Aynı sorun bizde de yaşanmıştı. Oğluma hamileyken ama bizim kayınpeder ya da kayınvalideden kaynaklı değil tamamen eşimin lüzumsuz halası yüzünden sorun çıkmıştı. Erkek olacağını duyduğu an ismini eşimin dedisinin ve babasının ismini verelim iki isim olsun dedi. Yani kayınpederimin ve onun babasının neden eşimin dedesi ölmüş ismini o yüzden benim oğluma koymak istiyormuş. Bende tüm aile fertlerinin yanında hatta sülale diyelim kimse kusura bakmasın kayınpederim kendi isminin koyulmasını istemiyor (bu konuşma daha önce aile arasında geçmişti ve ben sormuştum o da hayır kızım ne gerek var bir ailede iki tane aynı isim demişti) eşimin dedesinin ismine gelince Allah rahmet eylesin ben ölen bir insanın ismini vermek istemiyorum çocuğuma. Öyle bir niyetim olsaydı kendi dedesinin (benim babam o da rahmetli oldu) onun ismini düşünürdüm. Neticede babasının dedesine gelene kadar kendi dedesi de var rahmetli olan. Kimse kusura bakmasın kardeşinin ismini kızım koyacak o hangi ismi isterse biz karar aldım eşimle karışmayacağız dedim. Ve kızım bir gün babasına baba kardeşimin ismini EFE koyalım mı çok hoşuma gidiyor dedi. Ve oğlumun doğduğunun ertesi günü eşim hiç kimseye tek kelime etmeden ve sormadan gidip kimliğini çıkarmıştı oğlumun ve adı EFE yazıyordu. :)))