Notuss'un Diyet Günlüğü

Notuss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2011
39
0
36
Denizli
Merhaba.Aslında kadınlar kulübü olayına çok uzağım ama ne zaman zayıflama ile ilgili bir arama yapsam karşıma çıkıyordu bende 2-3 ay önce üye oldum.Kilo serüvenim aslında benim kilomda olanların yabancı olmadığı bir serüven.Obez bir çocukluk,genetik obezite,çok uzun yıllar diyet serüvenleri,insülin direnci vb.
O kadar uzun zamandır zayıflama çabasındayım ki (tabii kendimce) başaramadıkca kendime olan saygımı yitiriyorum.Ocak 2011 de artık profesyonel destek almalıyım diye başladığımda 124 kg idim.Bir endokrin uzmanına gittim,insülin direnci teşhisi ile metformin başlandı ve diyetisyene gönderdi.Ayda bir kontrole gidiyordum diyetisyene ama sadece ilk bir iki ayda 5-6 kg verebildim.Bu arada hergün en az 45 dk. yürüyordum.O zaman kendime bir hedef koymuştum 2012 ocak ayında en az 99 olacağım diye ama başaramadım.
Benim sorunum üzüldüğümde kendimi yemeye vermek sanırım.E malum hayat o kadar da kolay değil.Son zamanlarda farkettim ki yemeye sığınıyorum.Tabii böyle deyince kontrolsüzce yediğimi düşünmeyin.5 gün kontrolsüz yedimse 20 gün kendimi tutmaya çalışıyorum.
Şimdi yeniden bir kilo verme sürecine giriyorum Hergün yediğimi içtiğimi ve yaptığım sporu buradan paylaşacağım.Aslında bir defter edindim yazayım hergün diye ama o çok tatmin etmiyor insanı.Diyetten ara öğünden,bir kibrit kutusu ölçülerinden o kadar sıkıldım ki, bu defa sadece kendi bildiğimi yapacağım.Fikir olarak Karatay diyetini benimsiyorum ama ekmek,makarna yememek zor gerçekten.O nedenle kendimi çok da sınırlamadan kendimce uygulayacağım.
Bu defa başarmalıyım,dilerim sizlerde bana destek olursunuz.
Şu an 113 kiloyum.Bir yılda verebildiğim toplam kilo 11 yani.Aslında yazınca farkettim çok da kötü değilmiş.11 kg almış da olabilirdim.Şimdi hani diyorlar ya hedef belirle,daha kolay ulaşırsın.Benim hedefrim her ay dört kilo verebilmek.
Uzun bir yolum var arkadaşlar.Dilerim sizin de desteklerinizle bu uzun yolu tamamlarım..

Hemen bugün yediklerimden başlayayım ki benim için motive edici olsun.
Sabah uyuyakalmıştım ve işe yetişme çabam yüzünden hızlı bir kahvaltı yapmak zorunda kaldım.Dediğim gibi Karatay diyetini benimsiyorum ve sabahları 2 yumurtanın çok tok tuttuğuna inanıyorum.Bu sabah 2 haşlanmış yumurta,5-6 zeytin,1 avuç fıstık yedim.İşyerinde de bolca çay içtim.
Öğle:
Yemeğimi genelde evden getiriyorum.
Taze fasülye(1 tabak)
4 köfte
Yoğurt
1 portakal
Şimdilik sadece 1 litre su içtim ve bunu üçe tamamlamaya çalışacağım.

Geçen hafta diyete başlamak için kötü bir zaman seçmişim.Eşim ameliyat oldu ve ben günlerdir hastanedeyim.Tabii bu durumda ne diyet kaldı ne bişey.Şu an tartılmaya korktuğumu ifade etmeliyim.Ama kaldığım yerden devam elbette(aslında başlangıçtı ama)Şimdi Karatay topiğinden geliyorum.Tanrım ne kadar güzel kilolar vermişler inanamıyorum.Ben çok iradesizim sanırım ama burada bir günlük tutarak bu iradesizliğimi yenebileceğimi benim de bu kilolardan kurtulacağımı biliyorum.Hayat gerçekten sürprizlerle dolu,bir anda hiç ummadığı şeyler geliyoır insanın başına..
Sanırım hayatla başetme yolum yemek.Bugünden itibaren bunu kıracağımı söylemeliyim.Bu sabah çok mutsuz uyandım çünkü günlerdir
saçma sapan yiyorum.Ben beslenmeyle ruh hali arasında ciddi ilişki olduğunu düşünüyorum.Ya da bende öyle etki ediyordur bilemiyorum.Aslında sağlıklı yemekler yediğimde çok daha mutlu ve rahatım ama bana engel olan ne;gerçekten bulamadım.Ben bu kadar kararlıyken,bu kadar emek verirken nasıl oluyorda,deli gibi yemeye başlıyorum gerçekten bulamadım nedenini.Sabah olupta hastaneden eve doğru giderken börekçide alıyordum soluğu.Oysa hazır börek sevmem bile.İki koca dilim böreği daha yolda giderken mideye indirip,simitlerde sıcakmış ondan da yiyeyim diyerek kendimi aşıyordum.Sonrasında bir kendinden iğrenme duygusu,bir tiksinti.Bu duygularla hastaneye gidip,ya orada bütün gece aç kalırsam duygusu ile yine abuk sabuk bişeyler yiyerek geçirdim bir haftamı.Şimdi sorun bir:İçimdeki sıkıntıyı yiyerek gidermeye çalışıyorum..
Sorun 2:Sürekli bir aç kalma korkusu var
Sorun 3:Eğer günlük hayatın rutininde bişey varsa yeme düzenimi ayarlayamıyorum.
Bu durumda önce şu duygusal yeme olayından kurtulmalıyım.üzüntü,sıkıntı,stres beni yemeye itmemeli.Burada neyi hangi ruh haliyle y

Burada neyi hangi ruh haliyle yediğimi de yazacağım Belki bir çözüm bulurum o zaman.İkinci sorun aç kalma korkusu olayı.Bu konuda bedenimi be beynimi ikna etmenin yollarını bulmalıyım.Mesela şöyle bir yol olabilrim ki??Ben hamur işi ekmek vb yemediğim zaman acıkmıyorum.Bu durumda hayatımdan ekmeği çıkarmalıyım.Ara öğüne inanmıyorum daha çok acıkıyorum çünkü.Bu durumda bugünden itibaren bütün bu söylediklerime harfiyen uyacağım.

Yarın sabahtan itabaren inşallah hergün menümü paylaşacağım.Beni okuyan varmı bilmiyorum ama esasen benim günlüğüm tamamen kendimi ikna etmek için. Uamrım sizden de destek görürüm.

Evet,yeni bir gün,yeni umutlar..
1.öğün:2 haşlanmış yumurta,6-7 zeytin 8-10 kavrulmamış fıstık(kavrulmamış fıstık midemi bulandırıyor,bugün farkettim.o nedenle azıcık kavurmayı düşünüyorum.esasen kavrulmamış olmalı ama)
2.öğün:1 lahmacun,2 ayran
3.öğün henüz belli değil ama beynime mesaj olsun bu kırmızı et ve salata yemeyi planlıyorum.
Sıvı:Bu saate kadar sadece yarım litre su içtiğimi farkettim şimdi.Günün sonuna kadar 3 litreyi bulmalıyım!!!
Spor:Henüz spora başlayamadım ama planlarım arasında yüzme ve yürüyüş yapmak var.Şimdi onları organize etmeliyim.Hava yürüyüş için de yüzme için de çok soğuk ama bu akşam bir yolunu bulup bir spor aktivitesinde bulunmalıyım.!!
Şimdi gidip su şişemi doldurayım:))

malesef kilo derdi birçok bayanın derdi.bana göre senin sorunun sürekli diyet ve zayıflama fikri beynini okadar dolduruyorki sürekli yemekle ilgili şeyler düşünüyorsun.biraz kafanı başka şeylerede vermelisin.aç kalma korkusu falan değil seninkisi.sürekli nasıl zayıflarım beyninde dönüyo ve sen cvp hemen yemekle veriyosun.yediklerinle tabi kilo alırsın ama sadece yediklerinle kilo veremezsin.dediğin gibi spor yap aerobik kursuna katıl ordaki insanlarla motive olursun ve kafanı başka şeylere ver.yemek fikrinden uzaklaştır beynini.bol bol bitki çayları iç iştahını kapatsın.ve çantanda sürekli meyve,diyetbisküvi,galeta tarzı şeyler bulundur.ara öğün yap sürekli ki ana öğünde az ye.ben 12 kg zayıfladım 1 yıl önce ama bu sene 6 kg geri verdim.neden? diyet değil sağlıklı yaşam için hayat tarzımı değiştirmedim .

malesef kilo derdi birçok bayanın derdi.bana göre senin sorunun sürekli diyet ve zayıflama fikri beynini okadar dolduruyorki sürekli yemekle ilgili şeyler düşünüyorsun.biraz kafanı başka şeylerede vermelisin.aç kalma korkusu falan değil seninkisi.sürekli nasıl zayıflarım beyninde dönüyo ve sen cvp hemen yemekle veriyosun.yediklerinle tabi kilo alırsın ama sadece yediklerinle kilo veremezsin.dediğin gibi spor yap aerobik kursuna katıl ordaki insanlarla motive olursun ve kafanı başka şeylere ver.yemek fikrinden uzaklaştır beynini.bol bol bitki çayları iç iştahını kapatsın.ve çantanda sürekli meyve,diyetbisküvi,galeta tarzı şeyler bulundur.ara öğün yap sürekli ki ana öğünde az ye.ben 12 kg zayıfladım 1 yıl önce ama bu sene 6 kg geri verdim.neden? diyet değil sağlıklı yaşam için hayat tarzımı değiştirmedim .

Haklısın,sorun bu olabilir.Gerçekten sürekli diyet zayıflama düşünüp duruyorum.Böyle düşünmemiştim ama doğru gerçekten.Yediğim zamanda suçluluk,pişmanlık yaşıyorum ve bu bir kısır döngüye dönüyor.Evet az öönce buradaki üniversitenin spor merkezini araştırdım.yüzme,fitness,sauna,jakuzi vb bi sürü olanağı var.yıllık üye olayım diyorum hem herşeyinden faydalanırım,hem de başka bişeye kanalize olmuş olurum belki.Ya bu ara öğün konusunda kararsızım biraz,çünkü karatay diyeti daha iyi hissettiriyor kendimi.Onda yok ya ara öğün.
Önerilerin için teşekkür ederim:))

Az önce bir fincan şekersiz nescafe içtim.Aslında nescafe de içmemeliyim ama (işlenmiş olduğu için)dayanamadım.Sabah diaformin almayı unutmuşum.Bundan sonra buna da dikkat etmeliyim.
Su da şimdi 1,5 litre oldu.Yatana kadar 3 litreye tamamlayacağım inşallah..

Dün akşam işten çıktığımda kendimi öyle yorgun,öyle bitkin hissediyordum ki anlatamam.Eşim hala hastanede yatıyor,onun yanına gitmem gerekiyordu.Hastane biraz uzak,ben şehrin başka bir ucundayım.Kaynım hastaneye giderken onu da almamı rica etti ama o da başka bir ucunda.Tanrım hiçbişey o kadar zor gelmedi bana anlatamam.Birde yok yarım saat sonra çıkabilirim,yok bilmemne demeye başladı ve sen git ben arkadan gelirim dedi ki bu aslında ben sinirlendim,bekle orda geliyorum demek ama bende tamam o zaman dedim ve gittim hastaneye.
Hastaneye gittiğimde eşim ve annesi gayet kötü karşıladı beni tabii.Suratlar asık,herkes bir sinirli.O otobüsle kaç saatte gelecekmiş,kolaymışmı ordan gelmek falan filan.Böyle anlarda avaz avaz bağırmak geliyor içimden neden beni hiç düşünmüyorsunuz diye.
Sonuçta kötü bir akşamdı.Eve gittim ve koca bir tabak makarna yedim dünden kalan. Burada bu günlüğü tutmamın nedeni hangi ruh halinde ne yediğimi tesbit etmekti aslında.Sanırım haksızlığa uğradığımı düşündüğümde yoğun bir karbonhidrat yeme isteği duyuyorum. Ne yemek yapacak gücüm vardı ne de sabrım ama dünden kalan haşlama ette vardı.Esasen onu yesem daha iyiyidi. Makarna diyetime uymadı ama yapacak bişey yok.Kaldığım yerden devam:))
Ben şişman insanların diğer insanlardan daha hassas daha kırılgan olduğunu düşünüyorum.Belki şişmanlamamamızın nedeni budur,insanların acımasızlığına dayanamamak..Ayy baktım da pek karamsar yazmışım,aslında bu kadar karamsar değilim ya..
Neyse bu sabah kahvaltımdan bahsedeyim.Sabah hani şu hazır lavaş ekmeği satılıyor ya;onlardan bir tane ısıttım arasına haşlanmış yumurta koydum ve elime alıp yolda yedim:)))Öğle yemeğinde ne yiyeceğimi bilmiyorum,bakacağız artık.İş yerinde yemek olmuyor,dışardan söylemek lazım,uygun ne olur diye düşünüyorum bakalım...

2 kaşık zeytinyağlı pırasa
yarım kase yoğurt
1 kutu ton balığı
3 kırmızı biber közlemesi
Şimdiye kadar 1 litre su içtim.Artırmalıyım!!!

Dün yediklerime devam edeyim. Saat dört civarı çok acıkdığımı hissettim.Bir avuç kuru üzüm 3-4 ceviz yedim.
İşten çıkıp eve gittiğimde 1 parça peynir ve 8-10 zeytin yedim.(Çünkü cenaze evine gidecektik,muhtemelen pide falan vardır diye düşündüm)
Akşam 19 civarında yemek yedim

1 kase çorba
3 yemek kaşığı kapuska
turşu
1 kibrit kutusu tahin helvası

Sıvı:Toplam 3 litre su içtim
Spor:Malesef yapamadım

Gördüğünüz gibi hiç bir tutarlılığım yok,diyete yine iki gün ara verdim.Nedeni kendimi mutsuz hissediyorum.Olay bu resmen ya..
İnsanların başarılarını gördükçe kendimden iğreniyorum valla.Bu ne tutarsızlıktır,ne iradesizliktir yaa..
Bugünkü menüm:
Sabah:2 yumurta
1 dilim peynir
domates
3-4 ceviz
7-8 kuru üzüm
Öğle:
6 kuru köfte
1 kase yoğurt
Bu saate kadar 1,5 l,tre su içtim.Bunu 3 litreye tamamlamalıyım.Bu akşam yürüyüş yapmayı planlıyorum.Eve gidince pc açamıyorum ama yarın 1 saat yürüdüm diye yazmak istiyorum buraya.
Bugün dilerim artık yeni bir başlangıçtır diyeyim 20 mayısa kadar,diyeti bozmak yok.Bu beynime direktifim:))

kolay gelsin, umarım hedeflediğin kiloya ulaşırsın.

yeşil çayı eksik etme hayatında, kaynamış çaydanlığın üstüne 1 tatlı kaşığı kadar at, dinlendir. çok acı olmayacak şekilde demlersen 4-5 bardak içebilirsin.
birde 1 tatlı kaşığı keten tohumu+1 bardak su acıktığında 1-2 saat tok tutar seni. bunları aktardan temin etmen çok önemli. hazır yeşilçay malesef olmuyor.
birde ben akşamları dizi izlerken tv karşısında, olduğum yerde yürüyomuşum gibi yapardım. fırsat buldukça 10-15 dk bilie olsa yapmaya çalış.

şu ana hamile olduğumdan bunları yapamıyorum ama her hafta 1 kilo alıyorum. yakında kilolarımız ortada buluşur, bende doğumumu yapmış olurum, birlikte zayıflarız :1::1::1:

kolay gelsin, umarım hedeflediğin kiloya ulaşırsın.

yeşil çayı eksik etme hayatında, kaynamış çaydanlığın üstüne 1 tatlı kaşığı kadar at, dinlendir. çok acı olmayacak şekilde demlersen 4-5 bardak içebilirsin.
birde 1 tatlı kaşığı keten tohumu+1 bardak su acıktığında 1-2 saat tok tutar seni. bunları aktardan temin etmen çok önemli. hazır yeşilçay malesef olmuyor.
birde ben akşamları dizi izlerken tv karşısında, olduğum yerde yürüyomuşum gibi yapardım. fırsat buldukça 10-15 dk bilie olsa yapmaya çalış.

şu ana hamile olduğumdan bunları yapamıyorum ama her hafta 1 kilo alıyorum. yakında kilolarımız ortada buluşur, bende doğumumu yapmış olurum, birlikte zayıflarız :1::1::1:

Teşekkür ederim.Allah bebeğini sağ salim kucaklamanı nasip etsin.Evet yeşil çay olayına girmeliyim ama günde sadece 2 fincan içilebilir diye biliyorum,yanlışmıyım acaba.Eskiden içerdim de son aylarda bıraktım yeşil çayı.Bak iyi hatırlattın başlayayım ben yine..Ben rutin yürüyüş programı istiyorum hatta dün yürüdüm de ama sabah kar yağıyordu ,bakalım bugün yürüyebilecekmiyim.Havalar düzelse her gün yürüyorum zaten de..

Evet yediklerimi yazmalıyım Dün eve gittikten sonra 1 avuç kuru üzüm ve 2 ceviz yedim Ardından da yürüyüşe gittim.Başlangıç olarak 4 km yürüdüm.Aslında devam edebilirdim ama yağmur başladı.Yürüyüşten döndükten sonra duş falan derken saatde yediyi geçmişti ama yine de yemek yedim gece saldırmayayım diye.
-1 kase çorba
-karnabahar yemeği
-yoğurt
-Biber kavurması
Sonra da akşam dokuza kadar çay içtim.

Back
X