o açık diyemi açıldın?

kalinkaselin

sevgi herşeyi halleder:)
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
6.178
7.098
398
eltim ilk evlendiğinde açıkmış benden 3 yıl önce evlenmiş. sonra kapanmış biz evlenelide 2 yıl olcak nerdeyse biz evlendiğimizde kapalıydı.... derken geçen yaz açılmaya karar verdi... ve açıldı .... herkes bi yorum yaptı eşimin annesi ve babası çok tutucular zaten kaynanmda çarşaflı ama o onun tercihi oda onun tercihi... herkes seçtiği hayatı yaşıyo yani bende açığım ... bana şimdiye kadar bişey sölemedi , yanında bi kere oje sürerken burnunu kapattı ama oje kokusu sert bi koku rahatsız olmuş olabilirdi bunun haricindede bana karşı bişeyini görmedim yapmaz zaten çok uyanıktır kendini hakı konuma düşürmez genelde laf sokma yolunu tercih eder... bana nişanlıyken kapalı birinin giyeceği hiç tarzım olmayan bi etek almıştı mesela ki ben normalde klasik uzun etek giymem ama o sölemeden davranma yolunu tercih eder. onada bişey dememiştim zevk meselesi deidm hiç giymeden kapalı bi arkadaşıma hediye etmiştim beğenmişti ama onlara sölemedim... yani kaynanamla aramdaki açıklık kapalılık muhabbeti bu kadar bundan başka hiçbişey olmadı...sorun yoktu zaten aramızdada oldukça hatta baya baya mesafeli..... yani resmiyiz....

Eltim açılınca kaynanam eltimin evine gidiyo eltim kapıyı açınca kaynana direk mutfağa götürüyo ''baban seni böyle görmesinn çok kızar'' diyo ... oda ben artık böyeyim elbette görcek başörtüsü falan takamam diyo
kaynanada tutup''sen kalinka açık diyemi açıldın doğru söyle diyo'' eltimde hayır falan diyo.....

sizce kaynanama şunu sormalıyım ''sizi neden rahatsız ediyo açık olmam ben sizin çarşafınıza karışıyomuyum diye''?
farklı bakış açılarına ihtiyacım oldugu için konu açtım bişey yapmam gereklimi?

Kendiniz anlatırken kv nizin cok uyanık oldugunu söylemissiniz ya hani. Eger o son cümleyi ona söylerseniz olayı kendi lehine cok guzel çevirebilir bence.
En temizi karışmayın. Duymamış gibi yapın. Size direkt brsey söylemedikce cevap vermeyin. Yoksa cok rahat kendini haklı çıkarır bu sekilde.

Bence hic karismayin bu konuda yorum yapmayin. Kaynananiz direkt gelip size ters bir sey soylemedigi surece siz de ona bir sey soylemeyin. Sonucta sizinle bir sorunu yokmus aramiz da resmi diyorsunuz yuz goz olmaya gerek yok. Size bir sey soylerse cevabini verin ama bir sey yokken konuyu acip ortaligi karistirmayin bence

Kesinlikle karışmayın bencede. Onlar kendi aralarında halletsınler. Sizin dedıkodunuz olmamış sonuçta sadece lafınız geçmiş okadar. Soracagınız o soru kayınvalıdenız tarafından yanlış anlaşılır ve esınızle huzursuzluğa yol Acar.

Bence hic karışma. Sonucta sen eltine ne acil ne kapan dedin. O eltinin kendi tercihi kaynananin da kendi dusuncesi. Ama sen rahatsib o yuzden hic bulasma. Eğer seni mezunun icine sokmaya calisirlarsa da ben kimseye karışmıyorum de gec kenara... oh temizz

Kv sana bisey demimis bence.seni o sekilde kabul etmis.ama eltin kapaliyken acilmasi sanami ozendi acaba sorusunu getirmistir aklina.bence kvne hic bisey soyleme bosubosuna alinganlik yapip tepki alirsin.hic karisma ikisinin arasina.sonucta sana niye kapanmiyosun diyen yok.

Arkadasin yorumunu alinti yapmisim pardon.konusahibine soylicektim:))))

eltin de abartmış olabilir dikkat et
kendine dönen okları sana çevirmek istemiş olabilir
belki o söyledi kalinka açık niye karışmıyosunuz diye

hiç yorum yapma kimseye güvenme eltin söylediklerini çarpıtıp aktarabilir
duymamış gibi yap saygı çerçevesinde bildiğini okumaya devam et.
yarın ikisi iyi olur sen arada kalırsın nede olsa eltin daha uzun süredir onlarla

Son düzenleme:
Kadın size birşey söylememişki siz hemen gidip onun Çarşafini ortaya koyup tartışma ortamı yaratmaya hazirlamışsıniz kendinizi. Hayır eltinizde tuhaf ayakkabı değilki bu sıkıldım kaldırayım giyesim geldi tekrar çıkarayim. ..tuhaf..

benim işim çok zor evlenirsem zorla kapayacaklar görünüyo ve baskıdan kavgadan korkuyorum e.arkadaşımın ailesi aşırı tutucu bu farklılık insan ilişkilerini neden bukadar etkiliyo yarabbim günahı bana değilmi sen benim günahımla değil insanlığımla ilgilen dimi

bişey deme hatta görme duyma safa yat anlamazdan gel olduğun gibi yaşa tek laf edersin bin laf alırsın ve kapan demelerine zemin hazırlarsın

Eltiye güvenilmez. Hiç karışma. Zaten Allah için kapanmadığı ortada. Kayınvalidene karşı sakın ola laf söyleme, karşılık verme, saygılı ol. Seninle ilgili kötü bi şey göremedim bu olayda. Susmak her zaman en hayırlısıdır. Ben çok yaşadım, konuşsam mı sussam mı dediğim çok olay oldu ve sustuğum hiçbir olaydan pişmanlık duymadım. Ama konuştuğum için pişman olmuşluğum çoktur. Bu konuyla hiç ilgilenmiyormuş gibi görün.

Zorla mı? Neden? Keşke insanlar dediğin gibi sadece insanlığımıza baksalar. Allah'la aramızdaki işlere karışmasalar.

Oje sürerken burun kapatma ayrıntısını çözemedim. Konuyla ne alakası var ?

Kayınvalideyi eltiyi bilemem de ,buradan bakınca siz de çok masum değilsiniz.

Elti seni hedef tahtası yapıp kendi sıyrılmayı planlamış. Zaten bir açıl bir kapan bir açıl pek normal değil gibi bu elti. İnsanın bir karakteri, duruşu olur. Yarın öbür gün bir şey olur yine kapanır..

gelip kv ile diyalogunu sana anlatması direk sizi kavga ettirmeye çalışıyor. Aman gaza gelmeyin. Ayrıca kv nin sözünde haklılık payı olabilir. Burda okuyoruz hep eltiler kıskanıyor birbirini. Kv sana imada bulunmamış orda. Eltiye kıskanç demiş o kadar :)

siz hiç duymamış gibi davranın oralı bile olmayın
gelip birisi size bişey derse açikliğım kapalılığım benim bileceğim iş,kimseyi ilgilendirmez de geç

kendi üstüme alındım bi bölümünü olayın
yani o benim hayat tarzıma karışırsa bende onunkine karışım .... ben nasıl saygılıysam onunda saygılı olması lazım diye düşünüyorum...
Oje sürerken burun kapatma ayrıntısını çözemedim. Konuyla ne alakası var ?

Kayınvalideyi eltiyi bilemem de ,buradan bakınca siz de çok masum değilsiniz.

burun kapatma meselasi şöyle ben tatilde onlarda kalırken mutfak oje sürüyodum mutfağa geldi burnunu kapattı öf dedi gitti...
ama kokudn rahatsız olmuş olabilir diye düşündüm çoğu insan sevmez kokusunu aramızdaki bu konudaki muhabbeti özetlemek amacıyla anlattım bu olayı....
ben neden masum değilim?

Size mutfakta geçen bu diyaloğu kim anlattı ?

Bu soruya göre yorumum şekillenecek de ...

uuuu eltiyi çok çakal gördüm ben açıkçası, şu anda sizi birbirinize kırdırıp üzerindeki dikkatı dağıtmaya çalışıyor. Değilse bu cümlenin size aktarılmasının hiçbir açıklaması olamaz.

tabi ki söyle bu ne terbiyesizlik modern insanları çekemiyolarsa başka yerde yaşarlar olur biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…