hayvanlara yan gözle bakmak ne demek ben anlamadım.
yani hayvan sevmeyen insandan ben korkuyorum. bakın korkan,alerjisi olan,uzaktan seven filan değil yani "ben hayvan sevmem abi, bana ne, benim oturduğum yerde olmasın, bunları bakım evine bırakın" diyen insandan cidden ürperirim. neden ki? o orada sadece duruyor, sana saldırmıyor, anneni babanı filan öldürmüyor o orada duruyor yani veya yanından geçip gidiyor. tamam sevme, dokunma, evine sokma, çocuğunu yaklaştırma ama hayvanı sevmemek için cidden bir insanın çok kötü şeyler yaşamış olması gerekiyor. o sana karşı bir şey hissetmiyor ki yani sen de ona hissetme niye nefret edip dünyayı sadece kendi kullanabileceğin bir yer haline getiriyorsun?
daha önce hiç "ben bu ağaçları hiç sevmem, ulan bu çiçek kimin bunu bu kafeye kim getirdi, ya garson bey buraya bu çam ağacının dikilmesi yasak değil mi? allam ya" diyen birini görmedim de duymadım da. tamam köpeğime yaklaşmasın, korksun, iğrensin, onun akciğerinde kist olacağını düşünsün ama onu huzursuz etmesin tek istediğim o yani. ben yaratılanı seviyorum sebepsiz, sevmeyeni de seviyorum ama masum bir canlı hakkında böyle ileri geri konuşanı sevmiyorum. elitlik filan değil benim köpeğimi sevmeyebilir ki sevmesinler ben sarılırım ona yumoş yumoş ama böyle "derrrhhhalll atın bunu bu mekandan, anam akciğerlerim su topladı, yav bu benim soluk boruma kaçtı" gibi saçmalayanları cidden sevmiyorum. hayvan sevgisini yanlış mı anlamışım bilemiyorum.