O kadar üzgün ve bitiğim ki..

Numerus12

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2018
9
1
6
35
öncelikle herkese merhaba. Öyle üzgünüm ki son umudum buraya yazacaklarıma cevaplarınız.. ben kaçarak evlendim. Sevdim sevildim. İki yıl oldu. Ailem benle hala görüşmüyor. İlk yedi ay çok ağır bi depresyon yaşadım. Hem Kayınvalidemler istemedi görümcelerimin hakaretleri derken ben iflas ettim manevi olarak. Ve eşimde sabırla beni iyileştirmeye çalıştı. Şimdi iyiyim. Ama şuanda o bittiğini benden yorulduğunu ve artık ayrılmak istediğini söylüyor. Ailesinin doldurduğunu biliyorum. Ve ben büyüklerimden hep iyiliğe iyilikle cevap verilir diye hep iyi oldum. Eşimin ailesinden, Yaka paça dışarıda atıldım tokat da yedim... ama elim kolum bağlıydı.. bi insanım yoktu kimsesizdim. Bilmediğim bir şehir bilmediğim insanlar.. şimdi ise eşim beni bırakmak istiyor. Ailem asla kabul etmeyecek.. ben onun için okulumu bıraktım. Altınlarımı kayınbabam almış benim sonradan haberim oldu. Uzun yazdım ama sizde anlamışsınızdır ne çok birikmişliğimin olduğunu. Nolur bana bir yol gösterin..

Merak ettiğim bir kaç sorum var.
Neden kaçtınız?
Eşinizin ve sizin aileniz neden istemedi?
Size neden bu kadar kötü davrandılar?
Aileniz dışındaki size destek olacak kimse yok mu?

Emınım aileniz bu durumda olduğunuz bılse size sırtlarını dönmezler

Ailem istemiyordu ve eşimin aileside. Sevdim ve seviliyordum. Eşimin annesi ablaları neden kötü davrandılar bilmiyorum. Tek bildiğim herkesle böyle problemliler. Birde eşimi çok kıskanıyorlar benden.. ailem bu durumda olursam ancak kefenle gelirsin dediler bana. Onların çizgisi net. Ve eşimden başka kimsem yok..

Tamam anladım ama neden istemediklerini soruyorum ,inanç mı, etnik mi, siyasi mi farklılar vardı da kimse istemedi bu evliliği. Merak ettiğim bu. Çünkü genelde sorun bu oluyor. Ne diyeceğini İnan bilmiyorum kadın sığınma evine git, ailen de ilginçmiş yani:S boşanınca nafaka bağlanır en azından idare edersin iş buluncaya kadar.

Din ve siyaset diyelim. Teşekkür ederim

Siz okulu bitirmeden mi evlendınız peki? Yani okula dönme şansınız yok mu? Kız erkek kardeşiniz, amca dayı teyze hala gibi destek olacak, kapılarını açacak insanlar da mı yok peki?
Kardeşlerim küçük... ben nereli olduğumu söylemek istemiyorum orum önyargı olmasın diye.. ama maalesef bizim oralarda öyle anlıyacağınız kimsem yok. Okuluda yarım bıraktım geri dönüş ancak açıktan olur ve kendime itiraf edemesem de ben eşimi seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Daha çok yapıcı olmak istiyorum

Senden hevesini almis. Simdi de bosanmak istiyor. Pislik. Skain surundurmeden bosanma. Donuna kadar al. Yedigin dayaklari da rapor et. Bundan sonra da siddete ugrarsan direk karakola git.
Ben eşimden dayak yemedim. Eşimin ablası tokat attı ve evlerinden attı. Eşim gerçekten bana sözlü şiddet bile uygulamamıştır ama hatası çok. Ailesine karşı tutumu hep iyi benim değerim onların yanında bitiyor

Seni sevmiyorsa ne yapacaksın peki? Dayak yediğin, sokağa atıldığın, hakarete uğradığın bir ailede; incecik bir damarla bağlı olduğun dalda, her rüzgarda kopmak korkusuyla yaşamaya devam mı edeceksin?

Altı üstü altmış bahar daha var ömründe, değer mi bir bahar daha feda etmeye?

Doğru söylüyorsunuz. Benim sadece beni sevdiğini inandıran bazı şeyler var hala. Sadece ailesi ona baskı yapıyor biliyorum hergün annesiyle ayrı bir saat ablasıyla ayrı bir saat konuşuyor. Hergün.. bilmiyorum belki de ben salağım

Velev ki seviyor diyelim , değişik onun sevgisi diyelim.. ne farkeder, sen kendini sevmiyorsun ki! Ondan böyle umutsuzca birinin sevgisine sarılma, ona inanma ihtiyacın var. Her gün uyanıp " seni sevdiğini belli ettiğine inandığın" davranışlar sözler arıyorsun hayatında. Değmez diyorum ben de ama seni de anlıyorum aynı zamanda. Ne olursa olsun arkanda durması gereken , hata yapsan da destek olması gereken ailen, yapayalnız bırakmış seni. Eminim okulu bırakmana çok içerlemişlerdir.

Her gün ailesi ile konuşan ve kafası karışan birinden ne umuyorsun? Aklı ermemiş ki daha , kendi kararını veremiyor. Benim sana tavsiyem iyi düşün taşın, ölç tart. Kendını düşünerek karar ver.

Doğru söylüyorsunuz en sağlıklı olanları söylüyorsunuz biliyorum.. teşekkür ederim umarım sizin için herşey iyi olur.

Günümüzde hala kefeninle dönersin anlayışı olması ne kadar acı. Ve cinsiyet eşitsizliği. Sizin için çok üzüldüm, boşanma işine gelince sizi istemeyen birini ne kadar zorlayabilirsiniz, bence şimdiden iş bakmaya başlayın, eşyalarınızı falanda o adama bırakmayın, yeni bir düzen kurun kendinize. Daha çok gençsiniz, ömrünüzü heba etmeye değer mi??

Ayrılmayı kabul edin ama eşinizden biraz zaman isteyin
İş bakın bu sürede
Ailenizin yanına dönemezsiniz bu belli
Ama bir işiniz olursa öğrenci evi gibi bi yerlerde kalıp çalışır kendinizi toparlarsınız. Açıktan devam edin okula bir de diploma alın
Kendinizden başka kimseye de güvenmeyin

Hangi anne baba ocaginiza dustum diyen kizini geri cevirir aklim almiyor.
Siyasi dini farklilik olsa bile evlat bu.
Bence siz ailenizle barismaya bakin.
Bosanirsaniz kimsiz kimsesiz olmak hic kolay degil.
Okulu da ne demeye birakirsiniz ki..
Ben ailenizin bahsettiginiz kadar kati olabilecegini dusunmuyorum.
Sizi sevmedilerse o ayri ama evladini seven bi aile onu ortada ne olursa olsun birakmaz.

Hayatınızı bir adamın iki dudagina bırakırsan böyle olur. Okumaliydin. Kacmamaliydin. Ailesinin istemediğini bile bile.

Şimdi ailenin yanina dönemezsin. Belli ki burda da kalamayacaksin. Adam seni paçavra gibi sokağa atacak. Şimdi ne yapacaksın.

Bilmiyorum belki kadın sığınma evleri çıkış yolun olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…