O kadar öğretmen açıkta ama!

Yani yanlış hiçbir şey yok konu sahibi.
Tabi insan moral için başka şeyler duymayı bekliyor,ama sonuçta bunları bilerek bu yola girdiniz.
Ben kötü niyet ya da kıskançlık olduğunu sanmıyorum.Haberlerde,internette her tarafta bu konuyla ilgili binlerce yazılmış yazı,olay var.Elbet duyup merak etmiştir.

Hanımefendi liseden sonra okumayıp mağazada çalıştığı için senin öğretmen olmanı kıskanmış.
Bir gün buluşursanız o lafı ona sokmayı unutma derim ben ;)

Canm insan sınav zamanı da stresli oluyor.Gene de alınmanı yadırgamadım.Sanki ben okuyamadım sen okudun da Ne oldu der gibi arkadaşın .
Ben de KPSS'ye girdim Ramazan bayramında daha açıklanmamıştı.İlkokul mezunu bi akrabam bari 70 alsan demişti.çok bozulmuştum.Kurbanda görüştük sonra:halay:memlekete atandım bir de.Daha güzelleri sana inşallah

Arkadaşım, bunlar gibi "ot" lar her yerde karşına çıkacak, o yüzden daha ilk cümlede moralini bozacaksan daha çok işin var.

Mezun olur olmaz atandım hem de batıda çok güzel bir okula. Kendimi yiyip bitirerek de ders çalışmadım o süreçte. Branşımda o sene sadece 750 kişi aldılar. Varsayalım ki 5 kişi alıyorlar, o 5 kişiden biri olmaman için hiçbir sebep yok. Hepimiz aşağı yukarı aynı eğitimlerden geçiyoruz.

Enerjini düşüren insanları hayatından izole etsen senin için sınav stresi çekeceğin dönemde daha verimli olur

ben de yeni atandim ama güvenlik soruşturması yetismedigi icin hâlâ okula gidemedim.
uyum haftasi var mesela o anda orda olmayi cok isterdim

cumaya kadar aramazlarsa cocuklar ogretmensiz kalacak benim dersimde.
ya da ucretli ogretmen alacaklar o da ben gelince gidecek.
yani bilemiyorum her sey arap saçı
Olan çocuklarumıza oluyor, son dakikada düzen değiştirecek öğretmene oluyor malesef.

Neye alindiginizi anlamadım ?
Motivasyonunuz düşmek için bahane aradı sanırım...

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Siz kendi yolunuza bakın her koyun kendi bacağından asılıyor kimsenin lafı ile iş yapmıyorsanız ettikler lafı da sallamayın

'Kısmet. En azından ben bir şey yapıyorum' diyeydin keşke. Sana dert olacağına ona dert olurdu..
Motivasyon açısından fırsata çevir daha çok asıl..

Niye motivasyonunuz düşüyor ki anlamadım aslında gerçeği söylemiş kolay atanılan bölümlere gençler daha çok ağırlık veriyor yüksek puan alanlarda o bölüme başvuranlarda fazla olunca atanma zorlaşabiliyor böyle insanlara başarılı olarak çalışarak cevap verebilirsiniz ben zamanını bekler, çalışır sınava girip atanır sonra da cevabımı veririm böyle insanlara. İlla da kıskandı da söyledi diyemeyiz de uzatmaları hoş olmamış. Herkesin her söylediğini de büyütmeyin kimler neler söylüyor dert edilecek mevzu bile değil bana göre.

o kadar öğretmen de atanmış ama...

cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur, ama bu kadar çabuk demotive olmanız da normal değil, daha nelerle karşılaşacaksınız.

Bence boş konuşmuş sadece arkadaşınız, kötü niyetli oldugunu düşünmedim.
Hayatımda hiç KPSS ye girmedim. Özel sektörde çalıştım sonra da kendi işimde.
En ufak fikrim Yok, kendi mesleğimin atamaları hakkında bile hiç bir şey bilmiyorum.
He herkesin kendi işi gücü kimseye didik didik sormam ama bana da KPSS anlatmanız gerekse, 3 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatırsınız muhtemelen..
Siz çok aşina olan şey bir başkası için çok yabancı olabiliyor.
Bana sizin sınav ve atama gerginliğinizin yansıması gibi geldi..
çok üstünde durmayın.

Valla benim de üniversitede ki ev arkadaşım final zamanı ders çalışmamak için evi köşe bucak temizliğe girişirdi. Sizi de ona benzettim. Kulağınız da çınlaması falan kendinize bahane buluyorsunuz gibi geliyor.

Bence bilgisizliğinden etmiş. Benim mesleğimle ilgili olan süreçle ilgili öyle motivasyon kırıcı cümleler sarf ediliyor ki; ama ben çoğunun bu süreci bilmediğinden ettiğini düşünüyorum. Hele de bu sınav süreci stres işini bilmeyen insanlar daha da boş boğazlılık edebiliyorlar. Onlara göre normal ama. Bence arkadaşınız kötü niyetli değil. Siz de umursamadan yolunuza bakın. Atıyorum kendi de öğretmen olsa ve böyle bir cümle kursa kötü niyetli derdim de bu haliyle sınav sürecine uzaklığından ettiğini düşünüyorum.

banada kotu niyetli gelmedi nedense.bilmedigi icin irdeliyor laf olsun diye konusuyor gibi geldi daha cok.siz hiicc motivenizi dusurmeyin ama.32 yasimdayim 2 cicugum var halada icimde bir ukte olarak kalmistir ogretmenlik.enn guzel meslek bana gore.atanamayan kadarda atanan var unutmayin.calismaya devam.bence basarirsinizz.

Ohoo bu lafların 10 katlarını duyduk atanana kadar
Bana çok size laf sokmak istiyormuş gelmedi ama ya
Bilemedim gerçekten kötü niyetli de olabilir

Boşverin geçin herkesin her dediğini dinler her söylediklerini kafana takarsan dersin başına hic geçemezsin
Kızı da boşverin ortamlarda da he he deyin sonra bildiğinizi okuyun
Boş verin onun niyeti ne olursa olsun siz kalp kirmayin

Yani yanlış hiçbir şey yok konu sahibi.
Tabi insan moral için başka şeyler duymayı bekliyor,ama sonuçta bunları bilerek bu yola girdiniz.
Ben kötü niyet ya da kıskançlık olduğunu sanmıyorum.Haberlerde,internette her tarafta bu konuyla ilgili binlerce yazılmış yazı,olay var.Elbet duyup merak etmiştir.

Neye alindiginizi anlamadım ?
Motivasyonunuz düşmek için bahane aradı sanırım...

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Niye motivasyonunuz düşüyor ki anlamadım aslında gerçeği söylemiş kolay atanılan bölümlere gençler daha çok ağırlık veriyor yüksek puan alanlarda o bölüme başvuranlarda fazla olunca atanma zorlaşabiliyor böyle insanlara başarılı olarak çalışarak cevap verebilirsiniz ben zamanını bekler, çalışır sınava girip atanır sonra da cevabımı veririm böyle insanlara. İlla da kıskandı da söyledi diyemeyiz de uzatmaları hoş olmamış. Herkesin her söylediğini de büyütmeyin kimler neler söylüyor dert edilecek mevzu bile değil bana göre.

Hanımlar hepinizin yorumu için ayrı ayrı teşekkür ederim, elleriniz dert görmesin:KK51:
Öncelikle atanmama ihtimalimin yüksek olduğunun farkındayım, arkadaşımın bir bakıma gerçekleri söylediğinin de.
Benim motivem elbette düşmeye meyilli veya meraklı değil, aksine hırs yapan bir yapım vardır. Böyle bir yapım olduğu için motivemin düşmesinden rahatsız oldum ve çare istedim.
Arkadaşımın adına ''kesin kötü niyetli, kıskandı'' demiyorum, buna inanmak da istemiyorum.
Ama öğretmenliğin atamasının sıkıntı olduğunu yolda çevirseniz 10 yaşındaki çocuk söyler. Bunu herkes biliyor. ''o kadar öğretmen açıkta ama'' cümlesindeki ses tonu, nasıl desem merak eder bir ses tonu değildi. Anlayın işte, atanamayacığımı kast eden imalı bir ses tonuydu.Cevabını bildiğiniz soruyu tatmin olmak için sorarsınız ya, aynen öyle. Yoksa sıradan ve insanlardan beklediğim bir sorudan neden rahatsız olayım, neden üzüleyim.
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, bugün biraz daha iyiyim..
Sevgiler:KK36:

Valla ben çok duydum 'olmuyor,olmayacak,bırak' diyeni. Hem de yıllarca. Kpss den daha ağır bir sınav süreci geçirdim ve Allahın izniyle oldurdum da. En güzel cevap o sınavı oldurmak... gerisini boşverin... cahille söhpet olmaz :)

O kadar ogretmen acikta kalabilir. Lakin herkesin kaderi birbirinden farkli. Insallah atanirsinizda zafer nidalari esliginde laf carpitirsiniz en son ne konusuyorduk nerden nereyeee diye :) bazi insanlara kendini ifade etmek yetmiyor kaliplasmis dusuncelerini yikmak cok zor.

Konu insanin motivesini dusurmek. Hani insan onemli sinavlara hazirlanirken cevresinden manevi destek bekler. Yipratici bi süreçtir cunku.

O arkadasinizla ayni ortamda olursaniz eger "insallah atanirim ama atanamazsam da alternatiflerim var. Akademik kariyer dusunuyorum. Zaten alesim de yuksek, egitimli kulturlu akademisyenlerin arasinda olmayi hayal etmek bile beni heyecanlandiriyo dersiniz:KK70: insanlar ulasamadigi her seye b.k atma pesinde malesef. Tamamen kiskanclikla alakali bu da. Kpss surecinde mumkun oldugunca bu tarz kisilerle gorusmeyin. Ben tüm akrabalarla iliskimi kesmistim resmen :)) Motivasyonunuzu dusurmek icin ellerinden geleni yaparlar. Bi de watsap durumuna staj yaptiginiz gunlerden kalma ogrencilerle olan fotolariniz falan varsa onlari koyun kapak olsun :KK66:
Motiveniz ve güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim hanımlar
bende 2015 mezunuyum atanamadım baska iş buldum ama yinede bırakmayı düşünmüyorum kpssyi . 2 senedir sinir stres insanların yorumları çok üzücü rızkı veren Allahtır onlar mı veriyor öyle cahil cahil konuşuyorlar kuzenlerimin yorumları yüzünden onlarla konuşmuyorum insanların yanında rezil ettiler beni atanamıyorsun diye 1 senedir evde deli kpss çalıştım kısmet değil yapıcak bir şey yok. o tarz insanlar kendilerindeki kusurları karşı tarafta bir şey arıyarak tatmin ediyorlar. en son ablamın kaynanası işe girmişsin babandan para almak zoruna gidiyordur dedi okulu bitir birde para iste zor iş felan durumumuz çok iyi babam hiç öyle bir insan değil her istediğimi yapar para konusunda çok eli açıktır dedim babam çok şükür gez toz istediğini yap sen üzülme yüzün asılmasın der hep. paranın konusunu bile açmaz bir kere demedi niye atanamadın nasip der hep. ama kuzenlerim bu rahat hayatımı kıskanıyorlar zoruna gidiyor laf vuruyorlar kendileri çalışıyor onlardan daha rahatım. hayatım daha güzel maddi sıkıntım. ailem çok iyi bir aile bunlar bu yüzden beni aşagılayacak şey buluyorlar atanamamı artık konuşmuyorum kafam rahat

siz bir öğretmensiniz atansanızda öğretmensini atanmasanızda o diplomada sizin adınız yazıyor. Bunu arkadaşınızda hatırlatabilirsiniz yeri geldiğinde. Konu meslek sorgulamaya geldiyse sen en son liseyi okumuştun dimi diyin biraz silkelensin.

Anneeem kafana taktığın şeye bak. Biri 21 yaşında bebekli -burdan okumadığı sonucunu çıkarıyorum istisnalar olabilir elbette-, öbürü lise mezunu. Sorsaydın ya Almanca, DKİB, ingilizce atamaları kaçla kapatmış bu sene? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak moda memlekette:) ama şunu da eklemek isterim, arkadaşların iyi insanlar olabilirler ama şunu unutma negatif insan, insanı aşağı çeker. Huzur vermiyorsa gorusmeyeceksin ki huzur bulasin:KK66: inş en kısa zamanda atanırsın:)

Ay sanane be diyip susturamadın mı :kahve:

21 yaşındasınız hayatın çok başındasınız. iyice çalışırsanız atamanız da olur o olmazsa özel dershaneler olur okullar olur. ne niyetle söylediğine artık takılmayın o kısım önemli değil. siz boş yere önem atfetmeyin. önemli olan sizin geleceğiniz ona odaklanın yeterli.

Öyle tipler hep olacaktır benimde iki yıllık bölümü ite kaka dört yıla yakın bir surede bitirmiş bir kuzenim var okuduğum öğretmenlik bolumune sizi atarlarsa haksızlık olur diyordu.

kıskanmış net

ama sen çalışıp kazanıp atanacaksın , işe başlayınca gene bir çay içersiniz

Hanımefendi liseden sonra okumayıp mağazada çalıştığı için senin öğretmen olmanı kıskanmış.
Bir gün buluşursanız o lafı ona sokmayı unutma derim ben :KK66:

Canm insan sınav zamanı da stresli oluyor.Gene de alınmanı yadırgamadım.Sanki ben okuyamadım sen okudun da Ne oldu der gibi arkadaşın .
Ben de KPSS'ye girdim Ramazan bayramında daha açıklanmamıştı.İlkokul mezunu bi akrabam bari 70 alsan demişti.çok bozulmuştum.Kurbanda görüştük sonra:halay:memlekete atandım bir de.Daha güzelleri sana inşallah

Senin enerjini aşaği çekmek istemiş.hiç takma

Arkadaşım, bunlar gibi "ot" lar her yerde karşına çıkacak, o yüzden daha ilk cümlede moralini bozacaksan daha çok işin var.

Mezun olur olmaz atandım hem de batıda çok güzel bir okula. Kendimi yiyip bitirerek de ders çalışmadım o süreçte. Branşımda o sene sadece 750 kişi aldılar. Varsayalım ki 5 kişi alıyorlar, o 5 kişiden biri olmaman için hiçbir sebep yok. Hepimiz aşağı yukarı aynı eğitimlerden geçiyoruz.

Enerjini düşüren insanları hayatından izole etsen senin için sınav stresi çekeceğin dönemde daha verimli olur

Siz kendi yolunuza bakın her koyun kendi bacağından asılıyor kimsenin lafı ile iş yapmıyorsanız ettikler lafı da sallamayın

'Kısmet. En azından ben bir şey yapıyorum' diyeydin keşke. Sana dert olacağına ona dert olurdu..
Motivasyon açısından fırsata çevir daha çok asıl..

o kadar öğretmen de atanmış ama...

cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur, ama bu kadar çabuk demotive olmanız da normal değil, daha nelerle karşılaşacaksınız.
Verdiğiniz moral ve güzel mesajlar için çok teşekkür ederim hanımlar, her şey gönlünüzce olsun, iyi ki varsınız:KK37:

Canım ya sakin motivasyonunu kaybetme. Ben de öğretmenim ve atanmak için en az 81 puana ihtiyacım vardı. Bütün hayatımı buna odakladım ve sınıf arkadaşlarım yani benimle aynı durumda olan arkadaşlarım bile bana inanmadı. Ben istanbul a atanmak istiyorum dediğim de "kızım ne İstanbul u Hakkari 'ye atansan şükret " diyerek dalga geçtiler. O gülüşleri hala aklımda ama inat ettim çok çalıştım. O sinavdan 85 puan aldim ve şuan 7 yıllık öğretmenim. Hem de ilk görev yerim evimi üç sokak arkasıydı :halay:

Ailem bile aranamazsın dedi. Millet yıllardır aranamıyor sen mi atanacaksin dediler. Daha bi sürü şey. Sana bir abla tavsiyesi hepsini kulak arkası et ve hedefine odaklan. Başardıktan sonra da karşılarına g ec yüz ifadelerine bak. Ben öyle yapmıştım :KK70:

Back
X