O kadar sinirliyim ki..

Alzheenberg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
21
29
38
28
Uzuun zamandır giriş yapmadığım, uğramadığım KK ve bdv köşesi,
20 yaşındayım, bundan 2 sene önce bir hata yaptım. Ailemi hiçe sayarak karşı çıkarak nişanlandım daha lise sondum sonra nişanı attım.
Uzuuun bir depresyon süreci sonrasında sonunda toparlanıp yeni bir ilişkiye başladım 6 ay falan oldu ve en azından önceki ilişkimde olduğu gibi yanlış adımlar atmıyorum, güzelde yürütüyoruz aslında ikimiz de veterinerlik okuyoruz ve mezun olunca evleneceğiz, en azından böyle hayal ediyoruz.
Gel gelelim soruna, o kadar sinirliyim ki. Az önce bir telefon geldi,
Annemden ve aynen şöyle dedi; "Komuşlarla parkta oturuyorduk, x hanım bana dedi ki Alzheenberg sevgilisiyle buralarda dolaşıyor uygunsuz görünüyor dükkan sahipleri (evimizin altında ve çevresindeki esnaf) bir daha o oğlanı burda görürse döveceklermiş hatta aralarında konuşmuşlar sizin ev sahibinize şikayet edeceklerdi evden çıkartsınlar diye ben engel oldum" falan felan..
Uygunsuz gördüğü vaziyetler ise akşam evime bırakırken iki sarılıyoruz öpüyor beni bırakıyor bu yani.
Ben kimsenin bana uygun gördüğü ölçütlerde yaşamak istemiyorum onların uygun gördüğü şekilde davranmak istemiyorum. Ama peki ne yapmalıyım? Sizce karışmaya hakları var mı? Hani erkek arkadaşıma herhangi bir sözlü veya fiziksel saldırıda bulunsalar ve "bunlar sarmaş dolaş geziyordu bizde dövdük" deseler haklı çıkabilirler mi? İnatlarına gezmeye devam mı edeyim yoksa artık evin oralarda erkek arkadaşımla görünmeyim mi?
Siz olsanız ne yaparsınız?
Vaktinizi çalıcam biraz ama sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim KK hatunları..

Malesef Turkiye'de bazi yerlerde boyle
Kimsenin karisma hakki yok tabikide
Ama senin Canin sıkılır boşuna
Başka yerde dolaş sende canım ağrımayan başını 2-3 ahlak bekçisi yüzünden ağrıtma

Uzuun zamandır giriş yapmadığım, uğramadığım KK ve bdv köşesi,
20 yaşındayım, bundan 2 sene önce bir hata yaptım. Ailemi hiçe sayarak karşı çıkarak nişanlandım daha lise sondum sonra nişanı attım.
Uzuuun bir depresyon süreci sonrasında sonunda toparlanıp yeni bir ilişkiye başladım 6 ay falan oldu ve en azından önceki ilişkimde olduğu gibi yanlış adımlar atmıyorum, güzelde yürütüyoruz aslında ikimiz de veterinerlik okuyoruz ve mezun olunca evleneceğiz, en azından böyle hayal ediyoruz.
Gel gelelim soruna, o kadar sinirliyim ki. Az önce bir telefon geldi,
Annemden ve aynen şöyle dedi; "Komuşlarla parkta oturuyorduk, x hanım bana dedi ki Alzheenberg sevgilisiyle buralarda dolaşıyor uygunsuz görünüyor dükkan sahipleri (evimizin altında ve çevresindeki esnaf) bir daha o oğlanı burda görürse döveceklermiş hatta aralarında konuşmuşlar sizin ev sahibinize şikayet edeceklerdi evden çıkartsınlar diye ben engel oldum" falan felan..
Uygunsuz gördüğü vaziyetler ise akşam evime bırakırken iki sarılıyoruz öpüyor beni bırakıyor bu yani.
Ben kimsenin bana uygun gördüğü ölçütlerde yaşamak istemiyorum onların uygun gördüğü şekilde davranmak istemiyorum. Ama peki ne yapmalıyım? Sizce karışmaya hakları var mı? Hani erkek arkadaşıma herhangi bir sözlü veya fiziksel saldırıda bulunsalar ve "bunlar sarmaş dolaş geziyordu bizde dövdük" deseler haklı çıkabilirler mi? İnatlarına gezmeye devam mı edeyim yoksa artık evin oralarda erkek arkadaşımla görünmeyim mi?
Vaktinizi çalıcam biraz ama sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim KK hatunları..
Tamam kimseye göre yaşamazsın. Hakkındır. Ama inadına gezmek nedir?
Belli ki bunları deyince annen de rahatsız olmuş ki sana iletiyor. Yoksa sizene kızım size göre yaşayamaz derdi.

Bazı çevreler böyledir.
Oraya uygun yaşamak zorunda kalıyor insan.
Yani ayrı bir yerde olsan takma derdim de, işin ucunda ailenin de huzuru var.
Bence inadı falan düşünme.
Daha 20 yaşındasın.
İnadın uğruna ailenle ters düşmene değecek biri olmama ihtimali yüksektir sevgilinin.

Veterinerlik okuyan 20 yaşında bir geç kızın bu sorunun cevabını bilmesi gerekmiyor mu canım?
Elbette ki, sarhoş geiyorlardı dövdük deseler haklı çıkamayacaklar yok böyle bir şey...
Bu cahiller her yerde. BDV' de de var. Yazarlarsa birazdan aaa cık cık cık ahlakımızı bozuyorsun, hiç şaşırma hiç.
Esnafa gidiyorsun. Siz beni tehdit mi ediyorsunuz hepinizi şikayet edeceğim bu alenen tehdittir diyorsun.
Carlıyorsun.
Ahlaksızlara bak.
Ben olsam cingarı çıkarmıştım.

hickimse kimsenin hayatina karsimasa keske, haklisin tabi
ama aileninde yasadigi yerde sevgilin seni evine birakip birde ustune opuyorsa, derlerrr herseyi derler, ustune bir kendini bilmez dover bile.
bence dikkat et, en azindan birakip gitsin direk, yada bir sure hic gorunmesin.
kim ne derse desinde diyebilirsin hakkinda var ama yarin biris laf atip sevgilinle kavgaya tutusunca yine sen uzulursun.
baska yerde istediginiz gibi yasayin ama sizin muhitte iyi aile kizini oynayin nacizate tavsiyem :)

Bu esnaf her b.ka karışıyor mu boyle?

Kime ne ayol kiminle ne yaptığından?

Annen verememis mi agzinin payini?

Sokakta yururken napiyor olabilirsiniz merak ettim ayrica... Neden rahatsiz olmuslar?

Sokakta reşit iki insan yurudu bende namus bekledim dövdüm derse o esnaflar hakim ne der sence?

Biz kabul etsek de etmesek te ulkemizde bir çok yer böyle maalesef :KK12:
Ben ailemi evden çıkaracaklar korkusuyla inadına bir şey yapmazdim:işsiz:
Neden benim iki sarılmam yüzünden onlar evlerinden olsun ki
Ama bireysel olsaydım banane der hayatıma istediğim gibi devam ederdim:rolleyes:

Onlara mı kalmış milletin ahlak bekçiliği. Yaptığınızda yanlış bir durum değil normal yani bırakırken öpüp sarılması. Boş konuşuyorlar bir şey yapacaklarından değil. Gitsinler kendi çocuklarına bekçilik yapsınlar.

"Komuşlarla parkta oturuyorduk, x hanım bana dedi ki Alzheenberg sevgilisiyle buralarda dolaşıyor uygunsuz görünüyor dükkan sahipleri (evimizin altında ve çevresindeki esnaf) bir daha o oğlanı burda görürse döveceklermiş hatta aralarında konuşmuşlar sizin ev sahibinize şikayet edeceklerdi evden çıkartsınlar diye ben engel oldum"

Sizce karışmaya hakları var mı? Hani erkek arkadaşıma herhangi bir sözlü veya fiziksel saldırıda bulunsalar ve "bunlar sarmaş dolaş geziyordu bizde dövdük" deseler haklı çıkabilirler mi? İnatlarına gezmeye devam mı edeyim yoksa artık evin oralarda erkek arkadaşımla görünmeyim mi?

Eskilerin kendilerince kadını - çocuğu - delikanlısını koruma kültürü vardır, mahallede komşuluk olarak herkes herkesin çocuğuna sahip çıkar, dikkat eder, varsa yaramaz bi durum söyle kızım der vs... Hadi "Uygunsuz görünüyor" imasını da anlarım bir yere kadar, dışarıdan bakar çocuk serseri görünüyordur kendince uyarmak ister anneyi böyle saçma konuşur filan. (Ki böyle bir uyarı da olmamalı esasen, çok rencide edici) Ama dövmekle tehdit ne demek? Ev sahibine şikayet ne allasen? Evden çıkarın demek, ben engel oldum diyor bi de... Komşular sizin arkanızdan konuşurken de "Size ne yahu, bu kadar da olmaz" diyebilmiş mi madem bu kadar iyiliksever biriymiş. "Ben engel oldum evden çıkarılmanıza" derken kasılıyordur bi de karşınızda, üstü kapalı bir tehdit bu da aslında.

Sorularının cevaplarına gelirsek:
-Karışmaya hakları yok.
-Haklı çıkamazlar (Yalancı şahit vb. organize olmazlarsa)
-Kimsenin inadına bir şey yapma, maalesef onlar daha güçlü şu konumda, durduk yere canınız iyice sıkılır.
-Evin oralarda görünebilirsin, sokakta yürümeniz de mi yasak?

Şu an mahallece güçlü taraf oldukları için, onların inadına bazı şeyleri daha göze soka soka yapman akıllıca bir davranış olmayacak. En azından bu yobazlıktan biraz uzakta daha rahat takılırsınız erkek arkadaşınızla. Ama haklarını dile getirmeli ve "Sana ne?!" diyebilmelisin, söyle de bunları her fırsatta. Tepkinizi koyun ailecek bu insanlara.

Çoook çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için hanımlar,
Annem benim arkamda durmaz kendisini karşısına alıp nişanladığım günden beri, babam ise zaten yok.
Ev sahibimiz benim hocam olur çıkarma gibi bi durumu olacağını sanmıyorum ama yaşadığım yer hoşgörü şehri diye adlandırılan ama aslında hoşgörüden uzak ve yabani insanların dolu olduğu bir şehir.
Özellikle benim oturduğum bölge, kızlar inanır mısınız gecenin 3ünde altlarına şahinleri çekip motoru bağıttıra bağıttıra sürüp son ses oyun havaları açıp gezen tipler kısaca; MAHALLE ABİLERİ..
Ben de erkek arkadaşımın benim yüzümden dayak yemesinden ve bunların haklı çıkmasından korkuyorum.
6 aydır biz buralarda geziyoruz ilk kez böyle bir şey duydum gelip yüzümüze söylemeye de cesaret edememişler gibi. Sanırım eve bırakırken öpmeler olmayacak artık ama bu çevrede gezerkende biri gelir bir şey derse tepkimide koyarım, sonucu ne olursa olsun.
Bibibella Bibibella hanım "karısını yol ortasında herifin biri öldürse sesiniz bir yerinize kaçar" sözünüz o kadar doğru ve güzel olmuş ki..

Onlara ne ulan diye atarlanmak istiyorum gerçekten, bu insanlar nasıl bu derece cahil kalmayı beceriyolar ya. Ayy ban yememek için susuyorum siz anlayın valla sövesim geldi acayip uyuz oldum. Hayır sen kimsin ya kimi dövüyosun, güya namus bekçileri ama kimin eli kimin cebinde belli değildir emin olun. Valla taşının başka bi semte, sizin semtte sıkıntı var heralde, annen kesinlikle ağızlarının payını vermeliydiii

Bak bak namus bekçilerine bak. Vallahi ne diyeceğimi şaşırdım. Onlara ne ki? Bir de tehdit ediyorlar. Acaba diyorum polise gidip sorsan mı? Olur da kabalık yaparlarsa haklı çıkarsın bence. Tehdit telefonu aldık diyiverin. Koruyun kendinizi de hakkinizi da.

Bence hic inat edip yapma tam tersihiç oralara gelmesin sevgilin millet boyledir en ufak biresyi bile buyuturler

Onlarla inatlasip cocugu oralara getirmeyin bence. Etraf manyak dolu, ulkenin hali belli. Inat ugruna oralarda cocugu gezdirirken kavga ciksa bir bicak yese bunun hesabini nasil vereceksiniz? Can gittikten sonra hak hukuk hicbiseyin onemi kalmiyor mslesef giden gidiyor.

Çoook çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için hanımlar,
Annem benim arkamda durmaz kendisini karşısına alıp nişanladığım günden beri, babam ise zaten yok.
Ev sahibimiz benim hocam olur çıkarma gibi bi durumu olacağını sanmıyorum ama yaşadığım yer hoşgörü şehri diye adlandırılan ama aslında hoşgörüden uzak ve yabani insanların dolu olduğu bir şehir.
Özellikle benim oturduğum bölge, kızlar inanır mısınız gecenin 3ünde altlarına şahinleri çekip motoru bağıttıra bağıttıra sürüp son ses oyun havaları açıp gezen tipler kısaca; MAHALLE ABİLERİ..
Ben de erkek arkadaşımın benim yüzümden dayak yemesinden ve bunların haklı çıkmasından korkuyorum.
6 aydır biz buralarda geziyoruz ilk kez böyle bir şey duydum gelip yüzümüze söylemeye de cesaret edememişler gibi. Sanırım eve bırakırken öpmeler olmayacak artık ama bu çevrede gezerkende biri gelir bir şey derse tepkimide koyarım, sonucu ne olursa olsun.
Bibibella Bibibella hanım "karısını yol ortasında herifin biri öldürse sesiniz bir yerinize kaçar" sözünüz o kadar doğru ve güzel olmuş ki..

Değişirsen sindirdik deyip daha da karışırlar
O esnaflar kimmiş öğren, sıç sıva benzet
Bak ondan sonra mahallenin delikanlı kızı sen olursun
Bizzat yaşadım bunu
Ablamla yeni taşındığımız evde oldu 10 sene evvel, bir komşu güya uyarmak babında mahallede sizin için böyle diyorlar dedi, yakasından tuttuğum gibi sitenin ortasına kadar sürükledim, söyleyeceksin dedim kim o birileri, kimseden gık çıkmadı, ortalığı ayağa kaldırdım, site yıkıldı sesimden, o oldu bir daha duymadım, sitenin ağır abileri o olaydan sonra selamlaşmaya başladı bizimle. Sessiz kalmayın, bu gün öpmekten vazgeçersiniz yarın birlikte yürümekten, benekli öküzün hikayesi gibi ne kadar verirsen o kadar alırlar, arkası gelmez bu sefer

Back
X