• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O bir dahi

Kalem der atlardım,biliyorum dahi değilim :27::27:

Ben de kalem derdim sanırım;ama şöyle bir şey var ben ilkokuldan itibaren uçlu kalem kullanıyorum.Demir ya da plastik.Tahta kalemle büyümediğim için kalem denince aklıma direkt uçlu kalem geliyor.Bunu da belirtmeleri lazım idi kalem uçlu mu,kurşun mu diye?:27:

Albunea aynen katılıyorum.

Bunu görünce 13 yaşındaki kardeşimi arayıp bu soruyu sordum. Çilek dedi. Neden dedim. Hepsinde 'm' harfi var çünkü dedi. Haydaaa al bir de burdan yak. Yani sorunun gerçek bir doğru cevabı yok zaten. Normal düşünen insan kalem der zaten bu soruya. Ama benim kardeşimin de dersleri berbat. Derslerinin berbat olmasının dışında herhangi bir matematik zekasına bile rastlanmadı bugüne kadar kendisinde. Yani otur 2 saat bir konuyu anlat mankafa gibi. Ama şımarık ki ne şımarık. Bunu da öğretmenler şikayet edince annemin özgüveni yüksek diye öğretmenleri kandırma çabasına benzettim. He bir de dincimiz var disipline verdi kardeşimi değişik sorular sorup sınıfın aklını bulandırıyormuş.

Yani dediğim gibi olsa olsa biraz farklı düşünen çocuklardır..

Bence de gerçek dahi o kız. çok zeki insan okula adapte olamasa da matematikte kendini gösterir.

çoklu zeka kuramı diye bir kuram var haberin var mı..insanın zekiliği matematikle sınırlandırılamaz..zaten su ana kdar yazılmış yorumları okuyunca kızın zeki değil şımarık oldugunu iddia eden kişilerin pedagojil bilgilerini sorgulamak lazım..bu testler uzmanlar tarafından hazırlanıyor yanılıyor olamazlar..zaten emin ol bu yazıdakı gıbı ıkı tane soru degıldır yapılanlar.

tek soruyla dahilik oluyorsa ben baya bir dahiyim ya :D bu nasıl bir test bunda zeka belirtisi ne var çözemedim burda sadece bakış açısı farkı var insan beyni kücükten beri canlılar cansızlar meyveler sebzeler diye ayırt edilmeye çalışılıp sorular soruluyorsa burda her görenin farklı nesneyi seçmesi gayet doğal bence. yani siz dahi olamazsınız diye birşey yok. çok bilmişlerin dahi olması hğlya avşar gibi bir salağın zeki olması ile eşdeğer ben bilemedim bu hülya ne yapmış da dahi olmuş neyi çözmüş ya kediler varya 3 kapak altında bilyeyi bulan onlar süper zeka ya :)

​Tek soruyla değil canım,bu kız uzmanın ilk verdiği soruları cevaplayınca zeka testine tabi tutulmuş haberlerde de izledim.

Ben de kalem derdim sanırım;ama şöyle bir şey var ben ilkokuldan itibaren uçlu kalem kullanıyorum.Demir ya da plastik.Tahta kalemle büyümediğim için kalem denince aklıma direkt uçlu kalem geliyor.Bunu da belirtmeleri lazım idi kalem uçlu mu,kurşun mu diye?:27:

Sonuçta hepsi kalem değilmi,genel anlamda sormuşlar bana göre :1:

çoklu zeka kuramı diye bir kuram var haberin var mı..insanın zekiliği matematikle sınırlandırılamaz..zaten su ana kdar yazılmış yorumları okuyunca kızın zeki değil şımarık oldugunu iddia eden kişilerin pedagojil bilgilerini sorgulamak lazım..bu testler uzmanlar tarafından hazırlanıyor yanılıyor olamazlar..zaten emin ol bu yazıdakı gıbı ıkı tane soru degıldır yapılanlar.

Canim yukarda bi arkadasa da yazdim :)) benim bilincaltim oyle sartlanmis. Sanki matematik bilmeyen insan zeki olamaz gbime geliyor. Bn annemle de bu yuzden tartisiyorum hep. Kusura bkma. Bi uzmanligim yok. Ahkam kesmek icin yazmadim asla. Sadece cok abartilacak bi durumu oldugunu dusunmedim. Tum ustun zekalilari solladi falan yazilmis da haberde. Evet zekasi cok farkli calisan bir cocuk. Ama bnm icin dahi daha farklidir ne biliyim. Kendim muhendisim de hep matematige bagliyorum istemsizce :)

Gardner diye bir bilimadamı buluyor 8çeşit zeka vardı bildiğim kadarıyla her insanda bunlardan bazıları ön planda oluyor..ayrıyetten einstain ilkokulda gerizekalı muamelesi görmüş okumada yazmadaki sıkıntılarrndan ..bu çocuklar farklı oluyor bana da saçma gelen babanın buna sevinmesi cünkü çok b uyuk bi sıkıntı bizim ülkemizde bu .eğitim sistemimizde bu özel çocuklar görmezden geliniyor hatta okulda dışlanıyor.bi tanıdığımda bu sekılde testlerle belirlendi fakat sınıf birincisi değil çünkü bizim sistemimiz zekiyi değil disiplinle çalışanı en iyi yapıyor ..tabiri caizse inek denilen öğrenci profillerini:) yurtdısında bu cocuklar bireysel eğitim alıyorlar bizim okullarımızda da uyum sağlayamadıgı için dıslanıyor.bu cocuklar dersler sıkıcı geldıgı ıcın ya da dıkkatlerini çekmediği için ilgilenmezler dinlemezler başka şeylerle oynarlar..öğretmenler de yaramaz olarak nitelendirir.bu arada ben de öğretmenim ve bi çok meslektasımı eleştiriyorum bu konuda..bi tavsıye sana..madem kardesın de varmıs aamir khanın taare zamaan par adlı filmini izle..hint filmi seviyorsan sana ve bakıs açına çok sey katacaktır..sevgiler...

Gardner diye bir bilimadamı buluyor 8çeşit zeka vardı bildiğim kadarıyla her insanda bunlardan bazıları ön planda oluyor..ayrıyetten einstain ilkokulda gerizekalı muamelesi görmüş okumada yazmadaki sıkıntılarrndan ..bu çocuklar farklı oluyor bana da saçma gelen babanın buna sevinmesi cünkü çok b uyuk bi sıkıntı bizim ülkemizde bu .eğitim sistemimizde bu özel çocuklar görmezden geliniyor hatta okulda dışlanıyor.bi tanıdığımda bu sekılde testlerle belirlendi fakat sınıf birincisi değil çünkü bizim sistemimiz zekiyi değil disiplinle çalışanı en iyi yapıyor ..tabiri caizse inek denilen öğrenci profillerini:) yurtdısında bu cocuklar bireysel eğitim alıyorlar bizim okullarımızda da uyum sağlayamadıgı için dıslanıyor.bu cocuklar dersler sıkıcı geldıgı ıcın ya da dıkkatlerini çekmediği için ilgilenmezler dinlemezler başka şeylerle oynarlar..öğretmenler de yaramaz olarak nitelendirir.bu arada ben de öğretmenim ve bi çok meslektasımı eleştiriyorum bu konuda..bi tavsıye sana..madem kardesın de varmıs aamir khanın taare zamaan par adlı filmini izle..hint filmi seviyorsan sana ve bakıs açına çok sey katacaktır..sevgiler...

Einstein disleksiydi bildiğim kadarıyla. Bahsettiğin filmde izledim.. Edison ve daha bir sürü ünlü bilim adamını sayıyordu aamir khan.

İzledik o filmi. Kardeşim izlerken çok ağlıyor kendini disleksi sanıyor. Sonra yaramazlıklarına haylazlıklarına kılıf buluyor. :) Annem de hazır zaten onu iyi güzel görmeye. Ay yine başladım bizim yaramazı eleştirmeye ben. Benim konularımda da var eski. Kardeşim çooook zor çoook başka bir çocuk. Okuma yazmada bir problemi yok. Genetik galiba bizde. Ben 4 yaşımda o da 5 yaşında öğrendi okumayı. Okula gittiğinde biliyordu her şeyi. Ama okula hiiiiç uyum sağlayamadı. Bense tam okul için yaratılmış hatunum. Bu pislik sistemin insanıyım ben. Gelsin öss gitsin kpss bana :27: Anlayamıyorum. Çok eleştiriyorum çok zorluyorum. Aramızda da 13 yaş var.

Benim kardeşcağız 5. sınıfa kadar derslere girmedi. Bahçelerde dolandı. Öğretmeni çekemiyordu artık. Dersteyken sıranın altına girer kitabını eline alır öyle dinlerdi dersi. Şimdi 7de bütün sınıf toplu fotoğraflara bak herkes düzgünce gülümser benim kardeşim ordan malca bir hareket çeker fotoğraf makinesine. Ben çoğu şeyi küçük çocuk olmasına ve şımarıklığa bağlıyorum.

Ritalin kullandı bir dönem. Biz çok geçtik bu yollardan. Uzun süre çapada bir profesöre gittik. Sözel zekası çok üstün çıkıyordu. Car car dil pabuç kadar her şeye lafı var zaten. 100den fazla hikaye yazmıştır şimdiye kadar. doktoru bazı ilaçlar vermeye başlayınca ve bizim oğlan onları kullanıp çok durgunlaşınca acıyıp bıraktırdık. Doktora gitmeyi de ilaçları da. Yaramaz olsun başarısız olsun bizim olsun dedik :1:

Neyse çok konuştum ben. Benim konuma döndü konu :1: Benim gördüğüm az çok bütün çocuklar böyle bir değişik bu yaş grubunda. Bunu da ben artık çocuk yetiştirme tarzımızın değişmesine bağlıyorum biraz da. Ne biliyim sen daha iyi bilirsin daha iyi karşılaştırırsın. Daha çok çocuk gözlemliyorsun. Mesela benim kardeşim din dersinde öğretmenine Allahın varlığını yokluğunu sorgulayan tuhaf sorular sorduğu için disipline gitmiş. Bunu sorgulaması evet farklılık göstergesi ama din öğretmenine konuşacak cesareti bulması sanki şımarıklık gibi.

Dediğim gibi çok bildiğimden söylemiyorum da. Ulan diyorum madem o kadar zekisin. Gel de şu geometri sorusunu çöz. Yok tık yok :27:

Küçükken bize ne yedirmişler:26: niye hepimiz kalem diyoruz:44: anneme hesap sormam lazım muhallebiyle tarhanayla mı büyüttü beni acaba:ssz:

Çocuğum seni mamayla besledim demişti, kandırmış olabilir mi:44: annnneeeeeeeeee:9:

Bir çocuğun zekasının ortaya çıkması için psikiyatrik sorunlarının olmaması gerekiyor. Bende odaklanma sorunu vardı hiç ders dinlediğim hatırlamıyorum .Sosyal fobi vardı anksiyete vardı derslerini ite kaka zorla geçtim
Ama üniversite sınavında matematik ve fizik sorularını kaçırmadığım için 2001 inci sıradan tıp Fakültesine girmiştim
zaman içersinde kendimi tedavi etmeyi öğrendim ve normal Zekalıların kervanına katıldım diyelim matematik zekası başka bir işime yaramadı çünkü
Özetle hergün kola içen ve hormonları bozulan bir çocuğun zeki olması mümkün değil.

Einstein disleksiydi bildiğim kadarıyla. Bahsettiğin filmde izledim.. Edison ve daha bir sürü ünlü bilim adamını sayıyordu aamir khan.

İzledik o filmi. Kardeşim izlerken çok ağlıyor kendini disleksi sanıyor. Sonra yaramazlıklarına haylazlıklarına kılıf buluyor. :) Annem de hazır zaten onu iyi güzel görmeye. Ay yine başladım bizim yaramazı eleştirmeye ben. Benim konularımda da var eski. Kardeşim çooook zor çoook başka bir çocuk. Okuma yazmada bir problemi yok. Genetik galiba bizde. Ben 4 yaşımda o da 5 yaşında öğrendi okumayı. Okula gittiğinde biliyordu her şeyi. Ama okula hiiiiç uyum sağlayamadı. Bense tam okul için yaratılmış hatunum. Bu pislik sistemin insanıyım ben. Gelsin öss gitsin kpss bana :27: Anlayamıyorum. Çok eleştiriyorum çok zorluyorum. Aramızda da 13 yaş var.

Benim kardeşcağız 5. sınıfa kadar derslere girmedi. Bahçelerde dolandı. Öğretmeni çekemiyordu artık. Dersteyken sıranın altına girer kitabını eline alır öyle dinlerdi dersi. Şimdi 7de bütün sınıf toplu fotoğraflara bak herkes düzgünce gülümser benim kardeşim ordan malca bir hareket çeker fotoğraf makinesine. Ben çoğu şeyi küçük çocuk olmasına ve şımarıklığa bağlıyorum.

Ritalin kullandı bir dönem. Biz çok geçtik bu yollardan. Uzun süre çapada bir profesöre gittik. Sözel zekası çok üstün çıkıyordu. Car car dil pabuç kadar her şeye lafı var zaten. 100den fazla hikaye yazmıştır şimdiye kadar. doktoru bazı ilaçlar vermeye başlayınca ve bizim oğlan onları kullanıp çok durgunlaşınca acıyıp bıraktırdık. Doktora gitmeyi de ilaçları da. Yaramaz olsun başarısız olsun bizim olsun dedik :1:

Neyse çok konuştum ben. Benim konuma döndü konu :1: Benim gördüğüm az çok bütün çocuklar böyle bir değişik bu yaş grubunda. Bunu da ben artık çocuk yetiştirme tarzımızın değişmesine bağlıyorum biraz da. Ne biliyim sen daha iyi bilirsin daha iyi karşılaştırırsın. Daha çok çocuk gözlemliyorsun. Mesela benim kardeşim din dersinde öğretmenine Allahın varlığını yokluğunu sorgulayan tuhaf sorular sorduğu için disipline gitmiş. Bunu sorgulaması evet farklılık göstergesi ama din öğretmenine konuşacak cesareti bulması sanki şımarıklık gibi.

Dediğim gibi çok bildiğimden söylemiyorum da. Ulan diyorum madem o kadar zekisin. Gel de şu geometri sorusunu çöz. Yok tık yok :27:

din kültürü öğretmenine onu sorması aslında en büyük zeka belirtisi canım..çünkü sorguluyor..doğmatik değil..bizim gibi (84 doğumluyum ve bizlerin ezik bir nesil olduğunu düşünüyorum) öğretmeni ne derse yapanlardan değil..neden dediğinde haklısın çünkü eğitim anlayışı değişti..çok da güzel oldu ..sorgulayan bir nesil en güzelidir..ben annem ne gidirirse ne alırsa ok diyen bir çocuktum..ama benım 3 bucuk yasımdakı oğlum kıyafet secıyor bu bana yakısmadı dıyor..tercıhlerı var..toplum ıcınde dans edıp sarkı soyleyebılıyor ama ben ılkokulda sınıfta sarkı soyledıgımı hatırlamıyorum cunku ozguvensız buyumusum ..unıversıteye kadar asamadım bunu ..su an 30 yasımdayım cok sukur astım .öğretmenım ve öğrencılerım de cok ozgurdur sınıfımda ..ozguvenlerını ortaya cıkaracak etkınlıklere cok agırlık verırım o da benım cocuklugumdakı ezıklıkten kaynaklanıyor herhalde ..ama evet bıraz bılmıslık var bu nesılde ..ama bence öle olsunlar ..sorgulayan arastıran cocuklar lazım bıze..kardesın resmen uyum problemı yasamıs..okumayı ogrenmesı kotu etkılemıs sıkılmıs okulda..duzene karsı kurallara karsı olması zeki çocukların en buyuk ozellıgı..arkadasımın oğlu da öle ustun zeka cıktı..oğretmenler hep sıkayetcı..resım dersınde kagıda yapmak yerıne yere cızıyormus..ogretmen kızıyo tabı..ama dr bunu soyle açıklıyor kagıdın boyutu tatmın etmıyor cocugu 3. boyutlu calısmak ıstıyor dıyor..ama bunu anlayan egıtımcı cok az..kardesın gelecekte sözel becerısını ıfade edecek bı meslek secmelı..ne guzel kıtaplar yazmıs keşke bu becerısını estekleyıcı bı alana yonlendırsenız..tıyatro sınema televızyon vb.

Küçükken bize ne yedirmişler:26: niye hepimiz kalem diyoruz:44: anneme hesap sormam lazım muhallebiyle tarhanayla mı büyüttü beni acaba:ssz:

Çocuğum seni mamayla besledim demişti, kandırmış olabilir mi:44: annnneeeeeeeeee:9:

vallahi yeni nesilin zeki olması çok normal hamılelıkten bu yana folik asit ,balık yağı,vb. takvıyelerle oluştular..bizim zamanımızda folik asit falan almamış annelerimiz allah ne verdiyse:1::1::1::1:

Back
X