o günden sonra eşimle düşman oldum

Aynı sorun bizde de yaşanmıştı. Oğluma hamileyken ama bizim kayınpeder ya da kayınvalideden kaynaklı değil tamamen eşimin lüzumsuz halası yüzünden sorun çıkmıştı. Erkek olacağını duyduğu an ismini eşimin dedisinin ve babasının ismini verelim iki isim olsun dedi. Yani kayınpederimin ve onun babasının neden eşimin dedesi ölmüş ismini o yüzden benim oğluma koymak istiyormuş. Bende tüm aile fertlerinin yanında hatta sülale diyelim kimse kusura bakmasın kayınpederim kendi isminin koyulmasını istemiyor (bu konuşma daha önce aile arasında geçmişti ve ben sormuştum o da hayır kızım ne gerek var bir ailede iki tane aynı isim demişti) eşimin dedesinin ismine gelince Allah rahmet eylesin ben ölen bir insanın ismini vermek istemiyorum çocuğuma. Öyle bir niyetim olsaydı kendi dedesinin (benim babam o da rahmetli oldu) onun ismini düşünürdüm. Neticede babasının dedesine gelene kadar kendi dedesi de var rahmetli olan. Kimse kusura bakmasın kardeşinin ismini kızım koyacak o hangi ismi isterse biz karar aldım eşimle karışmayacağız dedim. Ve kızım bir gün babasına baba kardeşimin ismini EFE koyalım mı çok hoşuma gidiyor dedi. Ve oğlumun doğduğunun ertesi günü eşim hiç kimseye tek kelime etmeden ve sormadan gidip kimliğini çıkarmıştı oğlumun ve adı EFE yazıyordu. :)))

öncelikle haklısın ama utku da ortalama bir isim. daha farklı isimler de koyabilirdi. abdülrezzak, abdülmüttalip vs vs vs...
en azından hafifletici bir isim.
bizim işçilerden birinin eşi doğum yaptı geçende... çikolata dağıtıyor. adı ne oldu dedim. babamın adını koydum dedi. neymiş babanın adı dedim: feyzullah dedi.
en azından böyle bir şey değil:34:

Ne kadar luzumsuz insanlar.9 ay sen karninda tasi,butun skntiyi sen cek.onlar isim mevzusuna atilsinlar hemen.valla ben gelemezdim boyle seylere.banada bi kackere yok sudenaz olsun,yok yusra olsun dediler.yok dedim ismi nehir olucak.isimler guzel ama biraz emrivaki yapmak istediler.benim esim onlarin dedigi ismi koysaydi hayatta affetmezdim onu.

bende kızıma hamileken eşimin ailesi kızıma isim arıyo kayınvalidemin adı olsun dediler ben hiç tepki vermedim neyse kızım doğdu daha hastanedeyiz görümcem anneme aslında adı amine olsun demiş peygamber efendimizin annesinin adı diye annemde kızım ne isterse o olur demiş tabiki benim istediğim oldu 2. olaya bakın kızım daha 3 aylıkken eşimin kardeşi vefat etti o sırada eltim hamile ve oğlu olacak görümcem tutturmuş bana diyoki oğlun olursa adı rahmetli kaynımın adı olacakmış bende o an bişey demedim acıları büyük diye şimdi yine hep aynı şeyi tekrarlıyo eltimin oğlu oldu adı rahmetlinin adı oldu yanına bi isim tabiki bana öyle söylediğinde sinirim zıplıyo çünkü eltime hiç demedi sizce yine söylerse ne demeliyim ?

bende kızıma hamileken eşimin ailesi kızıma isim arıyo kayınvalidemin adı olsun dediler ben hiç tepki vermedim neyse kızım doğdu daha hastanedeyiz görümcem anneme aslında adı amine olsun demiş peygamber efendimizin annesinin adı diye annemde kızım ne isterse o olur demiş tabiki benim istediğim oldu 2. olaya bakın kızım daha 3 aylıkken eşimin kardeşi vefat etti o sırada eltim hamile ve oğlu olacak görümcem tutturmuş bana diyoki oğlun olursa adı rahmetli kaynımın adı olacakmış bende o an bişey demedim acıları büyük diye şimdi yine hep aynı şeyi tekrarlıyo eltimin oğlu oldu adı rahmetlinin adı oldu yanına bi isim tabiki bana öyle söylediğinde sinirim zıplıyo çünkü eltime hiç demedi sizce yine söylerse ne demeliyim ?

eltinin oğlunun olma kısmına kadar anladım. ondan sonra sen bir kopmuşsun sanki. "rahmetlinin adı oldu yanına bi isim tabi ki" kısmından sonrasını açıklar mısın? nasıl bir cümledir bu?

eltinin oğlunun olma kısmına kadar anladım. ondan sonra sen bir kopmuşsun sanki. "rahmetlinin adı oldu yanına bi isim tabi ki" kısmından sonrasını açıklar mısın? nasıl bir cümledir bu?

şunu demek istedim cenaze olayında eltim hamile erkek olacak ona demiyolar rahmetlinin adı olsun diye benim kızım daha kucağımda 3 aylık bidahine erkek olursa adı rahmetlinin adı olsun diyolar benim canımı sıkan nokta daha ben yeni doğum yapmışım 2.olacakta erkek olcakta isim belirlendi diye hali hazırda eltime söylemiyolar bana söylüyolar diye canım sıklıyor ve hala aynı muhabbet kızım 11 aylık oldu bu arada eltim de doğum yapınca kedni istediği ismin yanına rahmetlini adını koydular görümcem hep aynı şeyi tekrarlıyo işte kırmakta istemiyorum bişey demiyorum pek ne yapmalıyım

isim hakkı Anne ve babaya aittir. onların mutlaka rızası olmalı. sinir oluyorum bindirme şeklinde gelen böyle emrivakilere. benim kp vefat etmiş. ismi de epey eski bi ara onun ismini koyacakmısınız falan dediler. daha günümüze ait bir isim seçmeye çalışıcam dedim. benim babamın adıda eski. madem eski olucak onun adını koyarım . bizim başımızda birde babanne var mustafa olsun falan dedi ona da aynı şekilde dedim isim hakkı anne babaya aittir diye. burda suçlu olan bence eşin. gereğinden fazla taviz vermiş. herşeyine sen katlan bir isim hakkın olmasın. ama UTKU çok güzel bir isim hiç değilse bu tarafından bak. isimlerin kişilerin karakterlerini belirlediklerine çok inanırım ben . Utlu yu da çok severim. hiç mi düşünmediler sütü kesilir lohusanın günahını almayalım diye. ben bunları anlamaıyorum . ve anlamadıkça da sivri dilli gelin olmaya devam edicem ...

davanda haklısın,isim hakkı anne ve babanındır ortak karar verilmesi gerekir,etraftakiler fikir verebilir ama karar anne babanındır tabi o tarafı ayrı ama en azından kayınpeder benım adımı koyun diye diretmemiş utku da güzel bir isim sonuçta

ben 6 ay önce doğum yaptım bi oğlum oldu ve hamilelik sürecinde hep eşimle oğlumuzun isminin ne olacağını kararlaştıralım diye çabaladım durdum ve hemen eşimin babası adını belirledi bile ne eşime söyledi ne benim yüzüme kayınvalideme söyledi oda bize söyledi adını böle koyun diye ben tabi önemsemedim şaka yapıyordur diye doğum zamanı yaklaştıkça ben yine eşime isim bulalım diye çabaladım durdum kendi kendimce ismi anıl koymayı çok istiyordum.. tabi eşim yine hiç aldırış etmedi babasının alınacağını biliyor tabi.:@ doğum yaptıktan 2 gün sonra ismini koyma zamanımız geldi ve ben anıl olsun dedim oda utku olacak dedi çünkü babasının istediği oydu. onca insanın olduğu evde bi odaya girdikk ve başladık kavga etmeye 9 ay boyunca ben taşıdım bebeğimi ben sıkıntısını çektim onu ben doğurdum sen değil ismini baban koyamaz dedim anıl olacak diye direttim oda oğlumun üstüne yemin etti eğer bi tatsızlık çıkarırsan ismi kulağına okunurken seni öldürürüm seni döverim çok fena yaparım bunları duyunca başladım ağlamaya hiç bişey demedim sustum 2 ad olsun bari dedi bende inat ettim 2 adda olmayacak babanın dediği adda olmayacak demeye iyice sinirlerimiz gerildi hemen babasını aradı o evde değildi bakın şimdi olaya:@ "baba utku anıl olsun mu dedi" oda ne desin 2. ek neymiş ole dedi benim oğluma benim 9 ay karnımda taşıdığım sancısını ağrısını benim çektiğim oğluma adını babası koydu:@ cinlerim tepeme çıktı artık olay bitti sadece utku olacak dedi ve konuyu kapattı oğlumun adını kulağına okuyacakları sıra kendimi ağlamamak için çok zor tuttum öyle böyle moralim bozulmamıştı herkes farketmişti ama kimseye hiç bişey diyemedim eşimden o dkdan sonra nefret ettim ona sadece düşman gözüyle baktım halada öyle o günden sonra 1 kez bile özür dilemedi benimde ağzımdan bi kez bile adı çıkmadı o konuyuda hiç açmadım ama içim çok buruk bu konuda:( sizlere derdimi anlatmak istedim arkadaşlar hala çok üzülürüm aklıma geldikçe

çok haklısın, lohusa lohusa çok kötü olmuş.

çok haklısın, lohusa lohusa çok kötü olmuş.
maalesef buna maruz kalan kadın çok ataerkil toplum işte benim kaynanada kendi ismini diretti ama eşim koymadı şükür ben çocuğa kızdığımda sana kızmış olurum dedi ben ne istediysem onu koydurdum ama 2 eltim mecbur koydular koca baskısı kayınbaba baskısı,kaynana baskısı çoktu

Ben bebeğimin babasına bile sormadım ismi ne olsun diye. Sanırım fazlaca despotum :1::1::1:

Bence bebeğe Anıl diye seslen. Oğlun 18 ine gelince de nüfusa ilave ettirir. Hakime basit bir gerekçe sunması yeterli. Herkes Anıl diyor, Uyku olarak kimse bilmiyor. 2 de şahit biter gider.

Son düzenleme:
yazık üzülme, o isimde güzel Allah bir daha erkek bebek nasip ederse onada Anıl ismini verirsiniz. Ölümlü dünyada sıkma canını bebeğinin sana ihtiyacı var

başına geleni okuyunca çok üzüldüm,resmen gözlerim doldu bu nasl vicdan ben 2 yıllık evliyim çocuğumu olmuyo eşimin annesi yeni evliyken torunum erkekse osman olcak dedi bnde kedilerine koy o ismi dedm bya bozuldu ama iyi oldu görümcemde abim annemle babamın ismini koycak dedi o zaman susmuştum çünkü çok çirkef snra kocamın yanında onlara kendi bbamn ismi olcak dedm, yani bastan ezdirmek iyi deil, aşılama yaptırdm şayet tutarsa kendim koyarm,ama bide şunu düşün ben bebek için nler yaptım olmuyo ALlah snden esirgememş vermiş 2, yi koyarsn oluyo böyle şeyler sen anıl diye çağır

Bende doğum yapana kadar sordum eşime isim bul isim bul diye ,doğuma yakın ben baybars istiyorum dedim esimde ege dedi,kv tutturdu (sefer)kocasının adı olsun diye gorumcemin biri babam hasta anne ya olmaz dedi bu seferde tutturdu kv ölen abisinin adı olacakmış ona da yok dedik ozaman ölen amcanin adi dedi sonuc baybarsege oldu ama hala inadından ege diyor baybarsi ben dedimya dili donmuyormus aybars diyor maksat benim dedigimi yapmamak halbuki bırakın ya,surda doguracagimiz (kendiadima konuşuyorum) iki çocuk onuda biz düşünelim yani nolur ..

Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten çok üzüldüm. Hamilelik, lohusalık gibi zor bir süreçte gerçekten çok ayıp etmişler.

Birincisi, eşiniz çok çiğ bir insanmış. Allah size sabır versin.
İkincisi, evet kayınpederiniz hatalı. Ama eşiniz de buna müsade ediyor ki o adam da bu kadar cüretkar davranıyor.
Üçüncüsü, 9 ay boyunca alttan girip üstten çıkıp eşinizi ikna edebelirdiniz. Son anda hiç olmayacak bir zamanda inatlaşmışsınız. Siz de bu konuda hatalısınız.

Neyse en azından Utku da güzel bir isim, ama ben olsam Anıl diye hitap ederdim. Eşime de ömür boyu o günü unutturmazdım, kimseyi de takmazdım.

Ha bu arada eşimden de bunun acısını tatlı tatlı çıkarırdım.

Sevgiler,

Ne kadar saygısız, seviyesiz terbiyesiz hadsiz bir kayınpederiniz varmış.
Ve ne kadar da çiğ bir kocanız.
Kayınpederiniz çok ama çok büyük bir hak almış.
Yazıkk.
Söylenecek çok şey yok.
Keşke siz iki ismi kabul etseydiniz de en azından o isime çağırabilirdiniz çocuğunuzu.
Allah yavrunuzu tüm kötülüklerden korusun.
Dilerim babasının ve onun ailesine benzemez

ben bebeğimin babasına bile sormadım ismi ne olsun diye. Sanırım fazlaca despotum :1::1::1:

Bence bebeğe anıl diye seslen. Oğlun 18 ine gelince de nüfusa ilave ettirir. Hakime basit bir gerekçe sunması yeterli. Herkes anıl diyor, uyku olarak kimse bilmiyor. 2 de şahit biter gider.

hakkaten bende eşime hiç sormamıştım bile kendim koydum ama herkes mutlu oldu..çünkü rahmetli babamla eşimin dedesinin ismi aynı bende onu koydum birde sonuna efe ekledik herkes mutlu oldu..bi de kaynanam herkese eşim için dedesinin ismini koydu çok sevdiği için demez mi bende bozmuyorum için garibim halbuki koymak isteyen kararı veren bendim eşimin kararımı verdikten sonra haberi oldu:):)

buarada konu sahibi gerçekten sana haksızlık yapılmış çok yanlış gerçekten haklısın arkadaşlarında dediği gibi allah tan absurt bir isim değil utku güzel ben severim o ismi

Son düzenleme:
Tavırları çok çirkin eşinizin ve tabi ki annesi olarak istediğiniz ismin konulmasını beklersiniz. Fakat sormak istiyorum. İki isim olsun mu derken bence orta yolu bulmaya çalışmış eşiniz. Ona neden anlamsızca inat ettiniz ki? İkinizin de istediği olurdu işte böyle. Daha mı iyi olmuş sizin istediğiniz isim hiçbir şekilde konulmamış olunca?

Babası zaten istemedi diyeceksiniz büyük ihtimal ama en başında siz de itiraz etmişsiniz ki zaten. Bence siz kabul etseydiniz eşiniz ne yapar eder iki isme ikna ederdi babasını.

Bana kalırsa en mantıklısı iki isim bu işlerde. Annesisiniz, karnınızda taşıyorsunuz emek veriyorsunuz ve haklısınız ama baba olarak onun da hakkı yok mu istediği ismi koydurmaya? Onun isteği, babasının istediği ismi koymak olmuş gerçi ama...

eşinin yaptığı iş değil yerden göğe kadar haklısın bu kadar ana baba kuzusu olnamın ne anlamı var? bi de üzüldüğün konu hassas sonuç da başa bişey olsa zamanla unutulur ama isim her AN hatırlatacak sana bu olayı k.pederin despot eşin de onlarıın sözünden çıkamıyor ne demek rezillik çıkarırım resmen tehdit etmiş seni bebeğini güle güle büyüt üzme kendiniz bebeğinle ilgili em kötü anın bu olsun bundan sonra yüüzünüz hep gülsün işallah

Back
X