o gelinin yerinde olmak istemezdim....

valla cemrecim düğün geldi geçti de kızın bundan sonraki ahvali beni üzdü açıkçası...
zaten bu konuyu açmamdaki sebep de buydu, yani benim şüphelerim yersizmiydi, yoksa herkes benim gibimi düşnecek diye ve malesef haklı çıktım...
her yorum yazan o kızın art niyetli ve damada ilgisi olduğu yönünde....
inşallah olmaz ama düğün geldi geçti diyemiyorum çünkü dip dibe oturuyorlar...tamam damat gelini ikna etmek için zamanında çok çabalamış evlenebilmek için....ama ne bileyim hevesi geçince taşlar yerine oturunca yeni deryalara yelken açmak isteyebilirmi acaba damat...yakışıklılığına güvenip de her istediğimi elde ederim tarzında düşünürmü acaba diyorum...
evlendiği kız nasılsa benim evde bana ait nasılsa garanti yenilere göz atmalı dermi acaba...gelinin ablasıyla benim korkum bu yönde...
o kızda sürekli diplerinde hem komşu hem akraba, gencecik çıtır güzellik de var, eğer kızın mezhebi genişse (şu durumda geniş gibi gözüküyor) evli olduğuna falan bakmayıp sırf gönül eğlendirmek için kötü bişey yapar da yuvaları bozulurmu diye...bütün merakımız bu yöndeydi...inşallah olmaz ama bunca kişi yanlış fikir yürütmez dimi...herkes aynı şeyi yorumladı..
hayırlısı bakalım...

damatla hiç konuşmuşlar mı bu konuyu biliyo musun
damat kızın bu davranışını kendi üstüne alınıp havaya girebilir
ama bi tarafan da karısını seviyo bence hem o kadar uğraşmış ikna etmek için
eğer o kıza bi hoşlantı bi ilgisi olsa zaten en önce onu isterlerdi komşusuymuş akrabasıymış
kız da hemen atlardı istiyorum diye evlenirlerdi

ama öyle bi durum yoktu bence damat bilmiyodu belki ama şimdi aklında mutlaka bi şüphe vardır
gelinin yapması gereken hem onlarla mesafeli olmak hemde kocasına bu konudan hiç bahsetmemek
yoksa ilgisi olmasa bile söyleye söyleye bi ilgi duyabilir yani
hani derler durup dururken aklına sokma diye

bu arada damat neden boşanmıştı karısından inş aldatma vs değildir yoksa durum kötü yani

Son düzenleme:
Allah ım Allahım ne gıcık :) ama hemen hemen her düğünde böyleleriyle karsılıyorum maalesef nedense bi gelinden daha güzel olma çabası oluyor genç kızlarımızda:) ßende az çOk bozuLurdum ama öyle ağlıcak gözlerim dolucak kadar değill :) sevdiğim mutluyum sonuçta onun kollarında dans ediyorum ve kimin gelin olduğunu herkez zaten biliyor:) güzellikte okadar önemli bişe olmasa gerek :) süslenmeden gelseymiş de güzelim diye süzülseymiş madem kadar güveniyor kendine :)

ufacık bir sürtüşmeden bu kadar intikam almaya kadar uzamaz sanırım konu , büyük ihtimal başka şeyler var ortada . sizin düşündüğünüz tarzda birşeyler olabilir, ben gelinin yerinde olsam inadına umursamam yada öyle görünmeye çalışırdım. gelinin de bu kadar gözleri dolduğuna göre birşeyler biliyor yada hissediyormu ki

Gazelcim ben bu konudan sunu anladim birazda gelin hanim biraz sessiz gibime geliyor.İnan boyle olursa evliliginde cok ezilir.Karsi taraf damadin hem akrabasi hemdekapi komsusu bu kiz onlarin evine zirt pirt gider artik zaten cok icli dislilarmis kizcagiz kayinvalidesinede soylesene sonuc yine ayni olur zaten kayinvalidesiyle paylasamaz gibime geldi sert mizacli diyorsun.Gelin hanim altli ustu oturacakmis yatmadan yatmaya evine gider evini otel gibi kullanir kesin o yuzden o evde gelinin sozunu pek dinleyen olmaz ins damat kiza iyi davranir.

Gelin hiç üzülmesin kimse gelini kınamaz hafif meşrep davranıp da bu şekilde bir tavır takınan hiç bir kadının iyi anılacağını sanmıyorum.
Kız yuvasını kurmuş Allah mesut etsin ama, o hareketleri yapan kızın bundan sonra hiç de iyi bir maziyle anılacağını ve kaliteli yad edileceğini sanmıyorum.

Açıkçası ben öyle bir kız görsem kimseye kefil olmam o kız için.
Eşini ailesini rezil eder bu tür insanlar.

Bu tipler çok malesef.Eşimin amcasının oğlu evlendi.Görümce bembeyaz bi elbise gelin başı ve gelin tacıyla salındı durdu düğünde.Evli iki çocuklu kocaman kadın bi de:19: Gelin biraz bozuldu ama yüzü düşmedi Allahtan.

Gelin hanım üzülmesin aklı başında herkes o kıza gülmüştür.Biz o düğünde görümceye çok gülmüştük:1:

Bu tipler çok malesef.Eşimin amcasının oğlu evlendi.Görümce bembeyaz bi elbise gelin başı ve gelin tacıyla salındı durdu düğünde.Evli iki çocuklu kocaman kadın bi de:19: Gelin biraz bozuldu ama yüzü düşmedi Allahtan.

Gelin hanım üzülmesin aklı başında herkes o kıza gülmüştür.Biz o düğünde görümceye çok gülmüştük:1:

insan görümceye filan sinirlenebilir de bu kadar canını acıtmaz yani
çünkü görümcenin damada ilgisi olma ihtimali yok en azından
ama burda durum öyle değil maalesef

damatla hiç konuşmuşlar mı bu konuyu biliyo musun
damat kızın bu davranışını kendi üstüne alınıp havaya girebilir
ama bi tarafan da karısını seviyo bence hem o kadar uğraşmış ikna etmek için
eğer o kıza bi hoşlantı bi ilgisi olsa zaten en önce onu isterlerdi komşusuymuş akrabasıymış
kız da hemen atlardı istiyorum diye evlenirlerdi

ama öyle bi durum yoktu bence damat bilmiyodu belki ama şimdi aklında mutlaka bi şüphe vardır
gelinin yapması gereken hem onlarla mesafeli olmak hemde kocasına bu konudan hiç bahsetmemek
yoksa ilgisi olmasa bile söyleye söyleye bi ilgi duyabilir yani
hani derler durup dururken aklına sokma diye

bu arada damat neden boşanmıştı karısından inş aldatma vs değildir yoksa durum kötü yani

valla simoncum damadın neden boşandığını bilmiyorum, damadın evliliği zaten çok kısa sürmüş 5 ay kadar...neden olduğunu bilmiyorum ama inşallah aldatma durumları değildir...
gelinin evliliği de zaten baştan beri olmayacağı belliydi aileler ısrar etti bi nevi zoraki evlilikti... baya sürtüşmeli geçti gelinin ilk eşi pek sağlam ayakkabı değilmiş bildiğim kadarıyla, alkol durumları da varmış çalışmıyormuş, bildiğin tembel koca işte...zaten aldatma gibi bişeyler oldu onlarda, alkol var iş güç yok nolcak o insandan oda beklenirdi zaten...
damadın ne biliyim pek gözü dışarda değil gibi abdestli namazlı ama tabi beşer şaşar demişler inşallah olmaz...
bizim toplumumuzda şöyle bi olgu varya hani çok yakışıklı kocaya güvenilmez vs gibi...
damadın bukadar yakışıklı boylu poslu olması sanırım hepimizde direk akla bunu getirdi düğün esnasında...
üstüne üstlük birde o kızın bu tarz tavırları bi nevi eminmişiz gibi hissettirdi...inşallah biz yanılıyoruzdur...

bugün görüştüm arkadaşımla, yani ablasıyla...durumlar nasıl dedim, iyi gibi şöyle dedi...kardeşin nasıl dedim, fena değil yüzü gülüyor ama o kız sürekli gözümüzün önünde sinir oluyorum ben patlayacam dedi...
düğün faslı bitmedi mi hala ne diye geliyor bu kız dedim...gelinin çeyizini yerleştirmeye geldiler diyo...bunların adetlerinde çeyiz serilirmiş gelinin evine, düğünden hemen sonra da akrabaların genç kızları falan toplaşır o serilern çeyizleri toplarlar evi standart haline getirirlermiş...sonra pastalı börekli çay ikram edilir o gün full orda geçirilirmiş...
maşallah sizinde ne adetiniz varmış, geline bi nefes aldırmadınız dedim :)
adet işte diyo...damat nerelerde dedim..bugün işbaşı yapmış yazık ona da üzüldüm...evleniyor ama ertesi güne işe gidiyor düğün izni vermemişler..o yüzden balayına falan gidemediler zaten....

Son düzenleme:
kıza biraz ters davransalar yüz bulup gelemez bence
inş adet faslı bitice de dakka başı eve gelmeye kalkmaz
gelin söylemese bile ablası ters davransın
hatta düğünde çok ayıp ettiğini de söylesin bence
içlerinde kalıcana yüzüne karşı söylesinler

kıza biraz ters davransalar yüz bulup gelemez bence
inş adet faslı bitice de dakka başı eve gelmeye kalkmaz
gelin söylemese bile ablası ters davransın
hatta düğünde çok ayıp ettiğini de söylesin bence
içlerinde kalıcana yüzüne karşı söylesinler

canım ablası zaten evli ve aynı şehirde değil, ayda yılda bir görüşürlerse de veya ablası gelse bile ancak günü birlik kalır gider...
ablasının pek işlevi olamaz sanırım...yine iş gelinde bitiyor ama oda çok hanım hanımcık öyle dişli bişey değil hakkından gelebileceğini sanmıyorum...dünden beri üzülüyorum kızcağıza...

canım ablası zaten evli ve aynı şehirde değil, ayda yılda bir görüşürlerse de veya ablası gelse bile ancak günü birlik kalır gider...
ablasının pek işlevi olamaz sanırım...yine iş gelinde bitiyor ama oda çok hanım hanımcık öyle dişli bişey değil hakkından gelebileceğini sanmıyorum...dünden beri üzülüyorum kızcağıza...

o zaman kendi biraz dişli olacak yoksa ezilir kalır valla

valla ben o gelinin arkadaşı vs olsaydım yemin ederim şöyle kıvamlı koyu renk bi içeçeği o oynarken elbisesine boca ederdim.

cidden yapardım bunu.

haketmiş yani :47: fısss diye sönerdi o dakika :47::21::21:

Back
X