O ev senin değil !

eskiden kadınlar boşanma sözcüğünü kullanırdı şimdi erkekler kullanmaya başladı.ne kadar garip..başları sıkıştığı anda bir tehdit,güç gösterisi,boşanırım naraları...ne kadar çirkin ya,ne kadar güçsüz bir insan davranışı..eğer bir sorunm varsa al eşini karşına,konuş..

yakında "ben anneme gidiyorum" deyip evi de terk ederlerse şaşırmıycam..

eşin çok ayıp etmiş,çok yanlış davranmış..

Eşiniz densizlik yapmış.aranızda ne gecerse geçsin eşlerin böyle kırıcı konuşmaları hoş değil.çok erken yüz göz oluyorsunuz sonra arkası geliyor olayın.üzülme sağlam dur blöf yapıyor,boşanmak o kadar kolaymı.Bence blöfüne blöfle karşılık var zayıflık gösterme.

eskiden kadınlar boşanma sözcüğünü kullanırdı şimdi erkekler kullanmaya başladı.ne kadar garip..başları sıkıştığı anda bir tehdit,güç gösterisi,boşanırım naraları...ne kadar çirkin ya,ne kadar güçsüz bir insan davranışı..eğer bir sorunm varsa al eşini karşına,konuş..

yakında "ben anneme gidiyorum" deyip evi de terk ederlerse şaşırmıycam..

eşin çok ayıp etmiş,çok yanlış davranmış..

Çünkü kadın erkeğe sadece duygusal anlamda bağımlı. Kadını tek vurabilecekleri şey evlilik.

Çok zor bir durum senin için. Ben evli değilim ama bana bu söz söylenmiş olsaydı eminim eşimden çok soğurdum ve 7 yıl geçmişiniz var sizin 2.5 aylık evlisiniz cicim aylarında bunun olmaması gerek.Ama bunu size söylemesinde bence yetiştirilme tarzı çok büyük bazı ailelerde böyle örf ve adetler vardır ya hani sadece damat tarafı gider sırtına vurulur bilmem ne işte böyle yetişme tarzından dolayı oluyor bu. Söylediğine göre kayınvaliden de daha önce sana bunu söylemiş eşin onun dolduruşuna da gelmiş olabilir.

Daha iki hafta önce ablam evlendi.Ben eşim yengem kuzenim iki tane bir de kızım gittik bıraktık ablamı.Ne var bunda?Bence çok da güzel bi şey.Eğer biz gitmeseydik önce kayınvalidesinin evine gidildi orada yalnız yalnız oturacaktı.Zaten evden ayrılmanın hüznü var biz destek olduk sonuçta.Çok terbiyesiz bir adam kusuruma bakmayın

ben eskişehirden izmite geldim ve nikah oldu düğün yaptırmadım nikahdan sonra benim ailem ve eşimin ailesinden bir iki kişi bizimle evimize geldiler oturdular 5 dk falan oturdulşar bir meyvasuyu içim kalktılar ve ne benim nede eşimin hiç rahatsızlığı olmadı biz 1.5 sene beraberdik şimdi 3 aylık evliyiz eşin bence evlilikden korkuyorduysa psikolojisi de bozulmuş olabilir ama bozuk gibi görünüyor şimdi biraz kendi haline bırak bence yanlışına varacaktır

yapılan yanlış değil, bin sene öncesinin adetlerini gütmeye gerek yok, 1 ay olmadı kankam evlendi nikahtan sonra sende gel kayınvalidemlere sıkılırım dedi, tamam dedim sonra teyzesiyle falan gitmesi gündeme gelince bana gerek kalmadı, 5 dakika ya oturmuşlar ya oturmamışlar patronları aramış sizi almaya geliyoruz yemeğe gidicez diye, gerginliklerini atmışlar yemekte, bu bence çok ince bi davranış, bi jest, ama eminim kaynanası bunu terbiyesizlik olarak algılamıştır, ama umrumuzda mı? değil.

benim kaynanamda benim ağzımı aramıştı annemlerle oturmaya gitmiştik onlara, düğünden sonra buraya gelmezsiniz heralde dimi dedi, kendi evini kastediyo bende hayır dedim testi kıracakmış önümde, bende düğün mekanının önünde kır çıkarken dedim kestirdim attım, Ankarayı bilenler bilir AOÇ'nin ordan ta elvankente gecenin bi yarısı gidilirmi, çıkışta sağolsun kimseye laf ettirmeden arkadaşlar ve kardeşim attılar bizi arabaya eğlenmeye gittik gece 3'e kadar :1:

Eşin sanki birinin dolduruşuna gelmiş gibi göründü gözüme..
Bence söylediklerine itibar etme.
Şimdiki erkekler böyle. Hep tehdit hep tehdit.
Yok başanacakmış, yok başka birini alacakmış..
Denecek laf değil bu evet ama ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin.
Boşver aldırış etme saçma sapan konuşsun dursun sen sus zamanla üzerine titreyecektir.
Susmaya devam et pişman olacaktır.

Belkide susarak altta kalacaksın ama emin ol ki mağlup olan galiptir bu yolda..
Allahım yuvanızı bozmasın.
Sen anlayışlı davran dengesiz işte konuşuyor de çık içinden. Tabi kendi kendine yüzüne söyleme.
İkili tartışmalara girme bu kadar evliliğinizin temellerini atıyorsunuz böyle kötü anılar bırakmayın.
Kadın olan sensin. Al ipleri eline. Konuşturma böyle.
Hakkında hayırlısı olsun canım.

kısa ve net eşin senin aileni küçümsüyor canım seni elde etmek için fazla uğraşmamış sanırım...

Erkek kadını kullanıyorsa kadın da erkeği kullanıyor, ne farkı varki ?
Hala böyle zihniyette olmak böyle konuşmak garip.
Ama bence siz de biraz fazla alınganlik yapmışsınız , bunun namuslu bağdaşacak durumu yok, o sizin helâliniz , namussuzluktur dememiski esınız.
Benim esim bana böyle bı sey dese , kırilirdim ama lafımı yapıştırılp, sen beni degil ben seni kullandım Canim der şakaya verirdim.

7 yıldır çıkıyormuşsunuz..Demek ki 7 yılın birikimi hem sende hem de onda..Yoksa 2,5 ayda bir insan neden "doldum" artık desin?
Önce yaşadıklarınız, sözde nişanda yaşadıklarınız nedir bilemem ama eşinin sözleri çok gereksiz..Peki sen bu süreçte hiç ayrılalım boşanalım dedin mi?
Yani artık "ayrılık" kelimesi kişilerin dilinde laşkalaşıyor gayet sıradan bir hal alıyor da..

eşinizin üslubu çok yanlış ancak bence de dayınızın sizi eve bırakması garip olmuş. belki sizin geleneklerinizle bizimki başka olduğundan garipsemişimdir. evliliğin ilk bir kaç ayında uyum güçlüğü nedeniyle çiftler ağzına boşanmak kelimesini kolayca alıyor. bir kaç ay içinde bu sorunları aşacağınıza inanıyorum.

Daha önce bir sorunumuz yoktu kayınvalidemle ama onun bizimkilerle sorunu vardı. Sürekli bize gidip gelmeleri bir hayli canını sıkmış olmalı ki böyle bir söz söyledi bana. Çok yanlıştı yaptıklerı kız tarafından birinin eve gitmesi bizde ayıp karşılanır dedi. Hatta evdeki misafirler bile söylendi ne o öyle kızımızı yatağına kadar getirdik der gibi dediler. Ama bana kalırsa bu kendi düşüncesiydi. Saygısızlık etmedim yine de. Ama eşim de böyle düşünüyorsa ne diyebilirim ki :( Çok üzüldüm Çok kırıldım... Neymiş kendisi çalşıyormuş uğraştığı sorunlara bakmış... Bu kadar basit mi yaa :(((((

gördünmü bak bunlar evde konuşulmuşki sen yokken hatta belkide yakın zamanda konuşulmuş senınkıde gaza geldı patladı erkekler hemen gaza gelirler zaten kocanla konuşup saygınızı yitirmemenz gerektiğini konuşun bence

Allah şahidimdir ki bugune kadar ne esime nede esimin ailesine bi saygisizlikta bulunmadim. Bunlari haketmedigimi dusunuyorum. Belki oyle soylemek istemedi belki oyle belki boyle ama ben bunu duydum ya olsem de cikmaz icimden. 7 yil boyunca hep susan alttan alan taraf ben oldum. Simdi kendime bakiyorum ayna karsisinda yuzume tukuresim geliyor. Sen boyle olmamaliydin diyorum. Gosterdigin sabir yuzsuzluk olarak acziyet olarak algilaniyorsa vay haline diyorum ve sessiz bir göl gibi icime agliyorum. Bu saatten sonra ne esimi ne de kendimi degistirebilirim ama isterdim ki arkamda duran bir esim olsun annesi yada herhangi bir akrabasi bana veya aileme laf edildiginde cevabini versin isterdim her kadin gibi. Ama olmadi. Galiba aptallik benimki. Ama ne kadar hakli olursak olalim uzulen taraf olduktan sonra ne anlami var ki. Simdi cekip gitsem kime giderim ? Aileme ne derim ? Onlari boylesine bi uzuntu haline sokmak hakkim degil. Simdi ne mi yapiyorum : Susuyorum ve esimin hizmetciligini yapmaya devam ediyorum :((((( maalesef ne haklilik ne de magdurluk birseyi degistirmiyor. Ben boylesine uzulurken onun umurunda mi ? Hayir. Suan da oturmus mac izliyor :((((((

''Düğün bittikten sonra dayınlar seni eve kadar getirdi yuhhh yaa o ne demek öyle alın kızımızı yatak odana kadar getirdik tepe tepe kullan der gibi!!! O kadar üzüldüm ki... Böyle birşey ne demek. Yaptığımız namussuzlukmuydu ki! Evlenmişiz ve yalnız başımıza bizi mahsun gibi bırakmak istemediler dayımlar sağolsun. Eve bırakıp hemen gittiler zaten... Olay büyüdü büyüdü... Ve beni sonuçlarına katlanamayacağın şeyler yapma diyerek bir güzel tehdit de etti. Sonucu neymiş acaba dedim eğer beni boşamayı kastediyorsan tehdit etme yap dedim.

Bizde de böyle adetler yoktur.Ama kırk yıl düşünsem,bu adeti böyle terbiyesizce yorumlamak aklıma gelmezdi.

Ha öte yandan,eşim bana böyle söylese,o zaman da aklıma namussuzluk gelmezdi.
Bu çirkin cümleden,bana namussuz demesi dışında bir sürü kötü mana çıkarabilirdim.

Ayıp ya,cidden ayıp.Hem söylediği ayıp,hem sonrasındaki tavrı.
Hadi bir gaf yaptı diyelim,insan karşısındakinin kırıldığını anlayıp gönlünü alır.
Nikahı bastım,artık verip veriştirebilirim modunda.

İşin zor,eşini epey eğitmen gerekecek.
Allah sabır versin.Kendini ezdirme sakın.

Bizdede gelinin yengesi arkadaşı falan gelir yemek getirirler sonra dönerler bunun nesi yanlış ki.

kısa ve net eşin senin aileni küçümsüyor canım seni elde etmek için fazla uğraşmamış sanırım...

Karşılıklı sevgi varsa 'elde etmekte' ne demek.. Ben bu anlayışı anlamıyorum. Birini seven bir kız o kişiye çektirince mi ailesi ve kendisi değerli oluyor?

Ezberbozan eşinin bu tepkisinin altında başka birikmişliklerde olmalı. Sizde de var sanırım bu durum. 2,5 ay, henüz çok erken değil mi? İkinizde yorulmuşsunuz ki birbirinizi alttan alamıyorsunuz ve pireyi deve yapıyorsunuz.

arkadaşlar böyle konularda yorum yaparken korkuyorum artık, bende yeni evli olduğum için özellikle yeni evli arkadaşların konularını takip ediyorum bugünde aniden değişen eşim başlıklı konuda bikaç yorum yaptım ama konu sahibi sonunda eşim sinirle söyledi dedi ağzımın payını aldım, şimdide kendini ezdirme gibilerinden bişey söylicem sonra birileri çıkıp yeni evlilikte normal annelerimiz neler çekmiş bizde çekcez falan dicek, cilve yap naz yap falan dicekler sinirim zıplıcak, sinirden söylemiştir diyim bari çünkü korkuyorum konu sonuna doğru koca sütten çıkma ak kaşık olacak diye

Agzımızın payını alsak da susmayalım arkadaşım :)
En azından belki birileri bir şeylerin farkına varır...
Kötü biz olalım ama susmayalım,
evliliğin bu olmadıgını anlatalım insanlara...

Evet okudum konuyu, ben sana ve cudana'ya yazılanları görünce direkt
kapattım sayfayı, çıktım.

Ama ezberbozan öyle değil ,hatta kıyamam çok umutsuz konuşuyor...
Hatta sanırsam biraz yumuşak başlı. O yüzden üstüne gelebilmişler.
Öncelikle eşine durumu net ifade edip, dayılarının iyi niyetini belirtmesi,
sonra da eşinin adımını beklemesi gerekli sanki... Umarım hallolur ve
bir daha böyle konular olmaz aralarında. Eşinin biraz üslup frenlemesi
gerekiyor. Egolarını da törpülemesi...

Çok haklısın gülenyelken...

Allah şahidimdir ki bugune kadar ne esime nede esimin ailesine bi saygisizlikta bulunmadim. Bunlari haketmedigimi dusunuyorum. Belki oyle soylemek istemedi belki oyle belki boyle ama ben bunu duydum ya olsem de cikmaz icimden. 7 yil boyunca hep susan alttan alan taraf ben oldum. Simdi kendime bakiyorum ayna karsisinda yuzume tukuresim geliyor. Sen boyle olmamaliydin diyorum. Gosterdigin sabir yuzsuzluk olarak acziyet olarak algilaniyorsa vay haline diyorum ve sessiz bir göl gibi icime agliyorum. Bu saatten sonra ne esimi ne de kendimi degistirebilirim ama isterdim ki arkamda duran bir esim olsun annesi yada herhangi bir akrabasi bana veya aileme laf edildiginde cevabini versin isterdim her kadin gibi. Ama olmadi. Galiba aptallik benimki. Ama ne kadar hakli olursak olalim uzulen taraf olduktan sonra ne anlami var ki. Simdi cekip gitsem kime giderim ? Aileme ne derim ? Onlari boylesine bi uzuntu haline sokmak hakkim degil. Simdi ne mi yapiyorum : Susuyorum ve esimin hizmetciligini yapmaya devam ediyorum :((((( maalesef ne haklilik ne de magdurluk birseyi degistirmiyor. Ben boylesine uzulurken onun umurunda mi ? Hayir. Suan da oturmus mac izliyor :((((((

İşte diğer konuda söylemek istediğim de buydu.
Siz de 7 yıl boyunca eşinizi tanımışsınız, hep alttan alan, ezilen taraf olmuşsunuz,
Tüm yaşananların tek sebebi bu.

Bakın evlenmeden önce yaşananlar evlendikten sonra boyut degiştirmemiş aslında...
Eşiniz hep aynıymış
evlendikten sonra dozunu arttırmış.

Hep söylüyorum evliliklerde işin içine sen ben girdi mi o evlilik temelden sarsılıyor...

eşinin uslubu gerçekten kırıcı ama bu adam hep böyle değildi herhalde yoksa 7 yılnasıl katlanılır onun buduruma getiren sebepler olmalı yanı bu yazdıkların eksik gibi yinede boşanma kelimesını kullanmak için çok erken nasıl bukadar yoruldunuz onuda anlamadım bukadarcık sürede asıl herşey yenı başlıyor aslında neyse allah geçim versın inş aranızdaki sorunlar en kısa zamanda çözümlenir

Back
X