yaa başlığına bayıldım yazmadan duramadım :) şimdi kısa özet geçeyimm.. polikistik over hastasıyım. eşimde sperm azlığı ve anomali vardı. normal spermi %4 dü. çatlatma iğnesiyle ilk ay hamile kaldım ama hcg değerlerim düzensiz yğkseliyordu sağlıksız gebelik tanısı kondu iç kanama tehlikesinden dolayı kürtaj oldum. daha kese bile oluşmamış sadece pozitif görmüş biri olmama rağmen dünya başıma yıkıldı ve radikal karar aldım. diyet+spor+düzenli beslenmeyle 15 kilo verdim. her ay kırmızıları görünce ağlamaktan yorulmuştum ki eşim bana
tüp bebek yaptıralım böyle ağlamakla olmaz dedi. hemen tamam önümüzdeki ay ilk adette gidelim doktora dedim. ama bu ay sana keçiboynuzu kürü yapayım dedim. (isteyene tarifi yazarım) itiraz etmedi. 1 ay boyunca gün aşırı ilişkimize devam ettik. ama aklımda tüp bebek olduğu için hiç düşünüp kafaya takmıyordum sadece eşimin sperm kalitesi sayısı artsın ilk seferde tutsun diye dua ediyordum. adet düzensizliğimde olduğu için test günümü kestiremiyordum. son adet zamanımdan 30 gün geçmişti ve aşırı ağrım vardı ilaç içmek için mutfaga gittim. sonra içim rahat etmedi çıkmaz ama test yapayım dedim ve şokk ikinci silik çizgi çıktı! hemen kan vermeye koştum ve evet pozitifti :) dünyalar benm oldu aman kese kalp ikili üçlü tarama derken şükür bu günlere geldik. bir erkek evlat bekliyorum rabbim isteyen tüm kullarına hayırlısını nasip etsin inşallah. şimdi iki faktör var burada. 1: zayıflamam sayesinde yumurtam kendiliğinden gelişip çatladı.
2: keçiboynuzu kürü sayesinde eşimin spermleri kalite kazandı ve rabbim dualarımızı geri çevirmedi.
benden size tavsiye fazla kiloları atınnnnn. besin takviyelerine inanın bunlar kocakarı değil faydalı besinler olsun vee umudunuzu kaybetmeyin yeter ki olumlu olun ve zamana bırakın dua edin. hepinize hayırlı hamilelik ve hayırlı evlatlar dileğiyle