiniz. Ama İskandinavya’da sağlık sistemi berbat diyordu. Doktorların çoğu bir şey bilmiyormuş, hasta geldiğinde ben bunu bilmiyorum deyip işin içinden çıktıkları çok oluyormuş. Böyle olacağını hiç sanmazdım ama Türkiye çok çok çok iyi sağlık alanında diyordu. Hatta orada devam etmesi için teklif almasına rağmen, Türkiye’ye döndü. Hem sistemsel başarıdan dolayı hem de daha fazla hasta görüp deneyim kazanma açısından... Tabi İsveç’te nüfus da yok. Bir basit kan tahlili için bile 3 ay 4 ay bekliyor hasta, tahlil çıktıktan sonra da doktorların toplaşıp ne olduğuna karar vermesi, kendi aralarında mail’leşmeleri ve hastayı doğru branşa yönlendirmeleleri vb. için de yine aylarca bekliyor diyordu... Tıp alanında İngiltere ve Amerika’yı iyi buluyordu Türkiye’den sonra👍🏻
Çok şaşırdım ya gerçekten ben oralarda çok iyidir diye tahmin ediyordum.Türkiye'de iyi deneyim kazanmak kolay çünkü asistan doktorlar insanlık dışı şartlarda çalışıyorlar :(
Benim de psikolojim çok bozuldu.çok fazla gelecek kaygım var :( çok zor gerçekten.
Neyse sizin için çok güzel olacak umarım :)

Norveç değil ,ancak İsveç’e evlilik yapıp gitmiştim .Dokuz ay anca dayanabildim .Norveç’e çok yakın .Havası çok soğuk ,sürekli kapalı .Benim psikolojim bozuldu .Kısa süreli gidip gezmeye benzemiyor yaşamak .Çok iyi düşünün ,gerçekten çok seviyorsanız bile düşünün derim .Çünkü başka ülkede yaşamak gerçekten çok zor .Bir defa havası bile insanı etkiliyor .Herkes ülkemiz ,ekonomisi şu bu durumlarından ,yurtdışını bir kaçış olarak düşünür ancak ,alışması ,yeni bir yerde hayata tutunmakta o kadar kolay değil .
Üzüldüm İsveç’i sevemediginiz için... Ben belki burayı çok küçükken geldiğim için seviyorum. Yani başka ülkede yaşayamazdım .

Oslo’ya 3 saat mesafede yaşıyorum, yani klimat olarak aynı diyebilirim. Kışları çok sert geçiyor diye biliniyor ama son 10 yıldır doğru dürüst kıs görmedik diyebilirim. Yazları bazen Türkiye yazını bile geçebiliyor. Kışın hava erken kararıp geç aydınlanıyor . Bazen haftalarca güneşi görmediğiniz de doğru.
Çocuk büyütmek için yada eğitimi için en ideal ülkelerden biri . Ayrıca ekonomisi de çok güzel . Önceleri yazları orda çalışır İsveç’te 6 ayda kazanacağımı orda 3 ayda kazanırdım.
Doğası ve havasına diyecek yok , sağlıklı yaşamak istiyorsanız doğru yeri seçmiş olursunuz. Tüm İskandinav ülkeleri kurallara bağlı ve hersey sistematik işliyor , buda insanların yaşamını bir hayli kolaylaştırıyor. Kurallara uyduğunuz sürece çok mutlu bir hayat sürersiniz .

Oslo’ya 3 saat mesafede yaşıyorum, yani klimat olarak aynı diyebilirim. Kışları çok sert geçiyor diye biliniyor ama son 10 yıldır doğru dürüst kıs görmedik diyebilirim. Yazları bazen Türkiye yazını bile geçebiliyor. Kışın hava erken kararıp geç aydınlanıyor . Bazen haftalarca güneşi görmediğiniz de doğru.
Çocuk büyütmek için yada eğitimi için en ideal ülkelerden biri . Ayrıca ekonomisi de çok güzel . Önceleri yazları orda çalışır İsveç’te 6 ayda kazanacağımı orda 3 ayda kazanırdım.
Doğası ve havasına diyecek yok , sağlıklı yaşamak istiyorsanız doğru yeri seçmiş olursunuz. Tüm İskandinav ülkeleri kurallara bağlı ve hersey sistematik işliyor , buda insanların yaşamını bir hayli kolaylaştırıyor. Kurallara uyduğunuz sürece çok mutlu bir hayat sürersiniz .
Evet Norveç ekonomi olarak İsveç’ten de iyi, erkek arkadaşım da böyle söylüyordu. Benim için de hava şartları ve genel yaşam kurallarına uyum sorunu olmaz. Gittiğim ülkenin kuralları neyse uyarım. Ben daha çok sosyal hayat anlamında çekinceliyim. Sessizlik, durgunluk, kendi başınalığı severim aslında. Ama bu hep de böyle olursa sıkılırım bir süre sonra. Norveç’te kaldığım süre boyunca, özellikle hafta sonları, ne yapacağımı bilemez durumdaydım. Burda da mekan mekan gezen tozan biri değilim ama insan yine de bir hareketlilik arıyor etrafında. Sokaklarda çıt çıkmıyor, her yer kapalı... Arkadaşım da olmayacak bir süre oralarda malum, yeni gitmiş olacağım... Ki Norveçliler’in yapısı itibarıyla çok da kaynaşabileceğimi sanmıyorum. Keşke diyorum yakın arkadaşlarımdan birini de alsam götürsem de takılsak oralarda :)

Back
X