Not meselesi

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
133
31
Hanımlar hepinize hayırlı sabahlar.

Üni 1. Sınıf öğrencisiyim ve 3. Sınıf bir öğrenci alttan bizim sınıftan 2 ders almış. Nette " bu senenin şu dersinden notu olan var mı" diye yazmış. Mesaj attım bende var dedim. Yolladım (fotoğraf çekerek).

Ardından her vize final öncesi 2 gün öncesi bana netten mesaj atıyor. Ve genellikle sınav pazartesi oluyor. Cuma günü benim okulum yok. Bana perşembeden yazıyor " yarın okula getirebilir misin" diyerek. Foto atıyorum.

Artık bu dönem bu döngü biraz canıma tak etti. Perşembe yazdı bana "Yarın okula getirebilir misin notları" diye. "Malesef fotoğraf atayım" dedim. "Niye dersin mi yok. Aksi halde başka birinden bulayım" dedi. (Sanki not sakındım) "dersim olmadığı için" dedim.

Ardından fotoğraf ile notları attım masengerdan. Eğer bu dersi veremezse sınıfı uzatacağını söyledi. Öyle söyleyince de üzüldüm. Geceleri ders çalışıyorum eğer uyuyakalmazsam kendi çıkardığım notları hoca notlarıyla getiririm dedim. Sağolsun beni yormak istemediğini istersem evime geleceğini söyledi ama evim ana caddeye o kadar uzak ki yani o kadar yolu yürüdükten sonra okula da giderim. Birde evim okuldan gelip ilk kez bulabileceği bir alanda da değil. Ben getiririm uyuyakalmazsam evimi bulabileceğini sanmıyorum zaten pek farkı olmaz bana dedim.

Dönem başından beri sayfalarca notu tek tek attım hanımlar. 1 kere teşekkür etmedi. Notları attım yine ses seda çıt yok. Bir teşekkür bu kadar mı ağır? Vize finalden 1 hafta önce istemiyor. İki ayağımı bi papuca koyuyor. Vermek istemediğim iması da estirdi. Birde bana attığın sayfalar bulanık çıkmış diyor. Neresi bulanık onun sayfasını söyleme tenezzülünde dahi bulunmuyor. 60 fotoğraf daha çekiyorum aynıları. Kalmasını da istemiyorum ama kullanılıyor gibi de hissediyorum. Vicdanım da rahat değil.

Kalmasini istiyrm vicdanim rahat degil ne demek
Kalmak istemeyen, onemseyen caba gosteren kisi once senin emegine saygi duyacak
Bundan sonra ona cevap dahi verme
Ne kadar yuzsuzmus ya

Niye bu çaba?
Çok meraklısı ise kendi gitsin not tutsun?
Not vermeyen öğrencilere kızarım da bunda bildiğin kullanıyor ne çaba harcayasın?
Yahu 1 hafta önce istesin. 1 hafta öncesi mutlaka o dersi görüyorum zaten. Tam 2-3 gün önce yemin etmiş gibi bu süre zarfında istiyor benden.

Kendi alsın notları bir olur iki olur tüm sene ne demek kalmak istemiyorsa kendi çabalasın bir zahmet bırakın cevap vermeyin gerekirse artık mesajlarına bir teşekkür bile etmeye dili varmıyorsa bir zahmet her sıkıştığın da siz de almasın soluğu fazla iyimserliğinizden faydalanıyor hiç cevap vermeden olmaz diyorsanız da ben de mevcut değil dersleri askıya aldım bu ara deyin olsun bitsin.

Kalmasini istiyrm vicdanim rahat degil ne demek
Kalmak istemeyen, onemseyen caba gosteren kisi once senin emegine saygi duyacak
Bundan sonra ona cevap dahi verme
Ne kadar yuzsuzmus ya
Kalmasını istemem. Asla böyle birşey olsun istemem. Zaten aynı sınıf dahi değiliz. Benim için Aa alsa Ff alsa da farkı yok. Çan sıstemi yok.

Ama 1 kere teşekkür etmez mi insan. Notları attıktan sonra derin sessizlik. Benden not bekliyo suan

Tamamda vicdan yapacagin bi durum yok
Sanki senin yuzunden kalacak
Baksana sana tamah bile etmiyor
Baskaisndan bulurum diyor

Bugün bana mesaj atmış. "Canım uyanabildin mi" diye. Gerçektende uyanamadım. Ona bunu söyledim "canım" kelimesi yok pufff. Ardından da tekrar evime gelmek iatediğini söyledi. İnanın bulamaz. Çok ara yerde ve ana caddeye uzak. Dedim çektim yolladım. Kendim not çıkaramadım. Bulanık çekmişim hangi sayfalar bulanık onu söyleme tenezzülü bile yok. 60-70 sayfa daha çek çeebiliyorsan

Hatalısınız. Babanızın oğlumu/kızımı sizene ne vicdanı. Neden kullandırtıyorsun kendini.
Teşekkür etmeyi bilmeyen, nezaket yoksunu, iyilikten anlamayan öküz(ler)e neden bu çaba? Size mi güvenip gelmiş okula Allah Allah. Bırakın yardımcı olmayın artık. Sinirlendim.

Kullanıyor yahu, sizden bulamazsa başkasına yazıp ister. Üniversite yıllarımda bana da çok gelirlerdi, eğitim dili İngilizce olunca eş zamanlı Türkçe'ye çevirerek not tutardım ben çalışırken rahat edeyim diye. Herkes o yüzden gelip benden Türkçe notları isterdi. Bir verdim iki verdim baktım sizin gibi bir teşekkür bile almıyorum, "Not tutmuyorum artık o şekilde" demeye başladım vermedim. Bana ne yahu, o kadar emek verdiğim notumu sürekli kullanıp sanki zorunluymuşum gibi bir teşekkür bile almazsam niye vereyim, bana mı mezun olacak? 2 sene uzattıysa zaten kafa rahat bir tiptir, kalırsa da kalsın boşverin vermeyin. Kıymeti de olmuyor zaten verseniz de.

Benden bu kadar deyin selamı bile kesin. Önemsiz birinden kurtulmuş olursunuz.

Tesekkur etmeyene bir sey yapmiyorum ben. Isterse kalsin dersten cok mu zor biraz nezaket? Ben not aldigim arkadaslara hep hediye veya ikramda bulunurum. Emek sonucta.

Karıştırdı zaar seni foto model fotoğrafçısıyla falan şik şak 60 ,70tane az gelir :))
Yahu bırak işin mi yok gerçekten kameram bozuldu de bari kendi not alma zamanları ne işle meşgul çok merak ettim alışganlık yapmış gerçekten, ben not almayı bıraktım de bu son olsun gerçekten cevap vermişiniz yeteri kadar zaten ...

Tesekkur etmeyene bir sey yapmiyorum ben. Isterse kalsin dersten cok mu zor biraz nezaket? Ben not aldigim arkadaslara hep hediye veya ikramda bulunurum. Emek sonucta.
Açıkcası hiçbir beklentim yok. Çünkü not hocanın bize verdiği slaytların defterleştirilmiş hali. Benim bunda bir emeğim yok

Ama o kadar çekiyorum bulanık çıkanların sayfasını söyleme tenezzülüde bile bulunmuyor bu çok sinir bozucu ve 1 hafta önce söylememesi

Üff ne mal biriymis. Yok bende not mot de. Ne strese sokuyorsun kendini

Sana bir öneri, hayır demeyi öğren. Taamam başına bir şey gelmiştir not tutamamıştır veya kaybetmiştir bir seferlik ister ben de paylaşırım. Ama sürekli bunu yaparsa ve kalırım vermezsen derse, eğer bu notları tutmaya çaba harcamayıp da son haftaya kadar bekleseydim ben de kalırdım bir dahaki dönem günü gününe not tut derim. Eğer net bir şekilde hayır diyemezsen üniversitede, işte, arkadaşlıklarında, evliliğinde kısacası hayatın boyunca kullanılırsın. Not senin notun, paylaşmak istemezsen kimse zorlayamaz.

Bu not benim emeğim olan bir not değil açıkcası. Hocanın bize verdiği slatların bütünleştirilmiş hali ve o 3. Sınıf. Derse gelmiyor (devam zorunluluğu yok)

Ama inanın o 60 fotoğrafı istemsizce tekrar tekrar çekip yollamak sinir bpzucu. Hangi sayfa olduğunu bile söylemiyor. Eminim ki öylesine bakıp geçiyor. Gecen dönem sınav soruları var mı aklında kalan dedi. Yok dedim. Tamam. Cevap bu. Ya ben mi abartıyorum bilmiyoeum bari "tamam teşekkürler" de.

Ben olsam soylerdim. Sana butun donem not gonderdim ama vazifemmis gibi davranip bir kuru tesekkur dahi etmedin. Sadece sen kalma istedim ama bu yaptigin adam kullanmaya girer bunlarida yollarim ama finallerde baskasindan bulmaya calisirsan sevinirim de!!

Bu ne genislik cok gicik oldum kiza

kesinlikle gitme
o ne demek canım
bir teşekkürü çok gören insana bu kadar fedaakrlık yapılmaz
kendine gel
hastayım de çıkma foto at boşver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…