O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda ki yorumlarda da gördüğüm üzre ülkemizde hayvan sevgisi çok yanlış anlaşılmış
Yaratılanı severim yaratandan ötürü anlayışıyla yaratılan herşeyi sevsek keşke hayvanlara farklı bi bakış açısıyla merhamet oluşturup yan gözle bakana nefret kusma bi elitlik anlayışı sayılıyor gibi
Ben geçmişte yazdığım bir kaç posttan ötürü alındım üstüme.
Fakat anlamadım ne demek istediniz?
Kanatlılarıma evlat dedim diye yan bakmış oldum?
Ya da elit olabilmek onları sevmeye ıkındım?

Onun hayvan tanimi daha başkadir belki. Ayni benim gibi. Kopege kediye hayvan demiyordur da kendini ustun goren başka canlilardir onun icin hayvan, bilemezsiniz.
Onun hayvan tanimina göre mi konusacakti? Bebekle köpeği bir tutuyorsunuz restorana girme hususunda. Cok ilginc ya. Hayvanları sevelim, asla eziyet etmeyelim, ettirmeyelim ama bu kadarı cok fazla. Hijyen kuralları gereği kanunda bu var, neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki

Onun hayvan tanimina göre mi konusacakti? Bebekle köpeği bir tutuyorsunuz restorana girme hususunda. Cok ilginc ya. Hayvanları sevelim, asla eziyet etmeyelim, ettirmeyelim ama bu kadarı cok fazla. Hijyen kuralları gereği kanunda bu var, neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki

Rica ediyorum kanunun o maddesini görmek istiyorum (Yanı hijyen ,restaurant ve köpek üçlüsü). Sizin gibi bilinçli insanlara bu toplumun ihtiyacı var :KK66:

Hayvan hayvandır adı üstünde “evcil hayvan”ın senin.
O hayvan değil demesi çok saçma olmuş. İstediğin kadar seversin insandan çok seversin o ayrı ama hayvan yani sonuçta. Malesef biz insanlar bazı aşağılıklar için “hayvan” yakıştırması yapmasak belki de rahatsız olunmayacak ben bazı insan olamamışlara hayvan denmesinden rahatsızım aslında.

Evde bir hayvanım yok ama sürekli düşünüyorum bir kedi sahiplenmeyi ama yeteri kadar ilgilenebilir miyim diye düşünüyorum. Hayvanlardan eskiden daha çok korkardım küçükken bir köpek tarafından ısırıldım ama şuan temkinli olmakla birlikte sokak köpeklerinden korkmuyorum seviyorum aslında korkarken de seviyordum orası ayrı. Onları saldırganlaştıran da biziz çünkü.

Ancak bazı hayvansever arkadaşlarımın hayvanlarını aşırı sevmediğimizde, korktuğumuzda tepki göstermelerini çok yanlış buluyorum. Aynı şey bebekler içinde geçerli. Mutlaka sevmek zorundayız sanki. Beni evine köpeğimle davet etmeyen beni çağırmasın diyen ya da evine gidince köpeğinden korkan arkadaşa tepki koyanlar tek taraflı bakıyorlar ve hata yapıyorlar. Ben başkasının köpeğinin salyası halıma damlasın istemem ya da yıkanmamış poposunu koltuğumda istemem. Evcil hayvan alırsam bunlar da ancak eldivenle yapabileceğim şeyler olur. Kendi sivilcemi bile peçeteyle sıkabilen biriyim ben çünkü.

Bazı insanlar tiksinebilir, korkabilir ama bu hayvanı sevmediği, cana değer vermediği anlamına gelmez. Ben böceği öldürmeye kıyamam ama aklım çıkar görünce. Candır çünkü. Hayvandan tiksinen insandan tiksinmiyor diye bir şey yok ki. Hayvan kılı kimine insan kılından yeğ, kimine insan kılı hayvan kılından yeğ. Yemekten eşinin kılı çıksa tiksinmezsin belki ama herhangi bir erkek kılı bulsan tiksinirsin. Bu öyle bir durum.

Velhasıl, konu sahibini anlıyorum. Cıyak ciyak çocuğu ağlarken rahat rahat oturanlara da ayar oluyorum millet kafa dinlemeye çıkıyor sizin çocuğunuzu çekmeye değil. Özgürlük başkasının özgürlüğünün kısıtlandığı yerde biter. İki tarafında birbirine biraz hoşgörü biraz anlayış göstermesi gerekiyor.

Bacağıma kadar köpeğini değdirip ve ben korktuğumda bana çemkiriyosa benden anlayış beklemesin. Pardon diyorsa sıkıntı etmem güler geçerim. Karşılıklı hoşgörü!

Burda ki yorumlarda da gördüğüm üzre ülkemizde hayvan sevgisi çok yanlış anlaşılmış
Yaratılanı severim yaratandan ötürü anlayışıyla yaratılan herşeyi sevsek keşke hayvanlara farklı bi bakış açısıyla merhamet oluşturup yan gözle bakana nefret kusma bi elitlik anlayışı sayılıyor gibi

hayvanlara yan gözle bakmak ne demek ben anlamadım.

yani hayvan sevmeyen insandan ben korkuyorum. bakın korkan,alerjisi olan,uzaktan seven filan değil yani "ben hayvan sevmem abi, bana ne, benim oturduğum yerde olmasın, bunları bakım evine bırakın" diyen insandan cidden ürperirim. neden ki? o orada sadece duruyor, sana saldırmıyor, anneni babanı filan öldürmüyor o orada duruyor yani veya yanından geçip gidiyor. tamam sevme, dokunma, evine sokma, çocuğunu yaklaştırma ama hayvanı sevmemek için cidden bir insanın çok kötü şeyler yaşamış olması gerekiyor. o sana karşı bir şey hissetmiyor ki yani sen de ona hissetme niye nefret edip dünyayı sadece kendi kullanabileceğin bir yer haline getiriyorsun?

daha önce hiç "ben bu ağaçları hiç sevmem, ulan bu çiçek kimin bunu bu kafeye kim getirdi, ya garson bey buraya bu çam ağacının dikilmesi yasak değil mi? allam ya" diyen birini görmedim de duymadım da. tamam köpeğime yaklaşmasın, korksun, iğrensin, onun akciğerinde kist olacağını düşünsün ama onu huzursuz etmesin tek istediğim o yani. ben yaratılanı seviyorum sebepsiz, sevmeyeni de seviyorum ama masum bir canlı hakkında böyle ileri geri konuşanı sevmiyorum. elitlik filan değil benim köpeğimi sevmeyebilir ki sevmesinler ben sarılırım ona yumoş yumoş ama böyle "derrrhhhalll atın bunu bu mekandan, anam akciğerlerim su topladı, yav bu benim soluk boruma kaçtı" gibi saçmalayanları cidden sevmiyorum. hayvan sevgisini yanlış mı anlamışım bilemiyorum.

Rica ediyorum kanunun o maddesini görmek istiyorum (Yanı hijyen ,restaurant ve köpek üçlüsü). Sizin gibi bilinçli insanlara bu toplumun ihtiyacı var :KK66:
O kadar hijyenikler ki kimsenin çocuğu yerlerde sürünüp yerleri yalamıyor o kadar işte bu hijyenlik :deli:

Hayvan hayvandır adı üstünde “evcil hayvan”ın senin.
O hayvan değil demesi çok saçma olmuş. İstediğin kadar seversin insandan çok seversin o ayrı ama hayvan yani sonuçta. Malesef biz insanlar bazı aşağılıklar için “hayvan” yakıştırması yapmasak belki de rahatsız olunmayacak ben bazı insan olamamışlara hayvan denmesinden rahatsızım aslında.

Evde bir hayvanım yok ama sürekli düşünüyorum bir kedi sahiplenmeyi ama yeteri kadar ilgilenebilir miyim diye düşünüyorum. Hayvanlardan eskiden daha çok korkardım küçükken bir köpek tarafından ısırıldım ama şuan temkinli olmakla birlikte sokak köpeklerinden korkmuyorum seviyorum aslında korkarken de seviyordum orası ayrı. Onları saldırganlaştıran da biziz çünkü.

Ancak bazı hayvansever arkadaşlarımın hayvanlarını aşırı sevmediğimizde, korktuğumuzda tepki göstermelerini çok yanlış buluyorum. Aynı şey bebekler içinde geçerli. Mutlaka sevmek zorundayız sanki. Beni evine köpeğimle davet etmeyen beni çağırmasın diyen ya da evine gidince köpeğinden korkan arkadaşa tepki koyanlar tek taraflı bakıyorlar ve hata yapıyorlar. Ben başkasının köpeğinin salyası halıma damlasın istemem ya da yıkanmamış poposunu koltuğumda istemem. Evcil hayvan alırsam bunlar da ancak eldivenle yapabileceğim şeyler olur. Kendi sivilcemi bile peçeteyle sıkabilen biriyim ben çünkü.

Bazı insanlar tiksinebilir, korkabilir ama bu hayvanı sevmediği, cana değer vermediği anlamına gelmez. Ben böceği öldürmeye kıyamam ama aklım çıkar görünce. Candır çünkü. Hayvandan tiksinen insandan tiksinmiyor diye bir şey yok ki. Hayvan kılı kimine insan kılından yeğ, kimine insan kılı hayvan kılından yeğ. Yemekten eşinin kılı çıksa tiksinmezsin belki ama herhangi bir erkek kılı bulsan tiksinirsin. Bu öyle bir durum.

Velhasıl, konu sahibini anlıyorum. Cıyak ciyak çocuğu ağlarken rahat rahat oturanlara da ayar oluyorum millet kafa dinlemeye çıkıyor sizin çocuğunuzu çekmeye değil. Özgürlük başkasının özgürlüğünün kısıtlandığı yerde biter. İki tarafında birbirine biraz hoşgörü biraz anlayış göstermesi gerekiyor.

Bacağıma kadar köpeğini değdirip ve ben korktuğumda bana çemkiriyosa benden anlayış beklemesin. Pardon diyorsa sıkıntı etmem güler geçerim. Karşılıklı hoşgörü!
Zaten kırılma noktası o;
Başka masadaki köpek, konu sahibine değiyorsa, o kepek değil, köpek balığıdır. Sivas kangalı mı sanki bu?
Bu olay hayal ürünü.
Tepki de, tepki için evcil nefreti kusup, yan çizmesine.

Bu başlığı açan kişiye asla asla saygı duymuyorum. Bu dünya sadece insanlara ait değil hanımefendi. Çok şey söylemek isterdim ama anlaşılabileceğinden şüpheliyim. Sizler böyle oldukça daha çok anne olmak istiyorum. Çocuğumu doğaya hayvana ve insana daha saygılı şekilde yetiştirip biraz da olsa değişimin parçası olmak istiyorum. Biraz vicdan yahu ne zararları var bu masum canların.

O kadar hijyenikler ki kimsenin çocuğu yerlerde sürünüp yerleri yalamıyor o kadar işte bu hijyenlik :deli:

Ya bizim ülkemiz malesef 1600 sene geride kalmaya mahkum . Konuştuğumuz konulara bak . Valla benim evim evinde hayvanın h si olmayan insanlardan daha temiz . Valla ne diyeyim şaşırdım kaldım

benim minnak yüzünden 35 yıl sonra cenin pozisyonunda yatmaya başladım yeniden aman rahatı kaçmasın diye :KK53: klimanın karşısında aman üşür mü, aman yere düşer mi bütün gece onu kontrol ediyoruz demek varsa hepimizde bir anormallik :KK70:

Kucağımıza yatıp uyuyan kızımız için eşimle birbirimize hizmet eder olduk:

Kediden önce:
-Gangsta çayımı tazeler misin?
-Daha yeni oturdum yeaa, sen tazelesene, hadi benimkini de.

Kediden sonra:
-Gangsta çayımı tazeler misin, uyumuş yine bu.
-Taam, kalkma sen, ben tazelerim, uyusun.

:KK70:

Seni ayrı sevdigimi hep söylerim ben dimi :KK53: çok şaapma hamile bi kıymetli kendi bebeleri dünyada başka canlı var mı umurlarında mı :işsiz: bigün kim ne hakediyorsa onu vericem :KK14:

Ya zaten hassas dönemdeyim su sıra bu konuyla alakalı biliyorsun. Bi patlama gelecek birine ama hadi bakalım kime denk gelecek.

Kediden önce:

Kediden sonra:
-Taam, kalma sen, ben tazelerim, uyusun.

işte bunlar hep anormallik :27: geçen konuda üyenin biri ego için hayvan besliyorsunuz demişti ay delireceğim, gerçi bu konuda da öyle bir şey okudum gibi ya neyse :27:

Kediden önce:

Kediden sonra:
-Taam, kalkma sen, ben tazelerim, uyusun.

Resmen dünyaya başka gözle bakmak :anne:

Ya zaten hassas dönemdeyim su sıra bu konuyla alakalı biliyorsun. Bi patlama gelecek birine ama hadi bakalım kime denk gelecek.
Biliyorum canım çok üzgünüm :KK42:

Türkiye'de gıda işletmelerine ve market gibi yerlere ( kapalı mekan), evcil jayvanla giremezsiniz. Açık mekanlarda tamamen işletmecinin insiyatifine bırakılmıştır. Sizin icin madde bulamayacagim, az dert okuyun da kendiniz arastirin madem siz bilincli türk vatandasiysaniz.

işte bunlar hep anormallik :KK53: geçen konuda üyenin biri ego için hayvan besliyorsunuz demişti ay delireceğim, gerçi bu konuda da öyle bir şey okudum gibi ya neyse :KK53:
Hava atmak için köpek alıyorsunuz diye zırvalamıştı. Kendisine göre köpek sahipleri çok havalı demek ki uuuu :KK53:
Kişi kendinden bilir işi demişler kendisi her hareketi gösteriş için yapıyorsa :işsiz:

işte bunlar hep anormallik :KK53: geçen konuda üyenin biri ego için hayvan besliyorsunuz demişti ay delireceğim, gerçi bu konuda da öyle bir şey okudum gibi ya neyse :KK53:
Ne egosuysa peşlerinde şebek oluyoruz 115 kilo 37 yaşında kadın evde oraya buraya koşup saklanıyorum bibi hanım oynamak istiyor diye bide bulamayınca ki telaşını ağlamasını görmelisin Allahım verene şükürler olsun :anne::dua:

Ben de dışlanmaya geldim.
Hayvanaları sevmek sevmemek değil mesele.
Benim kedi fobim var. Fobimin tavan yaptığı an 14-15 yaşlarında iken bir mekanda yan masada beslenen kedilerin masadakiler kalkınca bizim masamıza atlayarak yemeklerimizi yemek istemesiydi. Biri kucağıma geldi ve kemiklerini hissettim. O duyguyu anlatamam.
Şimdiye dek kimseyi mekandan kaldırmadım ama o mekanlardan ben kalktım ellerim titreyerek. Bu benim sorunum diye düşündüm. Alerjisi olan arkadaşlarım var onlar da benim gibi zorlanıyorlar.

Ancak bu sorunu yaşayan çok kişi var ve hijyen açısından belediyeler yemek yenilen yere pet sokulmasını uygun bulmadıysa bunu belediyelere söyleyin arkadaşlar. Arkadaş fake midir değil midir bilmiyorum ama yasal olarak uygun davranmayan mekanı uyarmış.

Hava atmak için köpek alıyorsunuz diye zırvalamıştı. Kendisine göre köpek sahipleri çok havalı demek ki uuuu :KK53:
Kişi kendinden bilir işi demişler kendisi her hareketi gösteriş için yapıyorsa :işsiz:

he evet her sabah ve akşam çiş, kaka derdine sokaklarda sürünmek çok havalı adamım :27:

Eskiden koyde kedilerle yemek yenilirdi. Hatta hatirliyorum cocukken koye gittigimizde sofranin altindan kedi cikardi. Ekmek falan verirdik. Kimse de tuyden olmedi. :KK14:
Nicedays olmuyor bu edebiyat bence magazin koselerine yazi yaz bu konuda yetenegin daha cok gibi :KK53:

Ha bir de merak ettim babanin alerjisi nasil bi tepki gosterdi kasinma mi oksuruk mu bu kisimlar da bos mesela hikayede :KK45:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X