O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay masallah iletisim problemini ne guzel aşmişsin ona buna sataşarak.
Hangi kanunda yaziyor mesela hayvanlarin mekana girmesi yasak diye:KK45:
Benim kopegimle gittigim mekanlar ana yasa sucu işliyor o zaman vay hayinler
Görevli olanlar evet yasak dediler,size eleştirmek düşmez. Bu ona buna sataşmak değil. Hakkını savunmak.

Daha önce hayvan konusunda insanlarla tartışıp ardına bu konuyu açmanız çok garip tesadüfler silsilesi olmuş adeta. Konuya inanmıyorum zaten aşırı dozda abartı içeriyor ortalığı karıştırmak için açılmış bir konu. "O hayvan değil." dedi öyle mi :KK70: serin hikaye kardeş. :işsiz:
İnanmayabilirsiniz,saygı duyarım. İnandırmak zorunda değilim.

Görevli olanlar evet yasak dediler,size eleştirmek düşmez. Bu ona buna sataşmak değil. Hakkını savunmak.
Gorevlinin belirledigi kural kanun olmuyor onu bu farkedin.
Egitimden bahsetmissiniz bir de, kime egitim verilmesi gerektigi aşikar
Bana eleştirmek dusmezse niye konu actiniz?
O zaman o kadinin kopegine ne giydirdigini de siz eleştiremezsiniz, nasil oldu mu?

Bu arada köpeğimiz sokak köpeği hepimiz çok sevdiğimiz için bizde kendimizden bir parca gibi goruyoruz bazı hayvan severler cocuklari gibi sahiplendigi icin hayvan yada kopek olarak tanimlamayi tercih etmiyor ben bu durumu dogal karsiliyorum

Tamamen yemek yediğiniz mekanın sorumsuzluğu madem köpekle girmek yasak baştan neden içeri almışlar ?hadi kimse görmemiş diyelim içeri girerken ki pek mümkün olduğunu sanmıyorum sonrasında köpek havlayıp etrafı rahatsız ediyorsa neden garsonlar uyarıda bulunmuyorlar ?duymamaları da mümkün değil havlama sesini bu kısımlar biraz tuhaf geldi bana.Köpeğin sahibi yine anlayışlı davranmış bence sonuçta mekanda çalışanların ihmali ve insanlar içeri girip oturmuşlar siz veya başkası rahatsız oldu diye kalkıp gitmek zorunda değiller.

Bu arada köpeğimiz sokak köpeği hepimiz çok sevdiğimiz için bizde kendimizden bir parca gibi goruyoruz bazı hayvan severler cocuklari gibi sahiplendigi icin hayvan yada kopek olarak tanimlamayi tercih etmiyor ben bu durumu dogal karsiliyorum
Tamam da hayvan değil demesi normal mi?? Koyduğu bir isim var diyelim ve ben bunu bilmiyorum. Ne diye hitap etseydim??

Benim eskiden köpeğim vardı ve o aileden biriydi. Nasıl ki insanlar çocuk doguruyorsa bazı insanlar da hayvanları sahiplenip onlara anne baba oluyor. Yemek yenilen yerlere insan yavrusu da girmesin o zaman, ben de onlardan rahatsız oluyorum ağlayıp kafa sisiriyorlar sadece . Hatta apartmanda yaşayanlar çocuk ta doğurmasın çünkü seslerinden uyuyamiyorum. Biz de bu şekilde mi düşünelim? Nasıl ki o bebek yapacak bir şey yok diyorsan, köpek de bir can unutmamak lazım. Sadece şekli insan yavrusundan farklı diye sahiplenen kişinin yavrusu olduğu gerçeğini değiştirmiyor . Orada kadının çocuğu bağırıyor cagiriyor ağlıyor olsa çocuğunuzla gelmeyin yemek yemeye diyebilecek miydiniz? Yoo hayır. Ee ne farkı var? İkisi de can değil mi? Sadece insan diye daha mı üstün oluyor. Hayvanlara karşı bu tahammulsuzlugu anlamadım , anlayamayacagim da. Onların da birer can olduğunu ve sahiplenen kisinin yavrusu olduğunu kabul edin. İlla doğurmak gerekmiyor bir canlıya anne şefkati duymak için.

Nicedays üzgünüm ama bu hakkını savunmaktan ziyade tahammül göstermemek oluyor. Evcil sahibi insanlar zaten dostlarıyla birlikte oturabilecekleri mekan bulmak konusunda sıkıntı çekiyor. O kadın da muhtemelen mekana ilk girdiğinde garsonlar uyarmadığı için orayı dostuyla oturabileceği bir mekan olarak düşündü. Zaten koskoca ömründe kaç kez bir köpekle ay restoranda yemek yemek zorunda kalır ki insan? 1 kez olsun buna tahammül göstermen ve kadına laf atmaman doğru olurdu.

Tamam da hayvan değil demesi normal mi?? Koyduğu bir isim var diyelim ve ben bunu bilmiyorum. Ne diye hitap etseydim??
Onun hayvan tanimi daha başkadir belki. Ayni benim gibi. Kopege kediye hayvan demiyordur da kendini ustun goren başka canlilardir onun icin hayvan, bilemezsiniz.

agresif kişiye daha da agresif davranmissiniz anlatmak istedigim fazla sahiplendikleri ve benimsedikleri için size bu tarz tepki vermiş size haksizsiniz demedim biraz sakin davranmaya çalışın

Onun hayvan tanimi daha başkadir belki. Ayni benim gibi. Kopege kediye hayvan demiyordur da kendini ustun goren başka canlilardir onun icin hayvan, bilemezsiniz.
Karaktersiz, ter kokulu, leş gibi insanların cafelerde yemek yeme hakkı varsa hayvanlar her türlü o cafelerde bulunabilir. Ama konu sahibi kızımız arkadaşlarına ağzını açıp iki kelime söyleyemezken iki günde panter kesilip tüyleri masadan masaya uçan :D köpüş için çata çat laf dalaşına giriyor.:dondurma:

Tabakta insan saci ciksa kavga kiyamet. Yalniz hayvanin kıli dokulse ay aman ne olacak ?
Hayvanin sesinden veya kendinden rahatsizlik duymam ama kıl tüg muhabbetine gelemem.

Ben anlamadım köpeğin tüyleri sizin masaya kadar nasıl geldi? Havaya doğru mu tüy döküyor bu köpekler?
Hayır köpeğim yok da bilemiyorum.

Evde evcil hayvan beslemiyorum. O sorumluluktan kaçıyorum beceremem diye. Hiç bir köpeğin salyası ile içli dışlı olmak istemem. Hatta tv de hayvan belgeseli varken yemek yiyemem böyle de tuhafım. Ama hayvanları çok severim. Keşke bahçem olsa da oğlum bir köpekle büyüse diyorum..

O köpek ne yaptı size? Masanıza mı geldi ayaklarınıza mı sarıldı? Anlayamadım.
Kendi halinde duran köpekten mi rahatsız oldunuz?

Tamam "o hayvan değil" lafı komik ve olmuş. Ama artık kabullenin şu dünya iyisi canlıları.
Sizin kadar yaşamaya hakları var..

Tabakta insan saci ciksa kavga kiyamet. Yalniz hayvanin kıli dokulse ay aman ne olacak ?
Hayvanin sesinden veya kendinden rahatsizlik duymam ama kıl tüg muhabbetine gelemem.
Sesinden çok tüyleri rahatsız etti bizi. Babamın alerjisi var çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X