o kadar cok agladım kı bugun

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.973
13.923
448
Ankara
merhaba
bılenler bılır hamdolsun ıkı kızım var ınsallah 3. kızım yolda gelıyor son bırkac gunumuz kaldı
herkesın evladı kendıne degerlı benım evlatlarımda oyle ben onları evvela rabbımın yardımıyla tek basına buyuttum esım yurtdısına goreve gıttıgınde buyuk kızım 3 yasında kucuk kızım 6 aylıktı sımdıyse buyuk kızım 10 yasında kucugu 7 yasında
her zaman ogretmenlerınden olsun cevreden olsun hep duydugum sey onları cok guzel yetıstırdıgım gercegı oldu ve her anne gıbı bu benı cok mutlu ettı daıma. kızlarım okulda cok basarılı kendı sınıflarının bırıncısı her ıkısıde bende elımden geldınce derslerı olsun herseylerı olsun yardımcı oluyor ılgılenıyorum bastan savmacı bır anne degılım. huyları ahlakları allah ınancı hamdolsun hepsı gayet yolunda..... bızzat kendım annesız buyudum ezılıp horlandım her daım empatı halınde buyutuyorum yavrularımı....
bu gun olan olaya gelınce bır kac gun evvel buyuk kızım ayakkabı ıstedı ıhtıyacı yok bılıyorum ama madem ıstedı dıye cıktık almaya benım yurumem o kadar sıkıntı kı sıcaklardan sıstı elım ayagım zor adım atıyorum neyse magazalara baktık cok guzel ayakkabılar var aman allahım kızım hıc bırını begenmedı yanı normalde baska bır cocugu oraya koysanız sevıncten belkı cıldıracakken benım kızım hepsıne burun kıvırdı aman allahım neye ugradıgımı sasırdım nerdeyse carsının ortasında aglayacagım yanı daha 10 yasında ve ona ayakkabı begendıremedım o kadar magazadan pekı bırkac yıl sonra ben ne gıydırecegım ona parısten mı alacagız
bılmıyorum ben mı abartıyorum hamılelıkten dolayı falan bu arada kucuk kızım asla ablası gıbı degıl verdıgımı gıyer aldıgımı begenır
uzun lafın kısası ben ayakkabı almadım o sınırle almayacagımada yemın ettım dahası eve geldım usenmeden ayakkabılarını saydım tam 10 cıft sadece ayakkabı cıktı terlıklerı saymıyorum
bu defa ıyıce sınırlerım zıpladı tamam bu 10 cıftın hepsı yesyenı pırıl pırıl degıl ama sonucta ıcınde yenı olanlarda var....
eve geldım esımı aradım ona anlattım o da uzuldu esımde bende cocuklugumuzda yokluk gorduk oyle buyuduk ıstıyoruz kı evlatlarımız gormesın yoklugu ama hatayı kendımde buldum esıme de dedım nerde hata yaptım dıye o da benı tesellı ettı falan ama durmadı gozumun yası oyle oyle uyumusum
fakat karar aldım artık her ıstedıgını almayacagım alıssın bakalım bıraz surtsun burnu demekkı neymıs varken almak dogru degılmıs bunu ogrendım
objektıf fıkırlerınıze ıhtıyacım var sızce baska ne yapabılırım

Son düzenleme:
Canım sen zaten doğru kararı vermişsin bence.çocuklar sınırlarını bilmeli mutlaka,her istedikleri alınmamalı.yoksa bugun bizi uzerler ama yarın kendileri de cok üzülürler.cunki hayat istediklerimizi her zaman altın tepside sunmuyor malesef.

seni tebrik etmek istiyorum.
ne kadar güzel fikirlerin var.
şimdiden bunu görmen ve bu şekilde hareket etmek istemen çok güzel.
küçüklükten dur demek daha kolay.
yaş ağaç olayı.

şimdiden 2 kumbara ile para biriktirmeye alıştır derim ben.
ekonomi öğrensinler.
birlikte eski olan ayakkabılara biraz bakım onarım, boya yapıp tekrar kullanışlı hale getirebilirsin.

eşyalarını azaltma da iyi bir yöntemdir.
mesela bazı eşyalarını göz önünden kaldır.
bir zaman sonra hafta ya da ay geçtikten sonra başkasını alıp önceden aldıklarını koy ki sanki yeniymiş gibi bir his uyansın içinde.
10 çift ayakkabı bana fazla gibi geldi.
ama bu konudatecrübeli aneler eminim durumu daha iyi değerlendireceklerdir.

haklısın canım
ama benım cocuklugumdan ıcımde kalan o kadar cok sey oldu kı ıstedım kı onların kalmasın
hele buyuk kızımla arkadas gıbıyız her seyı konusuruz her zaman fıkrını sorar saygı gosterırım derslerınde vs basarılı dıye her ıstedıgını sen hak edıyorsun yavrum dıyerek yaparım ama demek kı boyle yanlısmıs

Allah iyiliğini versin bunun içinmi ağladın. Noldu ki burda kendi almamış bulamamış beğenmemiş. Çok normal almaman vslla bendee var 6 yaşına girecek ayakkabı takıntılı hepsi sıkar kaşındırır arada bbi ayar verıyorum. Şuan 1 numara buyuk giyiyo ısrarla rahatmış bende bıraktım artık naparsan yap diye.

hamilelikten fazla hassaslaşmışsınız gibi geldi bana :)

evet can sıkıcı bir durum ama ağlayıp kendinizi bu kadar yıprattığınıza değmez gibi sanki? hem bence bu durum iyi olmuş bakın yanlışınızı görüp kendiniz ve çocuğunuzla ilgili yeni kararlar almışsınız ki çok doğru kararlar bunlar.

benim henüz çocuğum yok, olunca her anne gibi ben de en iyisini en güzelini almak isteyeceğim muhakkak ki onun için ama bu istekle yukarıda sizin bahsettiğiniz doyumsuzluk tatminsizlik arasında o kadar ufak bir çizgi var ki umarım hepimiz dengeyi sağlayabilir o gün geldiğinde.

varlığı da yokluğu da çocukken öğretmek lazım onlara, mal kıymetini bilmeleri ama gönülleri elleri de açık olmayı da öğrenmeleri lazım. velhasılı çocuk yetiştirmek zor iş. bu olaydan bu kadar etkilendiğinize göre siz de bütün bunları düşünen bir annesiniz demek ki :)

hiç canınızı sıkmayın, kızınız 10 yaşındaymış karşınıza alıp mantıklı konuştuğunuzda anlayacak çağda.

hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden, sevgiler...

32 yasındayım toplamda saydım 6 ayakkabım var oda 2 yazlık 1 kışlık 3 spor. Şimdiden her istediğini almak şimdiden yapılan kötulukmüş. Çunku ilerde allak korusun yokluğa düşsen ne yapacağını şaşırıp bocalarmış

gebelik cizelgen arada gözüme carpardı yolun sonuna gelmişsin hayırlı doğumlar insallah

ama konuna gelince doğum heycanı hamilelik hormonları falan abarttığını düşünüyorum

sagol canım
evet taktık degıstırecegım ınsallah basarılı olurum en korktugum sey cocuklarımın doyumsuz ve memnunıyetsız olmasıdır ınsallah rabbım korktuguma ugratmaz
kumbaraları var canım buyuk kızım daha yatkın bırıktırmeye ceyrek altın yaptılar kendılerıne sonra da onları ustune ben ekledım kunye ıstedıler kunye yaptım
para harcama olayı ıkısındede yok alıstırmadım eve herseyı alıp koyarım okul ıcın harclık verırım tabıı beslenme cantalarıda olur buyuk kızım harcamaz gelır kumbarasına koyar
kucugum sever harcamayı
fıkırlerın ıcın sagol canım uygulayacagım allah razı olsun

gebelik cizelgen arada gözüme carpardı yolun sonuna gelmişsin hayırlı doğumlar insallah

ama konuna gelince doğum heycanı hamilelik hormonları falan abarttığını düşünüyorum
sagol canım allah arzı olsun duan ıcın
bende sonradan dusundum abartıyormuyum dıye suan normal davranıyor bende normal davranıyorum ama almayacagım gercekten kusura bakmasın

Ayni duygu sanirim hepimizde var , imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya calisiyoruz cocuklarimiz icin.
Ayni seyleri arkadasimla konusuyorduk gecen gun, kendi yokluklarimizi , ozendiklerimizi de onlarda yasiyoruz herhalde diye.
Ama cocuklarimizi zorluga, yokluga da alistirmak, direncli olmayi ogretmemizde lazim.
Simdi benim oglumda aldigimi giyiyor, sanirim buyudukce istekleri olacak belki farklilasacak.
Kiz cocugu farkli tabi, daha duskun susune:)))
Muhtemelen arkadasinda gordugu begendigi bir seyi aradi, bulamadi.
Yinede 10 yasinda cocuga 10 cift ayakkabi fazla geldi bana.
Sanirim ona bir butce yapip , bunun disina cikmadan ihtiyaclarini karsilamayi teklif edebilirsiniz.
Yada bazi seyleri harcliklariyla alabilecegini, sizin onayladiklarinizi tabi.
Ama uzmeyin kendinizi, benim de esim cok sik seyahat eder ve bazen bazi seyleri bu eksikligi gidermek icinde yaptigimizi farkediyoruz.
Yani yine hata bizde.
Bunlar asilamayacak yada duzeltilemeyecek seyler degil arkadasim.

haklısın canım cok haklısın bende bunu gordum ıste bugun yanı mutlu olsun ısterken zarar verıyorum demekkı
o kadar magaza da bır tane mı begenmez ınsan cıldırdım delırdım resmen

cok guzel yazmissiniz eminim iyi de bir annesiniz ama bence cocuk magazadaki ayakkabilari siz begendiniz diye begenmek zorunda degil..bende sizin kiziniz gibi bir cocuktum bircok insan o donemlerden geciyor ve atlatiyor ve hayatta ne olacagi hic belli olmaz ilerde paristen de giyinebilir bu hayatta imkansiz diye birsey yok cocugunuzu bir kaliba sokmaya calismayin onun kendisi olmasina izin verin zaten yasi ilerledikce kendi dogrularini bulabilecek ozguvene sahip olacaktir bu sekilde..

sagol canım allah arzı olsun duan ıcın
bende sonradan dusundum abartıyormuyum dıye suan normal davranıyor bende normal davranıyorum ama almayacagım gercekten kusura bakmasın

alma annesi ne olcak sonra alırsın sen kıyamazsın gene
boşver son haftan ohhh misss
darısı basıma insallah bende görürüm o günleri insallah
hamilelik fazla duygulu yapıyor insanları boşver rahatla
yazık o kadar aglamana bu halinle

Şunu unutmamakta fayda var; çocukların her istediğni almakla onlara aslında iyilik yapmış olmuyoruz.
Kendi gözlemlerimden yola çıkayım, her istediği alınan çoçukları mutlu etmek zorlaşıyor hemde bu çoçuklar dur! dan anlamaz oluyorlar.

Hatta şöyle söyleyim biraz da istemdışı yaş ilerledikce Kendilerinde olanın başkasında olmadığını fark ettiklerinde küçümsemeye başlıyorlar.

Bunlar cocuğun karakterinde yer ettiğini düşünecek olursak inan aslında çok büyük kötülük yapmış oluruz evlatlarımıza...

Son düzenleme:
sagol canım
her konuda senın yorumunu ayrı bır dıkkatle okurum ve hep begenırım
haklısın babamızın bu duygusu var yoklugunu pahalı hedıyelerle telafı etmeye calısıyor agustos da geldıgınde ıkısıne de bır loptop getırmıstı sımdı ıkısıde tablet ıstıyorlar ve ben hayır almayacaksın dıyorum esıme daha 1 sene olmadan sıkıldılar dusunebılıyor musun
gercekten ben ve esım bız yasayamadık onlar yasasın dıyoruz ama bu da hata demekkı

cok haklısınız ıste bugun bu olay dank dıye vurdu kafama bızzat gordum yanı yasadım gordum ve anladım ona kotuluk ettıgımı
arkadaslarının ıcınde en guzel gıyınen o en cesıt gıyınen o ama bunları soyledıgımde zerre kadar umursamadı dehset oldum
demekkı neymıs gercekten cocuk ıstedıgın gıbı degıl yetıstırdıgın gıbı olurmus

dikkat çekmek için yaptığını düşünüyorum her istediğini almayın bence de iyi bir karar vermişsiniz ben çokcukken bi botum bi spor ayakkabım bi terliğim vardı durumunuz iyi olabilir ama abartmamak lazım

haklısın canım cok haklısın bende bunu gordum ıste bugun yanı mutlu olsun ısterken zarar verıyorum demekkı
o kadar magaza da bır tane mı begenmez ınsan cıldırdım delırdım resmen

Kesinlikle ayrıca herkezde var diye ondada olması gerekmıyo. İmkanlar dahilinde yapılacağımı bilmeli istediğin gibi anlatabilirsin. Biz karı koca bi karar verdik ve yağmura 3 ayda bir oyuncak alma sınırı koyduk. O günden önce isteyemez gönlü istiyo ama alamayız daha günü gelmedi diyo. ama biz mesela 23 nisandada aldık ve eşimin arkadaşı harclık verdi ona onunlada aldı ama 3 ay sınırını unutturmadık. Şimdi istemekten vazgecti. Gunu gelince alacak. 3 e 5 e dandik bi oyuncak alacağına iyisini alacak

canım benım
allahım ınsallah sana ve ısteyen herkese hayırlı saglıklı sıhhatlı evlatlar versın tez zamanda senınde bebegın olsun
yaza gelsın benım gıbı sıslıklerın olsun kızz:))))))))
valla yururken yalpalıyorum saga sola gorsen halımı omrumde ılk defa 90 kıloyu gordum 95 e yaklastım sanırım gercı umrumda degıl yeter kı ıyı ve saglıklı olsunlar ama ne bıleyım patladım ıste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…