• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ntd li bebeği olanlar

melekci

Allahıma Şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
1.544
2.282
333
Samsun
meraba arkadaşlar ben bebeğimi kaybettim.gebeliğim sonlandırıldı ilk gebeliğimdi böyle çocukları olupta diğer çocukları sağlıklı olan varmı bilmek istiyorum.ne olur yardım edin diğer bir adıda spina bifida veya açık omurilik. tek sebebinin folik asit eksikliği dediler. ikinci hamileliğimde 3 ay öncesnden başlayacakmışım başım agelmeden bilmiyordum folik asiti..ne olur yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum....

çoook ama çoook geçmiş olsun canım.

başıma gelmedi ama ne alaka ya sadece folik asit?
bunu hiç kullanmayanlarda var. yada hamileliğinde başlayanlar. patalojiye inceleme gitti mi bebek?

patoloji istemedik zaten bebeğime kıydık birde parçalamasınlar dedik genetik olarak incelendi ve temiz çıktı..zaten genetik olarak beklemiyoruz dedi sadece folik asit dedi bende dedim önceden folik asitmi vardı doktorda önceden iki günde büyüyen tavuğu yemiyorduk dedi şimdide kullanmayan var ama demekki onlarda folik asitli yiyecekleri yiyorlar yada folik asit var bünyelerinde dedi ben hem içmedim ilacı hemde beslenemedim kanım da çok düşük ve b12 de ...

Allah sabır versin.. konu hakkında hiç bilgim yok malesef yardımcı olamam...ama burada herkes birbirini anlıyor herkes bir şekilde evladını kaybetmiş....İnşallah sende sağlıklı bir bebeğe kavuşursun hayırlı zamanda....

canım benim bence şimdiden günde 1 tane folbiol almaya başla ve b12 vitamini içeren gıdalar tüketmeye çalış ayrıca bunların testleri var korunmayı bırakacağınız zaman folik ve b12 bepolarına baktır
canım biz sedece elimizden geldiğince önlemimizi alabiliriz, en önemliside dua edip allahtan hayırlısını dilemek

Emniyet Kemerinizi Takın

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıAnabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Rıza Madazlı spina bifida başta gelmek üzere, doğumsal sakatlıkların kökeninde pek çok faktörün yattığını söylüyor. Bunlardan biri ve en yaygın olanın annenin yetersiz ve bilinçsiz beslenmesinden kaynaklanan folik asit, vitamin ve mineral eksikliği. Hamilelik öncesinde ve başlangıcında folik asit başta olmak üzere vücutta depolanamayan vitaminlerin üç ay süreyle alınmasının spina bifida ve diğer bazı hastalıkların oluşmasının büyük oranda önlenebileyeceğini belirten Madazlı, hamilelik öncesi folik asit içeren bir multivitamin - mineral kullanımını, yola çıkarken emniyet kemeri takmaya benzetiyor. “Nasıl ki araba kullanırken emniyet kemerinin takılması olası bir kazada yaralanma, ölüm riskini azaltıyor ise folik asit içeren multivitamin mineral kullanımı da spina bifida riskini % 50 azaltır”diyor. Madazlı, spina bifidanın oluşum aşaması gebeliğin üçüncü ve altıncı haftası olduğuna dikkat çekiyor. “Yani bir kadının gebe olduğunun farkında olmadığı dönem. Bu yüzden gebeliklerin planlı yapılması ve beslenmenin ona göre düzenlenmesi gerekir. Embriyo bir besi ortamı içindedir. Besi ortamı ne kadar iyi olursa embriyo da o derece sağlıklı olur.”

Folik asit, bebeğin beyin omurilik oluşumunda rol oynayan bir B vitamin çeşidi. Hamilelik döneminde folik asit ihtiyacı iki kattan daha fazla, demir ve D vitamini ihtiyacı ise yaklaşık 2 kat artıyor. Hamile bir kadının yeterli oranda folik asit alabilmesi için günde 22 tabak brokoli, 37 tabak bezelye, 35 adet yumurta ya da 52 dilim ekmek yemesi gerekiyor. Yani normal beslenme düzeninde yeterli miktarda folik asit alınması mümkün değil. Vücutta depolanabilen bir vitamin çeşidi de olmadığı için mutlaka hamilelikten önce ve hamileliğin ilk üç ayında takviye edilmesi gerekiyor.

canım bak burdada yazdığı gibi folik asit %50 azaltıyor suçlama kendini daha öncede yazmıştım ben gebelikten 3 ay önce kullanmaya başlamıştım

Emniyet Kemerinizi Takın

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıAnabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Rıza Madazlı spina bifida başta gelmek üzere, doğumsal sakatlıkların kökeninde pek çok faktörün yattığını söylüyor. Bunlardan biri ve en yaygın olanın annenin yetersiz ve bilinçsiz beslenmesinden kaynaklanan folik asit, vitamin ve mineral eksikliği. Hamilelik öncesinde ve başlangıcında folik asit başta olmak üzere vücutta depolanamayan vitaminlerin üç ay süreyle alınmasının spina bifida ve diğer bazı hastalıkların oluşmasının büyük oranda önlenebileyeceğini belirten Madazlı, hamilelik öncesi folik asit içeren bir multivitamin - mineral kullanımını, yola çıkarken emniyet kemeri takmaya benzetiyor. “Nasıl ki araba kullanırken emniyet kemerinin takılması olası bir kazada yaralanma, ölüm riskini azaltıyor ise folik asit içeren multivitamin mineral kullanımı da spina bifida riskini % 50 azaltır”diyor. Madazlı, spina bifidanın oluşum aşaması gebeliğin üçüncü ve altıncı haftası olduğuna dikkat çekiyor. “Yani bir kadının gebe olduğunun farkında olmadığı dönem. Bu yüzden gebeliklerin planlı yapılması ve beslenmenin ona göre düzenlenmesi gerekir. Embriyo bir besi ortamı içindedir. Besi ortamı ne kadar iyi olursa embriyo da o derece sağlıklı olur.”

Folik asit, bebeğin beyin omurilik oluşumunda rol oynayan bir B vitamin çeşidi. Hamilelik döneminde folik asit ihtiyacı iki kattan daha fazla, demir ve D vitamini ihtiyacı ise yaklaşık 2 kat artıyor. Hamile bir kadının yeterli oranda folik asit alabilmesi için günde 22 tabak brokoli, 37 tabak bezelye, 35 adet yumurta ya da 52 dilim ekmek yemesi gerekiyor. Yani normal beslenme düzeninde yeterli miktarda folik asit alınması mümkün değil. Vücutta depolanabilen bir vitamin çeşidi de olmadığı için mutlaka hamilelikten önce ve hamileliğin ilk üç ayında takviye edilmesi gerekiyor.

canım bak burdada yazdığı gibi folik asit %50 azaltıyor suçlama kendini daha öncede yazmıştım ben gebelikten 3 ay önce kullanmaya başlamıştım

çok tşk ederim cnm bende araştıra araştıra kafayı yiyecem folik asit %70 azaltıyormuş engelliyor demiyor ve ben ntdli bir bebek doğurduğum için braz daha fazla risk taşıyorum korkuyorum ya 13 mayısta kırkım çıksın tüm testlerimi yaptıracam inş. sonrada başlarım folbiola inş Allahım yüzümüze güler...

ne kadar içersen iç dediğin gibi %100 engellemiyor ama azaltıyor tabi ki, kullanmakta fayda var
ve sevgili konu sahibi ben karşılaştım ntdli çocuklarla tabi ki hastanede
kötü bir durum, sürekli bakıma muhtaç, büyüme gelişme geriliği oluyor
sürekli hastanelerde yatıyorlar
çocuğa da ailesine de eziyet oluyor..

konuyu yenı gordum ve aktarmak ıstedım benım bebeğimde gecen sene alındı omurılığı kapanmadığı için.neden ıse folıc asıt eksıklığı.genetıkcıde temız cıktı ise korkmayın bızımde dıger bayanlardan farkımız yok.duşununkı vıtamın degerlerınız duşuk bebek o donemde anneden beslenıyor doyayısıyla annede eksıklık olmaması lazım.melekci korkmanı ıstemıyorum ve içini rahat tut kesınlıkle sana özeldende yazdım .şuanda benım apartmanımda benım harıcımde 2 kışınınde ılk bebeklerı boyle olmuş.şuanda ıkısnınde sağlıklı 2tane cocuğu var.benımde şuanda 2aylık bebeğim var.doğurana kadarda cok tedırgındım.bebeğim doğduktan hemen sonra doktorumun ılk cumlesı sağlıklı merak etme dedı:) içinizi rahat tutun ve doktor randevularınızı ıhmal etmeyın.taramaları kacırmayın.ve beslenmenıze dıkkat edın.ulturasyon ve doktor cok oenmlı bu durumda taramalarda cıkmaya bılıyor ama ulturasyonda gozuyor.4d boyutlularda daha erken tanı konuluyor.ben hamıleyken 4d boyutluda omurgalarını tek tek baktım cd ye cektıler evdede sureklı baktım ve içim hep rahatladı o yuzden.

konuyu yenı gordum ve aktarmak ıstedım benım bebeğimde gecen sene alındı omurılığı kapanmadığı için.neden ıse folıc asıt eksıklığı.genetıkcıde temız cıktı ise korkmayın bızımde dıger bayanlardan farkımız yok.duşununkı vıtamın degerlerınız duşuk bebek o donemde anneden beslenıyor doyayısıyla annede eksıklık olmaması lazım.melekci korkmanı ıstemıyorum ve içini rahat tut kesınlıkle sana özeldende yazdım .şuanda benım apartmanımda benım harıcımde 2 kışınınde ılk bebeklerı boyle olmuş.şuanda ıkısnınde sağlıklı 2tane cocuğu var.benımde şuanda 2aylık bebeğim var.doğurana kadarda cok tedırgındım.bebeğim doğduktan hemen sonra doktorumun ılk cumlesı sağlıklı merak etme dedı:) içinizi rahat tutun ve doktor randevularınızı ıhmal etmeyın.taramaları kacırmayın.ve beslenmenıze dıkkat edın.ulturasyon ve doktor cok oenmlı bu durumda taramalarda cıkmaya bılıyor ama ulturasyonda gozuyor.4d boyutlularda daha erken tanı konuluyor.ben hamıleyken 4d boyutluda omurgalarını tek tek baktım cd ye cektıler evdede sureklı baktım ve içim hep rahatladı o yuzden.

asiyeciğim çok sevindim senin adına bizlere umut oldun ilk gebeliğim böyle geçti diye diğerleride böyle olacakmış diye çok korkuyorum ve böyle olan çok kişi var bunlar hep beslenemeyen lermi anlamadım ya biraz da Allahın takdiri...

asiyeciğim birde özelden ben mesaj yazamıyorum daha yeni oladuğum için heralde ben türkişte oturuyorum işim ise merkezde seninle tanışmak isterim senin içinde uygunsa tabii yada telefonla görüşmek isterim özelden yazsam numaramı yazardım ama burda yazamıyorum sana çok tşk ederim mutlaka bana yardımcı olacaksın bunu biliyorum bu arada anneler günü kutlu olsun bebişinide öp benim için benim gerçek ismim mehtap bu arada....

folik asit demek bir nevi B vitamini demektir.Yani kansızlıktır ve kansızlık hastalığından dolayıdır ki yapılan testler sonucunda açık spina bifida riskine yüksek rastlanılıyor.Çünkü folik asit çocuğun sinir dokularının oluşumuna ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna büyük katkı sağlıyor.Hamile kalmadan 3 ay önce doktor tavsiyesinde ilaç halinde günde 400 mg taki hamileligin 3. ayına kadar devam edilmelidir.Ve elbetteki folik asit bol bulunan yiyeceklerden tüketmek gerekir.ET,BALIK,TAVUK,FINDIK,CEVİZ,BADEM,FISTIK,KURUYEMİŞ,AYÇEKİRDEĞİ,YUMURTA,KARNIBAHAR,KARACİĞER,DALAK,NANE,MAYDANOZ,MERCİMEK,NOHUT,KURU FASÜLYE,PORTAKAL,MUZ,YOĞURT VE EN ÖNEMLİSİDE KURU SİYA ÜZÜM VE ÜZÜM PEKMEZİNDE BOLCA BULUNUR.Bende 3 lü tarama yaptırdım ve sınuçta açık spina bifida riski yüksek çıktı.Doktor amniyosentez yapalım dedi.Bakalım ne olacak dua ediniz.Çocuğumun sağlıklı doğması için.

folik asit demek bir nevi B vitamini demektir.Yani kansızlıktır ve kansızlık hastalığından dolayıdır ki yapılan testler sonucunda açık spina bifida riskine yüksek rastlanılıyor.Çünkü folik asit çocuğun sinir dokularının oluşumuna ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna büyük katkı sağlıyor.Hamile kalmadan 3 ay önce doktor tavsiyesinde ilaç halinde günde 400 mg taki hamileligin 3. ayına kadar devam edilmelidir.Ve elbetteki folik asit bol bulunan yiyeceklerden tüketmek gerekir.ET,BALIK,TAVUK,FINDIK,CEVİZ,BADEM,FISTIK,KURUYEMİŞ,AYÇEKİRDEĞİ,YUMURTA,KARNIBAHAR,KARACİĞER,DALAK,NANE,MAYDANOZ,MERCİMEK,NOHUT,KURU FASÜLYE,PORTAKAL,MUZ,YOĞURT VE EN ÖNEMLİSİDE KURU SİYA ÜZÜM VE ÜZÜM PEKMEZİNDE BOLCA BULUNUR.Bende 3 lü tarama yaptırdım ve sınuçta açık spina bifida riski yüksek çıktı.Doktor amniyosentez yapalım dedi.Bakalım ne olacak dua ediniz.Çocuğumun sağlıklı doğması için.

Allahım inş. bebeğini sana bağışlar cnm..çok zor bu kararı almakta inanki..hala aklıma geldikçe ağlıyorum..sonuç çıktıktan sonra doktorlar öyle bir konuşuyorki yaşamaz diyorlar ve kararı almak çok zor oldu bizim için..ama vicdan azabıda çekiyorum sonuçta en son benim kararım alındı ve ben bebeğimden vazgeçtim..Allahım beni affetsin..bende doğum edeli 6 oldu 4 aydır folbiol kullanıyorum..ama benim ikili test ve 3 lü terslerimde herşey normal çıktı spina bifida ayrıntılı usg de daha net çıkıyor...yaşamamız gerekiyor muş ki yaşadık Allahım tekrar yaşatmaz ve ikinci hamileliği düşünüyorum ama korkularım varr hepte olacak genelde ilk bebeklerde böyle olma durumu çok yüksekmiş..genetik test bile istemediler..geçen hafta folbiol b12 vitaminlerimi ölçtürdüm herşey normal hamile kalabilirsin dedi Allahım bu sefer yüzümü güldürür inş. tekrarlama riskide var tabiki senden güzel haberlerini bekliyorum cnm inş. bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın...

Demek ki Allah katında değerlendirilecek bir sınanmamız varmış.Günlerce ağlayarak Rab'bimize dua ettik.Allah'a sonsuz şükürler olsun ki zeka testinde ve tekrar ki tarama testinde sonuçlar temiz çıktı.Üniversite hastanesindeki ayrıntılı ultrasonda da herhangi bir sıkıntı bir sorun görünmedi.Rab'bim yeter ki bir şeye ol deyiversin hemen oluverir herşey onun emriyledir.Allah'ım hiç kimseyi evlat acısıyla,hastalıkla,açlıkla terbiye etmesin.Kötü durumlarda ona yalvarmalı.Güzel günlerde de ona şükretmeliyiz.

Demek ki Allah katında değerlendirilecek bir sınanmamız varmış.Günlerce ağlayarak Rab'bimize dua ettik.Allah'a sonsuz şükürler olsun ki zeka testinde ve tekrar ki tarama testinde sonuçlar temiz çıktı.Üniversite hastanesindeki ayrıntılı ultrasonda da herhangi bir sıkıntı bir sorun görünmedi.Rab'bim yeter ki bir şeye ol deyiversin hemen oluverir herşey onun emriyledir.Allah'ım hiç kimseyi evlat acısıyla,hastalıkla,açlıkla terbiye etmesin.Kötü durumlarda ona yalvarmalı.Güzel günlerde de ona şükretmeliyiz.

Gözün aydın cnm..Rabbimin dediği olur demekki yiyecek ekmeği varmış..çok sevinmdim senin adına bizim çektiklerimizi çekmedin en azından bizede bol bol dua et cnm...bebeğinide üzme bundan sonrası güzel olacak inş..

Gözün aydın cnm..Rabbimin dediği olur demekki yiyecek ekmeği varmış..çok sevinmdim senin adına bizim çektiklerimizi çekmedin en azından bizede bol bol dua et cnm...bebeğinide üzme bundan sonrası güzel olacak inş..

canım neler yapıyosun bebek çalışmaları var mı? test falan bişeyler yaptırcaktın noldu onlar?

canım neler yapıyosun bebek çalışmaları var mı? test falan bişeyler yaptırcaktın noldu onlar?

aralık gibi düşünüyorum cnm değerlerimi ölçtürdüm folik asit değeri ve b12 değeri güzel çıktı hamile kalabilirsin dedi ama biraz daha beklemedeyim ..senin nasıl gidior az kaldı yaa 32.haftandasın Allahımın izniyle alacaksın bebeğini kucağına..

Merhabalar herkese, öncelikle başınız sağolsun. Ben spina bifidalı bir hamileyim. Spina Bifida 3e ayrılır, benimkisi en hafifi occulta. 25 yaşındayım ve hayatımı devam ettireceğim çok ciddi sıkıntılar hiç yaşamadım. Folik asiti genç kızlığımdayken bile içmeye çalışırdım. Benim böyle olmam doğacak bebeğimin spina bifidalı olma riskini arttırmaz. Ama annede folik asit eksikliği mutlaka giderilmelidir. Malesef bu durum yaşanmadan önce anlaşılamıyor. O yüzden kendinizi üzmemenizi diliyorum. Umarım 2. bebeğiniz sağlıklı sıhhatli olur.

aralık gibi düşünüyorum cnm değerlerimi ölçtürdüm folik asit değeri ve b12 değeri güzel çıktı hamile kalabilirsin dedi ama biraz daha beklemedeyim ..senin nasıl gidior az kaldı yaa 32.haftandasın Allahımın izniyle alacaksın bebeğini kucağına..

değerlerinin iyi çıkmasına çok sevindim canım ama nolur sakın folbiolu ihmal etme ben hala aiçiyorum kesmedi doktor, bu saatten sonra ne kadar faydası olur tartışılır ama biz garantiye alalım dedi zaten fazlası idrarla atılıyomuş, allahım bizim yüzümüze güldü inşallah seninde yüzüne gülcek canım isteyen herkese versin inşallah, güzel haberlerini mutlaka yaz burayaaa bekliyorum ona göre

değerlerinin iyi çıkmasına çok sevindim canım ama nolur sakın folbiolu ihmal etme ben hala aiçiyorum kesmedi doktor, bu saatten sonra ne kadar faydası olur tartışılır ama biz garantiye alalım dedi zaten fazlası idrarla atılıyomuş, allahım bizim yüzümüze güldü inşallah seninde yüzüne gülcek canım isteyen herkese versin inşallah, güzel haberlerini mutlaka yaz burayaaa bekliyorum ona göre[/QUO

sağol cnm folbiolu içiyorum her akşam yatmadan önce alıyorum çünkü başakcığım çok kilo aldım anlamıyorum yemek yemem de değişmedi hala az yiyorum ama göbeğim 5 ay hamileymişim gibi var bu şekilde hamile kalmak istemiyorum ama nasıl verecem bilmiyorum bu arada sen hala neden bırakmadın 3.ay dan sonra bıraktırılıyor diye biliyorum..zaten bebeğin omuriliği felan herşeyi oluştu şuan sadece kilo alıyor neden bıraktırmadıki...birde cnm hamile kalmadan önceki değerlerini biliyormusun...hala endişeliyim doktorlar o kadar basit söylüyor ki ben bütün vitamin değerlerim ölçürsün istedim hanımefendi hepsine gerek yok folik asit ve b12 ye bakacam dedi..bunun kanı var çinkosu var kalsiyumu var onlarada baksan ölürmüsün..doktorlarada güvenmiyorum o yüzden bir de özel yani..o yüzden bu ay sonunda birde devlet hastnesine gidip değerlerime baktıracam ondan sonrada korunmayı bırakacam Allahın izniyle inş. bu sefer bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alırız...eşimden sonra haber vereceğim ilk yer sizlersiniz...

Back
X