- 23 Aralık 2015
- 36
- 29
- 88
Bu nasıl bir üslup anlamıyorm.hepimiz bayanız başta insanız ve hata yapabiliriz yıkıcı değil yapıcı olalım birazHayatınızı bir adamın iki dudagina bırakırsan böyle olur. Okumaliydin. Kacmamaliydin. Ailesinin istemediğini bile bile.
Şimdi ailenin yanina dönemezsin. Belli ki burda da kalamayacaksin. Adam seni paçavra gibi sokağa atacak. Şimdi ne yapacaksın.
Bilmiyorum belki kadın sığınma evleri çıkış yolun olabilir.
Ne var ki üslubumda, gerçekler bunlar. Ve gerçekler acıdır. Bir adamın peşinden gidip hayatını mahvetmis. Ne diyelim hayat toz pembe. Esinle ailenle barisirsin diye yalandan umut mu verelim!Bu nasıl bir üslup anlamıyorm.hepimiz bayanız başta insanız ve hata yapabiliriz yıkıcı değil yapıcı olalım biraz
Şu yazınızı okuyana kadar size abla tavsiyesi vermeye gelmiştim,lakin malesef yaşadığınız hersey size müstahak..Kardeşlerim küçük... ben nereli olduğumu söylemek istemiyorum orum önyargı olmasın diye.. ama maalesef bizim oralarda öyle anlıyacağınız kimsem yok. Okuluda yarım bıraktım geri dönüş ancak açıktan olur ve kendime itiraf edemesem de ben eşimi seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Daha çok yapıcı olmak istiyorum
+1Peki eşiniz boşanmayı istiyor ve ailenizin sizi kabul etmeyeğini de biliyor. Bu durumda boşanmanızdan sonra sizin nereye gitmenizi öneriyor. Ben bunu merak ettim?
Daha yaşı küçük hayatını mahvetmiş sayılmaz yaşadığı acılar ona tecrübe olur bir daha aynı hataları yapmaz . Brn barışırsınız çocuk olsun düzelir kafasında değilim ama çalışır para kazanır kendine yeni hayat kurar Yeniden evlenirNe var ki üslubumda, gerçekler bunlar. Ve gerçekler acıdır. Bir adamın peşinden gidip hayatını mahvetmis. Ne diyelim hayat toz pembe. Esinle ailenle barisirsin diye yalandan umut mu verelim!
Sana kesinlikle katılıyorm bizimde başımıza gelebilir ne oldum dememeli ne olucam demeliBu çok bilmiş konuşanların derdi yok sanki ondan habire dert yaziyolar. Sanki okuyanlar ailesini n isteği biriyle evlenenler bosanmiyor. Herkes okul mu okuyor yada calisiyormu. Hayatın ne getireceği belli değil. Tabiki okuyup meslek sahibi olmak lazim. E olmadıysa napalim yani yüzüne yüzüne vuralimmi kaç kadın var burda kendi ayakları üstünde durup ta aldatılan şiddet goren niye çekiyorlar ozman. Hayata herzman hazır olmak lazim ama yapamayanlarida vurmamak lazim. Böyle olicagini bilse cahillik yapmazdı konu sahibi de hiç kimsesi olmadığı için eşini suan seviyor belkide azıcık bi guveni olsa napsin zaten böyle bir adamı veya ailesini.
Canım kardeşim ailen seni kabul eder mi bilemedim sen yine elinden geleni yap ama kabul etmezlerse sen kendi hayatını kur paşa paşa nafakanı al malı mülkü varsa üstünden kaçırmak istiyecekti dikkatli ol avukata başvur ama çaktirmadan her şeyi anlat ve kesinlikşe kendini güçsü hissetme hissettirme kendi ayaklarının üstünde dur .öncelikle herkese merhaba. Öyle üzgünüm ki son umudum buraya yazacaklarıma cevaplarınız.. ben kaçarak evlendim. Sevdim sevildim. İki yıl oldu. Ailem benle hala görüşmüyor. İlk yedi ay çok ağır bi depresyon yaşadım. Hem Kayınvalidemler istemedi görümcelerimin hakaretleri derken ben iflas ettim manevi olarak. Ve eşimde sabırla beni iyileştirmeye çalıştı. Şimdi iyiyim. Ama şuanda o bittiğini benden yorulduğunu ve artık ayrılmak istediğini söylüyor. Ailesinin doldurduğunu biliyorum. Ve ben büyüklerimden hep iyiliğe iyilikle cevap verilir diye hep iyi oldum. Eşimin ailesinden, Yaka paça dışarıda atıldım tokat da yedim... ama elim kolum bağlıydı.. bi insanım yoktu kimsesizdim. Bilmediğim bir şehir bilmediğim insanlar.. şimdi ise eşim beni bırakmak istiyor. Ailem asla kabul etmeyecek.. ben onun için okulumu bıraktım. Altınlarımı kayınbabam almış benim sonradan haberim oldu. Uzun yazdım ama sizde anlamışsınızdır ne çok birikmişliğimin olduğunu. Nolur bana bir yol gösterin..
Çoğu insan dizi izlermis gbi yorum yapıyor. Toz pembe sanki hayat burda ne öğretmen lerin doktorların konusu oldu hayatlarını ev hanımları yasamamistir belki. Genelleme yaparsak. Evliliğin okulla falan ilgisi yok . Heryerde insan çalışabilir. Herkez bunu basaramayabilir.kimi vardır güçlü,kimisi vardır birisinin gölgesinde olmak ister.Sana kesinlikle katılıyorm bizimde başımıza gelebilir ne oldum dememeli ne olucam demeli
Allah yardımcın olsun ve tüm kızlara da örnek olsun. Kaçmayın... sevdim sevildim dediginiz şey uc gunluk. Sana da tavsiyem hemen is aramaya basla ve bu arada sosyal hizmetlere, kadin siginmaya falan basvur. Ozellikle yatili hasta ve cocuk bakıcılığı gibi bir iş bulursan kalacak yerin de olur biraz kendine gelene kadar. Boşanırken de tazminatı ve nafakayı yüksek tutmaya bak.öncelikle herkese merhaba. Öyle üzgünüm ki son umudum buraya yazacaklarıma cevaplarınız.. ben kaçarak evlendim. Sevdim sevildim. İki yıl oldu. Ailem benle hala görüşmüyor. İlk yedi ay çok ağır bi depresyon yaşadım. Hem Kayınvalidemler istemedi görümcelerimin hakaretleri derken ben iflas ettim manevi olarak. Ve eşimde sabırla beni iyileştirmeye çalıştı. Şimdi iyiyim. Ama şuanda o bittiğini benden yorulduğunu ve artık ayrılmak istediğini söylüyor. Ailesinin doldurduğunu biliyorum. Ve ben büyüklerimden hep iyiliğe iyilikle cevap verilir diye hep iyi oldum. Eşimin ailesinden, Yaka paça dışarıda atıldım tokat da yedim... ama elim kolum bağlıydı.. bi insanım yoktu kimsesizdim. Bilmediğim bir şehir bilmediğim insanlar.. şimdi ise eşim beni bırakmak istiyor. Ailem asla kabul etmeyecek.. ben onun için okulumu bıraktım. Altınlarımı kayınbabam almış benim sonradan haberim oldu. Uzun yazdım ama sizde anlamışsınızdır ne çok birikmişliğimin olduğunu. Nolur bana bir yol gösterin..
Ne var ki üslubumda, gerçekler bunlar. Ve gerçekler acıdır. Bir adamın peşinden gidip hayatını mahvetmis. Ne diyelim hayat toz pembe. Esinle ailenle barisirsin diye yalandan umut mu verelim!
Ahhh canim benim, siz burda ezen kadın gormemissiniz
Derdi olan insani intihara suruklersiniz. Bu ne bicim yorumdur. Kadin gelin burda beni yerden yere vurun demis sanki. Derdine derman olabilecek tek bir yorumunuz yok. Varsa yoksa kadina kininiz varmis gibi zaten derdi olan kadini hepten ezmissiniz.
Yaziktir yahu. Insaf...
Resmen aklımdan geçenleri yazmışsınız. Çok büyük hatalar yapılmış, ancak konu sahibinin eşi de adam değilmiş. Gidecek yerin olmadığını bildiği halde, tüm kapıların kapalı olduğunu bilerek nasıl ayrılalım diyebiliyor?? Senin tüm hayatın alt üst olmuş, o kendi hayatına kaldığı yerden devam edecek. Ne kadar adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz..Hayatınızı bir adamın iki dudagina bırakırsan böyle olur. Okumaliydin. Kacmamaliydin. Ailesinin istemediğini bile bile.
Şimdi ailenin yanina dönemezsin. Belli ki burda da kalamayacaksin. Adam seni paçavra gibi sokağa atacak. Şimdi ne yapacaksın.
Bilmiyorum belki kadın sığınma evleri çıkış yolun olabilir.
Sizin icin artik cok gec olabilir ancak, onun icin okulu biraktim dediginiz icin yaziyorum. Bir erkek olan Mehmet aslantug un bu sozleri siz gibi tum kadinlarin kulağına kupe olmali.
"kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı"
Kesinlikle katiliyorum!Sizin icin artik cok gec olabilir ancak, onun icin okulu biraktim dediginiz icin yaziyorum. Bir erkek olan Mehmet aslantug un bu sozleri siz gibi tum kadinlarin kulağına kupe olmali.
"kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı"
Artık olan olmuş can yakmanın anlamı yok zaten yanıyor!Okadar zor daki öneri bekliyor .Hatalar insanlar için unutmayın şaşmaz beşmez bir AllahNe var ki üslubumda, gerçekler bunlar. Ve gerçekler acıdır. Bir adamın peşinden gidip hayatını mahvetmis. Ne diyelim hayat toz pembe. Esinle ailenle barisirsin diye yalandan umut mu verelim!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?