- 24 Aralık 2024
- 357
- 417
- 18
- 35
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
-
Hayır değilim inanın ona alınsın istiyorum ama bu kadar insan yerine konmamak koyuyor. Mesele para da değil. Değerim bu kadar. Zor zamanlarfa yetiş kızım iyi günde oğlum diyor normal miKardeşe ev veriliyor diye ölmeyi isteyecek kadar hassassın mal mülk konularında ama bir yandan da varını yoğunu kendini düşünmeden aileye verecek kadar umursamazsın.
Yani çok uçlarda davranıyorsun memursun ücretsiz izin bile alamıyorsun ama annene bir milyona yakın para harcadın. Ev meselesi olmasaydı bile bu yaptıkların mantıklı mı sence?
Hıhı sen utan belli kızına 3 ün 1 oğluna dünyaları veren bir kişi dahaBen mi saçmalıyorum konularınızı biliyorum sürekli anneme şunu verdim kardeşlerime harçlık verdim diyen sensin. Gidiş geliş yol paralarını verdim diyorsun ya insan utanır şunu konuşmaya.
bilsem mi?Hayır kabul etmiyorum sürekli kavga ediyoruz zaten ama bilmiyorum gerçekten neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Bizim sülaleye göre kız evlat değil. Ben hiç değilim. Gerçekten bilsem bu kadar vermezdim. Yemin ederim o zaman bilmiyordum onları
Onu soruyorum görüşmesem mi sizce çocuğum hayatta çok yalnız kalır mı
bizim evde 2 bekar kız (ben dahil) bir de bekar erkek kardeşim varYıl olmuş 2025 kız/erkek evlat ayrımcılığı mı kaldı diyecem ama kalmış.. Üzgünüm ama aileniz oğlundan olan (veya olacak) torunlarını bile daha çok seviyordur
Benim anneannem mesela böyleydi. Anneme ve teyzeme kız yediğine saysın demiş ki istanbulun yerlisi bunlar köylüsü mal varlığını anlatamam. Kendisi çok acılar çekmiş dayak yemiş oturmuş annemlere sarılıp ağlarmış dedem memur parası geliri var ama eve sıfır inek bak manda bak parasını alma oğlanlara yığ yine de yaranamadı. Hem teyzem hem annem herhalde 15 18 belki 20 senedir küs 2005li kız kardeşim hiç görmedi. Ne oldu öldü gitti yine dert oldu. Kolundaki bileziklerin kavgası edildi. Annem 99 depreminde boşandığı zaman eve dönmüş demişler sen arsızsın annem cadıdır gelinlerle yapamazsın. Zemin katta ev vermişler koca iki apartman var. Yanlarına bile layık görmemişler. Annemin okulu varmış. Gidip boşandığı halde babaannem gelmiş yanına. Babamın prefabrikriğinde kalmış. Anneannem cadıydı sözü geçerdi yaşlanınca az kök söktürmedi. Sahip çıkmadı daha dayılarımın arasında bile kavga var birinde kız var birinde erkek. Birinin oğlu yoksa mirası erkek kardeşine de kalırmış. Sıfır şaka bunun kavgası var. Annemin dedesi yeni öldü halaları yeni dava açtı. O derece İmkansız yani. Annemin de 2 kızı 1 oğlu var. Her zaman oğlu önde bunu kabul etmez. Maddi olarak abimle bana aynı altını yapacak kadar eşitler. Ama oğlu başka. Deprem olduğunda bile beni bırakıp onunla kaçmış evden. 25 yaşında bile yoktum çocuktum der. Ama oğlu bambaşka işte. Ondan bahsederken ağlarCahil, yumuşak, itaatkâr anneler olarak bildiğimiz kadınlar hiç te bildiğimiz gibi cahil değiler. Bu tür kadınlar erkek çocuklarını yüceltir kız çocuğunuda yük olarak görür. Çevrede gördüğümüz kendini kadınlardan üstün gören yobaz erkekler bu kadınların ürünü.
Size gelince ailemizle bağınızi koparmayin, ama eskisi gibide maddi destekte bulunmayın. Onların bir sorunu olduğunda özelikle annenizin yapmayin. Bırakın kendi çözsün yada çok sevdiği oğlu yapsın.
Benim anneannem mesela böyleydi. Anneme ve teyzeme kız yediğine saysın demiş ki istanbulun yerlisi bunlar köylüsü mal varlığını anlatamam. Kendisi çok acılar çekmiş dayak yemiş oturmuş annemlere sarılıp ağlarmış dedem memur parası geliri var ama eve sıfır inek bak manda bak parasını alma oğlanlara yığ yine de yaranamadı. Hem teyzem hem annem herhalde 15 18 belki 20 senedir küs 2005li kız kardeşim hiç görmedi. Ne oldu öldü gitti yine dert oldu. Kolundaki bileziklerin kavgası edildi. Annem 99 depreminde boşandığı zaman eve dönmüş demişler sen arsızsın annem cadıdır gelinlerle yapamazsın. Zemin katta ev vermişler koca iki apartman var. Yanlarına bile layık görmemişler. Annemin okulu varmış. Gidip boşandığı halde babaannem gelmiş yanına. Babamın prefabrikriğinde kalmış. Anneannem cadıydı sözü geçerdi yaşlanınca az kök söktürmedi. Sahip çıkmadı daha dayılarımın arasında bile kavga var birinde kız var birinde erkek. Birinin oğlu yoksa mirası erkek kardeşine de kalırmış. Sıfır şaka bunun kavgası var. Annemin dedesi yeni öldü halaları yeni dava açtı. O derece İmkansız yani. Annemin de 2 kızı 1 oğlu var. Her zaman oğlu önde bunu kabul etmez. Maddi olarak abimle bana aynı altını yapacak kadar eşitler. Ama oğlu başka. Deprem olduğunda bile beni bırakıp onunla kaçmış evden. 25 yaşında bile yoktum çocuktum der. Ama oğlu bambaşka işte. Ondan bahsederken ağlargözleri dolar. Babamlarda da babaannem bile eşit aldı. Hatta oturdukları evin arsası babaannemin.
Cocugunuzun yalniz kalip kalmamasi kiz mi erkek mi olduguna bagli. Ailenizin anlayisi bu sekilde maalesef. Bu tarz insanlar cocugunuzun etrafinda olacaksa hic olmasin yalniz kalsin daha iyi.Onu soruyorum görüşmesem mi sizce çocuğum hayatta çok yalnız kalır mı
genelde ayrım yapan bir erkek varsaEskiden hep babaların ayrımcılık yaptığına inanırdım büyüdükçe kız çocuklarının üvey evlat muamelesi görmesinin asıl nedenin bu tür kafa yapısına sahip anneler odugunu gördüm. Maalesef bu kadılarin sayısı çok çok fazla ve etki alanları da çok büyük.
Benimde teyzem kızları çocuken üvey evlatmış gibi davranırmış. O zamanlar annem ciddi bir şekilde uyarmış bunu. Annemi cok sevip ciddiye aldığı için kızlarına karşı tavrını değiştirmiş.
Oğluma yazık diye ağlıyor benim çocuğumu 1 saat kucağına aldı ay öldüm bu ne diyor. Pasta yapacağız çikolata kaldırıyor yeter buna diye o bile gözüne geliyor. Bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Belki 2 3 senede 1 denk gelirsegenelde ayrım yapan bir erkek varsa
o bunu açık açık
kafa göz yara yara, höt höt yaptığı için toplum bi de onu yobaz, cahil şu bu olmakla suçlar
kadınlar ise büyük oranda ince ince kıyar -ha açık açık oğlum da oğlum diyen de vardır ama geneli öyle değildir, sinsidir, belki en iyi ihtimalle kendisi de ne yaptığının ayırdında değildir.
toplumda bir de cefakar fedakar olurlar
Düğün konularında çok haklısın nişana bile kız tarafının diye gidilmiyor erkeğe takılsın hesabı mal mülk devreye girince değişiyor evet babam bir dükkan sattı hepimize eşit dağıttı sevgisi de kızlarını daha çok sever ama yine de çevre etkisi altında kalmak diye de bir gerçek var maalesef umarım bizler böyle olmayız ne diyim..bizim evde 2 bekar kız (ben dahil) bir de bekar erkek kardeşim var
-hadi benim zaten evleneceğime umutları yok kimsenin de-
kız kardeşim de erkek kardeşimin (adına Ali diyelim) aralarında 1 yaş var 2si de gayet her an evlenebilir, aynı durumlardalar (iş, eğitim vs)
annemin 40 senelik komşuları -bunlar ankaranın göbeğinde yaşayan, çocuklarını filan hep okutmuş, hepsinin eşleri memur olan bazısı çalışan bazısı çalışmayan, her çeşit memleketten kadınlar. milliyetçisi, siyasal islamcısı, seküleri. her tür var.
biz hiç yokmuşuz, biz insan değilmişiz gibi
"Ali'nin düğününe altınları getiririz" filan diyorlar (niye kızlara değil sadece ona diyorlar bunu?) işte erkek düğünleri hep daha farklı görülüyor.
ki annem her düğüne takı yapar ama kimseye borç hesabı yapmaz, ağzından öyle laf çıkmamıştır.
sülale "Ali'ye ev almayacak mısınız" diye darlıyor. (benim evim var zaten almıştım ama kız kardeşime de diyebilrler, hayır illa Ali'ye olacak, neden?, erkeğe alınmalı çünkü, kıza kocası alsın) kardeşim alın dese alırlar da, kardeşim kendisi ev fikrine karşı başka yatırım yapıyor
böyle daha çok örnek veririm.
yani bu ayrımcılığı yapmayan kaç aile var ki acaba? daha ancak kendisi 30-35 yaşlarda olan anneler yapmıyor, eyvallah. ama eski nesilde ezici bir kısım için böyle. ha büyük kısmı görünürde eşit seviyor olsalar da illa böyle birşeylerde bu farklar açığa çıkar. o yüzden iyi süzebilmek lazım. lafta eşit sevmekle olmuyor.
benim babam ayrım yapmaz Allah var, ama annem için de ne olursa olsun (ki çok iyidir, şahane kadındır) ama erkek evlat başkadır. bakın asla Ali'ye alalım kızlara almayalım demez annem mesela o kadar da uzun boylu değil, ama nüans şeylerden biliyorum. çok ayrıntılı bu.
anne tarafım hep öyle. amcalarım öyle değil ama teyzelerimin hepsi erkek manyağı.(ki hepsinin de erkek çocuğu var, Allah aratmış olsa erkek çocukları olmadığından ezilmişler eziyet çekmişler diyecem o da yok). ama sorsan çoğu "ayy olur mu öyle şey" der, lafa bakmayacaksın. süzeceksin 40 senelik aileni, konu komşunu, tavırları hesapları biraz fark etmek lazım.
AynenDüğün konularında çok haklısın nişana bile kız tarafının diye gidilmiyor erkeğe takılsın hesabı mal mülk devreye girince değişiyor evet babam bir dükkan sattı hepimize eşit dağıttı sevgisi de kızlarını daha çok sever ama yine de çevre etkisi altında kalmak diye de bir gerçek var maalesef umarım bizler böyle olmayız ne diyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?