Einstein disleksiydi bildiğim kadarıyla. Bahsettiğin filmde izledim.. Edison ve daha bir sürü ünlü bilim adamını sayıyordu aamir khan.
İzledik o filmi. Kardeşim izlerken çok ağlıyor kendini disleksi sanıyor. Sonra yaramazlıklarına haylazlıklarına kılıf buluyor. :) Annem de hazır zaten onu iyi güzel görmeye. Ay yine başladım bizim yaramazı eleştirmeye ben. Benim konularımda da var eski. Kardeşim çooook zor çoook başka bir çocuk. Okuma yazmada bir problemi yok. Genetik galiba bizde. Ben 4 yaşımda o da 5 yaşında öğrendi okumayı. Okula gittiğinde biliyordu her şeyi. Ama okula hiiiiç uyum sağlayamadı. Bense tam okul için yaratılmış hatunum. Bu pislik sistemin insanıyım ben. Gelsin öss gitsin kpss bana

Anlayamıyorum. Çok eleştiriyorum çok zorluyorum. Aramızda da 13 yaş var.
Benim kardeşcağız 5. sınıfa kadar derslere girmedi. Bahçelerde dolandı. Öğretmeni çekemiyordu artık. Dersteyken sıranın altına girer kitabını eline alır öyle dinlerdi dersi. Şimdi 7de bütün sınıf toplu fotoğraflara bak herkes düzgünce gülümser benim kardeşim ordan malca bir hareket çeker fotoğraf makinesine. Ben çoğu şeyi küçük çocuk olmasına ve şımarıklığa bağlıyorum.
Ritalin kullandı bir dönem. Biz çok geçtik bu yollardan. Uzun süre çapada bir profesöre gittik. Sözel zekası çok üstün çıkıyordu. Car car dil pabuç kadar her şeye lafı var zaten. 100den fazla hikaye yazmıştır şimdiye kadar. doktoru bazı ilaçlar vermeye başlayınca ve bizim oğlan onları kullanıp çok durgunlaşınca acıyıp bıraktırdık. Doktora gitmeyi de ilaçları da. Yaramaz olsun başarısız olsun bizim olsun dedik
Neyse çok konuştum ben. Benim konuma döndü konu

Benim gördüğüm az çok bütün çocuklar böyle bir değişik bu yaş grubunda. Bunu da ben artık çocuk yetiştirme tarzımızın değişmesine bağlıyorum biraz da. Ne biliyim sen daha iyi bilirsin daha iyi karşılaştırırsın. Daha çok çocuk gözlemliyorsun. Mesela benim kardeşim din dersinde öğretmenine Allahın varlığını yokluğunu sorgulayan tuhaf sorular sorduğu için disipline gitmiş. Bunu sorgulaması evet farklılık göstergesi ama din öğretmenine konuşacak cesareti bulması sanki şımarıklık gibi.
Dediğim gibi çok bildiğimden söylemiyorum da. Ulan diyorum madem o kadar zekisin. Gel de şu geometri sorusunu çöz. Yok tık yok