• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

o bebek emanet ne demek, anlayamadım?

Bu Lafı söyleyen Allah'a emanet deseniz de laftan anlamaz ki. Allah muhafaza cahilinden. Son cümlenden de ürktüm açıkçası. Allah seni ve yavrunu kötü gözden kötü amelden korusun.

O bebek oğlumdan sana emanet demeye getiriyor oğlumun yani doğal olarak bizim. Daha doğmadan çocugu sahiplenmiş resmen sanki kendi doğuracak...

Doğduktan sonrada sürekli isteyecek, kendi kv den biliyorum eltimin çocugunu sürekli alıp alıp evine götürüyor elinden gelse eltim çağırmasa çocugu geri vermeyecek eltim çok rahatsız bu durumdan çocugun huyu suyu da değişiyor çünkü çok şımartıyorlar. Çocuk arsız oluyo... Buna mümkün mertebe müsaade etmemelisin...

Bende aynı şeyi bana yapamasın diye Şimdiden baskı yapmaya başladım benim çocugumu bu şekilde alamazsın ben olsam x in yerinde vermem çocugumu herkesin bir düzeni var gibi...

Sende şöyle diyebilirsin "Sana ait olan emanete(eşin) nasıl gözüm gibi bakıyorsam, banada Allahın emaneti olan evladıma gözüm gibi bakmasını bilirim. Beni sürekli bu şekilde uyarmaktan vazgeçin artık" diyebilirsin.

Ben olsam daha çirkef bir cevap verirdim çünkü kv ler genelde o dilden anlar.

Evet öyle demeye getiriyor. Zaten benim hiçbir katkım yok bebeğe... Kendi de bir anne ve bir kadın... Annenin yerini kim tutar anneden başka?

Yok ben asla o tür taviz vermem. Eve falan götüremez öyle hatta işim varsa kendi anneme bırakırım tercihen. Çok isteyen gelir görür torununu...

Evet cevabımı yapıştıracağım bu seferinde. Aynen anca konuşacaksın, kibarlık vs. anlamazlar...

Bu Lafı söyleyen Allah'a emanet deseniz de laftan anlamaz ki. Allah muhafaza cahilinden. Son cümlenden de ürktüm açıkçası. Allah seni ve yavrunu kötü gözden kötü amelden korusun.

Amin çok ama çok teşekkür ederim...

Evet ben ondan ziyade, bu bebek benim bebeğim merak etme anne sen ben herkesten iyi bakarım ona vs. gibi birşey söylemeyi planlıyorum. Ama cahil yine de cahil tabi ki...

Yok artık daha neler ya. Oğlu tek başına mı yapmış çocuğu. Bidahakine yapıştırın cevabı yoksa gittikçe tepene çıkarlar. Ayrıca çocuk doğduktan sonrası daha vahim. O yüzden şimdiden ipleri elinize alın derim

Evet birdahakine cevabım hazır iyice emin oldum yorumları okudukça...

Aynen çocuk doğunca daha da arttıracağım mesafemi, şu anda da mesafeliyim zaten...

Oncelikle allah yardimcin olsun cnm bu tur insanlardan sana rahat yuzu pek gorunmez gibi ve farkli kotu huylarida var diyorsun o yuzden bencee sakin zit gitme esin ve cocugunun ,evliliginin sagligi icin oyle kolay tabi benim cocugum felan filen soylenmek ki dogrusuda bu zaten senin cocugun.ama bu tur insanlarla direk degilde bazi gecekleri dolayli ve esin ile birlikte agiz birligi yapip konusman daga saglikli hem simdi hem ilerisi icin..

Zaten hep bu mantıkta ilerledim bugüne kadar. Yuvamda huzurum kaçmasın falan diye hep sustum, he yine kendi bildiğimi okudum ama tutup da laf söylemedim hiç. Ama bebeğim söz konusu olunca taviz vermek istemiyorum artık. Tabi ki çirkeflikle değil ama sanki normal birşey der gibi bir iki şey de söylemek istiyorum...

Herkes yerini bilmeli dediğimiz bir konu daha.
Babannesin heyecanlisin torununu bekliyorsun.seviyorsun herşeye eyvallahda.
Bir annesi kadarda üzerine titreyip sevemessin ,düşünemezsin.
Sana derler kimin canını kime emanet ediyorsun..
Kayinvalideniz abartmış ama siz guzel bir dille ..onu herkesden daha cok sizin dusunceginizi ve birsey olması durumunda Allah korusun sizin uzuleceginizi laf arasinda soyleyin..

İşte benim de kızdığım nokta bu. Annenin yerini kimse tutamaz, baba bile yeri geliyor 2. planda kalıyor. Babaanne olarak anne kadar düşünebilir misin?

Evet söyleyeceğim cevabımı ben de...

Cahilse cahile bulaşmayacaksınız o Zaman. Bana böyle dangalak cümleler Kuran insanı aramam ben olsam.

Cahilse cahile bulaşmayacaksınız o Zaman. Bana böyle dangalak cümleler Kuran insanı aramam ben olsam.

Ben zaten hiç aramıyorum uzun bir süredir. Tek olarak da gitmiyorum oraya sadece eşimle.

Telefonu eşim veriyor hep oraya gittiğinde, ben aramıyorum diye... Göyya soğukluğu önleyecek aramızdaki...

Evlatlarımız Allah'ın bizlere emanetidir. Kayınvalideniz biraz abartmış. Takılmayın. Bebeğinizi ve kendinizi düşünün gerisi teferruat

Yine bir kv saçmalamasi vakası. Bidahakine cevabini ver bence.

Cevap verseydin ya yoo direkt benim bebegim ne emaneti diye. Karsilik verneyince yuz bulmus alttan alta yolunu yapiyor.

Kafalara bak pırıl pırıl :işsiz: cevabını verin, net olun cevabınızda.Zira daha doğum ve sonrası var.

Heyy Allah im yaa Rabbim ne guzel evlat vermis dogumunada az kalmis senin mutlu mutlu hamilelik donemini gecirmen gerekirken su kaynanan canimi sikti simdi . bu kadar insanlarin sahiplenmesini anlamiyorum benim evladim kimsenin evladi olamaz benden daha iyi kimse dusunemez zaten bakimi zordur cocklarin iki uc gune atarlar baslarndan canini sikma sen uzuldukce evladinda bynunu bukuyo farkinda degilsn Allah im biz sana emantiz de Rabbime guven

Aha sen de doğum yapınca benim gibi olacaksın
Bkz. Beni kokumdan tanır bu (babaannesi bunu söyleyen)
Bkz. Keşke ikiz olsa birini ben alırdım
Bkz. Emzirme ağlıyor belli ki seni istemiyor
Bkz. Bu çocuğun bu kadar ağlama sebebi sevgisizlik

Back
X