O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cidden böyle insanlar var mı yani? nedense bana nicedays2'cum gibi biraz abartıyorsunuz gibi geldi. veya korkmak değil de "ay pis bu yaaaa" filan demişsinizdir gibi geldi. çünkü şahsen ben köpeğimden korkan birisine onu yaklaştırmam, sizi düşündüğüm için değil o size bir şey yapmaz eminim ama refleksle belki siz ona zarar verirsiniz diye.

ve köpeğimi kabul eden bir işletmede ondan rahatsız oluyorsanız siz gidersiniz. yani bu şey gibi bir yere gittim, menü pahalı geldi kalktım filan gibi. rahatsız olan siz olduğunuz ve ortada aykırı bir durum olmadığı sürece siz kalkarsınız.
Pis diyemem ne haddime insanlar öyle bakıyorlar ki valla ailelerine öyle hürmet etmeyenleri bile var. Niye pis diyeyim. Sadece korkuyorum alırmisiniz lütfen diyip ayaklarımı sandalyede karnıma doğru çektim. Kadin bağırmaya başladı . Sonra karşımdaki arkadaşımın kucağına çıktı ordan da masaya ben titremeye başladım ve hamileyim kadın bana bağırıyor aynı burdaki arkadaşlar gibi haddinizi bilin falan diye . Ne yapmışsam hicbisey benim tepkim bu tarz insanlara . Bi arkadaşım var 2 köpeği var korkuyorum diye yukarıya çıkartıyor misafirliğe gittiğim zaman . Anlayışlı bunu hiç bir zaman yadırgaamadim. Yemek yiyoruz kalıyor oğullarıma götüeyim diyor bu bile çok tatlı geliyor . Ama insanı hayvandan aşağı tutmak nedir ? Hele seviyesini bozmayan insanları?

Alerjiyi bırak arkadaşım daha 7 yaşındayken köpek üstüme tırmandi. Dediğin gibi kemiklerini hissettim travma oldu . Özeniyorum görüyorum çok şirin geliyorlar ama yanıma yaklaştıklari an halden düşüp direk titremeye başlıyorum aklımı oynatıyorum. Çok denedim olmadı atamadım bu korkumu . Ama insanlar.çok anlayışsiz . Bizim sokakta bi kadın kedilere yemek veriyordu geçen gün yoruldum diye oturdum dinlenip çıkayım yukarı dedim . O kediler önümden arkamdan yemin ediyorum deli gibi koşmaya başladılar o anki korkumu allah biliyor . Kadin bana bi bağırdı ne korkuyorsun diye cinlerim tepeme geldi çok seviyorsan kendi kapının önünde ver ne derdin ? Yada sana mı sormam korkup korkmamayi.
Bizim de birinci kattaki abla kedileri tam kapının ağzında besliyor 15-20kedi var nerdeyse. Geçen yıl hamileydim kapıdan çıktım abla eve geliyormuş meğer. Bir sürü kedi şartlanmış tabi kadın mama verecek diye peşinden geliyor. Orada kendimden geçtim 5 aylık hamileydim galiba. Duvara yüzümü dayayıp ağladım yalvardım abla nolur gitsinler diye. Yaşamayan bilemez gerçekten o an dünya başıma yıkılıyor.

Eklentiler

• 7991E477-0B41-4026-8728-F3C322433A02.webp
    7991E477-0B41-4026-8728-F3C322433A02.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 78
Konunun yarısina kadar okudum ve malesef insanlarin düşüncelerine ne kadar saygısız insanlar oldugunu uzulerek gordum. Hayvan sahibi arkadaşlar ozellikle hayvanlari seven arkadaslar konu sahibine ne hinciniz var anlayamadim. Bazi arkadaslar bir de konu sabibinin yasamis oldugu psikolojik sorunlardan vurmuşlar. Cok özür dilerim ama hayvankari sevecez derken insankari sevmeyi mi unuttunuz. Resmen linc etmissiniz konu sahibini ve de hic bir sucu olnamasina ragmen. Kusura bakmayin da siz kopekkerden korkmuyorsunuz diye herkes sizin gibi olacak degil. Benim de kopek fobim var bu yuzden hic bir zarari olmasa dahi evcil dahi olsa korkarim. Heryerin bir adabi üslubu var. Yemek yenen bir restoran a kopek getirilemez gidikecekse de o tarz yerker varmis bi zahmet onkara girsinler. Ben neden yemeğimi tedirgin bir sekilde yiyeyim ben bu korkumu engelleyemiyorum ki sonuçta her insanin farkli farkli fobileri olabilir. Ben konu sahibinin hic bir yorumunda hayvana ( biyolojik anlamda kullanıyorum bunu) hakaret ettigini onları sevmedigine dair bir cümle okumadim. Yazik insanlarin psikolojik sorunlari uzerinden vuruyorsunuz. Konu sahibini aşağılamış siniz ama bu dalga gecmeleriniz tiye almalariniz sizi iyi insan yapmıyor. Hayvansever olurken insanlığınızi mi kaybettiniz.

Yani su ana kadar okuduğum kusura bakmayın ya da bakin isterseniz en itici yorum oldu. Pardon ama konu sahibini elestiricez diye bu kadar aşağilayici bir yorum yapmak malesef sizi iyi insan yapmıyor. Ne demek siz gidin o mekandan kopek sizden mikrop kapmasin demek nedir ya. Kendinize gelmenizi tavsiye ederim ve bence konu sahibini taslayacaginiza ona paikolog tavsiyeleri vereceginize once siz gidin.
Bu yorumu bize hayvanlara da tecavuz eder bunlar diyen birine yazdim. Kusura bakmayin az bile dedim. Bana boyle yazan birine saygili olamam kusura bakmayin. Ne cok kusura bakmayin yazmisim bakin isterseniz bu da benim umrumda degil. Ayrica Dr tavsiyenizi kendinize saklayin,gayet kendimdeyim. Cok sukur

Son düzenleme:
Ne münasebet ya :KK70: ne füzesi aticam çok komiksiniz gerçekten . Ayrica hayvanlarda demokrasi var miydi ? Bazi seyler insanlara özgü diye biliyorum, ayrılmak istemiyor sahibinden diyorsunuz bunun için öneride bulundum sadece evde yanliz bırakılmasından sa onlarinda etkinlik yapabilecekleri yerler var bilmem anlatabildim mi?

Benim rahatsız olma sebebim kedi köpeklerini salıp , korkan veya dokunamayan birini gördüklerinde hayvan sahiplerinin tiksinilecek bişey yapıyormuşumcasina carlamalari . Bu Da benim en doğal hakkım öyle değil mi? Korkmak veya dokunamamak , masamın etrafında dolaşması veya üstüme zıplamaya çalışması vs ?

Neden onları da insanlarla bir mı tutuyorlar? ( insan gibi insanlardan bahsediyorum ) yoksa medeniyetten mi demek vuracaksıniz? İnekim hayvan pisliğinin kokusunu alınca ıyy diyen insanlar nedense kedi veya köpeğe gelince medeni kesiliyorlar ilginç.

:KK70:aha art niyet aramadım güldüm sadece yorumuna .

Sizin gibi insanların bencil insanların hayvan sevip insan dışlamalari da garip doğrusu sizde insansıniz bildiğim kadarıyla? Toplumun içinde yaşıyorsan hayvanı salmayacaksiniz dolaşsın Milletin masasının etrafında. Sevmek isteyen gelir sever . Veyahut korkuyor diye insan carlamayacaksınız. Rahatsız oluyorsam sizinde orda oturup beni umursamayan insanlara saygı duymamı bekleyemezsiniz .

Korkmak baska bir sey korkuyorsun diye cirkin tepkiler vermek baska.
Kimsenin korkmasına sözüm yok yeri geliyor ben de korkuyorum hepsinin karakteri baska.
Ama korkuyorsun diye aşağılayıcı bakıslar, kovmalar, bana ne ben rahatsız oluyorum cıkarın bunu burdan tavırlarına da saygı duyacak değilim kimsenin.
Hayvanları gercekten seven ama korkan bir insanın hali cok baska oluyor. Korktugu ve dokunamadıgı icin üzülenler biliyorum.
Bir de yalandan hayvanları severim ama dokunamam ıyy pis yok kıl yok tüy yok kist diyen samimiyetsizleri biliyorum.
O sebepten bencillik saygısızlık toplarına hic girme. Herkese hak ettiği gibi.

Konunun yarısina kadar okudum ve malesef insanlarin düşüncelerine ne kadar saygısız insanlar oldugunu uzulerek gordum. Hayvan sahibi arkadaşlar ozellikle hayvanlari seven arkadaslar konu sahibine ne hinciniz var anlayamadim. Bazi arkadaslar bir de konu sabibinin yasamis oldugu psikolojik sorunlardan vurmuşlar. Cok özür dilerim ama hayvankari sevecez derken insankari sevmeyi mi unuttunuz. Resmen linc etmissiniz konu sahibini ve de hic bir sucu olnamasina ragmen. Kusura bakmayin da siz kopekkerden korkmuyorsunuz diye herkes sizin gibi olacak degil. Benim de kopek fobim var bu yuzden hic bir zarari olmasa dahi evcil dahi olsa korkarim. Heryerin bir adabi üslubu var. Yemek yenen bir restoran a kopek getirilemez gidikecekse de o tarz yerker varmis bi zahmet onkara girsinler. Ben neden yemeğimi tedirgin bir sekilde yiyeyim ben bu korkumu engelleyemiyorum ki sonuçta her insanin farkli farkli fobileri olabilir. Ben konu sahibinin hic bir yorumunda hayvana ( biyolojik anlamda kullanıyorum bunu) hakaret ettigini onları sevmedigine dair bir cümle okumadim. Yazik insanlarin psikolojik sorunlari uzerinden vuruyorsunuz. Konu sahibini aşağılamış siniz ama bu dalga gecmeleriniz tiye almalariniz sizi iyi insan yapmıyor. Hayvansever olurken insanlığınızi mi kaybettiniz.

yani şimdi ben karanlıktan korkuyorum tamam mı ve karnım acıktı. bir kafe görüyorum kapısında yazıyor ki "BURADA ANİDEN IŞIKLAR KAPANABİLİR" ben şimdi oraya neden gireyim? veya ışıklar kapanınca çığlık çığlığa "yak ışıklarıııııı ayyyy ben korkarııımmmm 7 yaşındayken bizim evde ışıklar kapanmıştı ben hissettim kemikleriniiii" filan diye bağırıyorum? bana deli derler ayol.

oraya evcil hayvanlar girebiliyorsa ben oğlumu alır giderim, korkan varsa ona yaklaştırmam o da korkan kişiyi değil kendi köpeğimi düşündüğüm için olur, yasaksa zaten girmem. hayvanseverim, insanları da severim, hayvandan korkan insanı da severim, ama hakkını nerde arayacağını bilmeyen insanı sevmem.

hijyen açısından bir sorun olsaydı bunun hakkında bağlayıcı kanunlar olurdu diye düşünüyorum.

Yani su ana kadar okuduğum kusura bakmayın ya da bakin isterseniz en itici yorum oldu. Pardon ama konu sahibini elestiricez diye bu kadar aşağilayici bir yorum yapmak malesef sizi iyi insan yapmıyor. Ne demek siz gidin o mekandan kopek sizden mikrop kapmasin demek nedir ya. Kendinize gelmenizi tavsiye ederim ve bence konu sahibini taslayacaginiza ona paikolog tavsiyeleri vereceginize once siz gidin.
Ha o dünkü velet bizle boşluk doldurmaca oynarken çok çekiciydi tabi, biz ittik pardon

Sizde cocuklarınızı evde sevin bi zahmet parklardan çıkarmayın :KK14::KK14: bana niye rahatsız oldun diyemezsin :işsiz:
Sizde cocuklarınızı evde sevin bi zahmet parklardan çıkarmayın :KK14::KK14: bana niye rahatsız oldun diyemezsin :işsiz:
Bakın çocuklarımı toplumda rahatsız olacak biri varsa inanın çıkarmam aşağıda balkonda bağırtmam ve insanlara saygı duyması yönünde büyütüyorum vay efendim bana bunu diyemezsin şwklinde değil ama şu var söz ola kese savaşı sözkestire başı iletişim kurallarında hanımefendinin köpeğe olan sevgisine de saygı duyulmalıydı ya da kalk başka masaya oturulabilirdi o da olur ben uyaroğu bi insanım kediyi köpeği kuşu börtü böceği herşwyi severim

Sen de hayvansın.
Erectustan farkın, koordineli olarak el ayak kullanmak.
Sapienssin, homoya demokrasi var arkadaşım.
Asya ülkelerinde gorillere makyaj yapıp, hayat kadını olarak pazarlıyorlar.
Ha ülkemizde mültecilere.
Hangisiyle aldatılmak tercihin olurdu?
Goril ve insan arasındaki dna varyasyonunu açıklar mısın?
Mesele, kedi köpek kuş balık değil
Mesele o kadar böbürlenmek ki hayvanı beğenmemek
Ben sana hayvan beğenmiyorum demiyorum arkadaşim. Hayvandan falan geldiğimize mi inanıyorsun? Ben niye hayvan oluyorum ? Pardon !
Yazdıklarımı okumak mi amacın yoksa polemik yaratmak için mi yazmak pek ayırt edemedim .

Ben evimde kedi bakıyorum çok iyi arkadaş sadece belirtmek istedim, neyse.

Şu hani, kedi köpek severim ama sadece dışarda diyenlerin, zerre kedi köpek sevgisi olduğunu düşünmüyorum.
İnanin insanlardan daha masumlar en azından..
Restoran'da köpek yanımda dursa, süzülmüş yatıyor olsa asla ve asla rahatsız olmam.

Kedinize hayvan denmesinden neden rahatsızsınız çok saçma geldi belki kedinizin dili olsa size neden benim ırkımı inkar ediyorsun ayrımcılık yapıyorsun diyecek ay ne güldüm ya insana sen insan degilsn ne bilim bitkisin dendigini yada domatese sen hayvansın demek gibi birşey.bilimsel isimlerdir bunlar kedi hayvandır elma meyvedir domates sebzedir insan insandır bak mantarı bilmiyorum o biraz karışık ona cocuğum diyebilirsin :)

Fakat domates sebze değil meyvedir. Bak sen bu yaşına kadar sebze demişsin ya domates alınırsa :) Hepimizin köpeklerimizin kedilerimizin isimleri var ya ismi ile hitap edeceksiniz bilmiyorsanızda köpeğiniz... kediniz... vs diye hitap edeceksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X