Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Değeri sıfırlamak ne değerli ne değersiz etkisiz eleman.Doğrusunu unuttum, nötrleştirmek nedir?
Şöyle bir söz okumuştum koyayım.
Kendine değer verirsen mi diyorsunuz. Kendimde şunu fark ettim ben insanları ya çok seviyorum yada sevmiyorum yada nefret ediyorum. Şimdi sevmediğim insanın her lafı bana batmaya başlar. Yada nefret ettiğim bir kişi laf sokarsa ben çok tepki veriyorum. Ama kafamda değeri sıfırlarsam daha tepkilerim sakin daha rahat kafaya takmayan bir insan olmaya başladım.Bunun nötrleştirmekle alakası yok. Özsaygı ile alakası var
Aslında benim de böyle yapmam lazım ama benim çocukluk travmam var ben eleştirilere bu kadar büyük tepki vermemin sebebi güven sorunu. Benim hem Eşime hem eşimin ailesine hem kendi aileme olan bir güven sorunu var o yüzden eleştiriyi tehdit olarak algılıyorum. Eşimin de cok sessiz ve savunmasız olması bende güven sorunu yaratıyor. Eşimin huyu veya diğerlerinin huyu olarak görebilsem bunu tehdit olarak algılamam. Bunun sebebi de annemin bizi 40 günlükden itibaren başkalarının yanında büyümesi ve hep bize kızıldıpında kızım susmak zorundasın boşver ek zorundasın gibi bizi böyle yetiştirmesi şimdi de evlilik deki sorunlarda aman sen bir şey deme sen sus boşver gibi yetiştirdiğinden. Bende bu kadar güven sorunu yaşanıyor ne kendi ailem ne eşim ne eşimin ailesi nede başka biri hiç kimseye güvenmiyorum.ben genellikle beni rahatsız eden kişiyi bi süre gözlemliyorum
konuşamaları üslubu, beni rahatsız eden tavırları, sözleri başkalarına da söylüyor mu yapıyor mu diye
çünkü ben çok kendi halinde kimseye zararı dokunmayan kimseyle de durduk yere kapışmayan biriyimdir
beni bi tartışmanın içine çekmek zordur yani insanlarla kolay kolay gerilim yaşamam
yapıcı ve orta yol bulucu bi tipimdir
bunlara rağmen benimle uğraşma durumu varsa dediğim gibi gözlem yaparım
beni eleştiren kişi başkalarınıda eleştiriyorsa
bana kırıcı konuşan kişi başkalarını da rahatça kırabiliyorsa bu saçma durumun kendisiyle karakteriyle veya psikolojisiyle ilgisi olduğunu düşünürüm ve
asla üzerime alınmam bi daha zerre üstünde durmam o insanın
insanları gözünüzde çok büyütüyorsunuz o zaman. Nefret ederim dediğim insan var mı diye düşündüm bir an. Sevdiklerimi sevmekte bende abartılı olabiliyorum bazen, kesinlikle buna değenleri. Ama kimseyi nefret edecek kadar da önemsemiyorum ya da onların da insan olduğunu hata yapabileceklerini kabul ediyorum, aman banane diyip geçiyorum.Kendine değer verirsen mi diyorsunuz. Kendimde şunu fark ettim ben insanları ya çok seviyorum yada sevmiyorum yada nefret ediyorum. Şimdi sevmediğim insanın her lafı bana batmaya başlar. Yada nefret ettiğim bir kişi laf sokarsa ben çok tepki veriyorum. Ama kafamda değeri sıfırlarsam daha tepkilerim sakin daha rahat kafaya takmayan bir insan olmaya başladım.
Ya aslında sorun şu eşimin ailesi kendini beğenmiş kibirli sürekli eleştiren tipler eşim hariç ve beni görünce eleştirileri hiç bitmiyor yani kendi aileleri dışında herkesi sürekli gömüyorlar....İnsan sürekli birini eleştriyorsa kendini beğeniyorsa bunun altında başkaları tarafından onay görmemiş değer verilmemiş anlamına mı gelir. Çünkü ben mesela kendi halindeyim kendimi övmem mesela başkalarını eleştirmem de başkalarının hayatı umrumda da olmaz ama bir eksik yönüm sürekli eleştiren sürekli kendini beğenen insanlarla durmak bana iyi gelmiyor yani...insanları gözünüzde çok büyütüyorsunuz o zaman. Nefret ederim dediğim insan var mı diye düşündüm bir an. Sevdiklerimi sevmekte bende abartılı olabiliyorum bazen, kesinlikle buna değenleri. Ama kimseyi nefret edecek kadar da önemsemiyorum ya da onların da insan olduğunu hata yapabileceklerini kabul ediyorum, aman banane diyip geçiyorum.
Bana iyi gelmiyor dediğiniz nokta çok önemli. İyi gelmeyen insanlar dibe çekebiliyo. Eşinizin ailesi olduğu için uzak durmak pek mümkün olmayacağından onlar böyle diyip mümkün mertebe duyduklarınızı belleğinize almayın. Veya onaylamadığınızı belli ederseniz belki sizin yanınızda konuşmazlar. Sürekli birilerini eleştirenler bana çok aylakmış gibi geliyo. Upraşı olan insan kafa da yoramaz bunlara..Ya aslında sorun şu eşimin ailesi kendini beğenmiş kibirli sürekli eleştiren tipler eşim hariç ve beni görünce eleştirileri hiç bitmiyor yani kendi aileleri dışında herkesi sürekli gömüyorlar....İnsan sürekli birini eleştriyorsa kendini beğeniyorsa bunun altında başkaları tarafından onay görmemiş değer verilmemiş anlamına mı gelir. Çünkü ben mesela kendi halindeyim kendimi övmem mesela başkalarını eleştirmem de başkalarının hayatı umrumda da olmaz ama bir eksik yönüm sürekli eleştiren sürekli kendini beğenen insanlarla durmak bana iyi gelmiyor yani...
Ya kaç kere söyledim. Rahatsız olduğumu sakince önce sonra eşim söyledi en sonunda kavga çıkartıp bağırdım. Yani artık tahammül seviyem çok çok azaldı. Yaptığım doğru değil ama terapi aldığım için artık çok gerildim.....Bana iyi gelmiyor dediğiniz nokta çok önemli. İyi gelmeyen insanlar dibe çekebiliyo. Eşinizin ailesi olduğu için uzak durmak pek mümkün olmayacağından onlar böyle diyip mümkün mertebe duyduklarınızı belleğinize almayın. Veya onaylamadığınızı belli ederseniz belki sizin yanınızda konuşmazlar. Sürekli birilerini eleştirenler bana çok aylakmış gibi geliyo. Upraşı olan insan kafa da yoramaz bunlara..
Bundan sonra ailelerle görüştüğüm de laf da soksalar eleştirseler de sessiz kalıcam.Bana iyi gelmiyor dediğiniz nokta çok önemli. İyi gelmeyen insanlar dibe çekebiliyo. Eşinizin ailesi olduğu için uzak durmak pek mümkün olmayacağından onlar böyle diyip mümkün mertebe duyduklarınızı belleğinize almayın. Veya onaylamadığınızı belli ederseniz belki sizin yanınızda konuşmazlar. Sürekli birilerini eleştirenler bana çok aylakmış gibi geliyo. Upraşı olan insan kafa da yoramaz bunlara..
en güzeli olur sizin için, insan kafasına taktıkça hasta olur. Hayata sizin gibi bakmıyorlar kısımını kabul edince her şey daha kolay olur sizin için umarımBundan sonra ailelerle görüştüğüm de laf da soksalar eleştirseler de sessiz kalıcam.
İçimden de siz ne derseniz deyin ben bildiğimi okurum dicem oh kafam da rahat içim de.... Bunlarla laf atışmasına da gerek yok.... Hiç kimseyle uğraşamam artık kendi hayatımdan başka bir şeyle ilgilenmicem...
Evet böylesi mantıklı biraz denedim eskisinden biraz daha esnedi şimdi daha iyiyim taka taka zaten en sonunda psikoloğa gittim o da yetmedi çarpıntı ve kol uyuşması başladı. Başkası için ve bu dünya için bu kadar önem vermeye gerek yok ya...en güzeli olur sizin için, insan kafasına taktıkça hasta olur. Hayata sizin gibi bakmıyorlar kısımını kabul edince her şey daha kolay olur sizin için umarım
3 yıl kadar önce uyuşmalarla gittiğim hastaneden panikatak teşhisi ile ayrıldım. 2 yıl ilaç kullandım. o süreçten sonra bir çok şeyi boş vermeyi öğrendim sanırım. Siz en azından benden erken farkettiniz ne güzel.Evet böylesi mantıklı biraz denedim eskisinden biraz daha esnedi şimdi daha iyiyim taka taka zaten en sonunda psikoloğa gittim o da yetmedi çarpıntı ve kol uyuşması başladı. Başkası için ve bu dünya için bu kadar önem vermeye gerek yok ya...
Evet canım evlendiğimin 2.senesinde gittim psikoloğa iyi geldi sandım. Yok bitmedi bu sefer de 5 kere tüp bebek deneyince iyice hormon ilacı anksitiyeyi arttırdı bana iyi gelmedi. Tekrar başka psikoloğa gittim onda da 6 ay falan gittim. İlaç hiç kullanmadım psikolog bir teşhis koymadı bende zaten evlilik için terapi aldım. Şimdi daha iyiyim bende çocukluktan kalan travmalar var kendimi yetersiz hissediyorum. Kusurluluk şeması bunu çözdük çocukluğuma kadar inip bayağı çözümledik. Sürekli ağlıyordum kurban psikolojisi onu da çözdük. Anneme bağımlıyım onu da çözdük çok şükür şimdi daha iyiyim... Artık yavaş yavaş umursamazlık seviyesine geçtim.3 yıl kadar önce uyuşmalarla gittiğim hastaneden panikatak teşhisi ile ayrıldım. 2 yıl ilaç kullandım. o süreçten sonra bir çok şeyi boş vermeyi öğrendim sanırım. Siz en azından benden erken farkettiniz ne güzel.