O akraba görünümlü akbabalar var ya...

Moonse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
633
2.228
28
Anne tarafından da baba tarafından da halasından dayısına, amcasından yengesine teyzesine kadar kim varsa hepsi için geçerli. Topu benim tırnağıma kurban olsun. Bunlar var ya bunlar... Bunlar iyi gününde yanında olmaz, sen gülerken somurturlar. Kötü günde aba altından gülüp kasım kasım kasılırlar. Bilen bilir başlarda nişanlımın ailesine alışamadım. Benim bütün akrabalarım kurban olsunlar bu insanlara. Daha içlerine girmeden akrabalık nedir ben bu insanlarda gördüm kızlar. Görgü görgü dedim de benim akrabalarım görgülü de ne olmuş. Olay ne diye sormayın hiç halim yok anlatmaya. Ama akrabayı akrep soksun. Yok akrabalık ilişkileriymiş yok Allah rızasını gözetmekmiş yok birlik beraberlikmiş, dirlik düzenmiş. Beni asalak gibi milletin emrinde büyütende suç da. (Bu kişi annem oluyor ama garibim o da geç aydınlandı kızamıyorum ona da. Çünkü asıl müsebbibi babam. Bunu yuva kurarken daha iyi anlıyorum. Karısına çocuklarına nasıl davranılacağını erkek belirliyor) velhasıl çok doldum. Beddua etmek tarzım değil ama Allah kahretsin diyecek reddeye getirdiler. Herkesin sırası var. Dahası ölüm var. Ölüm iyi ki var. Ölelim de görelim. Hesaplaşalım herkesle.

Ay resmen bizim aileyi yazmışsın. Ama benim annem halen düğünde bayramda diretir. Neymiş efendim dinen öyle olması gerekiyormuş. Ama adamlar senin kuyunu kazıyor. Yook anlatamıyorum. Hepsi birer. Hep söylerim hepsi sağ olsun ama benden uzak olsun.

Yine de nişanlının akraba çevresine çok sır verme herkesi çok yakın görme.. Daha içlerine girmedin görmediklerin olabilir zamanla tanırsın
Yok ya ne olursa olsun asla anlatamam. Nerede nasıl karşıma çıkar belli mi olur? Aman aman dağlara taşlara

Bu akbabalar bana bir yerden tanıdık geldi. Malesef birçoğu öyle inşallah kurduğun yuvada bunlarla uğraşmazsın. Herşey erkekte bitiyor. Sen net ol, sınırlarını net çiz. Karışmaya ve ortalığı karıştırmaya cesaret dahi edemesinler.

Genetik yollarla insana geçen en tehlikeli hastalık derler akrabalık için.
Altına imzamı atarım. Evlenip çıktığım gibi annem babam ve kardeşlerim hariç herkesi silmeyi düşünüyorum. Bunu şimdi de yaparım. O cazgırlık var bende ama düğün arefesi ailem de her şeyin farkında kavga benden sebep çıkmasın diye susuyorum. Herkesi birbirine katıp öyle giderim yoksa.

Böyle sessiz yapın ama bunu.
Misal dayınızın karısı aradı diyelim. Kimdiniz diye sorun. Tanımazdan gelin. Hatırlayamadım deyin, sinir olsunlar

silme birden karşı tarafa koz vermiş olursun dayanmaya çalış
Hem kavgacı görürler hem de ailesinden çok kimse yok diye değersiz.Damat tarafı bayılır kız tarafını gömmeye buna fırsat verme
Ahhh hayat toz pembe değil ..istediklerimizi yapamıyoruz

Siz yine de çok şey yapmayın.
Ay akrabalık dediğim de etliye sütlüye karışılmayıp babaannemin anneme yapmadığı iyi şeylerin yapılmasından, kötü şeylerin yapılmamasından bahsediyorum. Laf sokulmadan konuşulabilinen aile ve akraba ortamı ilk kez görünce insan heyecanlanıyor acaba mı diye

Ay bi de böyle bir yönü var bu işin di mi

Olsun siz yine de çok heyecan yapmayın. Evlenin 1 sene sonra anlarsınız en geç sonra heyecanlanin

Ay noldu naptılar da nişanlı ailesini bile iyi adlandırdınız
Çok ezdirmişler beni küçükken arkadaşım. Ben de sanmışım ki herkesin her bokuma koşunca en sevilen torun, en hayırlı yeğen benim. Ben bu insanları her cuma arayıp hâl hatır sordum da evleniyorum şimdi bi nasılsın diyenim yok. Yüzüm gülerken somurtuyorlar. Fesatlanıyorlar. Kaldıramıyorum. Omuzlarıma yük oldu çocukluğum, gençliğim, dünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…