• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar kötüyüm ki

litaliano

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2022
98
-52
3
Bu aralar okuduğum haberler inanılmaz canımı sıkıyor, hayata bağlanmamı zorlaştırıyor. Kendimi gittikçe daha soyut, daha kopuk ve daha yalnız hissediyorum. Herşey ve herkes anlamsız hale geliyor. Buradaki dertleri okuyunca "sizinki de dert mi, ne saçma şeyleri kafanıza takıyorsunuz" diyesim geliyor.

En son dünkü bir haber. 20 yaşında gencecik bir kız intihar etmiş. Hala etkisinden çıkamadım. Böyle bir son olur mu? 20 yaş. Kafayı yiyeceğim düşündükçe. Kız devlet korumasında büyümüş, işe girmiş bir ilkokulda. Demek ki sadece iş sahibi olmakla, para kazanmakla bitmiyor herşey.

Kimsenin kimseyi umursadığı, önemsediği yok. Herkes nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor? Keşke bende öyle olabilsem. Kafayı yiyeceğim artık dayanamıyorum.

Bu aralar okuduğum haberler inanılmaz canımı sıkıyor, hayata bağlanmamı zorlaştırıyor. Kendimi gittikçe daha soyut, daha kopuk ve daha yalnız hissediyorum. Herşey ve herkes anlamsız hale geliyor. Buradaki dertleri okuyunca "sizinki de dert mi, ne saçma şeyleri kafanıza takıyorsunuz" diyesim geliyor.

En son dünkü bir haber. 20 yaşında gencecik bir kız intihar etmiş. Hala etkisinden çıkamadım. Böyle bir son olur mu? 20 yaş. Kafayı yiyeceğim düşündükçe. Kız devlet korumasında büyümüş, işe girmiş bir ilkokulda. Demek ki sadece iş sahibi olmakla, para kazanmakla bitmiyor herşey.

Kimsenin kimseyi umursadığı, önemsediği yok. Herkes nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor? Keşke bende öyle olabilsem. Kafayı yiyeceğim artık dayanamıyorum.
Tedavi olun, destek alın
Çok ciddiyim
Evet çok üzücü şeyler oluyor
Ama ben 40 yaşındayım, 40 senedir var bu üzücü şeyler tahminen benden önceki 400 senede varmıştır hata daha daha öncede

Ben de çok etkilendiğim için mümkün olduğunca haberleri takip etmiyorum.
Görmezden gelerek, kafamızı çevirerek kendimizi kandırmaktan başka ne yapıyoruz ki? Kendimize yalancı bir dünya kurup o dünyada oyalanmak doğru mu acaba, inanın bilmiyorum.

Çünkü insanlar geçim derdinde..
Ayın sonunu nasıl getiririz telaşında.
Yarın neye zam geleceğinin tedirginliği içerisinde..
Geri kalan zamanlarında da çalışıyorlar zaten.
Özetle Türkiye'nin içersinde bulunduğunu ekonomik buhran ve yaşam kalitesinin düşüklüğü insanları yordu,duyarsizlastirdi ve günden güne tuketiyor..
Olay bu.

İnsanoğlunun olduğu her yerde her türlü kötülük var. Toz pembe bir dünyada yaşamıyoruz bunu kabul etmemiz gerekiyor. Mümkün olduğunca haber izlemeyin. Dikkatinizi neye verirseniz oradaki enerjiyi büyütürsünüz.

Ben de çok üzülüyorum. Özellikle çocuk ölümlerine. Geçen gün bir haberde bir babanin 2.5 yaşındaki oğlunu döverek öldürdüğünü okudum. Bugün ise cinnet geçiren bir baba karısını ve 3-4 yaşındaki çocuklarını öldürdü. Bireysel olarak herkes çevresinin derdinden haberdar olsa. Sosyal destek sistemleri iyi olsa insanlarin bunlar olmaz belki de.. 2.5 yaşında ölen çocuğun babası şikayet edilmiş komşuları tarafından ama aile ve sosyal hizmetler babası hayatta olduğu ve muhtemelen çocuğu vermediği için birşey yapılmamış.. kaç gün üzüldüm o çocuğa...

Çünkü insanlar geçim derdinde..
Ayın sonunu nasıl getiririz telaşında.
Yarın neye zam geleceğinin tedirginliği içerisinde..
Geri kalan zamanlarında da çalışıyorlar zaten.
Özetle Türkiye'nin içersinde bulunduğunu ekonomik buhran ve yaşam kalitesinin düşüklüğü insanları yordu,duyarsizlastirdi ve günden güne tuketiyor..
Olay bu.
Benim anlamadığım bu zaten. Bir tarafta insanlar köle olmak pahasına da olsa yaşamaya, daha doğrusu nefes almaya devam etme isteği taşırken, hayata bu kadar bağlıyken, diğer tarafta insanların kimi hayatlarından vazgeçiyor. Hangisi doğru? Bunun yanıtını kimse bilmiyor bence.

Görmezden gelerek, kafamızı çevirerek kendimizi kandırmaktan başka ne yapıyoruz ki? Kendimize yalancı bir dünya kurup o dünyada oyalanmak doğru mu acaba, inanın bilmiyorum.
Kendimi kandırdığımı düşünmüyorum, haberleri takip etmek anksiyetemi tetikliyor. Ne bana ne de başkalarına bir faydası olmuyor. Yalancı bir dünya değil bu, her şeyin farkındayım ve psikolojimi koruyorum.

İnsanlar kendi başlarına gelmeyince, o kadar üzülmüyor veya önemsemiyorlar.. kaç gündür şehit veriyoruz o aileler dışında kim üzüldü ki... kızkardeşim vefat edince tek üzülen annesi ve kardeşleri yani biz olduk. Kocası bile o kadar üzülmedi, hayatına kolayca adapte oldu.

Bende bugün amerikadaki vahseti izleyince üzüldüm direk dedim neden ya neden yapanda 18 yaşında taramış okulu kardeşim derdiniz ne ya şurda kaç yıl yaşayacaz bi insan gibi yaşayıp ölün
Onu aslında idrak edebilse herkes keşke. Tek bir yaşam var o da bu dünyadaki yaşam...onu herkes anlasa, belki hayatınin ve hayatların değerini anlayacak.

Sizinki hep beraber her dk.hepimiz daha cok uzulelim cagrisi gibi olmus biraz. Dertsiz insan ben kendi adima hic gormedim. Herkesin az biraz derdi vardir. Kaldi ki insaniz hepimiz baskasinin uzuntusune empati yapip uzuluyoruz ama bu yetmez dunyadaki herkes icin her dakika uzulursek kendi akil sagligimizi nasil koruyacagiz?

Onu aslında idrak edebilse herkes keşke. Tek bir yaşam var o da bu dünyadaki yaşam...onu herkes anlasa, belki hayatınin ve hayatların değerini anlayacak.
ahiret inancı olan bir üye olarak asla bu dünyadan çabucak gitmeyi düşünmedim.hayat güzel nefes almak güzel.acılarla karşılaşsak da tamammülümüz zaman zaman azalsa da gene güzel.geçen gün göle yansıyan güneş ışınlarının dansını izledim.işte hayat bu dedim.basit şeyleri görebilen insanlar mutluluğu yakalarlar .

Dertleri mi yarıştırıyoruz eğer öyleyse sizin bu açtıpınız konuda dert göremedim bile.
Dertleri yarıştırmıyorum. Sonunda ölümün olduğu bu dünyada insanların çoğunun kafasına dert diye taktığı şeylerin çok boş şeyler olduğunu düşünüyorum.

Dertleri yarıştırmıyorum. Sonunda ölümün olduğu bu dünyada insanların çoğunun kafasına dert diye taktığı şeylerin çok boş şeyler olduğunu düşünüyorum.
ölümlüyüz diye dertlenmeyelim mi hiç bir şeye?duyarsızlığa sebep olur bir süre sonra.başka insanlara katılaşmaya başlarız ayrıca kendimize de.bır genç kızın sevgilisinden ayrılması bile ona kısa zaman da olsa derttir.hayat sadece gülüp eğlenerek güzel hale gelmez ki.

Back
X